Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Huawei MediaPad M5 - nagyot szól
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát, a vége egy .img lesz, én sem nagyon tudom, hogy valójában hogy működik

Na meg jelen esetben a filerendszer egy image-ben van, és a végső cél is annak a preparálása.A sudo mondjuk sudo su - , de az a sudo telepítése nélkül nem megy
Különben melóban szépen használjuk. A root jelszó kevésbé publikus, külön hozzáférés kell, hogy megtudd, de különben is csak akkor kell, ha összeborult az OS, és konzolról kéne megjavítani. (Ritka.) Tehát van userünk, sudo su - , jelszó, és mehet a móka rootként.Illetve nem tudom, sudo nélkül hogyan lehet szabályozni, hogy melyik user milyen parancsokat adhat ki (+ loggolva is legyen, hogy ki volt az)? Mert ilyesmire is használva van. Persze a sudoers szerkesztését nem szeretjük + folyamatos macerálás van, hogy éppen mit szabad benne, de a céges megoldás az.
A lecsatolós észrevételt köszi, javítottam

Új hozzászólás Aktív témák
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 4G LTE 1 év garancia
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Különben melóban szépen használjuk. A root jelszó kevésbé publikus, külön hozzáférés kell, hogy megtudd, de különben is csak akkor kell, ha összeborult az OS, és konzolról kéne megjavítani. (Ritka.) Tehát van userünk, sudo su - , jelszó, és mehet a móka rootként.