- 420 mm-es AIO-val jön a DeepCool "lopakodó" alaplapokat is támogató nagytornya
- Primary RGB Tandem OLED panelt kap az LG 27 hüvelykes gaming monitora
- Megmenti a Sony 8K-s ígéretét a Pure Pool Pro
- Sallangoktól mentes ultraszéles monitorral jelentkezett az LG
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
Új hozzászólás Aktív témák
-
wii90
tag
válasz
ErosenZold #188 üzenetére
Lássuk csak van egy fickó megveszik és feldobja egy megosztó oldalra aztán jössz te és letöltöd nem fizetsz akkor kitől is vajon??? Ja igen nézd meg a gyártót, kiadót, vagy fejlesztőt!
-
Weißturul
senior tag
válasz
Jeanne d'Arc #182 üzenetére
És állította valaki, hogy sose töltött le semmit?
Tudod én vagy úgy két éve "világosodtam" meg - azóta nem töltöttem le semmit, de eredeti játékokat azelőtt is vettem.
Ja és megkövezhettek: eredeti, dobozos Windowsaim vannak -
wii90
tag
válasz
Jeanne d'Arc #182 üzenetére
Lehet igazad van bizonyos esetekben de itt nem egy zene számról van szó hanem konkrét op rendszerekről komplett programokról és média tartalmakról.
Weißturul:"Én meg rádiót hallgatok"
-
Jhonny06
veterán
válasz
ErosenZold #176 üzenetére
A jog a szoftver alkotóját illeti. Attól, hogy valaki ezt egyszer ellopta, attól még ugyanúgy lopás, ha te folytatod a sort. Ez olyan, mintha egy tolvajtól lopnál el egy lopott autót.. ugyanúgy bűncselekmény. Most komolyan nem érted, vagy csak teteted, hogy hülye vagy?
laleh: "Biztos a zenéket is megveszitek szépen mentek a boltba, meg az amazonas itunes weboldalra."
Eltaláltad.
-
Úgy beszél itt mindenki, mintha életébe nem tölött volna le még semmit. Biztos a zenéket is megveszitek szépen mentek a boltba, meg az amazonas itunes weboldalra. Kiváncsi lennék hányan követik a "bort iszik és vizet prédikál" alapelvet. Mert ha egy zenét letöltesz az is károsítja a zenészeket. Állítom h ezen a téren azért nem mindenki ilyen vaskalapos. Nem a warezt támogatom, de azért túlzásokba se kéne esni bizonyos esetekbe.
-
wii90
tag
Igazság szerint itt már arról van szó csak kifogást avagy kontrát ír egyik - másiknak tök mindegy ,hogy ha valaki letölti és nem veszi meg miket ír neki a másik ez már azokba az emberekbe akik meg sem gondolják a vásárlás lehetőségét mondván "ingyen van a net azért fizetem hogy letöltsek" integrálódva van és vannak a másik tábort szaporítóak akik pl.: megveszik vagy egy részét vásárolják meg stb. Egyik másikat próbálja meg győzni de ez már nem megy hiszen mindenki a magáét mondja és kontrát ír vagy próbál.
-
Ha ingyen hozzáférhető valami, az is illegális (azaz senki nem kap érte pénzt) ?
-
elistvan
őstag
Az a baj ezekkel a cikkekekel, hogy aki írja, halvány lila elképzelőése sincs, hogy mi fán terem a warez. Ezt nem pénzért, hanem a presztizsért a megbecsülésért csinálják a srácok. Az SMS része undorító azt elitélem. A lényeg röviden: Itt csapatok versenyeznek, egy szigorú szabályrendszer alapján, hogyki tud hamarabb kijönni egy un. release-el azaz adott film/játék/program/zene kópiájával. Saját maguk megveszik/elcsórják/kilopatják/kikölcsönzik az eredetit. A saját eszközeikkel írják hozzá a törést, saját maguk erejét/idejét/eszközeit nem sajnálva készítik el a produktumaikat teljesen ingyenesen és anoniman.
-
Recon666
Közösségépítő
Megérdemelték, de holnap 6 lesz helyettük.
-
Jhonny06
veterán
válasz
#48613632 #54 üzenetére
Jó és hány ilyen vagy Magyarországon? 3? Az is bivalybasznád után 5 km-re földúton.. most már vidéken is egyre több pláza épül és ott is ugyanannyi a mozijegy, mint Pesten, de semmiképpen sem ilyen 500 ft. Oda a filmek is kb. 2 hónappal később jutnak el, tehát nem tudom, hogy miről beszélünk egyáltalán.
-
flash-
veterán
A jelenlegi magyar törvények szerint a filmek, zenék letöltése legális,megosztásuk már nem.
Viszont úgy tudom,hogy a programok,játékok letöltése nem legális.
-
elistvan
őstag
Ezért kell Szlovákban/Románban gyártatni, vagy onnan rendelni ott kisebb az erre kivezett adó. csak nálunik van ilyen marhaság a környező országokban, hogy mindenben benne van a jogdíj (bár ha a saját családi felvételemet írom ki abból nem szeretnék fizetni az államnak mert semmi köze hozzá.) Ja, és lehetséges, hogy ha magasabbak lennének a bérek, talán többek vásárolnának. Az ár/érték arány egyes filmek/járékok esetében irreálisan magas. (Az újonnan kijött cuccok esetén legalábbias tuti.) Tudom, hoigy ez nem alapvető szükséglet mint az étel, hanem luxus, de akkor is.
-
hito
nagyúr
Szerinted ott csak mozis filmek vannak? Kb. a 0.5%-a vagy még annyi sem mozis. A nagyon premier filmek olyanok, általában megjelenés után 2héttel már DVDRip van minden filmből, utána meg HD.
A torrent oldalakról meg annyit, hogy aki nem akarja a férgek miatt újrarakni a gépet 2hetente, meg arra várni hogy mikor seed-elik vagy micsoda és nem spúr skót az nem használ torrentet. Persze ezzel nem azt mondom, hogy haljanak a torrentelők, inkább azt hogy mindkettőnek megvan a tábora és megvan a tábor miértje is, hogy ki miért azt használja.
De tudom: itt senki nem warezol, mindenki moziba jár és megveszi a játékokat és az oprendszert is
-
elistvan
őstag
válasz
Weißturul #12 üzenetére
Valóban legális. Az MTV-n a Kultúrházt egyik adásában egy ügyvéd ismondta. Anno.
Randras: Ne íyrj butaásgokat, előbb cam-ra teszik rá, aztán amint megjelenik egy normális képforrás (Rip, R5 vagy DVD Screener) akkor arra. A nevetést, egy módon lehetne kiküszöbölni, ha a magyar moziban meg lehetne valósítani hogy a hangforrás a székbe épített vonali kimenetről jöjjön azaz linedub lenne a hang.
-
mitulabattyi
aktív tag
Gondolom az is egy lehetőség, hogy valakinek nagyon alacsony a feltöltési sebessége, ezért nem tud torrentezni. Wareznál nem kell visszaosztani.
Vagy pl régen nagy biznisz volt (vagy annak tűnt) hogy a debreceni zsibin minden hülye DVD-re kiírt filmeket/zenét árult... volt nála egy lista és lehetett válogatni, a kiválasztott filmért pedig másnap visszamentél. Legyen 1000forint egy hétre az sms ára+ 50 forint a DVD, ha csak 5öt elad egy nap, darabját 500ért, már "megérte" /Nem mindenki ért a számítógépekhez, nem mindenki tudja használni az internetet (az ilyen árusok nagy része is csak annyit tud, hogy rákattit, amikor a csík végigmegy, DVD-lemez berak, Nero-ba behúz...) de DVD lejátszó lassan minden kutyaólban van/. -
WonderCSabo
félisten
A mozis releasekért egyáltalán nem kár, az smswarezért pedig pláne nem. Mi a probléma?
-
-
Youri
veterán
a premierfilmek első vetítéseit követő napokban viszonylag jó minőségű
no comment.... -
wii90
tag
Húúhh..
Igazat adok de most hogy is írjam? Hát... arról van szó az hogy neked utazni kell nem a film hibája sem véleményemé az sem ,hogy a barátnőddel mész se semmi más amit le írtál érted én ebbe nem akartam így belemászni azt a 700ft is azért írtam csak mert ezt írták ,hogy annyi az sms -ára csak egy hasonlat volt én nem írtam utazásról + költségekről. Érzem most kell itt hagynom a témát mert kicsináltok.
jó értelemben írom.
-
aram01
nagyúr
700ft? haha ezen lovagolsz csak? vegyünk egy sima kis átlag usert pl: engem.Megyek a pipimmel moziba 700ft(mert szereted) szóval 700ft*4=2800ft+2000ft üzemanyag(vidéki surmó vagyok
)=4800ft ne menjek magyarország túrára+1600ft autópályadíj=6400ft egy kóla egy kukorica/fő(hadd örüljön a paraszt hisz egyszer élünk) minimum+2000ft végeredmény=8400ft
egy alkalom.Sok meg inkább csap egy sms-t 400-ért és összebújik anyával otthon a majdnemfullhádé elött -
AMDFan
addikt
válasz
#48613632 #67 üzenetére
"Ugyanakkor az általad képviselt logika alapján egyszer el kell érnünk egy olyan szintre, amikor az 5 csatornás hang + fullHD-re azt mondjuk, hogy ilyen silány minőséget le sem töltünk?!?!"
Nem feltétlenül. A fullhd már erősen közelíti azt a szintet aminél részletesebb képet hiába nézel nem tudod érzékelni hogy részletesebb. Maradjunk annyiban, hogy egy 5-10 év alatt eljutunk odáig, hogy a fullhd legyen az alap és közben jöhet a szemüveg nélküli 3D technológia. Szemüveggel ugyanis halálra van ítélve.
-
wii90
tag
válasz
#48613632 #114 üzenetére
Oké ebbe már nem megyek bele ne sértődj meg, nem tudom miként működik a "warezolás" pénz terén.
Amit offban írtál arra pedig azt szeretném válaszolni nem tudtam mi merre hány méter az algoritmusokkal én csak nézem és láttam már sok filmet de tégy légyszíves egymás mellé egy Blu-Ray filmet és egy másik DIVX vagy DVD-rip -et. Mert én csak azt látom érted engem nem érdekel az előállítási eljárás én nézem a filmet csak.
-
havasa
aktív tag
válasz
Weißturul #27 üzenetére
Film és zeneletöltés az nem warez,(csak a ha visszaosztod az a bűncselekmény) csak a HENT és Artisjus szeretné azzá tenni, de ez nem fog nekik sikerülni.
Blu ray minőséget nézek én is, de ha két forint húsz fillér lenne egy eredeti Blu ray film akkor is letöltöttet néznék, mert kb 5 kattintással elérhető a tartalom, nem kell reklámokat és "Ne lopj" kampányfilmeket néznem, meg a csöves Blu Ray lejátszó surrogását hallgatni, a lemez hipergyors Seek Time-járól nem is beszélve(SSD vel össze sem hasonlítható). -
törölt tag
értem, de az árakat illetően el vagy tévedve kicsit. a legnagyobb magyar tárhelyszolgáltató évi 3500HUF-ért biztosít korlátlan elérést, a fórum alapú warez oldalak pedig ingyenesek.
de ha külföldi tárhelyszolgáltatókat veszek, akkor is havi 9.99, és régiótól függően, ez euro, dollár, vagy angol font. lényegesen olcsóbb, mint megvenni a korongot.
az aláírásodhoz pedig annyit, hogy nem tudom tudtad e, hogy a divx algoritmus egy folyamatosan fejlesztett, naprakész tömörítési eljárás, ellentétben a BR és DVD-n alkalmazott mpeg4 eljárással, mely több, mint 10 éves, ócska és vacak. már azt sem lehet mondani, hogy kompatibilitási okokból tartják meg (tényleg! miért??) hiszen az összes lejátszó gyakorlatilag elboldogul a létező szabványokkal. a VHS minőségű divx így - úgy érzem - erős túlzás. Ha a filmipa, az egyébként nyílt forráskódú divx kódot alkalmazná, gyakorlatilag ugyanazt a minőséget jóval kisebb helyen, mondjuk egy DVD-n megkapnád, ám megint csak jogi problémák lennének belőle, pontosabban nem tudnák ugyanazt a pénzt lecidázni rólad
csak gondoltam ideírom, hogy tudd, miért is fizetsz -
wii90
tag
Én nem vagyok kiadó nem én határolom be az árakat. De őszintén 700ft -hoz még egyszer annyit hozzá teszel és meg van a mozijegyhez ha ennyire szomorú a magyarországi helyzet ,hogy az emberek nem tudnak megfizetni lassan egy mozi jegyet az sajnálatos dolog de azért sem én vagyok a ludas. Szóval látom én amit mondasz csak nem értem.
Minden Tiszteletem az Őn-é.
-
aram01
nagyúr
itt egy aláirás,lehet ismerős:...Azért nézek BluRay filmeket hogy megszünnyön már a másolt VHS minőségű DIVX filmek kora... tedd már a két dolgot mérlegre,és fejtsd már ki hogy pénzbe mi a különbség.Mindenki most szeretné látni a premier filmeket és aki nem teheti meg hogy megvegye az leszedi.Vagy majd vegye meg a teszkóból 499ft-ért akciósan a bluray-t,amikor már kétszer ment az egyesen.Szerencsére én még az egyre vékonyodó középréteghez sorolhatom magam,mégse vennék 10-15k-ért egy lemezt
-
Videotéka.
Legális/etikus/olcsó/munkahelyet termet.További kellemes fórumozást.
MOD: Az artiszlopsz meg bekaphatja...
Aki meg az artiszlopszra mutogatva warezol nézzen magába...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megkímélt Lenovo Legion 5 15,6" I7 10750H/GTX 1650 4GB/32GB/512GB/HU Bill/Win 11 Pro
- Iphone 13 Pro Max 128 GB Graphite garanciás, újszerű
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming Monitor
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest