Új hozzászólás Aktív témák
-
Macc
aktív tag
-
rii
nagyúr
Csak a 3GHz-s, vagy valamelyik 2 GHz fölötti PPC-re kellett vízhűtés!
Egyszer jó lenne egy versenyt, hogy mondjuk Photoshopban egy 4000x4000-es képet megcsinálni, azt grafdientel kitölteni, és ráerszetni mondjuk egy filtert. vajon melyik gyözne?
nem lennék meglepődve, ha az én 3Ghz-s PC-met, behozná egy 2 Ghz-s MAC.
Ne feledjük, PC-ben szép dolog a magas MHz számok megléte, de nem ez alapján lehet összehasonlítani egy MAC-el. -
rii
nagyúr
öööööö ... izé ...
rázós téma, nem is tudom
végül is a programok ugyanazt mondják mindkét esetben az OS-nek, csak lehet más módon (tegyél ki egy abalakot, //rajzolj ki egy pixelt a 740, 532-be #541657 színnel//) a prgramokat lefordító compiller milyen kódot generált az itt a kérdés, az is különböző, és az OS-ek is lényegében ugyanazt mondják a HW-nek, (mármint ha gépi kód) de mindeképp vannak jelentős különbségek. Ugye az utasítás ugyanaz, de a sorrend 1000% hogy más.
Szerintem különbözik:
programok-OS kommunikációja Linux alatt - programok-OS kommunikációja Win alatt
OS-HW kommunikációja Linux esetében - OS-HW kommunikációja Win esetében
de nem tudom. ....
Grafiqs: amikor meghallottam, hogy jönnek ki az intel procis gépek, és is így éreztem.Megrendült a bizalmam az eddig atomstabilnak hitt MAC-ek felé, a ''más világ'' megnyilt, az exkluzivitás eltünő félben. Most már a külsőn kívül nem sok minden különbözteti meg egy PC-től a MAC-et. Talán az alaplap még. De legalább PC-re lesz egy jó kis OS, még ha használhatatlan is teljes egészében.... -
jerry311
nagyúr
Én annyira nagyon nem értek a PPC arhcitektúrához, hogy mennyivel stabilabb mint az x86, de szerintem nagyon sok múlik a PC minőségén és az oprendszeren.
Márpedig a hardvert biztosan megválogatja az Apple, az oprendszer meg elég stabil volt eddig, szvsz tudják tartani a stabilitást. -
Macc
aktív tag
A stabilitas az OS erdeme nem az procie. (ill. az instabilitas nem a proci hibaja). En kezdetektol sajnaltam az x86-os vonalra valo valtast, am a sebessegkulombseg eleg meggyozo, kivancsi vagyok valos kornyezetben mit mutat majd.
A programoknal meg az OS ugyanannyira szamit mint a proci, tehat mostantol nem fognak menni a Mac-es progik windows alatt, ezen kar otletelni, max emulacios feluleten keresztul. -
rii
nagyúr
''................az Intel procira megírt progik nem fognak válogatni, Mac és PC között...............'' bárvsak úgy lenne, de van egy olyan rossz érzésem, ahogy a Linux (eleve) PC-re megírt os, és a Windows is, a Windows alatt futó programok nem működnek Linux alatt, mert másképp kommunikál a két OS a számítógéppel (alaplap, processzor stb.)
-
stanci
aktív tag
Szerintem ugrásszerűen fog mostantól terjedni a Mac. Akik eddig féltek a platform váltástól, azok is könnyebben beleugranak majd tudva, hogy bármikor visszatérhetnek a jó öreg windowshoz.
Ugyanakkor sokan az exkluzivitás elvesztése miatt nem fognak ugyanolyan árakat kicsengetni mint eddig.
Mellesleg sajnálom, hogy minden gyártó az x86 felé halad.
Az SGI talán az egyetlen amelyik tartja magát a MIPS-sel, de kérdés meddig.
Ahogy a Sun megtartotta az Sparc-ot a munkaállomásaiban az Apple is megtehetné. -
faster
nagyúr
Egy drága PC-vé válik, ami a fő különbség lesz, hogy adnak hozzá egy testreszabott oprendszert, könnyebben lehet majd bővíteni a gépet, és ha kell, XP is futhat majd rajta. Kockázatos lépés, de Jobsnak általában jó megérzései vannak, mik azok a kockázatos lépések, amiket érdemes meglépni. Az Appleban nem az tetszik, hogy jó a design, nem szimpatikus az a fajta ''zártkörű klub'' ami kiépült köré, hanem az, hogy képesek igen komoly változtatásokat is végrehajtani.
Világuralmi terveket illetően az Apple nem fog lemenni az átlagos PC-k ár-, és minőségi szintjére, ha lemenne, el is tűnne a süllyesztőben. Emiatt viszont nem fog versenyezni a Tescos gépekkel, nem is azt a piacot célozta meg.
[Szerkesztve] -
isapeti
aktív tag
''sajnos a programok átírását PC/OSX környezetre soha senki nem fogja megcsinálni ugyanúgy, ahogy nem érdekük a software gyártóknak a PC/Linux -ra való adpotálás.''
Elképzelhetô, hogy rosszul gondolom, de az Intel procira megírt progik nem fognak válogatni, Mac és PC között. Továbbá azt sem tartom valószínûnek, hogy lesz külön PC-s OSX. Bár ki tudja...
Ja, a PC szerepét szerintem sem fogja átvenni a Mac a platformváltással.
[Szerkesztve] -
rii
nagyúr
Grafiqs, joghurt: csak attól még hogy fut egy PC az OSX, (ami én is várok nagyon) és még driverek is lesznek hozzá, sajnos a programok átírását PC/OSX környezetre soha senki nem fogja megcsinálni ugyanúgy, ahogy nem érdekük a software gyártóknak a PC/Linux -ra való adpotálás.
tuskooo:
[1.] szerintem sok MAC-es számára pont taszító, hogy intel proci lesz benne, aki PC-t akar venni, annak nem elég az, hogy a MAC-be egy intel proci lesz, atól a MAC még MAC lesz, nem fogja cseppet sem jobban átvenni a PC szerepét semmilyen téren
[2.] az ára nem fog semmit csökkeni
[3.] lehet még pár MAC-es is inkább ''régebbi'' darabokat fog venni
Szerk.:
Grafiqs: Te olyan gonosz vagy, végre jönne egy jó OS a PC-re, ami talán még életképes és megszorongatná a windows egyeduralmát, erre Te meg elküldöd ...
a témához:
sajnos a PPC processzorok voltak azok, amik megtették egy evolúciós ugrást a személyi számítógépek történelmében, a MAC-ek Intel procival mindenképpen silányabbak lesznek. Utána kellene nézni mivel, de azt hiszem a PPC processzorok 1996 körüli kijövetelüktől mindig is magasan az Intel/AMD/Cyrix fölött voltak, mert megszakították a 80286-al való komőatibilitásukat, amit az Intel a 80386-nál nem tett meg.
[Szerkesztve] -
tuskooo
addikt
Egyik haverom mindig azzal jön, hogy most már mindenki macet fog venni, pc-t meg senki. Vélemény?
-
Ez is már régi téma. Az Apple megpróbálkozott azzal, hogy egy chipet rak az x86-os Mac-ekbe, amit az OS X ellenőriz, és csak azokon a vasakon indul el. Nem tartott sokáig ennek a védelemnek a kiiktatása, szóval szinte bármilyen x86 alapú vason elfut. Nyilván feltétel, hogy legyenek hozzá meghajtók.
-
Grafiqs
őstag
Érdekes és egyben elszomorító is.
Azt azért remélem, hogy OSX nem fog működni bármilyen x86 alapú vason.
Arra kiváncsi lennék mennyivel lassabb Rosettával a programok futása. -
-
karib
addikt
Főcím az Apple oldalán:
What's an Intel chip doing in a Mac? A whole lot more than it's ever done in a PC.
(Mit csinál egy Intel chip egy Macben? Sokkal többet, mint amit valaha is egy PC-ben.)
Stílusos -
faster
nagyúr
After Jobs' presentation, Apple Senior Vice President Phil Schiller addressed the issue of running Windows on Macs, saying there are no plans to sell or support Windows on an Intel-based Mac. ''That doesn't preclude someone from running it on a Mac. They probably will,'' he said. ''We won't do anything to preclude that.''
[link]
Intel proci, Intel chipset, mi volna az akadálya, hogy Windows vagy Linux fusson rajta?
[Szerkesztve] -
nap
addikt
''többgombos Mighty Mouse egér''
Mar nem divat az egygombos eger az Apple-nel? -
L3zl13
nagyúr
Ez miért lenne már technológiai akadály?
A keyboard nem akkuról üzemel, és nem is napelemmel állítja elő az áramot, hanem egy vezetéken kapja -> Ha több áramot kell nyújtania, akkor többet kell felvennie.
Mellesleg feszkó ugyanaz, az áramerősség a kérdéses, de ettől még lazán lehetne USB2.0-s sebességű portot adni, max bizonyos eszközök nem működnének róla (pendrive nem is olyan nagy áramfelvételű szerintem) nem lenne éppen egyedi eset.
-
Cloud_s
aktív tag
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de vajon lehet-e buhera nélkül Windows-t felrakni az új Mac-ekre?
-
La Palma
csendes tag
technikai akadály van, ugyanis az usb 2.0-án nagyobb az áram vagy a feszkó, most nemtom. lényeg az, hogy nem tudja meghajtani a keyboard az usb2.0-ás egységeket
de egy digit gépet vidáman rá lehet to,ni, mert annak van saját tápellátása. egy kártyaolvasót, vagy pendrive-ot már sajna nem
[Szerkesztve] -
La Palma
csendes tag
válasz
janpotocki #6 üzenetére
akkor olybátűnik, hogy az inteles megjelenésével levitték a g5 árát is, gondolom kidobják a raktárkészletet, de ehhez még jobban le kell majd vinni az árát
-
L3zl13
nagyúr
Az USB-s részt nem értem. Ha technikai akadálya lenne, akkor hogyan kellett volna rárakniuk USB2-t? Bár nem értem milyen akadály lehetne...
Vagy ha arra gondolsz, hogy 2 db 1.1 helyett 1db 2.0 akkor szvsz tévedésben vagy.
A billába valószinűleg csak 1 db USB van átvezetve, és ott egy 2 portos HUB-bal szétosztva. Tehát 1 vagy kettő szvsz tök mindegy.
Az 1 DB USB2.0-nak pedig nem sok értelme volna, mert egy USB port szinte biztos, hogy az egérnek van szánva. Arra bőven elég az 1.1 is. Az már más kérdés, hogy a másik szabad port így nem sok mindenre jó... -
gliskard
senior tag
kicsit érdekes hogy csak FW400-van az iMac-ben amikor mindenhol a 800-ast tolja az apple...
...emlékeim szerint az Apple Pro alkalmazásokat a rosetta nem viszi, igy ezekre még várni kell, gondolom ezért is az ''alsó'' szegmenenst kezdték átállitani.
több mint tiz éve nyomom a dtp/tervezést-t és ez idö alatt (bár föként ezen dolgozom) nem tudtam ''beleszeretni'' a macintosh-ba. Otthon volt mac de eladtam és vissza tértem a pc/win/linux megoldáshoz. SZVSZ akár mennyire is szidja mindenki az xp-t nem olyan gáz, tudni kell beállitani és használni... utánna nincs vele gond -
La Palma
csendes tag
-
Shim
őstag
''bizonyos alkalmazásokban akár 2-3-szoros teljesítménytöbbletet hoz''
vajh lassulás is lesz?
(billentyűzetre usb1.1-et rakni szvsz vétek. lehet, hogy technikai akadályai vannak, de akkor meg talán elég lett volna egy usb2.0) -
Tithian
őstag
Hmm...
Az ár maradt, a teljesítmény megugrott. Biztos, hogy ez egy Apple termék? -
L3zl13
nagyúr
Kíváncsi leszek stabilitásból és sebességből hogy vizsgázik majd normál (nem benchmark) felhasználáskor.
Egyébként a progik itt valami cross compilerrel futnak majd kezdetben? Ha igen, akkor az hogy teljesít? -
warn!ng
tag
egy korszak készül lezáródni... pápá g5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Macworld alkalmából mutatták be az első Core Duo processzoros Mac rendszereket.
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bluetooth-headsetekről általában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Windows 11
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/WIFI/I5-8600K/GTX 6GB/Seasonic focus plus 750w gold/)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest