Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VladimirR

nagyúr

válasz zLegolas #39 üzenetére

arra, hogy a windoze nagyot bukjon, s a rendszeredet ellepjek a fergek/ad- es spyware-ek (amiket tevesen virusnak csufolnak) meg jo sokat kell varnod (ennek oka leginkabb a marketing, de ez mindegy vegulis), de erdemes tullatni a felkapott, jolhangzo szopvegeken, hogy a win igy szar, meg ugy csupa lyuk (mint pl.: ''Mindenki látott már jégvirágos ablakokat, de fagyott pingvint senki!''), es esetleg ha megnezned kedvenc oprendszered/bongeszod online dokumentaciojat, azon belul is a known issues szekciot, talan megfontolnad, hogy valoban jogos-e a magabiztossagod e teren

amit a hulye juzerekrol, es azok faszsagarol irtam, pedig tartom tovabbra is (es igen, olykor kisse agressziv vagyok, mert nehezen toleralom az emberi hulyeseget, azt pedig megnehezebben, ha nehany fanatikus ezt kihasznalva saroz valamit)
    a peldad egyebkent leginkabb ott santit, hogy az a pitypangzar jol mukodik, nem dol be magatol az ajto, viszont a kedves lako mindenkinek ajtot nyit, anelkul, hogy kilesne a kukucskalon (szekrenyt, ingyen mellekelnek a pitypangzar sp1-es valtozatahoz, az sp2-eshez mar jar a lanc es a 7 lakat is, a 3 pitbull [pedig szinten ingyen letoltheto a gyarto honlapjarol)
    ha a kedves lako ezeket jo melyen elzarja, osszetori, akkor ne csodalkozzon, hogy kiraboljak

szeretned pedig nem kell, azt inkabb hagyd meg a leanyzoknak

nezzuk a mai napig szuletett virusok szamat (f-prot.com-rol vannak a szamok)
    106190 DOS/Windows
    432 Unix/Linux
    annyira nem is gaz, ha mondjuk 5%-os linux reszesedessel szamolunk (ami szerintem tulzas, de hirtelen ilyet talaltam) a home-user-ek koreben
    tehat aranyaiban nezve, ~10-12-szer annyi virus keszul woindoze rendszerekre, mint linuxra, ami imho nem rossz, azt figyelembe veve, hogy mint irtad, utobbira ez az egesz egyaltalan nem kifizetodo

tudod, a programozas ''alaptetele'': hibatlan kod nincs

Új hozzászólás Aktív témák