Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeszesKPT
őstag
Engem pont a HDMI miatt vesztett el az AMD. Sokáig kivártam, de mikor sejteni lehetett, hogy az új kártyákon se lesz 2.0-s csatlakozó váltottam Nvidia-ra.
A kábelekről meg annyit, hogy a fiókból előástam egy régit és megy vele a 2160p@60Hz 4:4:4. Nincs olyan, hogy '2.0-s kábel'.
-
neilszab
őstag
A TV-ék sokkal olcsóbbak mint a monitorok és talán ezzel a csatlakozó mizériával is próbálják elkülöníteni egymástól a két piacot.
Én is már csak TV-ben gondolkozom, számomra érhetetlen mire lehet jó egy 27 colos 4K monitor, de egy 40-est már el tudnék képzelni ezzel a felbontással PC-és használatra.
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
dabadab
titán
"Akkor nem értem miért úgy árulják az LCD tévéket, hogy 1,4-es bemenet kell a 3D tartalmakhoz, 1,3 nem jó."
A különbség nem a kábelben, hanem a "lejátszóprogramban" van: az 1.4-es szabványban definiálták a 3D-s tartalomhoz kapcsolódó dolgokat, az ezt nem ismerő TV-k ugyan megkapják az adatokat, viszont nem tudják értelmezni.
DRM is theft
-
dabadab
titán
"Szerintem az 1,4-es kábel többet kell, hogy tudjon az 1,3-asnál, mivel ez kell a 3D átvitelhez"
A szabvány szerint viszont nem, márpedig én inkább annak hiszek
Az 1.4-es szabvány szerint 3D-ben a maximális felbontás 1080p@30 Hz vagy 1080i@60 Hz, amik pont ugyanakkora sávszélességet igényelnek, mint a HDMI 1.0(!) maximális házimozis* felbontása, a 3D-nélküli 1080p@60 Hz. Szóval a 3D-hez annyira nem kell extra sávszélesség, hogy még az 1.3 képességeit sem használja ki.*: a HDMI 1.0 maximális felbontása 1920x1200, de az a plusz 180 sor házimozis szempontból lényegtelen
DRM is theft
-
jhorogh
aktív tag
Igazából olyan nincs, hogy 1.4-es, 1.3-as, 2.0-ás kábel. Szabványok vannak és az ahhoz megfelelő sebességű kábelek. Standard HDMI, Standard HDMI with Ethernet, High Speed HDMI, High Speed HDMI with Ethernet.
Gyakorlati tapasztalat: High Speed with Ethernet kábellel használtam a gépet tv-n HDMI 2.0-án keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
jhorogh
aktív tag
Nem kell. A high speed kábelek képesek arra a sebességre ami szükséges a HDMI2.0-hoz. Forrás: [link]
Does HDMI 2.0 require new cables?
"Version 2.0 of the HDMI Specification does not define new cables or new connectors. Current High Speed cables (category 2 cables) are capable of carrying the increased bandwidth."@cain69: megelőztél
[ Szerkesztve ]
-
farkas1
tag
Ahogy látom ehhez HDMI 2.0 kábel is kell. Akkor most majd arra kell várni, mert itthon nem lehet kapni.
-
Old FatBoy
aktív tag
Ja 10 000Ft-ért szinte ingyen van.
Audiophile Troll
-
t72killer
titán
Jó sokáig kellett várni... Persze a TV-gyártók is elmehetnek a búsba, miért nem képesek az ingyenszabvány DP-t implementálni???
Nálam laptophoz fog jól jönni (ha vmikor 4kTV-vel találkozik), laposokban még mindíg nincs hdmi 2.0.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Lexus, Toyota topik
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.