- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obi-1
őstag
Ha nem szoktál havonta upgradelni, akkor nyugodtan belevághatsz egy BTX rendszerbe. Ha úgyis mindig platformcserével jár az upgrade, akkor nem nagy veszteség a házat is cserélni. A te esetedben mondjuk inkább nem tenném, mert még elég jó a mostani konfigod, buksz az alaplap, a memória, és a ház lecserélésével.
MBTX házba belefér a két vinyó?Only a Sith deals in absolutes.
-
karib
addikt
Itt látható egy szép BTX belső - Dell XPS 700.
[link]Department of Redundancy Department
-
faster
nagyúr
Nem arra vagyok kíváncs, hogy elterjed-e vagy sem...
Én sem azért írtam, hogy statisztikát tudjál készíteni belőle, de ne várj sok reakciót, tapasztalatot erről, mert nincsenek BTX-es gépek nálunk (illetve elhanyagolható lehet az arányuk)
Ami előnye van: Ésszerűbb felépítés. Ami hátránya van: Ha a BTX befuccsol, nem fogod tudni eladni jó áron egyben sem, alkatrészenként szinte sehogy. -
Oly
őstag
Akkor kifejtem...
Nem arra vagyok kíváncs, hogy elterjed-e vagy sem...
Hanem most van egy:
Asus P5P800-SE
Intel Celeron 2,933 Mhz D341
Gigabyte Neon cooler
1024 MB Kingmax
Sapphire 9600XT
Casetek CK-1020 ház
Q-TEK PSU 500W Big Fan Low Noise Black táp
NEC 3500 DVD-RW fekete
Maxtor 80 GB
Samsung 250 GB
Konfigom!
És ezt cserélem (már folyamatban van) egy BTX-es rendszerre. Ami a következőkből áll:
Intel 945gcz Classic
Proci marad
Thermaltake mBTX Silent Cooler
RAM DDR II 1 GB 667 G-SKILL /2 X 512 1GBLA/
Thermaltake TUBA mBTX ház
... a többi cucc is marad egyenlőre!
Szóval ez jó ötlet-e?
Kerestem infót a btx-ről...
De sehol sem volt olyan, hogy MOST érdemes-e belevágni!
Mindenki azt szajkózta, hogy majd... ez meg az lesz vele!
Én nem szoktam havonta upgrade-elni... Ebben még egy procit fogok valami pentiumra cserélni, illetve megtoldom majd egy vga-val!
Bár az én igényeimet kielégítik az integrált eszköz...
A mostani gépemmel az a baj, hogy _hangos_ és _meleg_...SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
macilaci78
nagyúr
Arra leszek kíváncsi, mikor lesz majd új szabvány a feszkókat és áramerrősségeket illetően. Tényleg közröhej, hogy minden alkatrésznak külön táp kell lassan, meg már némelyeknek tápegység is jut. És hogy áll az a CPU-foglalat?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Oly
őstag
SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
anulu
félisten
én hajlandó vagyok fogadni, de csak 1 feltétellel! ha az eredményt itt, a PH!-n beszéljük meg!
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
képre: ez már OK! bár a MAC-et nem szeretem...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
faster
nagyúr
Persze, én sem azt mondtam, hogy száműzzék mindörökre az LPT meg a COM portot, de már nem olyan fontos, hogy mindig ott legyen a lapon. Az viszont nagyon jó lenne, hogy az USB-kkel ne kelljen szerencsétlenkedni, és én személy szerint komálnám, ha külső SATA portok is odaférnének.
Szép kis csatisor kéne, mint ezen a G5-ön:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
Nekem speciel lpt-s A3+as nyomtatóm van, amit nem nagyon tudnék mostanában usb-sre cserélni, merthogy 100e körül kezdődik egy ilyen.
Nem ismerem még a BTX szabványt, de remélem, hogy magában foglal szabványos alaplapi csatlakozókat usb/fw/audio és ház (power, reset, led-ek). Ha nem, akkor eláshatják magukat! Nekem ezek hiánya a legnagyobb bajom az ATX-el. Ha magában foglalna ilyen csatlakozókat, akkor nem lesz többé szükség kártyahelyet elfoglaló usb csatlakozókra. A usb-nek amúgyis a gép elején van a helye.
Persze, semmi kifogásom nem lenne az ellen sem, hogy a párhuzamos és soros portok kerüljenek ilyen backpanelre. (mertugye a soros modem-em is van , még egy hétig kb. )
[Szerkesztve]\m/
-
anulu
félisten
válasz Cathfaern #30 üzenetére
szvsz az átlag-user be fog menni vmi hiper-szuper-egyéb marketbe, és ami ott van, abból fog választani... a felhasználók nagy többsége nem igazán tudja, h mi a különség alma és alma között... (legyen ez proc, vidkártya, vinyó, táp, vagy akár egy gépház.)
tudom, hogy messze vagyok a köznapi értelemben vatt ''normálistól'', de nekem a nagy fehér/fekete/ezüst házak tetszenek a legjobban (Ct Dragon/Scorpio, Tt Tsunami, Xaser III)
még mielőtt félreértés lenne, van egy nem túl nagy szobám, épphogy elférek benne (vagy inkább nem férek el), de hogy nekem egy barebone vagy micro-ATX-es cuccom legyen?! el nem tudnám képzelni (meg azt sem, h a 2 optikai drive-ot meg az 5 vinyót hogy applikálnám be )"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
-
Cathfaern
nagyúr
''nagyon tele lett a bakancsom ezzel az egész micro-, pico-, mittomén milyen őrülettel!''
Az lehet, hogy neked tele van, de Józsi bácsi, aki akar internetezni, néha zenét hallgatni, s minderre van egy kis lakása, nem így gondolkozik. Ó úgy gondolkozik, hogy legyen minél kisebb (jobban elfér) meg nézzen ki normálisan (bármilyen furcsa, de egy átlagembernek egy nagy négyszögletes fehér doboz nem szép). -
Hory
aktív tag
Anno az ATX szabvany eleg nehezen terjedt el, evekig lehetett combo AT/ATX alaplapokat kapni. Pedig az ATX komoly valtozasokat is hozott! Szoftveres bekapcs/kikapcs, proci a tapventi alatt (hogy kifujja a meleg levegot), valamint a 220 nem volt keresztulvezetve a gepen a bekapcs gombig (engem b*tt meg az aram emiatt, amikor a hibas tapkapcsolot szereltem, igaz, en voltam a hulye, de akkor is).
Namost a BTX nem hoz az egvilagon semmit. Semmit. Kicsit atrendeztek, esetleg hazba integraltak a hutest? Eddig sem volt igazi problema ez.
Marpedig, ha valami uj, nem kompatibilis az elodjevel, es elonye sincs ahhoz kepest, akkor az nem fog elterjedni. Ilyen egyszeru. Rengeteg, rengeteg hamvaba hol szabvany szuletett, amit nyomott valami nagy multi, de vegul nem lett belole semmi a fentiek miatt.
Es ha hozzavesszuk, hogy az Intel pont eleg ilyet csinalt eddig... Nem lesz ebbol semmi. Jol hangzik, aztan szepen elfelejtik az emberek. -
anulu
félisten
-
őstag
Üdv.
Szeretnék ismételten tiltakozni a nép nevében. Ez a BTX egyre rosszabban néz ki. Az meg végképp nem tetszik, hogy ennyire erölteti az intel
Ha lehet én ki fogom kerülni valahogy. Mivel AMD gépem van, még elképzelhető hogy valahogy sikerül is
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
na nálam most borult ki a bili! ilyen összecsapott, átgondolatlan szabványt szerintem még nem (vagy nagyon ritkán) látott a PC ipar! senki ne próbálja meg nekem bemagyarázni, hogy ettől halkabb és hűvösebb lesz az ember gépe alapból. ha valaki nem ért hozzá, úgyis az alap cuccokat hagyja benne és olcsó házat fog venni (úgyhogy megette a franc az egészet), aki meg ért hozzá, és nem sajnál némi plusz pénz rááldozni, az képes az ATX-el is csodákat művelni! csak forró lehet a levegő egy ATX-es házban? törvényszerűen is hangosnak kell lennie? na ne röhögtessenek!
nem értem, hogy az Intel mi a jó búbánatért erőlteti ezt a mocsadék BTX-et, ha pontosan tisztában vannak vele (ők is), hogy a Prescott mag nem igazán olyan lett, mint amilyennek kéne lennie, és jönni fog a Dothan, amihez egy mezei 486-os borda is elég, olyan kevés hőt termel!
ami most következik, azért kéretik nem megkövezni, csak hamár ittvagyok, meg a hírben is szó volt róla, akkor leírom:
nagyon tele lett a bakancsom ezzel az egész micro-, pico-, mittomén milyen őrülettel! nálam az alap dolog, hogy egy háznak legyenek méretei! nem feltétlenül kell 12-15kg-nak kell lennie egy gépháznak, de az nekem fontos, hogy tekintélyt árasszon magából pl egy fullos A64-es gép! jó, lehet jönni most azzal, hogy a nappaliban hogy néz ki... nem is olyan gépről beszélek, amit visszaminősítünk DivX vagy mp3 lejátszónak. PC-ről beszélek! számomra röhelyes egy 15centi magas, 13centi széles barebone cucc, vagy akár micro-A/BTX ház is!
LPT kérdés: szerintem tök felesleges! ugyanis akik CAD workstation-ökön dolgoznak, azokban tuti vmi spéci alaplap van, azokon meg megtalálható a COM/LPT. személy szerint viszont hülyét kapok, hogy ha még2 USB-s cuccot be akarok kötni a gépembe, akkor újabb USB elosztó kell. (3 joy, egér, bill, pendrive-nak a helye, scanner, nyomtató, plusz időnként USB-s külső rack(ek)). pakolnának inkább +4/6 USB-t arra helyre! nekem semmi bajom nincs pl az Abit AT7-MAX-ával. nagyon sajnálom, hogy ott és akkor nem lett fejbelőve a COM/LPT port a pc-n!
így ennyi. ez most kitört belőlem...
[Szerkesztve]"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Atomcsirke
aktív tag
Ugyan minek? Már gőzerővel dolgoznak a CTX (vagy a foglalt név miatt DTX) szabványon, amelyben:
a. kijavítják a BTX hibáit
b. gondos tervezéssel elérik, hogy még komoly lakatosmunka árán se lehessen BTX-es házba CTX-es deszkát pakolni....--- Lenovo P770 & Xiaomi Redmi 3s & Meizu M6 Note, Realme 6s ---
-
Jester
aktív tag
Ne otthoni felhasználásra gondolj, hanem céges gépekre, ahol még mindig rengeteg ilyen eszköz van használatban. (spec címkenyomtatók, HW-kulcsok, biologon rendszer, banki átutaláshoz hardveres azonosítók, stb.) A csavarozható kivezetés azért nem jó ötlet ilyen helyzetben, mert általában céges gépeket kompletten összeszerelve vásárolják meg, és az OEM-ek így sokkal kisebb összeszerelési költséggel kell számolniuk. Ebben a formában ez ott életképes. Más kérdés, hogy otthonra lehet, hogy kicsit konzervatív ez a kiosztás.
Mehr Licht!
-
faster
nagyúr
Igern, ezt elfogadom, vannak még olyan hardverek, amikhez kell, bár ismerőseim körében, ami kábé 5-6 gép, se a soros sem az LPT port nincs kihasználva. Nekem az a furcsa, hogy a formfactor szerves része maradt ez az LPT blokk, pedig ez egy vadiúj tervezés, lehet, hogy az elkövetkezendő 5-6 évre meghatározó lesz (remélem nem lesz ). Az LPT-t is megoldhatták volna úgy, mint a mostani lapokon pl. a game portot, külön szalagkábel + csati a kártyahelyre becsavarozva. És akkor lenne hely 8 USB-nek, meg esetlegesen egy külső SATA csatlakozónak is.
Nekem optikailag sem hiányzik.
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
eleg sok 100k kornyeki nyomtato van meg hasznalatban, ami LPT portos.
De 4 usb, 2 lan, hang, 1 com, 1 lpt, 2 ps2, meg mittomenmi meg siman elfer hatul. Ami kb eger+bill+nyomtato+valami. Kulso hdd meg fenykepezo mehet elore...
''Egyébként...'' -> mittom, csak ugy''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Yutani
nagyúr
Valahol volt már szó róla, hogy a CAD programokhoz a HW key LPT portra csatlakozik, hát pl. ezért is kell. Meg egy csomó nyomtató van használatban, amelyek mint LPT-s csatolásúak.
Meg megmondom őszintén, nekem valahogy optikailaig kell az alaplapra az az LPT-tömb. Nem tetszenek az Abit azon lapjai, amelyeken nincs ilyen. Szerintem.#tarcsad
-
faster
nagyúr
Engem zavar. Nagyon nagy helyet foglal el, miközben meg az USB-ket kártyahelyekre kell becsavarozni. Ha már új formfactort terveztek, erre igazán odafigyelhettek volna. Egyébként jó kérdés ez a ''zavar''? Naná, hogy zavar, azért írtam. De felőlem gyártsanak olyat, amin van mindjárt 3 LPT is, biztos ami biztos alapon.
Egyébként honnan veszed, hogy én azt hittem, hogy amiatt lesz drága?
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
zavar talan? Megnyugodhatsz, nem a hozza szukseges csatlakozo, meg szintilleszto aramkorok miatt lessz olyan draga a lap...
Egyebkent van, akinek joval 1xűbb com/lpt portra logatni kulnbozo dolgokat, mint usb-re.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
faster
nagyúr
Azt nem értem, minek erre LPT és soros portcsati, az olyan nélkülözhetetlen?
-
Loretto
veterán
amugy olyan nagyon összevisszának tünik első ránézésre.
Soirée...
-
Loretto
veterán
Láttátok uj házigazda. vagy csak nem vagyok figyelmes?
Soirée...
-
Bash
addikt
Az tényleg érdekes. Egyébként nem tudom te hogy vagy vele, de nekem kissé rendezetlennek tűnik a lap. Az rendben van, hogy az IDE és a tápcsati is ''élével'' van, hogy kevésbé akadályozza a levegő áramlását, de esztétikailag nekem nagyon nem jön be ez az össze-visszaság.
http://bashtravel.com/
-
marcee
addikt
Végülis microBTX még oké. Irodai gépet egyben cserélik, nekünk meg nem hiányzik. Még kisebb SFF gépekhez amúgyis meg kell venni, amit asztali gépfejlesztéskor nem kíván cserélni az ember.
\m/
-
Esmein
nagyúr
Szöröncsétlön intöl nöm tud magávaa mit közdeni.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
t-shirt
veterán
mi az a molex csati a pci foglalatoknál? még ha a 16X pci-express melett lenne,
nem elég a 24 eres alaplapi tápcsati?
szerk: és ott van a +4 ér a ramok melett
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Trollok komolyan
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...