- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
[facepalm]
Nem (csak) a proci (pláne nem a tenyered) miatt kell hűteni. Az a 4°C meg éppen elég lehet ahhoz, hogy pl az SB forrasztásai ne olvadjanak le (ahogy nekem tette is az egyik notin).
Nekem így ránézésre nem tűnik rossznak az ötlet, de utálom a kis ventiket (több zajt "szállít", mint levegőt), így nem is feltétlenül adnék ezért sokat.
De az itt feljebb vázolt ötleteknél azért megnyerőbbMegnézném, amikor a 70Ft-ból barkácsolók nagymamájának, vagy épp édesanyjának mondják azt a mejdijamárketben, hogy "hát az hülyeség, tessék hazamenni, megvenni a kupakokat, dugókat, ventiket meg a potmétert - vagy a gyerektől elvenni a legot - és házilag megcsinálni... az sokkal olcsóbb lesz".
-
tibi72
aktív tag
Ezért pénzt is kérnek??!!
-
fkenny
senior tag
Házilag sem nehéz hasonlót építeni. 4 éve 0 barkács tapasztalattal pár óra alatt építettem egyet ami ennél sokkal jobb értékeket produkált. Kinézetben bizarr volt, de 0 pénzért megbocsátható neki
[link] ezt egy Acer Aspire 5536G-hez használtam. Annyit mondok aki ismeri ezt a típust az tudja menyire melegedett, de ezzel már használhatóvá vált és nem vette vissza az órajeleit a túlmelegedés miatt.
Ez a gyári megoldás amit láthattunk a legalja kategória.
-
Ice&Lime
veterán
lehetnének sokkal jobbak azok az értékek, így nem sok értelme van.
-
r0ach
tag
Egy igen költséghatékony megoldás még, ha egy zöld lego építőlapra szerkesztessz egy állványt, raksz bele egy 12+ centis házventit amit egy használaton kívüli adapterrel összekendácsolsz. Bármikor cserélheted, átépítheted, egyedi és olcsó (csak a kölökkel kell lepapírozni, hogy a legói egy részét bérbe veszed)..
Level2 ha USB hub-bal is ellátod
-
yaphets
csendes tag
hát nekem van egy inspiron n5110-em, közismerten nem egy jó hűtésű darab. van alatta egy teljesen noname venti, vagy 1500 huf volt, mégis, hogyha nem megy benne a légycsavar (kihúzom az usb-t), akkor pl. egy CS:GO-tól is leáll fél óra után. 95-100°-on van.
-
ArmanD.
őstag
Azt hittem Hama többre képes és még 6k-t elkérnek érte. Egyes gyártók ezerszer szebb dizájnt anyagminőséget 20-23-as ventit, világítást és extra USB portot kínálnak max 2k felárért!! Nahh nekem itt kezdődik egy laptop cooler!
-
-
x6radio
tag
Ekkora egy szart. Nincs is értelme. Ennyi erővel aládobhatok 2 könyvet is, aztán az asztal az ablak mellett van mellesleg a 9.-en. Szellőzik rendesen egy ilyen szutyok nélkül is. Ha ("notebookalátét" - LOOOL) Notebook Stand-et vagy notebook coolert vesz valaki, adjon ki rá egy kicsit többet mert ennyiért egy darab *** kap és semmi eredménye.
-
Muerte
addikt
Ezt a hűtőt egy U3 keresztben hosszában lenyeli teljesítményben is meg zajszintben is...
Inkább az idegenről kellett volna több infó -
Kasya
nagyúr
Nyilvan nem, de megoldhato. A regi gepen is DTR-t ertettem. A kulonbseg az, hogy ma mar jobban odafigyelnek egyes gyartok a hutesre/ho elvezetesere, mint regebben.
Legjobb pelda erre a Clevo. Anno az 5 evvel ezelotti csucsmodeljeik ugy kopte a hot, hogy futenem nem kellett ha kicsi helysegben voltam. Szemely szerint 2 volt akkoriban nalam. Ma mar azert jobb a helyzet ami persze a modernebb "belso" miatt is van.
De a mostani laptopom hutese is varazslatos. Agyon, aljat befedve se porog fel a ventillator HD film alatt hangosan, de jatekot is eljatszok high performance mellett labon kenyelmesen.Itti inkabb mar a sullyal van a gond par ora utanSzerk: helyesiras
-
Centre
tag
Hát ez az. Ott ahol ennek az egésznek értelme volna ez az 5 fok úgy sem elég semmire.
Egyébként nem tartom helyesnek a fokokban történő számolgatást. A gép x Qulomb vagy Wattóra hőmennyiséget termel adott időszak alatt, ha a hűtő ennél többet tud elszállítani akkor a hőátadó közegekből származó veszteségek korlátozzák hogy mennyivel tudja a szobahőmérsékletre hűteni, ha az elszállított hőmennyiség alacsonyabb, mint a termelt hő akkor viszont throttlingig melegszik, a különbség csak az, ez mennyi ideig tart illetve hogy mennyi számítási teljesítményt tud a hűtő "megmenteni".
Ez biztos, hogy nem lineáris, az az ösztönös (ösztönös, mert rég volt már középöpsuli) megérzésem, hogy a termikus kölcsönhatás sebessége exponenciálisan függ a hőmérséklet-különbségtől ezért a ventillátor Hőelvezető(?) képességének is növekednie kell magasabb hőmérsékletek mellett, azaz ez az 5- fok akár tíz is lehet 70 fok magasságában.
De ez tényleg csak találgatás a részemről.
(#7) Kasya
Nekem gumidugókon áll. Mai áron számolt költség :40 forint. Igaz, ebben nincs rendes ventillátor, azt külön kéne venni a kínaiaktól háromszor ekkora lapátokkal feleáron.
-
Kasya
nagyúr
Nekem meg nem volt olyan, hogy ilyenre szuksegem legyen. Bar, regi gepnel elofordult ... de az mar tenyleg regi gep, aminel nem vettem ilyet, hanem elviseltem a 70-85 fokot. A legtobb esetben 2 muanyag kupak is megteszi
-
Geller72
veterán
Hogy 41, vagy csak 37, az tök mindegy. Nem ezek a hőmérsékletek a magasak. Ez még semmi. Nem itt számít. Akinek alapból hűt ennyit - tehát 41 fok körül tartja - az nagyon jó. A proci 70 fokig semmi. 80 felett cöccö, de még az sem vészes. Ezeknek a Tmax~100C gyárilag. Konkrétan egy 3720QM-nek a TJUNCTION 105 C...pölö.
-
rolii21
aktív tag
Majdnem ilyenem van, csak nem márkás... de 1500 ft volt. Azért nem mindegy h rá sül a cucc az ember lábára vagy érzed a hüvös szellőt jönni két oldalt.
-
satz18
őstag
Én egy noname cuccot használok, de kb halottnak a csók. 41 vagy 37 fok sztem majdnem mindegy, mindenképp kellemetlen. Én maradok a külső billentyűzetnél és az xbox 360 kontrollernél, azok 37 fokra sem melegednek fel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A nyári melegben kipróbáltuk, milyen hatással van forrósodó notebookunkra egy Hama hűtőpad.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Túra és kirándulás topic
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest