- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz Motion_Blur #499 üzenetére
Ez a legjobb.
-
Motion_Blur
félisten
Micsoda izgalmak
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
-
HERR Z
veterán
jó hogy a ph így fejlődik
ma este már lesz cikk külföldi oldalakon????
[Szerkesztve] -
bullseye
addikt
Próbáljuk belőni a rendszert, és valami pre-preview eredményt szállítani holnap, de a leadási idők miatt a CP-nél lesz előbb teszt (csak szívesen ránkbízták, hogy szívjunk a beüzemeléssel...) szóval komolyabb eredménycseppek (a full cikket ugyi nem copypastélhatom ide megjelenés előtt...) csak jövő hét elejére várhatóak.
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
bullseye
addikt
Aszongyaja az érintett ember, hogy ''megvannak a kapcsolataink''. És igaza is lehet, mert az Ati addig nem engedte haza a konferenciáról, amíg el nem rakta mind a négy rev sample kártyát (X1300, X1600XT, X1800XL, X1800XT)...
-
bullseye
addikt
Nos, az R520 olyannyira alakot öltött, hogy egy X1800XT itt is pörög éppen a tesztágyban. De sajnos ugye eredményt nem írhatunk egyelőre
-
RpPRO
őstag
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
rocket
nagyúr
válasz Templomegere #483 üzenetére
Vihar elotti csend, kivancsi leszek melyik tavolkeleti oldal szegi meg az NDA-t elsonek
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Motion_Blur
félisten
Nem tudom, volt-e már. Bővebben: link
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Templomegere
senior tag
nagy a csend ....
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Templomegere #481 üzenetére
Bizony Remélem nem hiába vártam idáig és nem vettem meg a 7800GT-t
[Szerkesztve] -
Templomegere
senior tag
Uraim, ha jól kalkulálok ........1nap
-
dermedt
aktív tag
Kérdés ,hogy milyen hűtéssel érték el ezt az eredményt.
Emlékeim szerint egy(pontosabban kettő) X850XT PE-t Macciéknak sikerült 900Mhz fölé húzni folyékony nitrogénes hűtéssel.
Sokkal fontosabb , hogy gyári hűtéssel mit tud az új cucc , mert ilyen mértékű tuningot nemsokan fognak elkövetni.........mindent szabad ,ami nem TILOS......
-
faster
nagyúr
Lehet rosszul emlekszem es kevertem valamit.
Én viszont még nem is hallottam erről, hogy az R300-nál a gamma korrekció nem mindig működött az FSAA-nál. Persze lehet, hogy le vagyok maradva, meg egyébként is, 2 héttel ezelőttig még azt sem tudtam, hogy az R300 tudja a supersampling AA-t. -
g4dg3t
senior tag
igen az nekem is szemet szurt...sietnek a sracok
igen nagy mar a felhajtas...szvsz ezek az infok mar nem lehetnek hamisak...nincs sok vissza hogy megtudjuk.
egy ''bennfentes'' HSZ-e (xtremesystems):
...I tried an off the line card and it actually clocked higher than what has been reported and it wasn't even under LN2, it was using the famous Chilly1 Xtremefrostbyte III (-80C) and only slight volt modding. Believe me when I tell you this is only scratching the surface. A true hardcore run with LN2 and significant volts should achieve some never before seen GPU speeds.
Csunya rekordok fognak megdolni par napon belul -
Thom!
veterán
512 bites ring bus>új generációs memória vezérlő sem rossz dolog, amit igaz nem értek , de biztos jó dolog
ps.:viszont 6600GT-nél picivel gyorsabb csak RV530XT Doom3-ban, ami számomra elég soványka ilyen feature-kal??
sztem X1600Pro AGP-vel nekem bőven elég lenne , kár hogy az AGP-t nem említik -
faster
nagyúr
Valami olyasmi lehet, bár ahogy olvasom a leírást, inkább a gyors shaderekre épít, illetve a gyors dynamic branch-re, mint a gyors stencil kezelésre, de eléggé kevés a konkrétum.
rocket: Mikor nem volt a gamma correction pl. egy 9800-nál, amikor az élsimítás működött?
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Ugy irjak ''Always On FSAA Gamma Correction'', eddig nem volt always on ha jol tudom
Azt meg nem tudtam megfejteni, ehez majd beyond3d review kell, vagy Rudi, o mar atfutotta a preview tablazatokat gondolom
Ez a resz figyelemfelkeltoen hangzik '' With x1800 Architecture, Ultra-threading can allow for 12-tap error free, high precision, shadow filtering in real time.''"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
-
rocket
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #460 üzenetére
Szogfuggetlen AF, ami shimmer free
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
-
Magic
tag
válasz Alvin_ti4200 #460 üzenetére
Hali!
Érdekelne hogy vagy megelégedve a VGA-al, feljönnél icq-ra? -
faster
nagyúr
válasz Templomegere #458 üzenetére
Jó, igaz, kitiltották, tudom én is, hogy milyen volt a stílusa, nem is akarom mentegetni, de nem ezen volt a hagsúly, hanem, hogy mennyire elvesznek a szakmai hszek a sok off és a ''kiráj/deszar az ATI/NVIDIA'' szintű hsz között.
De én is inkább most abbahagyom az offot. -
faster
nagyúr
válasz Firestormhun #445 üzenetére
Én sem írok semmit. HWSW szintre csökkeni?
Amióta T2k otthagyta a fórumot, a videokártyákkal foglalkozó rész színvonala viharos gyorsasággal csökkent. Az R520-szal foglalkozó rész katasztrofális, mintha csak piaci kofák pletykálnának. A fórum többi részét nem ismerem. -
rocket
nagyúr
Mobil telefonokhoz hasonlitani a vga piacot nem jo dolog, mig mobil telefont 1-1 gyarto havonta keszit ujat, addig egy uj gpu(k), 14-16 havonta jelenik/jelennek meg.
Launch elott persze, hogy nem fogsz megtudni semmit hivatalosan a kartyarol, mas chipekrol se voltak tenyek megjelenes elott tobb hettel/honappal, es amig megnem jelenik minden csak pletyka.
Ahogy kozelednek a napok egyre nagyobb a valoszinuseg tartalma a hireknek, pl. inq gtx eseteben megirta par nappal elotte a 3dmark2k5-ban elert pontokat, launch-kor beigazolodott, hogy igaz volt, de csak ekkora nyert realitast, elotte ugyanolyan pletyka volt csak, mint akarmelyik masik.
Van meg egy oldala a dolognak, a komplexitas, tehat elarulhatta volna az ati 2 honapja, hogy xy orajelen fog menni a kartya, de ezzel csak rontottak volna a sajat helyzetukon, a tobbi adat nelkul ez csak ures blabla.
Szamitastechnikaban megvan mindennek a sorrendje, semmiben nem ter el ez jelen esetben, az eddig megszokotaktol."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
g4dg3t
senior tag
ATI R5XX Sell Sheets Bővebben: link
-
Raymond
félisten
Az NV csoda meghajtoi amik mindig a megfelelo idoben erkeznek akkor lesznek majd erdekesek, ha
1) Ugyanazon a napon letolthetoak lesznek az NV hivatalos oldalarol amikor a hardware site-okon megjelennek az azt hasznalo cikkek
2) Az fent leirt egy WHQL-el megspekelve
Addig csak idegesito marketing es PR erteku, ergo megbizhatatlan az altaluk elert eredmeny.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
eXodus
őstag
Gondolom sokan olvasnak azért hátha valamilyen konkrét dolgot, tesztet írnak a fórumban. (lásd mobilaréna fórumban elsőként lehetett új se-ről képet és egyéb dolgokat olvasni!)
Vagy csak azért olvassák a topikot mert szeretnének megtudni a kártya paramétereit.(amit ati esetében nagyon nehezen lehetett megtudni...)
[Szerkesztve] -
RpPRO
őstag
Ne felejtsetek, h milliok varjak a konkretumokat es ha valaki elejt egy-ket morzsat es ezaltal a sajat oldalara iranyitja az erdeklodot, annak oriasi reklamerteke van, ezert nyilvan ezt meg is teszik.
Az egy mas dolog, h a sok kockafeju, mint mi ( ) mar talan unjuk a dolgot, mert regota nyomon kovetjuk az esemenyeket. Szal mar en se linkelgetek, majd max a hivatalos tesztek utan.
Hajra ATI.Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
rocket
nagyúr
Ha megnezed hagyan olvastak a topicot, ezek szerint sokan kivancsiak, nem lennek pletykak evente 3 alkalommal lenne ertelme irni 1-1 topicba, mert kb. annyiszor van 1-1 temaban teny.
En is jobban szeretem a tenyeket, de ha nincsenek akkor vagy nem beszelunk semmirol, vagy pletykakrol beszelunk.
Ph-n se sok hir van ahol tenyt kozolnek 1-1 dologrol, ok is kulonbozo oldalak pletykait veszik at, mondjuk ph legalabb nem sullyed olyan melyre, hogy inq meg vrzone, meg hasonlo kaliberu siteok hireit veszik at.
Csak tenyekrol irna ph, hetente egyszer tudnanak irni hireket, az meg nem tenne tul jot az oldalnak, nem minden nap jelenik meg uj hw amirol tenykent lehetne irni."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
-
rocket
nagyúr
válasz Firestormhun #445 üzenetére
Ez meg viccnek is rossz volt.. de megigertem nem irok, ugyhogy tenyleg skipeljuk ezt a temat
Pont azon gondolkodtam este, mennyire fogjak tudni huzni a kartyat, a fejemben 800/1800 jart es azt olyan 11300-11400 pont kornyekere tippelnem, cf-ben meg mondjuk 2x800/1800 koruli kartyat, olyan 17000-re pontra, alapul az utolso peltykat (9000+ pont alap orajeleken) pletykat vettem
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
eXodus
őstag
És szerinted mennyien kiváncsiak a pletykákra/találgatásokra? Tények kellenek.
Meg arra hogy mennyire lehet gyors egy nem létező kártya. (bocsi már létezik valahol. Talán már 10dbnál is többet csináltak.)
Ph-n se írnak le minden megkérdőjelezhető hírt. (És ez mennyire jó!) Ha pletyi kell akkor látogass a hoc-ra mert ott már ki se lehet igazodni hogy hányszor temetik az nv-t majd az atit majd az nvt megint az atit.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Nem a TSMC-t kellett rugdosniuk, hanem a sajat mernokeiket, ''softground issue'' amirol az ati elnoke beszelt, tervezesi hiba, nem gyartasi, talan a launch-kor megtudjuk pontosan mivolt a gond, anno az ujfajta memoria controller-rol pletykaltak, hogy azt kellett ujra tervezni, ezert kesett kozel 4 honapot az r520.
-
rocket
nagyúr
válasz Firestormhun #442 üzenetére
Ez mind ugyanolyan blabla csak amig megnem jelenik, mint pl az, hogy a r520 90%-al gyorsabb a f.e.a.r.-ben, csak azt nem ertem ez miert mindig itt jon elo ? es errol miert ugy irsz mitnha ez kesz teny lenne ? a topic cime ''Alakot ölt az ATI R520-as grafikus kártyája'', nem pedig, hogy ''alakot olt az nv uj drivere'', nem kene hwsw szintre csokkenteni a szinvonalat
Nyugodtan irjal a driver-rol, van sok fele topic ahol ehez megvan a lehetoseg off topic nelkul, de aki ezt a topicot olvassa nem az nv drivere-re kivancsi hanem az r520-ra, az ido es a reviewk ugyis megadjak a valaszokat a kerdesekre, nem kell megprobalni befolyasolni senkit ezekkel a ''driver'' meg ''ultra'' dolgokkal.
Csak ennyit akartam, befejeztem az offolast a temaban, valaszoljal nyugodtan, nem fogok irni mar ra semmit"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Firestormhun
senior tag
Látom egy picit lemaradtál de sebaj. 81.33-as driver átlag +10 fps gyorsulást hozott, viszont írtó bugos volt.
Azóta kiszivárgott a 81.82-es FW amely jelenleg NDA alatt van és jövő hét kedden jár le. Ennek a drivernek már semmi megjelenítési problémája nincsen, nagyon jó iq-val rendelkezik, ráadásul még gyorsabb is mint a 81.33-as. Van még benne pár bug, pl az új control panel nem működik mindenkinél, de ez valószínűleg ki lesz javítva.
Single core alatt is jelentős performance boost lesz, DC alatt meg pláne. Nem hiába dolgoznak már ezen lassan fél éve. ;)...
-
rocket
nagyúr
válasz Firestormhun #433 üzenetére
Jelenlegi allapotaban az a driver nem lesz whql, igy kar errol beszelni.
Vicces azert, hogy mindig elokerul valami, amikor a jelek egyre jobban azt mutatjak az ati valamit alkotott, eloszor az ultra-val kapaloztak joparan, most meg a driver-rel ami hemzseg a bugoktol, meg mastol is"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
válasz Firestormhun #420 üzenetére
Az igen, kar, hogy tul nagy a presztizse a 3dmark-nak a felhaszanalok koreben, inkabb a jatek tesztek az erdekesek, mokazni jo 3dmark, masra nem
Azert kivancsi leszek megdontik e a 20k-t ezen a partyn"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Raymond
félisten
válasz Turbolada II #438 üzenetére
A hirek szerint az X1600 kartyak csak decemberben jonnek. Addig marad az X800GTO...
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Turbolada II
őstag
Már nem kell sokat aludni. Olcső X1600XT-t mindenkinek!
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
Thrawn
félisten
válasz Templomegere #435 üzenetére
Az ATI-nak egy kicsit kevesebb ideje volt, mert a TSMC-t (?) is rugdosniuk kellett egy kicsit hogy legyen mire fejleszteni
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
válasz Templomegere #430 üzenetére
Szerintem arra gondol, hogy az új nVidiás driverben jobb lesz a kétmagos procik támogatása, és ez plusz 1000 pontot hoz a GTX SLI-nek. Szerintem...
Látom ment a válasz
[Szerkesztve]Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Firestormhun
senior tag
8x.xx Forceware driverekben speciális dual core support van.
Én már letöltöttem a kiszivárgott 81.82-es FW-t és fear +40%-al gyorsabb lett, pedig még nincsen DC procim se.
Olyan mint hogyha nv-nél eddig nem nagyon optimalizáltak volna 7800-asra.
[Szerkesztve]...
-
erdoke
titán
Márhogy pont fordítva akartad írni? Az FX-57 magasabb órajelre húzható mint az X2, és ez a lényeg játékál és 3DMarknál.
A legjobb aláírás a héten
-
Templomegere
senior tag
válasz Firestormhun #429 üzenetére
gondolod hogy ATI-ék egy FX-el táplálják meg , ha az X2-vel többet lehet elérni ?
-
anulu
félisten
válasz Firestormhun #420 üzenetére
17433 a jelenlegi rekord 05-ben. érdekel, h ezt mikor fogják mgdönteni...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
bubu256
tag
3D mark eredmények: Bővebben: link
-
erdoke
titán
-
Templomegere
senior tag
válasz Firestormhun #422 üzenetére
kiábrándító ...
-
Firestormhun
senior tag
-
HERR Z
veterán
válasz Templomegere #418 üzenetére
elvileg egyből hozzáférhető lesz majd mind -talán az XT nem..- szal csak az importőrön múlik
-
Templomegere
senior tag
Hali!
engem még egy valami érdekel ..... ötödikén bejelentik ....ok ... és olyan lesz mint Nvidia 7800 esetén ? rá pár hétre kapható kishazánkban? , vagy karácsonyi ajándéknak állitsam már most be magamban ? -
rocket
nagyúr
válasz Firestormhun #403 üzenetére
Elso kepen az egy nitrogen tartalynak tunik, jolfog jonni az overclocking versenyen
-
rocket
nagyúr
Szivargo aram gond a 0.09 gyartasnal gondot okozott jopar helyen mar.
Lenyegtelen a huto merete, lenyeg, hogy normalisa hutson, elozo generacioban is voltak dual slot vga-k, anno az fx 5800 idejeben azert szidta a tobbseg, mert nem jott el az ideje a hasznalatanak, az idok megvaltoztak azota."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Thrawn
félisten
Ha ennek a kártyának a másik felén is vannak memók, akkor ez 512 Mb-os?
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
rocket
nagyúr
Ma este lesz az overclocking verseny, ott van Macci es Sampsa is, Macci volt aki megdontotte a 3dmark2k5 rekordott mikor volt az elso crossfire launch x850xtpe cf-el, Sampsa-nak meg a 3dmark pont vadaszat az elete
-
SzlobiG
félisten
válasz Firestormhun #407 üzenetére
90nm technikával van gyártva szal nem hinném, hogy jobban fog melegedni mint az R480, de kitudja.
-
HERR Z
veterán
válasz Firestormhun #407 üzenetére
lehet megkapja a 400w+ feliratot ez is
hmm az a teljesítmény nem semmi....egy kis tuning is majd 11...egy kis crossfire és 20 -
HERR Z
veterán
jól néz ki, bár ez a hűtés elégdurvának tűnik
-
SzlobiG
félisten
válasz Firestormhun #403 üzenetére
Gyönyörű.
-
Firestormhun
senior tag
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]...
-
anulu
félisten
válasz viharhozo #388 üzenetére
amiatt viszont,h folyamatosan adnak infokat, amik a bulvár szintjén vannak, ''kissé'' hitelüket vesztették nálam. okt 5-én fény derül a dolgokra.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Thrawn
félisten
Miért ne lenne a rage3d-nek kártyája? Van másoknak is! Nekem is De nem mondhatok semmit még mert aláírtam azt az NDA-t vagy mit. Nem kellett volna?
Ja csak úgy virágnyelven : Gumibugyit fel! Még 3 nap 10 óra és 41 perc!Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck
- Vitamin topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Yettel topik
- Külpolitika
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest