- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Aprósólyom
addikt
"Szeretem ezeket az idegen szavakat. Idusán." Szerintem kár ilyeneken fennakadni. Rengeteg szavunk külföldi eredtű, vagy majdnem megegyezik az eredetivel. Az idus pedig eléggé magyar hangzó, hova magyarítsuk? A "közép" számomra nem annyira meghatározott közepe egy hónapban, sokkal inkább egy pár napostól egy egy hetes időszakot jelent, mint a pontos közepét jelentő idus. Értsd.: Én még ma is, holnap is, és holnap után is azt mondanám, hogy március közepe és mástól ugyan ilyen szókapcsolatban halottam eddig. Idus az pedig csak egy 31 napos hónap 16-ik napja.
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
macilaci78
nagyúr
Több ismert és elismert magyar költő versében is előfordul ez a kifejezés, a művelt magyar szótárának mai napig része.
De ha ennyire ellenedre van, leszel szíves mellőzni a szlenget, idegen szavakat, mint SSD, konfig, PC, 10K...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest