Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Aktív témák
-
Cefa
senior tag
Olyan progival kellene tesztelni ami támogatja a 64 bites procit.
Keresel valakit aki lagziba jáccik annak ez míííndent megér érted míííndent
-
csudri
őstag
Reméljük finomítanak még rajta! Mindig is utáltam az AMD-t, de remélem nem lesz kudarc ez a 64-es ''csoda''. Igenis legyen egy komoly ellenfele az Intelnek!
-
Yutani
nagyúr
Kár volt ezt a hírt leközölni...
Ugyanis információértéke egyenlő a nullával!#tarcsad
-
jordan
csendes tag
mivel csak 1,6 on megy a proci, és csak egy gyenge ti4800-assal nem rossz eredmény. Persze nem is jó... Meg milyen felbontás, meg ilyenek...
Végülis ezt a hírt nem kell figyelembe venni és kész.mj
-
barika
csendes tag
Nem lesz leboges igazan, viszont jatekra sem lesz olyan jo :)
Gondolj bele, hogy ha 32bites uzemmodban megy, akkor az egy butitasa
a cuccnak a kompatibilitas erdekeben. Ha viszont a 64 bites mod az aktiv,
akkor ketszer annyi adatot kell attolni a buszokon ugyanahoz mint
a 32 bit-nel. Tehat jatekra egyenlore nem igazan valo semilyen 64 bites
proci szerintem. -
Troll
tag
B+, tiszta Supergamez fíling. ''FPS, FPS'' kiáltja mindenki az égbe, és ha harminckettővel kevesebb van, máris kitör a gyalázat. Mi van, megtaláltátok az élet értelmét? :(
-
supercow
őstag
Ott van a hírben, hogy a proci és az alaplap is mintapéldányok, prototípusok voltak. Szerintem ezzel csak azt mutatták meg, hogy megvan és működik, a többit a megjelenésig tudják javítani. Egy megkérdőjelezhető hitelességű magazinban megjelent pontatlan hírből ne tessék már elítélni a terméket.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
arn
félisten
egyebkent ugy varjatok ezt a procit, mintha most 20x gyorsabb lenne... nem lesz az. 32biten sem lesz jelentos a sebessegkulonbseg, es ha 64bitre optimalizaljak akkoris par 10%os sebnovekedes lesz (32bithez kepest). viszont az orajele meglehetosen alacsony... nem akarok veszmadar lenni, de szerintem a hammer nem lesz egy nagy durranas. gyors lesz, de nem annyira, mint amennyire varjak.
a htnek nincs gyakorlati jelentosege??? pedig elobb lesz ht tamogatas, mint 64bites programok (plane ugy, hogy az intel nem is tamogatja...). egyebirant a proci bejeltesekor meg a nem letezo procira meg jo hogy nem optimalizaltak programot.... erdekes is lett volna. azota viszont a teljesitmenyigenyes programok sorban jonnek ki vele. ha most csinalnanak egy tesztet mar erdekesebb lenne a helyzet. ez majd a 800as fsbs 3200as p4nek szepen ki is fog csucsosodni. epp annyival lesz gyorsabb, amennyi elony az intelnek kell.
a 64bittel viszont nem ilyen egyszeru a helyzet.... a programfejlesztok nem hiszem, hogy kulon programot fognak kiadni a szamitogep felhasznalok 10%anak (nagyon nagy szamot mondtam... meg sok idonek kell eltelnie, hogy a szamitogepek 10%aban hammer legyen).
a 64bit legnagyobb elonye perpill a 4gbos memlimit atlepese, mert ez jobban fenyegeti az intelt, mint a teljesitmeny beli lemaradas. ahogy a ramarak alakulnak par ev, es nagyon szuk lesz a 32bites procik memkezelhetosegi limitje. de a memoriakezelok sebessege viszont meg nagyon nem erett meg a 64bites programokhoz. oda nagyobb savselesseg kellene, hogy tenyleg sokkal gyorsabb legyen a 64 bites processzor.
en sokkal inkabb attol felek, hogy az intel is kitalal vmi 32-64bites hibrid procit, ami (termeszetesen) nem lesz kompatibilis a hammer 64bitjevel. akkor lesz a gaz... az amdt nem erzem olyan erosnek, hogy o terjessze el a 64 bitet. ha az intel uzletet szagol benne kapasbol lecsap ra ugyis. ekkor az amd van implementalja a sajat procijaba a sajat intel kompatibilis megoldasat, vagy lassu halalba kezd. szvsz minden marad a regiben :(
egy ember aki amd procit hasznalfacebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
hobizoli
nagyúr
-
Power
senior tag
''Gratula minden okos tesztelőnek. 64 bites procit 32 bites tesztprogrammal .... Nevetséges emberek vannak!!''
Ez az egyetlen előnye az AMD megoldásának, hogy tudja futatni, a sok tízezer meglévő programot változtatás nélkül.
Hány program van szerinted jelenleg x86-64-re optimalizálva???Power
-
hobizoli
nagyúr
Anno a 16bit<>32bit kozott is volt teljesitmeny kulonbseg. Persze kell prg ami ki is hasznalja, de se az SSE2 se a HTT sem er annelkul nagy kalap losz@rt se...
Cache van orajel nincs... pont az Intel mutatta meg a Centorino (Banias) CPU-val -nem is reg-, hogy nem is kell a hiper-szuper nagy orajel a teljesitmenyhez... :DD
hobizolitöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
Nana, azert ne keverjuk-kavarjuk a dolgokat...:
H.T.: Hyper-Transport
H.T.T.:Hyper-Threading-Technologie
:DD
-
Egon
nagyúr
Én ilyet nem mondtam, csak kérdezem...:) Amúgy meg a HT _egyenlőre_ sz*rt sem ér szvsz: volt olyan teszt amelyikben _lassabb_ volt ugyanaz a konfig bekapcsolt HT-vel, mint anélkül... És őszintén: ki az az állat, aki azon az áron használ HT-t, hogy a progik 5%-a gyorsabb, de ''cserében'' a 95% lassabb mint a nélkül (has számok, a tényleges arányt biztos jobban tudod, de érted mire akarok kilukadni...:D). Szerintem még sok-sok idő el fog telni mire ennek lesz gyakorlati jelentősége... Apropó! Van valami hír arról, hogy pölö játékok fogják-é támogatni ezt a ''fícsört'' (mármint a HT-t)?!?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
addikt
HI for all!
Ez szerintem nem jelent semmit. Majd annak a tesztnek hiszek amit a Prohardver házigazdák , tagok csinálnakMost kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
Ez szerintem nem jelent semmit. Majd annak a tesztnek hiszek amit a Prohardver házigazdák , tagok csinálnak
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Egon
nagyúr
Én ezt nem értem... Eddig mindenki azt mondta, hogy 32-64 bit egyben, illetve hogy megveszi majd a Hammert otthonra... Akkor most mi is van?!? Csak szerverprociban lesz nyerő a Hammer?!? Mert akkor ok: nem a P4-gyel kell összevetni, és szvsz az átlagusert éppúgy hidegen kellene hogy hagyja, mint a Xeon vagy az Itanium procik...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Cefa
senior tag
Ennek igy nincs hírértéke.
Bármilyen szuper gépet be lehet úgy állítani hogy ilyen kevés pontszámot produkáljon és bármilyen ócskát is be lehet úgy hogy nagyon magas eredményeket érjen el. Ez igy tuti kacsa akárki is találta ki.
Ennyi erővel én is mondhatnám hogy leteszteltem egy athlon64-et 3dmark 2001 ben 22000 ezer pont.Keresel valakit aki lagziba jáccik annak ez míííndent megér érted míííndent
-
Jaq
tag
Azert felhivnam minden huledezo figyelmet egy aprosagra: mind a processzor, mind pedig a deszka amire pakoltak, prototipus, tehat egy epphogymukodo peldany volt. Hogy tudtok ilyen szep es messzemeno kovetkezteteseket levonni, ha ez is le van irva feketen-feheren?
-
Valdy
csendes tag
Anno is készültek tesztek. Az AGP vezérlővel voltak akkor is gondok. Nagyon kevés fps lett q3-ban ha jól emlékszem. Valszeg kijavítják a gondokat... De lehet hogy ez egy kacsa hír....
-
félisten
Egyáltalán...kérem gyerekek, egyetlen Itanium-3DMark eredmény sem jelent meg! SEMMI értelme a világon nincs...itt MB-os cachek,stb vannak, nem a proci fog ütni, hanem a komplett rendszer, perifériákkal együtt! (remélem...)
while (!sleep) sheep++;
-
steveetm
őstag
Hali!
Jah, modnjuk mierlött leírnátok a prockót teljesen én monjuk megvárnám, hogy milyen körülmények között volt az a teszt(mint már említették elöttem).
pl. ez a pont mondjuk 2048*1536*32*32Z*8AA.
Egyébként meg egy ge4 már lehet hogy kevés is egy ilyen prockónak. ki tudja.
Várjuk meg a normális porcit alaplapot és majd utána kommentáljuk a dolgokat.
Üdv.: Stevee_TM -
-=V3rthil=-
őstag
Huh, hát ezt a hajunkra kenhetjük... SEMMIT nem jelent ez a szám... képzeljétek azt, hogy 234123421341234*11012301312341-es felbontás 600044*es AA meg ilyenek, és egyből lehet örülni:DD
hey-ho-let's-go
-
_Volkovy_
nagyúr
az oké hogy az nvidia-nak már nem szurkolunk az fx óta,de az amd azért megérdemli :) egy tuti: BIZTOS hogy NEM DEFAULT TESZTTEL MÉRTEK :) :) :)
-
hobizoli
nagyúr
Regebben aszondta az AMD, hogy az Athlon64 CPU a belso mag optimalizaciok(Tbird<->XP) + SSE2 es az integralt RAM vezerlo (kisebb latency) miatt kb 20-25%-l lesz nagyobb teljesitmenyu, mint a vele azonos orajelu Athlon XP CPU.
Gondolom Ok ezt nem csak 1-2 gyors tesztbol mertek le
-
anulu
félisten
Béta deszka, béta proci, béta bios... hiszem, hogy jó lesz! :D
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Flood
csendes tag
Ez gyenge mint a lepkefing az erős sivatagi szélben.
Én nem vagyok semmilyen ''fun'',... de őszintén ilyen pontszámmal mit várnak??
Evvel a procival nekifutni a Doom3-nak jó kör lesz!! :)))
Kb. 1Fps-t jósolok.Egy alkalommal azt mondtam a pszihiáteremnek: '' Engem mindenki utál...'' mire Ő- ''Na, ne túlozzon.... Hisz nem is ismeri magát ''mindenki''.
-
Hege
tag
Hi All!
Nehogymá most ebből itéljétek meg az Athlon 64-et! A hírből nem derül ki semmi!Az is lehet,h kamu. Az AMD nem fog lebőgni az Athlon 64-el. Ha meglesz a rendes hardverkörítés hasítani fog mint állat! Ugye ti se gondoljátok hogy az uj proci szarabb lesz mint egy XP 1500+ !
Ugyan má!
Udv.:Hege -
janati
őstag
Gyenguc nagyon. Gondolom default beállításokkal mérték.
A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!
-
Thom!
veterán
[L]http://service.futuremark.com/compare?2k1=4399939[L] 1600+ XP+R8500
Itt vmi nincs rendben. :(( -
bdav
őstag
Hát ha beraktak a tesztbe mittudoén 8x antialisingot, meg ilyen egyebeket (anizo) akkor az a gef4 jocskán belassulhatott tőle.
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
ManOwaR
tag
a hír alapjául vett magazinnak igen rossz a híre hitelesség terén
-
tomcs
őstag
szamtech-bulvar :)
mit szolnatok ha pl holnap megjelenne az indexen 1 olyan hir hogy az uj suzuki 350km/h sebessegre kepes, es alatamsztasul 1 kozelrol fenykepezett traffipax... azt meg valahogy elfelejtenek megmondani hogy ezt a sebesseget ugy ertek el hogy marha magasrol kihajitottak pl 1 repulobol vagy mittomen :)
az ilyen tesztek kb fele arrol szol hogy hudejolesz a masik fele arrol hogy hudemekkorabuktalesz es lehetseges nehany valos is.. viszont azt hogy melyik az csak utolag tudjuk megmondani. ennel a ''tesztnel'' viszont annyira semmi nincs a korulmenyekrol hogy nagyon valoszinutlennek tartok barmi igazsagtartalmat is benne -
Sanya
nagyúr
Gratula minden okos tesztelőnek. 64 bites procit 32 bites tesztprogrammal .... Nevetséges emberek vannak!!
286-os progikat meg el sem tud indítani!!! SZÖRNYŰSÉG!!!!!!
Ez a teszt nem jelent semmit sem...
Ja 3dmark 2k1 v 3dmark 2k3?A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Zeratul
addikt
Ha Paris (azaz DURON64 avagy Athlon64 Lite) magvas model volt akkor teljesen ''jó'' az eredmény.
-
VOid
tag
Jajj már biztos hogy nem alap beállításokkal futott v kamu a hír, ennél még egy palomino magos athlon XP is többet nyom úgy hogy alapbeállításon van minden.
-
joysefke
veterán
ilyen híreket nem szabad komolyan venni baz...
Semmi konkrétum, csak beszéltek bele a vakvilágba... -
Versus
senior tag
Hát papíron állítólag nem ugyanaz a ti4200-8x és a ti4800, gyakorlatilag meg mégis. :) De ha egy ti4200-8x-al el lehet érni majdnem 15 ezer pontot nem is túl nehezen akkor nehogymár egy AMD 64 (szerintem kamu) lejáratás szagú ''teszt''-ből Nvidia fikázó topicot nyissunk emberek! Ez az egész hír bűzlik na ! Egy XP1600+-os proci ezzel a karival simán csinál 10 ezer pontot !
Premium Vintage
-
bazs
aktív tag
A proci és 3D mark összefüggéséhez érdemes megnézni:
[L]http://www.tomshardware.hu/cpu/03q1/030217/cpu_charts-23.html[/L]Pont most fogyott el...
-
fzr1000
tag
a The Inquirer oldalan probaltam megnezni, mit irnak errol, de nem birtam raakadni...
-
kevin.1
csendes tag
Ennyi a hír?
Ebből megtudta az olvasó azt ami rá tartozik : semmit. -
dam
tag
Szreintem mindegy honnan nézzük! :DD
Ez elég fostalicska. :O -
madpayne
csendes tag
Nem is tudom ez most szerintem inkább lejáratásnak szánt hir!?
Vagy szerintetek nem?
:(((A tudás bűn, de én ártatlan vagyok!
-
Panther
HÁZIGAZDA
Akkor nézzük úgy hogy egy 1.6-os Athlon 64 valamilyen beálításokkal és egy Ti4200-8x videokártyával (mert ugye az a Ti4800... asszem) ért el ennyi pontot. Túl kevés az adat ahhoz, hogy ennek az eredménynek bármi jelentősége is legyen. (Akár még az is lehet, hogy a videokártyát véletlenül épp 100/100 MHz-en felejtették... :DDD)
[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
Versus
senior tag
Hát anno nekem az 1.3-as tualatin egy ''ős'' gf3-al 6314 pontot nyomott default beállitásokkal. Ha az 1600Mhz-en futó Athlon 64 ''csak'' dupláját futja az akkor is kevés. Speciel szerintem ez megint valami kacsa vagy azért nincs semmi adat a körülményekről mert kissé zavarosak ! :)
Én mint Intel felhasználó nem szeretném ha a Tejas magos P5(?)-ért az Intel annyit kérne amennyit akar.Inkább lehetne még pár erős proci gyártó a piacon! :)Premium Vintage
-
Genialis
aktív tag
Nos ajánlom figyelmedbe a következő kísérletet:
Vegyél egy tetszőleges videokártyát. Először tedd be egy akármilyen gépbe, aztán egy másikba. Lehetőleg mondjuk egy közepes, és egy jobb procisba. Aztán futtasd le rajtuk a 3dmark-ot, és írd ide vissza az eredményeket. Aztán gondold újra amit leírtál.in4m8ion 1ts 2 B 3
-
anulu
félisten
Én ennek ellenére bízom az Athlon64-ben! :D
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
hungeek
senior tag
nincsen 8000pont? én 18000 várnék tőle legalább.....
nagyon kezdek félni hogy az Athlon 64 akkor lebőgés lesz mint az FX... :( -
exitwindows
csendes tag
Harmatgyenge.
Jézus megváltoztatta az életed. Kívánod menteni a változásokat?
-
marso
tag
hat ez egy marha jo hir... sokminden megtudhato belole
valamilyen felbontasban valamilyen alaplapon valamilyen beallitasokkal elert ennyi eredmenyt -
Genialis
aktív tag
Ehhez csak gratulálni lehet. Sikeresen lemérték a ti4800-as teljesítményét... Je...
in4m8ion 1ts 2 B 3
-
rvs
aktív tag
nem vagyok profi ilyen téren, de az a pontszám, nem túl kevés?
a maximum bőven 10k fölött volt anno, nem?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest