Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• buherton

őstag

válasz nagyra #99 üzenetére

4.16 korrigált átlag 25 és 28 kredit között, ami azt jelenti, hogy kb 2-5 kredittel kevesebbet is teljesítettél, mint az elvárt. Azaz vagy a mintatanterv rossz, de ami valószínűbb, hogy csúsztál pár tárggyal. Így még mindig nem látom, hogy hol van az igazságtalanság. A feleségem is így járt a mérnök infón, hogy túl későn eszmélt, hogy milyen jó lenne tanulni és hiába voltak négyesei-ötösei a kevés kredit miatt ő sem kapott sokat.

Nem csak az egyetem ad ösztöndíjat :) . A másik dolog, amit az egyetemen tanultam, hogy a szemfüleseké a világ.

Ezt már több helyen is tapasztaltam már, hogy valaki csak a tanárt volt képes hibáztatni, hogy bezzeg, ha jobban magyarázott volna, akkor megszerettem/jobban tudtam volna az adott tárgyat. Szerintem ez hülyeség. Az egyetem a valós életre készít fel. Ami azt jelenti, hogy csak rajtad áll a cél elérése és nem hagyhatod, hogy más befolyásoljon. A munkahelyen pedig senki nem fogja az ember szájába rágni, hogy mit hogyan kell csinálni. Ezzel együtt másik három dolgot is megtanultam az egyetemen. Mennyire jó a kapcsolati tőke/a tanárral(főnökkel) való jó viszony, az önállóság, és a keresési/szelektálási képesség. Igen, nekem is volt két prog elmélet tanárom, akiknek az órájára nem jártam be, de évvégén teljesítettem valahogy. Sőt az ő szakirányukra sem mentem miattuk, hanem közeli, de másik szakirányra mentem. Ezzel szemben ma azt csinálom, amit ők tanítottak volna. És? Nem haragszom rájuk, mert ilyenek, de nem állíthattak meg, hogy beágyazott rendszereket fejlesszek. Igen, nekem is volt olyan tanárom, aki nem azt adta le, amit aztán visszakérdezett (rá következő félévben lett meg végül kettessel). És? A való életben is a hivatali politika végett ugyanúgy lesznek köcsög szemét ládák, csak annyi különbséggel, hogy míg az egyetemen a krediteiddel játszanak, addig a munkahelyeden a fizetéseddel vagy rosszabb esetben a munkahelyeddel szórakoznak.

U.i: nem jó ómen, ha állásinterjúkor csak panaszkodsz az egyetemre ;) . Egyik ismerősöm nem látta be a fentieket, és boldog-boldogtalannak panaszkodik. Azóta sem vették fel sehova.

Új hozzászólás Aktív témák