Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Androidos fejegységek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz
tha_answer #217 üzenetére
Nem fog elérni maximum értéket. Mégpedig pont amiatt ami most zajlik. 60k fölött nem nagyon lehetett venni BTC-t mert nem volt aki eladja, ezért jöttek a hírek, meg a tervezett eladási hullámok, le is ment 30k-ra az árfolyam 1-2 hét alatt. Van érdeke abban a bálnáknak, hogy az árfolyam az egekbe menjen vagy ott maradjon? Nem igazán, mert ők akkor megint nem fognak tudni venni, megint sokan átállnak HOLD stratégiára és abban nincs lóvé a nagyoknak. Helyette szerintem tervezetten fog le föl ingázni, mert abban van a legnagyobb lóvé. Ott sokszor lehet nyerni. Főleg ha te irányítod, vagy azok között vagy akik tudják, hogy hol az alja tervezetten és hol lesz a teteje tervezetten, eséskor lehet shortolni is stb stb ez mind rengeteg pénz.
Ettől persze még lehet, hogy az általánosságban működni fog, hogy ha veszel egy coint és évek múlva ránézel akkor többet fog érni de ez csak a nagyon nagy coinoknál igaz, kicsik simán eltűnhetnek. A bálnáknak nincs idejük ők folyamatosan akarnak sok pénzt keresni. Kisembert meg hitegetik, így rengetegen benne maradtak a coinokban a 64 ezres elképesztő csúcsokon (amikor minden 2-3 szorosát érte a mostani árának), mint most, mivel ugye nagyon sokan a 70 ezres árat prognosztizálták és senki sem akart kimaradni belőle.
Nem vagyok bent sok pénzzel de így is fájna kimondani mekkora a portfólióm értékében a különbség a csúcshoz képest. -
Szerintem ez rém egyszerű.
Ha valaki hatalmas összeggel rendelkezik és még közismert is , az könnyedén befolyásolhatja a kripto-piacot.
De ugyanez érvényes lehet a valuta , olaj vagy bármilyen más piacra. -
törölt tag
válasz
tha_answer #215 üzenetére
Ütik verik az árfolyamot, húzzák vissza a vonatot, mert sok bálna most kapcsolt.
Kellenek a FUD-ok. -
törölt tag
válasz
tha_answer #213 üzenetére
-
tha_answer
őstag
". Sok befektető most úgy tekint a bitcoinra, mint digitális értéktárolóra, amely az aranyhoz, a lakáshoz vagy a jó borhoz hasonlítható. A történelem során azonban minden valódi értéktároló vagy jövedelmet, vagy hasznosságot biztosított,
a bitcoin pedig jelenleg nem biztosít jövedelmet és csak nagyon szerény hasznosságot."
https://www.portfolio.hu/uzlet/20210525/elve-eltemettek-a-bitcoint-de-mi-lesz-helyette-484740
-
Busterftw
nagyúr
-
tha_answer
őstag
válasz
#49155328 #205 üzenetére
ezt tudjuk. megegyszer: a kerdes az hogy mikor kell kiszallni belole mielott megunjak a politikusok.
illetve nem most van a lenyeg: hanem amikor 100x-es nagysagrendu novekedesed van, az meg mar nemigen lesz btcvel, foleg nem gyorsan.
miert is? mert a lenyeges eletkulonbseg nem 100 millional kezdodik, hanem 900 millional.
ha most keresel annyit hogy 900 milliod legyen akkor mar elotte se volt gondod.a nagy truvaly hogy egy milliobol csinalj 900at. na ez nem lesz.
-
tha_answer
őstag
válasz
#49155328 #201 üzenetére
fals logika.
barmennyit hasznalnak erre a munkanelkulpenzkeresesremenyere azzal csak a kornyezetet pusztitjak mert:
- vagy szeneromu akkor ugye nem kell magyarazni
- ha meg megujulo akkor meg azert mert azzal a megujuloval ki lehetne valtani mas szeneromuveket amik ugyanugy mukodnek mert a vilagnak mukodnie kell - es nem banyaszni. -
vicze
félisten
Kérdezd meg a norvégokat.
-
updog
őstag
-
updog
őstag
válasz
#32839680 #191 üzenetére
"Különben az tehetné jobb hellyé a világot, hogy XY nagyvállalat legendákban létező direkt politikusok megkenésére lekötött pénzügyi keretéből valójában mekkora összeg vándorol YX politikus számlájára.
Másnap pedig látod hogy gőzerővel szavaz meg valami olyat, ami pont XY nagyvállalat számára előnyös.
Erre értem hogy ezek a nyílt tranzakciók jobbá tennék a világot."Én meg erre értem hogy csak a nyílt tranzakciók semmi nem oldanak meg, mert amiket felsoroltál azt a jelenlegi rendszerekben is ugyanúgy meg lehetne nézni két kattintással, ha egy jogszabállyal ezek publikálását kötelezővé tennék (feltéve ha vannak olyan hülyék a felek hogy direktben egymásnak küldik a fent említett összegeket, és nem mondjuk egy sokadik alvállalattól vándorol egy offshore felé, ahonnan kp.-ban kiveszi egy stróman és átadja a célszemélynek). Ez utóbbin pl. pontosan hogy segítenenének a nyílt, követhető tranzakciók?
-
törölt tag
válasz
tha_answer #182 üzenetére
Hogy jön ide a munka
Mindig is szerettem a munkámat és fogom is!
Nekem ez egy befektetési lehetőség, ennyi.doeeg egy közvetlen, segítőkész ember.
Nem a ruha teszi az embert.Na látod, neki már nem kell dolgoznia az életben.
-
updog
őstag
válasz
#32839680 #186 üzenetére
Mert ezt nevelték beléd. A fizetésed titkolod, mert titkolja a cég is, mert nem akar mindenkinek azonos munkáért egyenlő bért fizetni
Ha a munkáltatóm köteles nyilvánosságra hozni (mondjuk az összes alkalmazott számára elérhetően) hogy nekem mennyit fizet - OK. Akkor hozzanak olyan törvényt ami erre kötelezi a munkáltatót.
Ha ez onnan derül ki hogy bárki (pl. kollégám) megnézheti a tranzakcióimat, kisilabizálja hogy a havi +750.000 az csak a munkabér lehet, és este megvár a parkolóban egy bézbózütővel és rajtam vezeti le a fele akkora fizuja miatti feszkót, nos az ****ra nem OK.
Nem igazán értem mit segítene a kenőpénz, korrupió, terrorizmus témákban.
Mondjuk úgy, láttam már banki informatikai rendszereket, pontosan egy darab query a gyanús ügyleteket lekérni (meg amúgy bárki aki bankkal valaha szerződőtt láthatja leírva az összes szerződésen hogy pármilliós tranzakciók felett a *****be is benézhetnének - ha akarnának. Nem a lehetőség hiányzik most se hanem az akarat/erőforrás).Millió egy indokot fel lehet sorolni, hogy a világ miért egy szar hely csak azért mert a pénzügyi tranzakciók nem nyíltak. 1-2-t mondhatnál
Az a baj, valószínűleg az a millió indok nem a tranzakciók zártságából következik, hanem sokkal összetettebb problémákból, amire max. az ilyen fentebb írt bézbózütős megoldásokat szülne a publikálás, de a gondok nem szűnnének meg.
-
válasz
#32839680 #183 üzenetére
Akkor vesszen a fiat, bitcoint mindenkinek...
A transzparencia tényleg jó, legalábbis bizonyos mértékig, bizonyos területeken. Pl közszereplők, közügyek, stb esetén mindenképp támogatandónak tartom, hisz az mindenkit érint, tudnia kell róla. De az, hogy bárki tudja, hogy én mikor mire mennyit költöttem, azt nehogy már, az személyes dolog, senkinek semmi köze hozzá. Viszont a nyilvános fizetést egyáltalán nem tartom rossz ötletnek, pl Norvégiában 20 éve ez van.
-
updog
őstag
válasz
#49155328 #179 üzenetére
Én elkezdtem, áttekerve nagyjából 10 percet bírtam ki belőle, de baromi irritáló az a mackófelsős fazon, az eredeti videó meg semmi másról nem szól (ennyi alapján legalábbis ezt szűrtem le), mint a klasszikus (bullshit) hogy a múlttal megindoklom azt hogy miért ez lesz a jövő. Javíts ki ha tévedek, mégis csak te akarsz ezzel bizonyítani valamit, ne nekünk kelljen már 50 percig eret vágni magunkon
#183morgyi vagy nem. Én is azt mondom, nincs takargatnivalóm, de attól még a tranzakcióimhoz senkinek semmi köze.
-
tha_answer
őstag
válasz
#49155328 #181 üzenetére
remelem sikerult felfogni h a munkat nem uszod meg
abbol a kisemberbol lett milliomos melo nelkul gyorsan aki ki bir szallni tobbszazszoros, tobbezerszeres novekmennyel.
parmilliobol nem a 20xoros novekedesbol lesz milliardok.btc az elejen, ripple 2017ben, most meg dogecoin, 330xoros megterules honapok alatt. ennyikeh.
-
törölt tag
válasz
tha_answer #180 üzenetére
Sikerült végignézni úgy látom!
-
tha_answer
őstag
válasz
#49155328 #179 üzenetére
megegyszer. a btcnek minden eselye megvan elvenni a politikatol a hatalmat. mihelyst veszelyesnek erzik az allamok, micimackotol kezdve az utolso shithole helyig tesznek rola h a veszely megszunjon.
a nagy truvaj az hogy pont elotte kiszallni. de hogy ez 50k, 100k, 1M az a
milliocsillio dollaros kerdes. -
törölt tag
Ez tessék megnézni, érdemes minden hitetlennek.
Azután egy kicsit elgondolkodni. -
válasz
mephi666 #177 üzenetére
Ez a bizalom definíciója, hogy "elfogadott, és értéket képvisel".
Érték mögötte akkor lenne, ha nemesfémre válthatnád. Csupán ebből a szempontból NINCS különbség a kripto és a fiat között. Viszont ezen a szemponton belül a fiat iránt (általában) sokkal-sokkal nagyobb a bizalom, mint crypto-ért.
-
-
válasz
Ezekiell #171 üzenetére
Persze. Nem is akarom összemosni a kettőt. Csak arról van szó, hogy a játékpénz mivoltjukban nem különböznek, egyik mögött sincs valódi érték. Ezt nem szabad összekeverni azzal, hogy te szubjektíve mekkora értéket látsz mögötte, meg mekkorát maga a piac.
De ez megint a te szubjektív véleményed.
Én az objektívről beszéltem. A legnagyobb kriptohívő is cseszheti, ha mocskos drága a tranzakciós díj. Ez tény, nem vélemény kérdése. Az én véleményem csupán az, hogy amit az #169 utolsójában írtam. A több problémája ellenére, még arra sem igazán használható amire kitalálták.
-
válasz
mephi666 #168 üzenetére
"az alvilág viszont biztos előszeretettel használja pénzmosásra"
Ez is csak addig működik, amíg nem tudják meg a tárcaszámot. Ez szerintem tök vicc a kriptóban, hisz ha valakinek tudod a tárcaszámát, akkor az összes tranzakcióját meg tudod ismerni, azaz hogy mikor kivel milyen pénzforgalma volt meg hogy mennyi pénze van. Azért ez is khm.
Most gondolj bele, ez olyan, mint ha valakinek tudnád a bankszámlaszámát, akkor onnantól kezdve azt is tudnád, hogy mennyi pénze van és milyen más bankszámlaszámokkal üzletet, mennyit és mikor.
-
Ezekiell
veterán
De a szabályozás pont annyi, ami nincs a kriptok mögött. Már csak önmagában ez elég (és ezen kívül még ott van az adott ország politikai/gazdasági sülya is a pénze mögött). Szóval játékpénznek nem hívhatóak a fiatok, a játékpénz az a kripto
Értem, hogy a kriptosok szeretnek ilyen ekvivalenciát vonni, és a fiatot lenézni, de attól még nem igaz. (ez nem ellened szól, csak általános megfigyelés)
A kripto meg nem itt vesztette értelmét sztem, de egyetértek hogy ez is gond vele
-
törölt tag
Más coinban kell utalni. https://www.zilliqa.com/ Pár forint az utalás.
-
válasz
Ezekiell #167 üzenetére
Ja, a fiat mögött egy jegybank, de az csak szabályoz, nem garantál (hisz nincs már aranyfedezet), alapvetően ugyanúgy a bizalomtól függ, hisz a papírpénznek ugyanúgy nincs értéke, ahogy egy bithalmaznak. Ergo játékpénz.
Szerintem ha egy eszköz pont az eredeti céljára nem használható, akkor az a legnagyobb baj, hisz ez azt jelenti, hogy objektíve értelmét vesztette.
-
mephi666
nagyúr
ja csak az nem mindegy, hogy a bizalomnak mi az alapja: egy ország gazdasági helyzete, ami mögött gyártó/szolgáltató/stb cégek vannak és tényleges termékek/szolgáltatások... vagy az, hogy melyik nagyember épp mit böfög, vagy fingik
...az alvilág viszont biztos előszeretettel használja pénzmosásra... lehet hogy buknak kicsit rajta, de hát mindennek van költsége... és ha ezzel "legalizálják", országok közt mozgatják a pénzeiket, teljesen jó nekik...
-
Ezekiell
veterán
A többi pénz is kb játékpénz, bizalom alapon működik.
De azok mögött azért van valami apróság, ilyen GDP meg nemzeti bankok meg hasonlók, amik miatt lehet bízni bennük, hogy használhatók lesznekA kriptovaluták mögött mi is van ugyanígy?
A kriptovalutával jelenleg az a legnagyobb baj, hogy mivel kurva drága a fenntartása, fizetni is kurva drága vele.
Ha a másik sok legnagyobb baj-t ignorálod, akkor persze, ez a legnagyobb -
válasz
mephi666 #164 üzenetére
Nem. A többi pénz is kb játékpénz, bizalom alapon működik. A kriptovalutával jelenleg az a legnagyobb baj, hogy mivel kurva drága a fenntartása, ezért fizetni is kurva drága vele. Jelenleg átlagosan 5-10ezer forint egy tranzakció (ETH, BTC), akármennyit pénzt küldesz.
Magyarul pont az eredeti céljára nem éri meg használni, csak nagyobb tranzakcióknál (több százezer forint felett).
-
mephi666
nagyúr
ez a bitcoin olyan, mintha valaki azért adna neked gazdálkodj okosan-ból kiszedett játékpénzeket, ha csak járatnád a kocsid az udvaron
és az így kapott játékpénzeket egyik nap 1:1 váltanák valós forintra, amiből vehetsz kiflit a boltban, utána 1 órával viszont 500000:1 menne már a váltás, ha olyat gondolnak
-
updog
őstag
válasz
Felesbandi #151 üzenetére
Jajj.
"Azt birom, hogy jonnek allandoan a kornyezet tudatossaggal, hogy ez mennyire szennyezo. Megneznem, kozuluk hanyan ulnek autoba gyalog 15 perces tavokert."
Megnézheted, de semmilyen összefüggésben nincs a témával, 0 értelme volt ezt felhozni érvként, semmire nem mentség vagy indok. Én is utálom az (indokolatlan) autósokat BTW."De persze ott nem szamit a "hogyan", csak a vegeredmeny"
És..?
"Erdekes modon ezek az elvek csak akkor jonnek eloterbe es lesz sulyuk, ha a 4k 120FPS-es kockulas akadalyozva van."
Ferdítésből jeles.
"Gyanitom, sokakat az zavar leginkabb, hogy nem szalltak be idoben, lemaradtak a nagy penzekrol es mar tul kesoinek tunik a belepes a banyaszatba. Engem is zavar, hogy nem kezdtem el nyomatni 5-6 evvel ezelott."
Nagyon remélem hogy ezt nem gondolod komolyan, mert akkor komoly bajok vannak. Van az egészséges szarkazmus/álmodozás hogy pedig nem is lett volna nehéz eltalálni 5 számot 90-ből, amit remélhetőleg két perc múlva elfelejt az ember, de ha valakit ez komolyan elkezd zavarni, abból nagyon csúnya dolgok sülhetnek ki.
"Ha most akarnek venni eros es draga kartyat jatekra, visszabanyasznam az arat a kartyanak es le lenne tudva a problema"
hogy ez nem jutott eszembe se nekem, se millió más elégedetlenkedőnek. Vagy.... csak nem akarunk az általunk elítélt probléma részei lenni?
-
Chaser
legenda
válasz
Felesbandi #152 üzenetére
pontosan, nagy a kereslet
aminek pedig részint - sztem erősen - oka a vga piac kvázi megszűnése/ a vga-kirreális drágulása
egyik hozza magával a másikat
lassan sima gtx 1650-ek olyan ársávba kerülnek, nemhogy kijön az árukból kényelmesen egy series s és még marad is zseton, de ha így haladunk msrp áras series x/ps5 is futja belőle - más történet melyik bolt hogy árazza a konzolokat -
de a konzolok nem bányába kerülnek ( :
persze arra használja az eszközt a vásárló amire akarja, azzal nincs gond
ketté is törheti, rá is sz@rhat, az övé
de ameddig a kapacitást gamerekra szabják, addig a kedves bányász az aki hiányt generál
és miközben "dolgozik", mások 'opnak miatta - nagyn leegyszerűsítve mások kárán keres pénzt -
és a részvételével ő is generálja a drágulást
de azért látom hány "bányász" panaszkodik milyen drágák a vga-k meg a kw-os tápok- és persze utóbbi is a chipek hiánya miatt drágult meg
-
szerk:
a szénbányákban egy kis terápia a "bányászoknak" azért esélyesen csökkentené a "bányászást"
4 vga-t fizet - 4 évet lehúzhat egy valódi bányában akcióban ( : -
floatr
veterán
válasz
Felesbandi #152 üzenetére
Mert kábé ennyit látsz a dologból, a PC alkatrész és gaming ipar meg üdvözöl. A szoftveres támogatás drágulása miatt a szolgáltatásokon keresztül lesz emiatt még infláció is. De budipapír lesz, örülhet mindenki.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
#32839680 #66 üzenetére
WC papir, liszt, stb. inkabb az alapveto szukseglet kategoriaba tartozik. A videojatekozas nem.
Aki meg megveszi a "gamer" VGA-t, arra hasznalja, amire akarja, szive joga eldonteni, mit akar kezdeni vele.
Amugy tobb helyen is mondtak, hogy PS5-bol tobbet adtak el ezidaig, mint PS4-bol ugyanennyi idovel a megjelenes utan. Megis keszlet hiany van. Azon is banyasznak mar netan, vagy tenyleg megnott az igeny a kockulasra a bezartsag alatt es ezert lett tul nagy a kereslet?
-
Felesbandi
senior tag
Azt birom, hogy jonnek allandoan a kornyezet tudatossaggal, hogy ez mennyire szennyezo. Megneznem, kozuluk hanyan ulnek autoba gyalog 15 perces tavokert.
Amugy meg engem egyaltalan nem erdekel, hogy lesz belole penz, amig tudom, hogy penz lesz belole. Sokkal nagyobb lelkiismereti kerdes lehetne, hogy sok vallalat, akiknek a termeikeit vesszuk, hogyan allitjak elo a termekeket (gyerekmunka, stb.). De persze ott nem szamit a "hogyan", csak a vegeredmeny. Egyiknel a penz a vegeredmeny, a masiknal a penzzel megveheto termek.
Erdekes modon ezek az elvek csak akkor jonnek eloterbe es lesz sulyuk, ha a 4k 120FPS-es kockulas akadalyozva van.
Gyanitom, sokakat az zavar leginkabb, hogy nem szalltak be idoben, lemaradtak a nagy penzekrol es mar tul kesoinek tunik a belepes a banyaszatba. Engem is zavar, hogy nem kezdtem el nyomatni 5-6 evvel ezelott.
Meg ilyeneket is hallok idonkent, hogy a banyaszoknak derogal a munka. A hardverre vajon hogyan szedtek ossze a penzt? Mig az ember dolgozik, a rigek tok jol vissza tudjak termelni a sajat arukat meg hozza a profitot.
Ha most akarnek venni eros es draga kartyat jatekra, visszabanyasznam az arat a kartyanak es le lenne tudva a problema. -
BaLee
addikt
válasz
NomadND1 #147 üzenetére
Ez olyan, mintha azt mondanád az internet terjedésének hajnalán, hogy pár év múlva csak emlék lesz.
Véleményem szerint most fog csak robbanni igazán, de meglátjuk kinek lesz igaza.
Mondjuk 10-15 év az tényleg nagy idő. Már ha évre gondoltál, mert a "mértékegységet" lehagytad.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
#54625216 #108 üzenetére
Azaz (szigorúan csak a példa kedvéért) ha mondjuk most vesz valaki randomcryptot azzal, hogy majd holnap eladja, akkor valóban hazardírozik. De ha 10-15 éves távlatban gondolkozik, hogy mondjuk addigra beérik a randomcrypto pénzhelyettesítő stratégiája és a mostani 40000 dolláros árfolyam stabilan 1000000000 dollár fölé emelkedik, akkor nem azért nyert, mert más befektetők rosszul számoltak, hanem mert a randomcrypto értéke a spekulációtól függetlenül is nőtt.
-
_cHAos_
aktív tag
-
_cHAos_
aktív tag
Sajnos játékra nem igazán lehet videokártyát venni értelmes áron. Biztos vettem volna már 3060 Ti-t 400 USD+ÁFA disztribúciós haszon áron. A 14 Tflops elég lenne játszani, de ez ilyen úri hóbort lett...
Mielőtt bárkinek egy szemernyi kétsége is lenne, ebben mindkét gyártónak oroszlánrésze van természetesen. Ez egy ilyen világ. Végképp nevetséges, amikor a szerény értelmi képességű és látókörű bányászok kiérik maguknak.
Ennek pontosan annyi köze van a chip hiányhoz, hogy van a gyártók részéről egy tervezett kapacitás, ami le van foglalva és meg vannak tervezve a gyártáshoz szükséges erőforrásai. Megugrott az igény a bányászok miatt, amit kiszolgálni nem tudnak viszont korlátozhattak volna, a disztrik és kiskerek pedig nem fogják olcsóbban adni az eszközöket, ha ennyiért is megveszik. A gyártók hibája ez a helyzet. Kíváncsi lennék ,ki mit szólna, ha az autógumikat felvásárolnák holnaptól a kőművesek és gyalog kellene közlekedni mindenkinek. Kalifornia is inkompetens rég meg kellett volna bírságolniuk az nVidia-t, felelőtlen üzleti magatartásért, ugyanez igaz az AMD-re is...
-
vicze
félisten
Tehát olyan mint minden más fiat.
Mondjunk nem erről volt szó de biztos. -
stellaz
veterán
A probléma az az, hogy a részvénnyel tulajdonjogot veszel, ami valódi termelőeszközöket, ingatlanokat, gyárakat takar, ami nyilvános, és nyilvánosak az üzleti eredmények is.
Ilyen szempontból az árfolyam csak a spekulánsoknak fontos.A krypto esetében pedig ami mögötte van... nos, az a nagy semmi.
-
vicze
félisten
válasz
Eugene Roe #137 üzenetére
Mert GameStop és AMC nem igazi cégek vagy mi? Nem manipulálták az árfolyamot? Az egyik oldalon a nagybefektetők próbálták shortolni a halálba a másik oldalon kisbefektetők meg felhúzni. Pontosan úgy játszadoznak vele ahogy akarnak.
Az hogy esetileg a cégre nem hat ki egyáltalán a részfény árfolyam, attól még pusztán a részvény árfolyamán borzasztó könnyű manipulálni.Egy crypto hogy a jó édes fenében árazódik fel "szervesen"?
Egy Ripple, vagy hasonlónál megértem, de decentralizált több ezer coin jelenleg spekuláción kívül másra nem való.
Chia a legjobb példája, hogy egy alapból tarthatatlanan elgondolásra épülő rendszer túlárazva dobják piacra és viszik a pénzt és csá.BTC-t már csak egyedül azok tartják életben akiknek befektetése van benne, ezt kivéve semmire nem jó és használhatatlan.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Eugene Roe #137 üzenetére
Ugye tudod, miért teljesen egyedi a GameStop esete, és miért nem történt még soha ilyen?
-
-
-
vicze
félisten
válasz
Eugene Roe #133 üzenetére
"Ott a cég saját emberének vagy auditornak kell elszólnia magát"
Ahogy Musk 2018-ban beszívva a Twitteren?
Csak hogy tisztázzuk elítélték szövetségei szinten, le kellett mondjon a Tesla elnökségi posztjáról és összesen 40millió büntetést fizetett a Tesla.Igazad van amúgy a GameStonk is egy belső ember csinálta, oh wait...
-
Ezekiell
veterán
-
Eugene Roe
őstag
válasz
#32839680 #132 üzenetére
Ott a cég saját emberének vagy auditornak kell elszólnia magát, amit a HR és a pszichiátria kezelni tud. Itt pedig bármelyik független ügyeletes bohóc megteheti ezt.
Ha Kína kitiltja az Apple-t, nem fog 40%-ot esni a részvény 1 hét, 1 nap alatt, és akkor sem, ha Musk holnap vesz egy Samsung S21-et. Ugyanez nem így megy ezeknél.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Eugene Roe #130 üzenetére
Komoly ember ebbe nem fektet hosszabb távra, csak a hirtelen üzérkedők meg az alvilág
de ők is szerintem gyorsan mosnak
Musk befektet, egyet fingik, felugrik az árfolyam, kiveszi, böfög, bezuhan az egész a vérbe
teljesen jó ez
-
Közben a coinbase meghalt.
Amúgy meg #%&! volatilis, az elmúlt 15 percben pl 25%-ot emelkedett az ether.
-
Chaser
legenda
válasz
#32839680 #123 üzenetére
január elsején 216e ft, február elsején 405e, március elsején 473e - de előtte volt 550+ e is, beesett egy kis hinta -, május 1. 883e - és azóta bőven volt 1m felett is -
azért ez nem "szépen-lassan" kategória
"visszakorrigálhatna" a lóPh@sz pár centes kategóriába amennyit ér a btc-vel együttjah annyit sem, még wc papírnak sem lehet használni
-
Chaser
legenda
beraktam azt is könyvjelzőbe, de ez még karcsú
1ft-ért adnák akkor is azt mondanám rohaggyon' rátok
ilyen szinten mások kárára játszani - nem beszélve a környzetről - nekem nem deal...
mennyi vodkáért írsz nekem egy scriptet vagy bármit, hogy ne tudjanak privátot küldeni? :dpilóta
szorítok neki
oszt' majd jön milyen kárörvendő vagyok, mások kárának örülök
ahogy a"bányász" is, mert ha pörög vga árak egekben ami miatt rengetegen 'opnak, persze az nem baj -
Már 40k alatt a BTC ára :)
-
tha_answer
őstag
" alapkezelők szakemberei is olyan véleményeket közölnek, melyek szerint Musk játszik, nem lehet őt komolyan venni, és többé nem tudják őt tisztelni."
elvette a mi jatekunkat, csunya musk!!!!
-
Z10N
veterán
"Valószínűleg pórul járt befektetőkről van szó, akik azt állítják, egy napon majd Musk is tönkremegy, és átérzi, milyen az."
Ilyen ez a speklacios jatek..."Sokan ábrándultak ki hasonló vádakkal Musk ikonikus személyiségéből, de a bitcoinból is, mondván, hogy a decentralizált valuta még az átlagosnál is könnyebben manipulálható."
Ki gondolta volna?! -
vicze
félisten
Arról a 10milliós gyártásról dobnál egy linket?
2,5milliárd volt a január végi bevétele a gamingnek, az 250$-os kártyánkénti ár lenne, persze a több 10milióval még kevesebb. (Ebbe ugye benne van az összes laptop és az ég világon minden GPU, meg isten tudja még mi.)
Ha november óta nem kapni RTX3000-et akkor a bányászok ültek a kártyákon 1-2 hónapot amíg beüzemelték vagy mi történt.Valahogy nem jön ki a matek....
-
viharhozo
addikt
undorító, így szimplán.
Ez teljesen irrelevans a thread szempontjabol. Amikor elindult az orulet, akkor venni kellett volna belole mondjuk 10/100/1000 dollarert.
Ez egy szimpla fedezeti ugylet, ha nagyon megy, es elszallnak a hardverarak, akkor a haszonbol fizeted a hardver felarat. Ha nem megy, akkor olcso marad a hardver.
-
törölt tag
válasz
Ezekiell #109 üzenetére
Egyelőre. Ha viszont egy kisebb megbicsaklás után a kínaiak felvásárolják a többségét, a maradékot meg eleve ők bányásszák, akkor megeshet, hogy kínai tulajdonba kerülhet a kripto nagy része és onnantól be lehet húzni a féket.
De akár fordítva is megtörténhet: a kínaiak kiadják a parancsot, hogy kötelező a nyugatra sózni a kriptot, így pozitív piaci hangulatban lesz kereslet és kínálat is, ami tovább növeli az árfolyamot, majd a kínai állam egyik pillanatról a másikra betiltja az egészet, amitől padlót fog az árfolyam. Akkor meg a nyugatnak kell szembe néznie a kisbefektetők nyomorával.
Ez amolyan "mexican standoff" hogy mindenki kölcsönösen a másikra fogja a fegyvert, de nem süti el, azaz sem túlságosan felhalmozni, sem tiltani nem mernek, de az ilyen patthelyzetek egyszer csak robbannak és valaki lépni fog.
Persze ez inkább csak szórakoztató gondolatkísérlet a részemről. -
törölt tag
válasz
arnyekxxx #104 üzenetére
"Pont mint a tőzsdén amikor valaki eladja a tegnap 10$-ért vett részvényt a másnapi 20$-os árfolyamon."
A tőzsde nem zéró összegű játék, mert az árfolyam idővel korrigál a cég valós értékéhez. Azaz rövid távon lehet ugyan szerencsejáték, de a hosszú távú befektetőket nem a spekuláció motiválja, hanem a cég valós teljesítményébe fektetett bizalom.
Azaz (szigorúan csak a példa kedvéért) ha mondjuk most vesz valaki Apple részvényt azzal, hogy majd holnap eladja, akkor valóban hazardírozik. De ha 10-15 éves távlatban gondolkozik, hogy mondjuk addigra beérik az Apple ARM-os stratégiája és a mostani 130 dolláros árfolyam stabilan 200 dollár fölé emelkedik, akkor nem azért nyert, mert más befektetők rosszul számoltak, hanem mert az Apple értéke a spekulációtól függetlenül is nőtt.Árutőzsdén ráadásul gyakori, hogy valaki az aktuális árfolyam többszöröséért jut hozzá egy termékhez, mégsem bukik rajta, mert magát a terméket felhasználja.
A shortolásnak is ez lenne amúgy az alapfunkciója: mondjuk egy kenyérgyár egész évre előre szerződést köt egy céggel, hogy stabil áron veszi tőle a búzát. Ha a cég a kialkudott ár alatt jut hozzá a búzához, akkor nyert, ha nem, akkor veszített, de a kenyérgyár mindenképpen mentesül az árfolyam kockázat alól. A kenyérgyárat meg nem érdekli, hogy trükközhetett volna ő is a búza árfolyammal, mert a bevétele a kenyér eladásból származik, amihez felhasználja a búzát, amihez így az előre kikalkulált áron jutott hozzá. -
törölt tag
válasz
#32839680 #90 üzenetére
Azt tudom elképzelni kripto-apokalipszis forgatókönyvnek, hogy a nyugat szépen hagyja, hogy a BTC és az egyéb kriptok többsége a kínaiak kezébe kerüljön, majd a teljes nyugati féltekén sebtiben betiltják, ezáltal borulna a piramis, a kínaiak meg ott állnának pár száz milliárddal kevesebb pénzzel és egy politikai válsággal, amit kívülről már nem nehéz tovább tüzelni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
#82595328 #99 üzenetére
Lehet ez ideologizálni, de aki itt meggazdagszik, az más kárára gazdagszik meg. Kvázi lop.
Pont mint a tőzsdén amikor valaki eladja a tegnap 10$-ért vett részvényt a másnapi 20$-os árfolyamon. Ezek szerint a tőzsde piramisjáték és tőzsdézni lopás? Mármint akkor tolvaj amikor pluszban van az ember ha meg épp minuszban akkor áldozat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Projektor topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest