Új hozzászólás Aktív témák
-
MMSZoli
tag
Hi,
A véleményem az, hogy a Dealer-ek nem érdekeltek az ilyen olcsó és integrált megoldásokban, mivel nem érdekük a sűrű fillér, inkább 1-1 konfigon akarnak sokat kaszálni. Ezért nem olvashattok ilyenekről sehol...
Nézzétek meg: ha bementek egy boltba, a Dealer (ha nem mégy konkrét konfigurációs elképzeléssel) rábeszél az X800 videókarira és a feleslegesen nagy vinyóra (tudom, hogy gyakorlatilag ilyen nincs, de egy 80GB-os vinyó egy kezdőnek, aki ráadásul nem is akar játszani vagy videót szerkeszteni, bőven elég).
Szerintem (ha a Sulinet-et komolyan vennék) akkor állami szinten 2-3 ilyen integrált, fix konfigurációt elérhető áron kellene kínálni, MINDEN Dealer ezt árulná egy olyan kiszerelésben, ami napi munkára elegendő lenne, mondjuk bruttó 60000 és 80000 forint között.
EZZEL tudnák az informatikát szélesebb körben elterjeszteni (ami az eredeti elképzelés volt), nem pedig azzal, hogy a 100.000Ft-os videókártyákat Sulinetben árulni (máig nem értem, hogy a SuperGamer kártyákat pl. miért kellene az államnak felében fizetni, biztosan a nagyon rászorulók veszik meg...)
Én a nagymamámnak tudtam venni 2 éve BookPC-t Bruttó 50.000Ft-ért. a konfig Pentium3 733M-zel, 256MB memóval, CD-íróval, 80GB-os merevlemezzel, integrált Ethernet, 815VGA, modem és 4 csatornás hangkártyával (a VGA kicsit gyenge, de még DVD-re is jó, kipróbáltam). EZ megfizethető a kevésbé gazdagoknak is, és minden alapdologra alkalmas.
Egy modernebb architektúrával igazán ütős, és jó megoldás lenne a Kormány részéről egy ilyen ajánlat, főleg ha a felét állná a T.kormányunk, akár Sulineten keresztül. Ugye egy Notebook a drága TFT-vel nem az igazi, a szupergagyi, bővítésért kiáltó lecsupaszított midi házas borzalmak pedig rögtön egy bővítési mókuskerékbe kergeti a hozzá nem értőket.
Üdv: MMS
Új hozzászólás Aktív témák
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- HyperX Fury RGB 3600 MHz CL17 2x8 GB
- 4x4gb Kingston DDR3 -1600 mhz memória
- ASUS P8B WS Alaplap+Xeon E3-1240+8 gb ddr3+tuning hütő
- INGYEN FoxPost! Új G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Ripjaws M5 RGB White - 10 év gari!