- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
annyi még ki is fizethető érte. ilyen gépbe meg értelmetlen a szorzólock
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Esmein
nagyúr
-
anulu
félisten
nem vagy a 2800+ MHz-el kicsit telhetetlen?
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
-
anulu
félisten
0,9W mellett kell egyáltalán hűtő rá? vagy egy 486-osokra való borda max?"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Esmein
nagyúr
Nemnemnem. 5000 ft lesz és úgy fogják hívni, hogy Thermaltake Fanless Supertalent Geode NX Coolfreeze Night eye lamp extreme edition.
Úgy fog kinézni, mint egy 486-os borda (az is lesz) de x alakban lesz rajta ilyen plexi csík építve az aluba és a 4 sarokból kék ledek világítják át a plexilemezeket.
[Szerkesztve]"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
anulu
félisten
télleg! a GX és NX között mi a kül? vhogy nem találtam még meg..."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
nem az mondtam, hogy ez fog a mondatom alanya a mobil barton volt
-
-
anulu
félisten
köszi
lehet, h egy ilyet meg kéne várnom, itthoni gateway-nek egy nF2-vel megtámogatva"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
addig ok, de egy Gatewaybe elég lesz/lenne azt meg minek tuningolja afölé, h egy w2k3 server normálisan elmenjen rajta. az meg 8-900MHz környékén megvan. az meg még nem tuning
-
anulu
félisten
amikor NF7-em volt, underclock-kal nem foglalkoztam 1,8V 1700+ @ 10,5x200 és csókolom
-
anulu
félisten
-
anulu
félisten
mellesleg tök értelmetlen lenne más tokozást adni, mint az S462-t, amit ahogy meg ismerek, megeszi a KT133A-tól az nF2-ig minden, csak lábkompatibilis legyen. +1 piros pötty AMD-nek!
-
Esmein
nagyúr
Lássuk csak intelnél milyen socketek voltak 600tól 2200 mhzig : slot1 socket370,socket423,socket478 és socket 478ban sem volt minden proci minden lappal kompatibilis.
Amdnél: socketA, de a 200-as fsb-s bartonok csak kt600 vagy fölötte megy full sebességen. Természetesen alulhajtva ill kisebb fsbn magasabb szorzóval mennek. Hány éve is van kint a socket ? 4 ?
Pirospont amdnek a socket-a ért. Igaz csinálhatnák fémből is a socketen a karmokat.
[Szerkesztve]"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
veterán
Az a baj ezzel a tippelésel, hogy gyakorlatilag készpénznek veszed hogy ha egy adott CPU-nak az új változata azonos órajelen sokkal kevesebb feszültséget igényel, akkor azonos feszültségen arányosan nagyobb órajelre képes. Ez azért nem egészen így működik. Összefüggés van, persze, de ilyen kevés információból ilyen merész kijelentéseket tenni... mondjuk végülis álmodozni még szabad.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
@aMoRF
tag
Látom sokan ''ráizgultak'' erre a kis csodára... és ezen nem csodálkozok...
Szivesen látnék egy tesztett a Prohardveren.... mondgyuk AMD Geode VS VIA Epia... Remélem mihamarabb kicsiny országunk forgalmazói is látnak benne rációt és felkerül az árlistákra (polcokra).... Addig is csak marad a vágy tárgyának..
Alig várom! egy kicsi, csendes rendszer Linuxal netezésre kihegyezve....
[Szerkesztve]A cél szentesíti az eszközt, de csak úgy, ha elérik.
-
-
Esmein
nagyúr
pontosan ugyanazt,+ amit a chipset. És a via chipset röptében tud szorzót állítani, talán a sis-nek is van ilyesmije. 1400 mhz 133 fsb, memidőzítéstől függően 1800-2300 mb/sec memolvasás. Jé hova lett az epia ? Csak nem elbújt szégyenében ?
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
mislix
csendes tag
Korábban belinkeltem pár technikai doksit errõl az AMD
procicsaládról, de ahogy elnézem, kevesen nézték meg,
ezért úgy döntöttem össefoglalok néhány dolgot.
Szóval:
A Geode GX processzorok tokozasa NEM SocketA !!!(BGD368)
A Geode NX procik tokozasa SocketA(OPGA)
Tovabbikaban bövebben a NX procikról:
0.13 Micrometer gyartastechnologia
L1 Cache 128 Kbyte
L2 Cache 256 Kbyte
FSB 133 Mhz
-------------------------------------------------------------
| Tul.neve: | NX 1250 |NX 1500 | NX 1750 |
------------------------------------------------------------
|Core Freq. | 667 MHz |1.0 GHz |1.4 Ghz |
|Core volt: |1.1 Volt |1.0 volt |1.05-1.25|
---------------------------------------------------------------
|Thermal |9 Watt, |9 Watt, |25 Watt, |
|Design |6 Watt |6 Watt |14 Watt |
|Power |Typical |Typpical|Typycal |
|Power |ACPI 2.0, |
|Management |AMD PowerNow! |
|FPU |MMX 3DNow! SSE |
|Max die | 95 Celsius |
|Temperature| |
|Fanless | Yes | Yes | No |
Az NX1500-nal az 1.0 Volt fix !!!
Az NX1750-nal a feszultseggel
skalazodik az orajel:
1.25V 1.200V 1.150V 1.100V 1.050V
1400 Mhz 1200 Mhz 1133 Mhz 1067 Mhz <1000 Mhz
Forras: AMD Geode NX Processor Databook -
LordX
veterán
-
Surranó
aktív tag
Tessék mondani, normális maga, hogy w-akármi szervert akar gétvéjnek berakni?
mér nem jó a P1 mmx egy linuxszal? abban is passzív procihűtésem van
Egyébként meg ha nem kell vpn, akkor tán tizeniksz ezerér már lehet kapni zyxel tűzfalat. Az arra való, ami a neve, hót passzív és akkora mint két dvdtok egymáson. Huszonikszér meg van vpn-nel is. -
Esmein
nagyúr
Hát, valamivel villantani is kell nem ? gyúmhármazni mindenen lehet. Bizonyítsam ?
Btw én egy dx4-100-ast csináltam meg full passzívra. Még a tápból is kiszedtem a ventit és azon hallgattam mp3-mat koleszban. Jó az.
-
törölt tag
ezt a topicot berakom kedvenceim közé
-
Esmein
nagyúr
Eddig semmi infó a tuningról
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
BosX
aktív tag
Hát nem aranyos? Bővebben: link
Mondjuk egy modernebb csipszet nem ártana alá..
Mondjuk nforce2
[Szerkesztve]mentality, tradition, history. these things never change.
-
Grafiqs
őstag
Ez a dolog igencsak kiváncsivá tett.
Jobbra le.
GÉs még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
Bumbi
tag
Up és balra el
42
-
Bumbi
tag
Ha van kisfogyasztásu procink, akkor mé' ne építsünk be kettőt?
wheeehehhehe:
Forrás:Bővebben: link
[Szerkesztve]42
-
Bumbi
tag
Specifikációkat figyelmesen elolvasni: Bővebben: link
Socket A compatibility!!!
[Szerkesztve]42
-
Bumbi
tag
Na semmi hír???
Mennyen már a tuning 14*200-on!
[Szerkesztve]42
-
Bumbi
tag
Namostmivan? Nincs semmi info? (nem, én nem fogok nekiállni goolizni)
42
-
Bumbi
tag
Megint találtam valamit:
The Geode NX 1500@6W processor operates at 1GHz and the Geode NX 1750@14W operates at 1.4GHz. The two new embedded processors are essentially identical to AMD's Mobile Athlon processors, including packaging, but with tweaks to process technology and transistor selections that result in lower power consumption at reduced clock rates. Both new Geode NX processors are ''100 percent socket and chipset compatible'' with AMD's ''Socket A'' Athlon XP processors, according to an AMD spokesperson.
Bővebben: link42
-
rudi
nagyúr
Egy kis Geode NX tweak Bővebben: link. Az istennek sem találok hozzá való m-ITX alaplapot, csak ez a Tyan van Bővebben: link, ami meg flex ATX-es.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Csak meglett ez a kis szemét Bővebben: link, most már mehetek aludni
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
-
Bumbi
tag
Weeeehehehheheheee:Bővebben: link
42
-
Bumbi
tag
Weeeehehehheheheee:Bővebben: link
42
-
Bumbi
tag
Na valami kis hír?
42
-
Bumbi
tag
MIVAN_MIVAN_MIVAN???
42
-
Bumbi
tag
Hát mit mondjak, valahogy nincs a piac elárasztva ezekkel az Nx-ekkel... Van valakinek valami infoja?
42
-
Zenty
őstag
nah egy up-ot neki!
Guild Wars - Zenty a survivor
-
Red Rebcs
tag
Még a végén le kell erre cserélni a K8-at
kis gépnek tőkéletes, az erre épitet kevesebbet fogyaszt mint prescot cerkanetre 1 magós semprón játékra 4 magós athlon
-
Bumbi
tag
Kap tőlem is egyet
42
-
Ja no
aktív tag
méltatlanul süllyed ez a topik
-
MMSZoli
tag
Hi,
A véleményem az, hogy a Dealer-ek nem érdekeltek az ilyen olcsó és integrált megoldásokban, mivel nem érdekük a sűrű fillér, inkább 1-1 konfigon akarnak sokat kaszálni. Ezért nem olvashattok ilyenekről sehol...
Nézzétek meg: ha bementek egy boltba, a Dealer (ha nem mégy konkrét konfigurációs elképzeléssel) rábeszél az X800 videókarira és a feleslegesen nagy vinyóra (tudom, hogy gyakorlatilag ilyen nincs, de egy 80GB-os vinyó egy kezdőnek, aki ráadásul nem is akar játszani vagy videót szerkeszteni, bőven elég).
Szerintem (ha a Sulinet-et komolyan vennék) akkor állami szinten 2-3 ilyen integrált, fix konfigurációt elérhető áron kellene kínálni, MINDEN Dealer ezt árulná egy olyan kiszerelésben, ami napi munkára elegendő lenne, mondjuk bruttó 60000 és 80000 forint között.
EZZEL tudnák az informatikát szélesebb körben elterjeszteni (ami az eredeti elképzelés volt), nem pedig azzal, hogy a 100.000Ft-os videókártyákat Sulinetben árulni (máig nem értem, hogy a SuperGamer kártyákat pl. miért kellene az államnak felében fizetni, biztosan a nagyon rászorulók veszik meg...)
Én a nagymamámnak tudtam venni 2 éve BookPC-t Bruttó 50.000Ft-ért. a konfig Pentium3 733M-zel, 256MB memóval, CD-íróval, 80GB-os merevlemezzel, integrált Ethernet, 815VGA, modem és 4 csatornás hangkártyával (a VGA kicsit gyenge, de még DVD-re is jó, kipróbáltam). EZ megfizethető a kevésbé gazdagoknak is, és minden alapdologra alkalmas.
Egy modernebb architektúrával igazán ütős, és jó megoldás lenne a Kormány részéről egy ilyen ajánlat, főleg ha a felét állná a T.kormányunk, akár Sulineten keresztül. Ugye egy Notebook a drága TFT-vel nem az igazi, a szupergagyi, bővítésért kiáltó lecsupaszított midi házas borzalmak pedig rögtön egy bővítési mókuskerékbe kergeti a hozzá nem értőket.
Üdv: MMS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GOODRAM DDR4 4GB 2400MHz (GR2400D464L17S/4G)
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest