Új hozzászólás Aktív témák

• DraXoN

addikt

válasz Reggie0 #130 üzenetére

Most vagy azt se érted miről beszélsz, vagy én nem értem miről akarsz beszélni, de mind1...
    A részvény és valuta mennyiségét is szabályozza valaki (egy cég vagy állam maga), egy külső szereplő se gyárt többet annál mint a cél (ha egy bank ezt teszi, az meg is üti a bokáját).. a bankoknak "fix" keretük van amit ügyfelek pénzéből szereznel (elsődlegesen), másodlagosan esetleges állami segélyekből (volt példa rá, de ez ritka, hogy "mentik" a bankot ahelyett, hogy hagyják bedőlni ha "f*sz" volt a pénz kezelésében), a valódi másodlagos forrása a kereskedelem lehet a piacokon, de az kockázatos, és átlalában mértékkel teszik mert nem garantált és bukhatnak is. Ha egy bank "fiktív" hozamot ígér, de nincs mögötte bevétel elég amiből fedezni tudja a másoknak kifizetendő kamatot, akkor lehet csőd egy bank részéről. De egy bank működése teljesen más mint egy Coin értéke a piacon (hibásan hasonlítják sokszor egymáshoz őket, de tudás nélkül "hasonló lehet").
    A (bármilyen)coin értéke nem elsősorban a mennyiségtől függ, illetve de, attól is, de a keslet jobban befolyásol. Csak kereslet nélkül nem maradna egy "fix érték" amit tartana, mert nem tudod lényegében "pihentetni" és beváltani (ez mondjuk egy zsák kukoricára is igaz, ha senkinek nem kell nem tudod jó áron eladni, de a kukoricát amíg meg nem romlik jó eséllyel el tudod adni bármikor, mert "anyagihaszon" van mögötte, van másodlagos használati módja, a coinoknak semmi sincs a fiktív pillanatnyi értéken kívül).
    Egy állam által garantált stabilitáshoz is felesleges hasonlítani bármely coint (teljesen más a "közeg" ami meghatározza az értéket)...
    Viszont én ezt annyiban hagynám itt, mert nagyon nem tartozik ez a "coin eredet" a témához.

morgyi:
    Azért nem adnak ki "fiktív" pénzt a bankok, nagyon szép is lenne, de olyat nem csinálhatnak (gyorsan nem lenne többé az adott bank, és jönne a "válságkezelés és kárpótlás" a valódi ügyfelek felé mert megszüntették az adott társaságot).

Danex:
    Igazából csak olvastam valahol, lehet már rosszul emlékszem, de kb. ennyi is, ennyire érdekel a téma (semennyire).

Új hozzászólás Aktív témák