Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz lenox #47 üzenetére

Az csak az egyik probléma azzal, a másik, hogy sötétebb képet ad a többi hasonló megoldáshoz képest. Valószínű a nyitott állapot rövidsége miatt, mivel folyamatos nyitott állapotban alig sötétít. Ez vagy a frissítésből eredő crosstalk csökkentése érdekben van -- a tévés megoldások pedig az alsó-felső szellemképmentesség rovására érik el, hogy világosabbak. De az is lehet, hogy a 3D Visionnél a kelleténél is rövidebbre van szabva az nyitott idő -- a tévés megoldásoknál meg a lehető legprofibban igyekeztek beállítani.

Az utóbbi esetben nem lenne gond a százalékos aránnyal, de a dupla freki által kvázi villogásmentes lenne. Viszont abból, hogy itt elsősorban nem a villogás, hanem a szellemkép volt kiemelve, arra lehet következtetni, hogy mégiscsak az első esetről lehet szó. A fő cél akkor nem a villogás teljes eliminálása volt, hanem a frissítés gyorsítása. Szal, marad a 120/60 Hz, csak no crosstalk és még kicsit világosabb is lehet talán a kép.

Az 1.3-as HDMI-n (a dupla sávszél itt is megvan) is át tud menni az 1920x1080@120Hz... Az más kérdés, hogy az adott tévé tudje-e ezt fogadni. Viszont, a cikkben az van, hogy "A program az 1080p/24, 720p/60 és a 720p/50 formátumot kezeli." -- gondolom, ezeket az fps-eket a stereo-3D képpárokra kell érteni, tehát valójában a duplájáról van szó. Ezek fogadása szerintem minimálisan elvárható lenne egy 3D tévétől... De lehet, hogy a gyártók nem így gondolják... Mindenesetre, szerintem valami olyasmi gond lehet az általad említett plazmánál, hogy a jópár lehetséges (és pl. a HDMI 1.4/1.4a által támogatott) 3D mód közül nem támogatja az összeset (a szabvány szerint egyes módok kötelezőek, mások opcionálisak), így pl. éppen azt vagy azokat, amit az Nvidia igen.

(#49) priti: Szerintem ez nem csak az elektronikán múlik, a paneleken is kellett fejleszteni (egyes gyártóknál pl. még nincs 200/240 Hz-es, pedig semmiből sem állna egy másik vezérlőegységet beépíteni -- csak éppen az általuk alkalmazott panelekből még nincs, ami ezt bírná). Mindenesetre attól, hogy nem a tévé gyártója hajtotta ezeket végre, még fejlesztések, amiket nyilván reklámozni fognak. (Egyébként a Sony sajátfejlesztésű elektronikát használ.)

9950es: Ez szép és jó (bár számomra nem újdonság), de hogy jön ide? :)

7Heads Drago: Úgy hallottam, igen. (3rd party megoldás évekkel ezelőtt elérhető volt, bár nem tudom, hogy áll a téma mostanában, illetve hogy áll a 3D tévé támogatás.)

Új hozzászólás Aktív témák