Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Apple asztali gépek
- Androidos fejegységek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
Új hozzászólás Aktív témák
-
PalM
tag
Azt nem tudom minek ennyi foglalat
Remélem a Socket M2 is legalább olyan sokáig marad, mint a SocketA. Nem is cserélek addg gépet még ki nem derül mi is lesz a sok foglalattal(S940, S939, S754, S M2)! -
PetX
aktív tag
Ha jól értem:
S754 >>> Sempron, A64 > SC DDR
S939 >>> A64, FX > DC DDR
S940 >>> Opteron > DC DDR
M2 >>> Sempron, A64, FX, A64 X2 > DC DDR és sztem nem is beszélhetünk még DDR2-ről az még a jövő zenéje....
Különben is ha DDR2-t támogatná az új A64 akkor még nagyobb kavarás lenne csak akkor nem foglalat téren, hanem alaplap+cpu+memória mert ugyebár nem ua. a IMC van a két fajta prockóba, sőt más foglalat kell az alaplapokra is....
Az öszvér megoldások pedig nem a teljesítményükről voltak híresek.
DDR + DDR2 egy alaplapon...
-
PetX
aktív tag
válasz
somodisoma
üzenetére
Persze! Később pedig rájövünk, hogy a BMW-nek is köze van az AMD-hez!

-
válasz
somodisoma
üzenetére
kb.
-
somodisoma
senior tag
En ertettem felre, vagy valoban csak a DDR2-es RAMokhoz lesz az M2? Akkor a DDR3-as mar ''M3'' lesz?!?!

-
Esmein
nagyúr
válasz
littlemole
üzenetére
Nekem al elmúlt majdnem két évben 7 procim volt és vagy 5alaplapom, most pénzem semmi gépem semmi, úgyhogy drága móka
De legalább tudom, miről beszélek, ha valaki megkérdezi mit ajánlok. -
littlemole
őstag
Felreertettel. Most nyaron akarok venni egy konfigot. Ebben a tovabbfejleszthetosegrol egy eve nem hiszek. Korlatozott fejleszthetoseg az van, de olyan mint anno a celeronoknal meg S462 nel mar nincs. Viszont probalok legalabb ugy fejleszteni hogy valami reszegyseg legalabb hasznalhato legyen, a regibol. Esetemben a memoria maradna meg most,hamar elkoltottem ra a penzt. Egy kovetkezo alkalommal meg a videokartya maradna mert remelem a PCI ex legalabb egy ideig ragaszkodnak a fejlesztok.
Vagy a masik lehetoseg hogy az ember addig huzza ki valamivel ameddig csak birja, es akkor az egeszet egyszerre csereli. Ilyenkor maradnak a kompromisszumok a jatekok, vagy mas teruleten,mert az ido mulasaval egyre kevesbe lehet hasznalni a gepet. ''Jatek''
Amugy meg az egesz egy nagy penznyelo
, dehat valamire mindenki elkolti a penzet, ki erre ki arra. -
Murok
tag
Kiváncsi leszek mi lesz kb 2 év mulva.....
-
Thom!
veterán
persze azért kell majd válatni:
mert a Longhorn megköveteli az új hardvert
mert egyes perifériákra megszűnik a support
mert UE 3.0 nem fut 8500-ön
mert sok kártevő támadja a gépet(trójai, spam, vírus--> ezek meg erőforrásokat igényelnek, hogy kivédjék a támadásokat)
mert haladunk a korral
de az embereknek nincs pénzük (Mo) cserélni az egyes elemeket..EU többi tagállamában +USA, és az erősebb gazdasággal rendelkezőknél, a fejlesztés nem gond, mintahogy ha új full extrás kocsit akar venni, akkor meg is veszi
én maradok 1800+ XP-nél, 512MB RAMnál
hello szia szevasztok
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Amit a PR-ról írsz, egybevág azzal, amit én írtam: Ha valamit elrontanak, azt nem ismerik el nyilvánosan, logikus okokból.
Az FX-es példa arra akart rámutatni, hogy bizony ha egyöntetűen azt mondják egy termékről, hogy szar, vagy legalábbis nem éri meg az árát, akkor a gyártó előbb-utóbb előrukkol valami jobbal, és inkább előbb, mert rá van kényszerítve. -
Esmein
nagyúr
válasz
littlemole
üzenetére
Jövőre veszel konfigot, vagy mostanra ? Szerintem arra vegyél konfigot amire használod, ne arra, amire majd fejleszted. Nemtom ki találta ki ezt a s939 továbbleszfejleszthetőezéraztveszek kultuszt...
Még hogy nem lehet szmájlit tenni az aláírásba![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Jáj. Ez annyit jelent, hogy minde jekenlegi AMD tulajnál óriásit esik a konfig értéke. És akkor a kétmagos 939-es prociknak is akkora piaca lesz, ami bőven nem fogja fedezni a kutatási kültségeket.
Emellett elgondolkodnak majd a szerver gyártók is, hiszen mire kifejlesztenek maguknak egy normális lapot, szinte el is rakhatják nyugdíjba.
Szerintem egyszerűbb lett volna kihúzni a jelenlegi rendszerrel, amíg temetik a DDR2-t, és inkább a DDR3 felé kacsintgatni. A legtöbb alkalmazás nem igényli a hatalmas memória sávszélességeket, a DDR2 pedig csak abban nyújt többet. Szerver szinten ez azért máshogy van, de a legfőbb bevétel az AMD esetében a desktop.
[Szerkesztve] -
littlemole
őstag
Szerintem hogy ki mikor vált gépet attól függ mire használja, és az adott pillanatban (ha tényleg váltani kell) mi éri meg. ( tesóm egyik gépe éppen egy 500mhz es celeron). Arra amire használja tökéletes.
Most a jelenlegi gépemben a memória legalább kompatibilis az A64 Nf4 el így inkább döntök az erre való váltásra, és a PCI ex mellett mert akkor a jövőben csak a videókártyát kell majd cserélni ha szükség lesz rá. Memóriasebességekben meg nincsenek akkora drasztikus különbségek a DDR és DDR2 között. Vagy nem?
Az meg hogy mikor kerülnek kereskedelmi forgalomba a processzorok meg videókártyák megint egy másik dolog, mert hónapok is eltelhetnek a bejelentéstől és attól amikor kaphatóak lesznek. Addigra meg kijön egy másik hír hogy fél év múlva megint új dologgal rukkolnak ki.
Akkor meg sose váltson az ember? Mindig csak várjon?
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Nagyon OFF:
''Dzsó Szmisszként mondhatod azt hogy nekem elég ez a P3, de előbb fog erőforráshiány miatt megállni a nagy mókuskerék minthogy az emberiség azt mondja hogy mostmár elég, ennél jobban nem szeretnék élni, ennél több nem kell, itt álljunk meg...''
Ne is mondjuk azt, hogy ennél jobban nem szeretnénk élni. Mindenki minél jobban szeretne élni, én is, és szerintem ez így normális, és így jó. Csak éppen egy határon túl az újabb és gyorsabb kütyük utáni hajsza (nem a hosszú távú fejlesztésekre gondolok) már nem a jobb életet szolgálja.
Dzsó Szmissz a P3-asával lehet, hogy jobban él, mint én a Pentium M-mel.
-
anaqer
veterán
rudi, ezzel leginkább az a baj, hogy pont az AMD-nek saját jól felfogott érdekében nem elég, ha csak ''szépen profitál''. Ha lenne egy S1134 ami három csatornás lenne, és akár csak tíz dolcsival nagyobb haszonnal lehetne eladni, az is megérné nekik és nagy ívben tennének az akárhogy is fanyalgó nagy hardver oldalakra.
Egyszerűen nincs meg az a tartalékuk ami lehetővé tenné hogy gyakorlatilag jelentéktelen önjelölt szakértők jó megítélését hajkurásszák, fittyet hányva az elmaradt haszonra. (Nagyon kevés cégnek van meg, de nekik aztán végképp nem.)
WN31RD
Bizonyára nem zúznák be, de csak PR okokból.
Mi a PR tevékenység elsődleges célja? Eladás. Ha nem akarnának minél többet eladni az adott termékből, nem lenne mi hajtsa a PR gépezetet. És bizony mindíg meg kell próbálni visszaforgatni egy adott technológiába fektetett költségeket. Valahogy. Akárhogy.
NEM mondhatod azt, hogy ''oops, hát ezt bebuktuk gyerekek'' - még akkor sem, ha az amúgy valóban fontos márkaidentitást szándékosan figyelmen kívül hagyod. NEM adhatod tálcán a piacot a konkurenciának amíg sikerül kijönni a 2.0-s verzióval.
És ez lehet hogy szemétség (mert valahol az), de gyakorlatilag erre a szemétségre épül a gazdaságunk. Dzsó Szmisszként mondhatod azt hogy nekem elég ez a P3, de előbb fog erőforráshiány miatt megállni a nagy mókuskerék minthogy az emberiség azt mondja hogy mostmár elég, ennél jobban nem szeretnék élni, ennél több nem kell, itt álljunk meg... -
WN31RD
addikt
''[...] Bezúzták volna? Bocsánatot kértek volna?''
Bizonyára nem zúznák be, de csak PR okokból. Mit csinált az NVidia a hírhedt FX-szel? (Még véletlenül sem akarom a s939-et ahhoz hasonlítani, csak olyan szempontból példa, mint valami, amit lehúznak, és nem tetszik a népnek.)
''mindenhol imperialista kizsákmányolást sejtő paranoia között''
A kizsákmányolás nem attól kizsákmányolás, hogy szervezettség és tudatos ideológia van mögötte. Szerintem a paranoia ilyen esetekben leginkább abban jelenik meg, hogy egyesek ''összeesküvést'' gyanítanak olyan szemétségek mögött, amelyek lényegében összeesküvés nélkül, ''természetes'' módon jelennek meg. De ettől még az adott dolog lehet valóban nagy szemétség. -
rudi
nagyúr
Csak rövid távon: nem igaz, hogy mondjuk a 754-es A64-ek nem lettek volna még elegendőek 2006 közepéig. Azokból is lehetne szépen profitálni.
Nem akarok én a széllel szembe hu..ozni, megállok a szélárnyékban, csak közben szólok, hogy nem lettem olyan, hátha más sem szeretne olyan lenni. Akinek meg nem számít, annak nem számít... -
anaqer
veterán
Addig inkább fejlesszék, csiszolják, csinálják.
Miből? R&D a zsebpénz és a szívjóság kettős támpillérén...?
Mekkora szép lett volna, ha a 939 megjelenésekor a nagyobb hardveroldalak egyöntetűen azt mondják, hogy nem-nem, ez ide nem kell, köszönjük.
Szerinted... sokat számított volna? Bezúzták volna? Bocsánatot kértek volna?
Lábjegyzet, visszamenőlegesen is : próbálok itt egyensúlyozni a naívitás meg a mindenhol imperialista kizsákmányolást sejtő paranoia között, remélem nagy igyekezetemben nem sértek meg közben senkit... -
rudi
nagyúr
Majd! Majd ha eljön az idejük. Addig inkább fejlesszék, csiszolják, csinálák. Ne legyen húszféle foglalat memóriája meg minden. Ne akarják 2,8 GHz-en eladni azt amit 4-5 környékére terveznek stb. Mindek a dual channel az A64 singe core alá, tud vele valamit kezdeni? Nem! Az AMD oldalán fölösleges volt az egész 939 móka. Persze le tudta nyomni a PR a nép torkán, hülyék lettek volna kihagyni. Mekkora szép lett volna, ha a 939 megjelenésekor a nagyobb hardveroldalak egyöntetűen azt mondják, hogy nem-nem, ez ide nem kell, köszönjük. Inkább azon lelkendeztünk, hogy hurrá PC Markban 30%-kal többet nyom, Everest memsebességben meg kétszer olyan jó!
-
anaqer
veterán
mint ahogyan a mobilon TV-nézős mókának és a PDA-nak is megmondtuk
Nem hiszem hogy bármely tárgyban elhangzott volna a végső szó... ''egyenlőre - így, ennyiért - nem''. Nincs eleve elvetélt ötlet (jó, nyilván lehet kitalálni), csak rossz technológiai megvalósítás. Gondolj csak erre a TV-s dologra, elsőre teljesen halott ötlet - és mit mondasz akkor ha jövőre eljön a jó minőségű, megfizethető HUD-k korszaka...? Rögtön átértékelődik az egész, ugye.
(Lassú gép ügyében azért sem tudok maradéktalanul egyetérteni, mert az utóbbi fél évben szüttyögtem itt P133 - P233MMX - K6-2/500 konfigokkal, és Win98 ide, Linux (slackware) oda, bizony 2-3 browser tab már nem volt zökkenőmentes, és akkor még a flashes dolgokról nem is szóltunk... Persze, szükség esetén el lehet velük bohóckodni - de minek, ha számottevően nagyobb teljesítmény is elérhető, gyakorlatilag minimális különbözettel?) -
rudi
nagyúr
Visszatérni nem kell, csak ugyanúgy meg kell mondani hogy elég, mint ahogyan a mobilon TV-nézős mókának és a PDA-nak is megmondtuk. Belső DELL-ek 10 éves P120-asok (1995 március 27-én mutatták be a P120-at), ha linux vagy win98 lenne rajtuk, ugyanúgy használhatóek lennének mint ahogyan a koppenhágai könyvtárban, ahol jártam.
-
Zeratul
addikt
Először valami csúnyát akartam mondani a női nemü felmenőjükre és az ánuszuk és csödör nemiszervének intim kapcsolatáról. Jobban belegondolva ezek chipgyátók valszeg a magyar politikai ''elit''től tanulhattak ilyen pofátlanul lenyúlni.
-
WN31RD
addikt
Intenzív netezésnél azért nagyon nem mindegy, hogy milyen erős a processzor. Minél gyakrabban kattintgat valaki, annál többet számít az a néhány tized másodperc különbség az oldalak megjelenítésénél. Kb. 500 MHz fölötti P3-mal már el éppen lehet lenni, viszont ennél lassabbat határozottan kényelmetlen lenne használni (nekem). Persze a P3-nak jobb az ár érték aránya, mint pl. a Pentium M-nek, de nem feltétlenül indokolatlan akár csak netezésre erősebb gépet venni.
Szerintem egyébként egy TuaCel 1.2 (vagy hasonló Athlon/Duron) + 512 MB + 7200rpm ''irodai'' munkára pont megfelelő. -
anaqer
veterán
Régen jártam M-ben (2003.10.06 óta nem, hogy pontosak legyünk) de ha a hátsó teremben lévő Dellekre gondolsz, azok már akkor tetűlassúak voltak (W2K vs. kevés RAM, ugye).
Egyébként nyilván nem kell - de Word sem, meg Excel sem, meg PP sem. Tíz irodából kilencben* nem használják ki a töredékét sem annak amit ezek a programok tudnak. Most akkor térjünk vissza WordPerfectre, VisiCalcra, stb...?
*PNOOMA -
perempe
veterán
Ennyit az ''időtállóság''-ról...
-
rudi
nagyúr
Azért mond meg nekem, kell a titkárnőnek az excelhez meg a wördhöz a 3,2-es P4? Kell a powerpoint prezentációk alá 1,6-os Pentium M? Kell a könyvtári géptemebe P4 (és mellé egy ezeréves fénymásoló)? Szerinted az IFOR-osok az M-es géptermekben nincsenek meg csodálatosan az ottani ezerszer levetett Dell P1-P2-kön? Én is jártam oda netezni, PH cikk is készült ott, egyedül a billentyűzetekkel nem voltam megelégedve.
-
-
anaqer
veterán
Ez mind nagyon szép és jó - csak mint az előbbiekben, ebben is túl sok az ''én'' és a bújtatott ''nekem'', ''szerintem'', stb. Próbálj kicsit arra is gondolni hogy mások esetleg más szempontok szerint, más pozícióból döntenek - és még az is lehet, hogy esetleg ők vannak többen.
(Teljesen függetlenül attól hogy akár *én* mit vennék vagy mit tartok ésszerűnek.)
Tessék, rudi rögtön prezentált is egy alternatív nézőpontot.
(Cheers!) -
Esmein
nagyúr
Viszont rengeteg arcot látsz xp 1700-2500+-al, miért ? Mert baromi jó az ár érték aránya, p3-hoz meg nem igazán van ddr-es lap. Én most s754-et fogok venni, és nem azért mert válthatnékom van, hanem mert nincs konfigom. 1 db nf7s-v2.0-m van de abba ugyanúgy kel lramot és procit is venni, akkor inkább már s754-re költök ugyanannyit.
Aki ismer tudja jól, hogy igenis a top-end vgak ellen ágálok és tuningra fél giga ramot javaslok
[Szerkesztve] -
anaqer
veterán
1) HA. HA. HA.
Mert az X800XT-k meg az 1+ GB tuningramok, stb. olcsók, hm?
2) Nem véletlenül (bár láthatólag hiába) raktam a mostot idézőjelbe. Nem holnapról van szó, nem is a következő negyedévről - de 2006-ról már nem nyilatkoznék ilyen magabiztosan mint ahogy Te teszed.
3) Nem, persze, nem muszáj. Egy P3 is elég nagyon-nagyon sok mindenre. Mégis kevés tagot látsz ilyenekkel - miért? Mindenkit elkábítottak volna a marketingesek? -
Esmein
nagyúr
Bocsánat, tényleg nincsen benne ''kell''(fogadjunk, hogy kiszerkesztetted
) csak úgy éreztem mintha benne lenne. Talán amiatt hogy jövő időt használtál és mintha tudnád, hogy váltás lesz. Az oké, hogy lesz, de muszáj most ? Miért? Nekem nem kell egyelőre két core, és szerintem 1 évig még itt a fórumon se nagyon lesznek dualcores arcok; drága. -
anaqer
veterán
Mutasd már meg légyszíves hogy hol írtam / implikáltam én ''kell''-t...

Csere pedig lesz, és tömeges lesz. Nem mindenkinél egyszerre, nem mindenhol ugyanarra, de ettől még célszerű egy meglehetősen egyértelmű trendet tudomásul venni. (Lehet persze struccra venni a figurát meg másokat droidnak nézni is... kinek-kinek ízlése szerint.
) -
Esmein
nagyúr
Szerencsére a számítástechnika tele van meglepetésekkel, könnyen lehet, hogy 3-5 éven belül drasztikusan megváltozik a piacon az egyensúly és esetleg befurakszik egy kistigris is közéjük. Akármennyire nagy is és vannak készletei, nem biztos hogy ezt a csatát ő nyeri. Ha most amíg gyenge sikerül kirúgni a lábát akkor rohamosan veszíthet a százalékokból, főleg hogy már nem igazán gyártják a ''népszerűség'' illetve ''piacrészesedés'' ért felelős egyhetescerkát.
-
rudi
nagyúr
Az Intel megszokásból cserélget, tartja a statisztikát, mely szerint minden második chipsetje jó. Valójában szerintem inkább úttörésről van szó. Az Intel megy elöl a technológiában, ez rohadt drága mulatság, és valakinek meg kell fizetnie. Mivel az Intel birtokolja a processzoraihoz tartozó lapkakészletek piacát (nagyrészt) ott is profitálni akar, ezért válttat gyakran (pl. minek kellett a Socket 428 vagy milyen is volt?). Egyszerre küzd az AMD-vel és az összes chipsetgyártóval. Hiába nagy cég, azért ezt nem könnyű csinálni. Nem könnyű úhgy, hogy a ma sokmindenben változó feljlődésben egy mondhatni elhibázott architektúrával (Netburst és Prescott) állnak. Persze a jövőjük rózsás, ott a Pentium M, de most most van, holnap majd holnap lesz.
-
Esmein
nagyúr
Megrágtak a marketingesek ? Nem ''kell'' cserélni senkinek sem. Cserélni akkor kell, mikor úgy döntesz, hogy az új processzor vagy architektúra olyan előnyöket nyújt neked, amiket a régebbi hardverrel nem élvezhettél. Lehet ez a lkedvenc programodban 20% vagy bármi egyéb fontos tényező. De az, hogy bevezetnek egy kétmagos processzorcsaládot még nem jelenti azt hogy cserélni ''kell''ene. Véleményem szerint egy 2500-as barton és egy 3800+ s939 között ninycsen egetrengető, kolosszális különbség, ami elfut az egyiken elfut a másikon is. Természetesen ajánlott lesz váltani, ha befejezik a 32 bites operációs rendszerek fejlesztését, illetve nem lesz hozzá ilyen bőséges software support.
-
rudi
nagyúr
Persze, most hatalmas nyüzsi van, nehéz beletalálni a jóba. Lássuk mi is van
A nagyobbak:
- Intelnél befejeződött a full NetBurst korszak
- 64 bit
- Dual Core
- DDR2
- PCI-Express
- SLI
Akisebbek
- S-ATA/S-ATA II
- NCQ
- Longhorn
- spéci shaderes GPU
- X-Fi hangizé
- fizikai izé
- talán BTX
- WiFi boom
szóval nem panaszkodhatunk -
Esmein
nagyúr
Amit leírtam az amd-re vonatkozik, az intel csak prahiból cserélgeti a foglalatokat, az amdnek muszály az IMC miatt.
Induljunk ki indirekt bizonyításból.
Tegyük fel, hogy az amd kijön egy ddr2-es memóriavezérlőjű processzorral socket939-es kiosztással és csinálnak hozzá új chipkészletet meg új alaplapokat ddr2 slotokkal. Ráirják nagy vörös betűkkel, hogy csak F steppinges processzort tegyél bele, különben károsodhat a processzor alaplap és memória. Odamegy egyszeri józsika, és belerakja az új athlon fx-55-ösét, merhogy ez F stepping. Mi történik ? Alaplap proci szétég, vagy jobb esetben nem indul el. Innen láthatjuk hogy a socketazonosság kizárja az újfajta memóriák használatát egészen odáig, amíg a memóriavezérlő a processzorban marad. Hogy az intel miért cserélgeti a chipseteket meg a socketeket, ez előttem is rejtély. -
anaqer
veterán
-
fanatic
aktív tag
Kezd Inteles lenni: új proci, új foglalat!

-
Esmein
nagyúr
Az új foglalat sem tűnik négyszer robosztusabbnak, tehát nem hiszem ,hogy a fogyasztás miatt lenne lecserélve a dolog. A 754 és a 939 is ki tud szolgálni 130-140 wattot biztosan, ha meg nem, akkor nem a socket hanem a lap hibája. Simán lekaszálják a lóvét az új lapokon és kész, nem értem mit kell ezen ragozni...
Persze természetesen kell az új foglalat már csak hülyevédelmi szempontból is, az új memóriavezérlő miatt új memslotok lesznek, de ha a régi foglalat lenne, akkor a hülye egyszeri user belerakná a procit belefeszítené a ddr1-et aztán hajrá.
Új memóriavezérlő, új lap.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Az a baj , hogy igazad van. Mind a kettő hozza az új foglalatokat. Úgye ez jó az alaplapgyártóknak , a chipszet gyártóknak..... Látjátok én ezért vettem notebook-t , az elmúlt 10 évbe mindig a nagy újítások miatt voltam döntésképtelen állapotba!
Most azt fogom csinálva másfél évente veszek egy új notebook-t azt szívjon le az összes hardver gyártó!
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
Na én is most akartam A64-re váltani,még jó hogy nem tettem!Már éppen a boltba tartottam,amikor olvastam a hirt..

Na nem baj,spórolok egy picit és meglátjuk mi lesz...(még) -
-
Obi-1
őstag
[GONOSZ ON]
Egy átlagfelhasználónak, aki csak 2-3 évente cserél alaplapot és procit (természetesen együtt), mindez tök mindegy.
[GONOSZ OFF] -
polika
senior tag
Nem tudom nekem 90nm-es 3000+-om van (alap 1.8ghz) és feszültség emelés nélkül 2340Mhz-en fut, a proci 31 fokos amikor csak szövegszerkesztés/web nézegetés megy a hűtő meg 800-al forog csak, prime-al izzasztva feltekeri a fordulatszámot 2000-re és a proci hőmérséklet felkúszik 38 fokra kb 10 perc után. Ezek az értékek kb hasonlóak amikor alap 1800Mhz-en megy a proci, az 540Mhz plussz nálam nem járt iszonyú fogyasztás emelkedéssel ahogy nézem.
szerk: 300+-ot irtam 300 helyett elsőre
[Szerkesztve] -
TommyGun
őstag
MIntha elkeseredett fanatikus AMD-s embereket látnék itt akiket jól megszopatott a kis csippgyártójuk

Azért is S939-et veszek a héten![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Intel - AMD >> egy kutya, csaló tolvaj mindkét bagázs, mindig kirántják a zsebünkből a lét te meg csak gürcölsz nekik.....pföjjjj
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
2 dolog
-a mostani univerzális hűtőket, mint a Zalman sorozatot nem kell lecserélni, mert lehűti őket.. nem FX-59 gondolok, és passzolni fog a foglalatba
-ezzel bebizonyosodik nem sok értelme van S939-nek, dettó S754
de ha PCi-e miatt csak ilyen lapot érdemes venni!!!, nameg Dual Core cucc is berakható majd ha minden igaz..
-
rudi
nagyúr
Az órajel emelésével vészesen megugrik a fogyasztás. Az csak jó jel, hogy ennyit bír a foglalat, két év múlva könnyen lehet összezárva négy darab 2 GHz-es vagy két darab 3 GHz-es processzormag is.
Prescottos hűtési tapasztalataim szerint nagyjából ez a 120 W körüli érték lehet a határ, amit még léghűtéssel normális hőfokon lehet tartani. -
_cirmos_
őstag
érdekes húzás, bár kétségkívül van benne logika. de van 1-2 dolog amit nem értek:
-az M2-re épülő lapok támogatni fogják a ddr1 és ddr2 szabványokat egyaránt, vagy M2-re már csak ddr2-es memvezérlővel rendelkező cpu-k jönnek?
-kicsit halva született dolognak tűnik lehozni a 100-as opteronokat az utcai változatok közé, hiszen egy szerverben az alaplap (és annak tulajdonságai) legalább olyan fontos mint maga a cpu, ergo ettől nem lesz olcsóbb a szerver, hiszen a jó lapot ugyanúgy meg kell fizetni. ráadásul ezzel házon belül teremtenek konkurenciát.
-apró kis érdekesség, hogy az első hírek szerint az M2 lett volna 1207 tűs. valszín ez a régebbi projekt, és azért lett socket F, mert az ''M2'' kifejezést már túl sokat használta a szaksajtó ahhoz hogy megváljanak tőle. -
bujdyka
tag
Egyet magyarázzon meg nekem valaki: Ha a Venice most 3x wattot eszik 2400-on, akkor miért kell 125W a csúcsprociknak 1 év múlva?
2 Venice egymás mellett is csak 80W, és akkor hol van a fejlődés egy év alatt?
Nem értem...
-
rudi
nagyúr
Sok disznó ludat győz!
Az Intel a nagy memóriagyártók és a JEDEC odaálltak az AMD elé és azt mondták:
Idefigyeljetek, vagy DDR2 vagy fél év múlva nem gyártunk egyetlen DDR modult sem, hasznunk úgyis alig van rajta! -
höhö
csendes tag
hát ez egyfelöl jo mert egyszerüsödik.... másfelöl viszont ezt miért nem lehetet az elejétöl igy csinálni? és azis kérdés mennyire tartos válaszás.... egyébként meg939et fogok venni

-
BOOSTER
aktív tag
Végre valami egyszerűsödés mert már alig tudtam eligazodni a foglalatok dzsungelében...

-
Áljon meg a menet egy pár hónapja meg azt írták hogy az AMD nem fog DDR2re váltani... AKKOR MOST IS MIVAN?

-
Hun'reeth
őstag
Jól értem???
Tehát lesz külön X2 proci DDR-hez is meg DDR2-höz is? Mert akkor még mindíg simán megéri venni egy S939-es konfigot. Vagy váltani. -
Thom!
veterán
M2-ben lesz az új X2 sima Dual DDR vezérlővel és AMD64/FX Daul DDR2 vezérlővel, és mind2 igényli a DDR2 RAMot?
vagy AMD64/FX is megkapja Dual DDR2 vezérlőt...amivel nem fog nőni a teljesítmény, mint Intel barátunknál?
[Szerkesztve] -
domedee
senior tag
mondjuk, ha nem tervezel váltást egy jó darabig majd, akkor jó lehet az s939, viszont ha évente cserélni akarod az egészet...eladni mindig el lehet
, inkább az a kérdés, teljesítményben/árban hogyan fog változni a piac. talán most egy fullosabb 939 és 2 év múlva váltás, vagy inkább most vársz még, és amikor az m2-ben lesznek jobb áron a dolgok, váltasz -
Yutani
nagyúr
Akkor asszem marad a S754 3000+ A64-em.

-
Neck
veterán
Rákot... Azért még egy darabig megy majd a Supportja a S939nek

Egyébként nemtom, nekem nem nagyon akaródzik DDR2re váltani...
Igaz hogy egyre fejlődik...
Francok... nem is tudok majd cserélni úgy, hogy csak Videókarit hagyok meg, mert az is csak ebben a lapban megy...
-
ngabor2
nagyúr
Pedig direkt azért vettem S939-et, mert azt ígérték, hogy ez fog sokáig élni.
Hát mégse. Ezután senkit nem beszélek le a S754-ről, ha A64-re akar hirtelen váltani. -
klepto
addikt
Mostanában akartam A64-re váltani. Akkor ne tegyem

Az M2 is csak 1-2 évig fog élni?
Miért nem lehetett a SocketA-nál megszokott meglehetősen hosszú foglalat életciklust megtartani
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Külső támadás érte a Rainbow Six: Siege szervereit
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Yettel topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Akkor szépen elapróztad a konfigok közötti időt.
Remélem a Socket M2 is legalább olyan sokáig marad, mint a SocketA. Nem is cserélek addg gépet még ki nem derül mi is lesz a sok foglalattal(S940, S939, S754, S M2)!

De legalább tudom, miről beszélek, ha valaki megkérdezi mit ajánlok.
, dehat valamire mindenki elkolti a penzet, ki erre ki arra.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)