Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Egyelőre a multicore-t támogató játékok sehol sincsenek, cs a flight simulator XSP1 az, amiről tudok.
Amúgy egy 2.6GHz-es 2magos maxra kifuttatja most a 8800Ultrát, szóval sztem globál jobban +éri egy 4magos, uilyen frekivel, lévén abban több lesz a tartalék (az új játékok, amik 8800ultránál is kraftosabb VGA-t igényelnek, azok m gondolom majd kihasználják majd a több magot...)
Ergo ha olcsó a 4 mag, akkor legyen 4 mag30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
MaciG
addikt
SZerintetek játékra melyil CPu alkalmasabb? egy gyorsabb kétmagos vagy inkább egy lassabb 4 magos? Tudom hogy még nem igazán lehet tudni ,de azér én cak megkérdezem, hogy mi a jóslat
BANZAII
-
t72killer
titán
válasz shabbarulez #30 üzenetére
Igen, szép fejlődés történt mind árak, mind teljesítmény terén. Pl egy 8magos munkaállomás, ami kb 1.5M Ft-ba került nem olyan régen, ma kerül ennek felébe.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
shabbarulez
őstag
válasz #95904256 #29 üzenetére
Ha megnézed az Intel 2006 júniusában a 3 Ghz-es 2 magos Woodcrestet 851 dolláros listaáron hozta ki. Most az Intel 2007 Q4-ben a 3.33 Ghz-es 2 magos Wolfdale-t szint;n 851 dolláron indítja. 10% Ghz többlet, 1.5x nagyob cache és azonos ár, vagyis 2 magon fronton nem erőltette túl magát az Intel, igazán nincs is miért kapkodnia.
4 magosból 2006 novemberében 2.33 Ghz-es Clowertown-t adott 851 dolcsis listaár mellet, most 2007 Q4-ben már 3 Ghz-est ad ennyiért a Harpertownból. Ez majdnem 30% Ghz többlet, 1.5x nagyobb cache, azonos ár mellett. Ebben a szegmensben a K10 4 magosa miatt jobban kellett lépnie Intelnek.
És persze az sem elnyagolandó szempont hogy ezek a procik a gyártástechnológiának köszönhetően mind egyel kisebb TDP kategóriába léptek. -
törölt tag
válasz shabbarulez #28 üzenetére
Persze ezt úgy is lehet nézni a kétmagos négymagos árban van, meg úgy is hogy a négymagos kétmagos árban...
-
shabbarulez
őstag
válasz #95904256 #27 üzenetére
Ha összeveted #6-ban látható 65nm-es elődök belépő lista áraival az utód árait, láthatod hogy az Intel a 4 magosok esetén hajlandó volt lefelé menni, de a 2 magosoknál nem, ezért van ez a minimális difi.
Az ok szerintem az hogy az AMD is előbb jön ki a 4 magosával, így árak terén azzal kell konkurálni, nekik a 2 magosuk még odébb lesz, ezért ott nem kellett árban versenyezni. Így meg jobban fogják vinni az Intel 4 magosát. Majd ha már lesz az AMD-nek is versenyképes K10-es kétmagosa, akkor majd annak is fog lentebb menni az ára, jobban teljesítmény arányosan beárazva. De addig szerintem nem kell kapkodnia Intelnek az X2-es Opteronokkal szemben ezek bőven elégséges teljesítmény előnyben lesznek, így lehet értük sokat kérni. -
törölt tag
Az kétmagos E5260 ára nem elírás? A 3 GHz-es négymagos is ennyi.
Ezek szerint: + 2 mag = + 330 MHz -
vedini
őstag
válasz shabbarulez #6 üzenetére
ezt nem is tudtam, notikba akkor biztos ilyet pakolnak majd
robyeger: milyen kis félénk vagy , egyébként nagyban viccesebben nézett ki
szerk: ja és köszi
[Szerkesztve]workworkwork...
-
FehérHolló
veterán
válasz FehérHolló #23 üzenetére
Tovább nézelődtem, és a második valószínű, hogy kamu link.
AMD-nek rendelkezésére állnak a magas K-jú szigetelők (IBM révén), de az kicsit túlzás, hogy 65-nél már bevezetik/bevezették.
Különben érzésem szerint nem az a baj, hogy nem profitálnának belőle, hanem az, hogy túl magas költségekkel járna az átállás.Skynet is real. It's called Google.
-
FehérHolló
veterán
Azt persze elfelejtette közölni, hogy ők nem használják a SOI technológiát, aminek egyelőre nincs is szüksége erre a megoldásra.
Nem SOI, de egész 45nm technológia erre épül.
[link]
(Első bekezdés szokásos csöpögő marketing, kihagyható. - Utána vannak használható infok is.)
AMD has also announced a low-K breakthrough that they will be implementing in their 0.65 process as well. [link]
Lehet, hogy nem kell, de használják.
[Szerkesztve]Skynet is real. It's called Google.
-
dezz
nagyúr
''a 2,5GHz-es 45nm-es 4 magos Harpertown processzorok olcsóbbak lesznek mint az AMD 1,9GHz-es Barcelona processzorai...''
Ez nem feltétlenül baj. A natív felépítés a nagyon gyors belső adatforgalmával jópár szerveres alkalmazásban kamatozni fog (ezt messze nem pótolja az 600 MHz-cel magasabb órajel, de még a 3,3GHz sem). Ehhez jön még a nagyobb SIMD teljesítmény szerveres/ws számítási alkalmazásokban, ami ott kompenzálja az órajelkülönbséget. (Itt viszont már fenyegetőbbek lesznek a 3,3 GHz-es Xeonok.)
(#9) erdoke: Első látásra nem rosszak a fogyasztási adatok. De ha azt is beleszámoljuk, hogy egy vonalvastagság-csökkentés is lezajlott, máris nem tűnik annyira hiheteltlen forradalomnak az a HighK + Metal Gates technológia, mint ahogy az Intel beállította (''most significant breakthrough since the introduction of the metal-oxide silicon (MOS) transistor in the 1960s'', ''Biggest Change to Computer Chips in 40 Years'', stb.). Persze az Intel mindig is nagy volt a marketingben. Azt persze elfelejtette közölni, hogy ők nem használják a SOI technológiát, aminek egyelőre nincs is szüksége erre a megoldásra.
(#21) Ja no: Kihasználja, mivel ezekben a mag ugyanaz a Penryn, ami a később megjelenő asztali változatokba is kerül, és ami a mai (ugyancsak bizonyos Xeonokban is megtalálható) Core2-es procik magjának kicsit kipofozott és méretcsökkentett változata.
[Szerkesztve] -
Ja no
aktív tag
egy ilyen proci előnyeit kihasználja egy 3DSmax, vagy egy 3D-s tervezőprogi szemben egy asztalival? Vagy ezek inkább csak direkt szerveralkalmazásokban remekelnek?
-
Malachi
addikt
Kb. írtam csak, mert lusta voltam visszalapozni a cikkre mennyi is az annyi pontosan... Mindienestre továbbra is tartom, hogy
-
törölt tag
Két dolgot vegyél számításba:
1., Ezek szerverprocesszorok, ott nem fontos a halk hűtés. Egy 3 ezret pörgő duplaszéles 12 centis venti meg elég randán tud hűteni.
2., Ezek NEM lesznek tuningolva. A kentsfield sem fűt veszélyesen. Jaaa, hogy 3,4GHz-en hajtod 1,5 volttal? Hát akkor igen... -
Csapi007
veterán
Hello
És mégis milyen hűtés jár az X5460-hoz, kompresszor?"Csak úgy mondom"
-
t72killer
titán
Engem inkább az E5405 lepett meg: 2 v 2.16GHz-es, 4magos szerverproci= 209$... akinek nem az órajel, hanem a magok száma elsődleges, 1000$-ból össze tud rakni egy 8magos rendszert... (jó lap asszem 300$-ból kijön - ami remálhetőleg támogatja még az olcsó ddr2-t...)
Mindezekből én azt sejtem, h jövő tavaszra bőven lesz 200$/50Ft-os, 2.5GHz körüli 4magos penryn az asztalra...
AMD szóhoz se jut... A Barcelonákat max 500$ körüli csúcsárral vezethetik be ezekután, a phenomokat meg... x
[Szerkesztve]30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
erdoke
titán
Hinnye, nem néztem végig a tablicskut.
''L5250 3,16 GHz 40 W 1333 MHz 6 MB''A legjobb aláírás a héten
-
-
Malachi
addikt
Jó ég 4*3GHz még idén, az igen szép.
-
erdoke
titán
Ahhoz képest, hogy vadonatúj gyártástechnológiát vezetnek be (korábbi hírekben olvashattuk, hogy nem egy sima csíkszélesség-váltásról van szó), meglepően jónak tánik az első ''végleges'' stepping.
Ez feltételezi, hogy később a 80 W-os négymagos kategóriába beférhet még 3,33 GHz-es példány illetve kétmagosban legalább 3,66 GHz-es a 65 W TDP-be.A legjobb aláírás a héten
-
robyeger
addikt
Grat az Intelnek a 45nm gyártástechnológiáért ,de szomorú lennék ha az EDAT (Enhanced Dynamic Acceleration Technology)-ot egyenlőre csak mobil platformon alkalmaznák, vagy Xeon-oknál talán a későbbi 1600Mhz FSB-s ráncfelvarrás alkalmával lépnék meg azt is?
Vedini-nek: Szép új avatár,Grat!...csak kicsit ijesztőKeresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
gliskard
senior tag
az Apple biztos mindenböl elöbb fog kapni mint a többiek, hogy tudja tolni a Macpro-kat és az xserve-ket...
-
törölt tag
válasz -=Lord Tom=- #3 üzenetére
Ezek 2x2 magos processzorok.
Szép... a 2,5GHz-es 45nm-es 4 magos Harpertown processzorok olcsóbbak lesznek mint az AMD 1,9GHz-es Barcelona processzorai...
[Szerkesztve] -
-=Lord Tom=-
senior tag
-
vedini
őstag
válasz -=Lord Tom=- #1 üzenetére
azért azt ne feledjük, hogy az intel féle 50w-os TDP
/egyébként tényleg nem rossz, nem lesz olyan kazán mint a mostani 4 magosworkworkwork...
-
-=Lord Tom=-
senior tag
Az L5430 az egy durva proci...4 mag 2,66GHz-n 12MB cache-sel 50W-os TDP-vel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest