- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Computex 2025: megújult a Cherry kapcsolókínálata
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
L a m y
csendes tag
-
Treb
tag
Szerintem baromság az átlag gyerek ugyis jobban ért hozzá mint a szülők!
-
Ősember
őstag
ez csak egy dologra lenne jo, hogy a gyerek megtanulja beosztani az idejét
adott x játékidöre y idözonában, hajrá.
mondjuk ha a napi limit 8 ora, akkor mennyit tölthetett el gép elött, amielött nem lett eltiltva?! -
Nantucket
tag
Szerintem ez nem olyan rossz dolog. Legalábbis ha magamból indulok ki és belegondolok, akkor rá kell jöjjek, hogy 8-12 évesen , ha lett volna ilyen cuccom, amivel 5.1 es hangzású csillógó villógó zombikat lehet ólómszarkofágba darálni és napkörüli pályára állítani, én biztos nem azzal szórakoztam volna, hogy a tróger haverokkal a törhetelen üvegeket próbáljuk macskakővel kidobálni
És ennek következtében feltehetően most 30 kilóval lennék nehezebb és nem lenne 1 barátom se akinek nem csak a nick-jét tudom....
-
raszputyin
senior tag
Szerintem teljesen jó ötlet az időzár: objektív, fair, így nincs vita, és a fiatal játszhat minden nap egy kicsit pihenésül, de nem fog a feneke a székhez nőni. A heti, esetleg még inkább a havi kvóta pedig megtanítja gazdálkodni az evilági örömökkel, ami elég fontos eleme az ember felnőttségének.
Örülnék, ha engem is így szabályoztak volna, és nem egyszer túl engedékenyen, máskor háziterrorral :-) -
bwoay
nagyúr
válasz
horvathkrisz #33 üzenetére
nem kell agyamentséget belemagyarázni.
ez nem szabadalom, nem világmegváltó ötlet,
csak gyerekzár, amit már lassan több, mint egy évtizede megtalálhatunk TV-ken,
DVD-játszókon.
és nem a világot akarja jobbá tenni a MS,
hanem több konzolt akar eladni. -
horvathkrisz
addikt
LOL
Nem gyenge ez a Microsoft! Kéne egy ilyen reklám:
"Bill Gates (The new god) vigyáz az Ön gyermekére is, nehogy ezek a csúnya konzolok megzavarják szegényeket a természetes fejlődésükben!"
Igen, ez kell az amerikaiaknak, most tuti jóval kevesebb lesz az ámokfutás a gimikben. Legalábbis a statisztikai grafikonok biztosan jobb irányba fognak lengedezni ezügyben...
Vagy: amcsi alkesz fater leül a box elé, lekorlátozza a büdös kölöknek, aki ettől csupa jó jegyeket fog hazahozni az iskolából, esetleg még a világról festett képe is pozitív irányba változik. De persze az is lehet hogy fater lecsukja a boxot, a gyerek meg letorrentezi a hozzá való krekket és tolja a halóhármat orrvérzésig multiba'.(Miközben faterja AlBundy módon a nappaliban sörözve meccset néz megnyugodva afelől hogy csemetéje már a leckét írja) Egészségére!
Köszönjük MS, ezer hála e hatalmas szabadalomért!
-
dabadab
titán
válasz
venember83 #21 üzenetére
Miert? Mindket esetben arrol van szo, hogy van vmi szabalyzas, amirol azt gondolom, hogy fontos, viszont szinte biztos vagyok benne, hogy a gyerek magatol nem fogja betartani (mert meg nem erti, hogy miert, annyira meg senki sem szofogado, hogy abban vakon meg lehessen bizni, leven, hogy ember, nem gep), en meg nem tudom egesz nap szemmel tartani, szoval segit a technika.
-
domi007
őstag
Húh, ez ütött!
De ha már elvinnéd a 3db 8 órásat, akkor ne felejtsd el megemlíteni a kevésbé hardcore gamer rokonságodban, hogy vannak 4 órásaim, amelyektől szintén értékegyeztetéssel hajlandó lennék megválni (vagy ez éppen a hardcore-oknak való? 8 óra helyett csak 4 óra van a pályára)
DOMy
-
Dare2Live
félisten
A régi szép időkben lehet.
jelenleg egy vista féle gyerekfelügyelet ha rendesen be van állítva enyhén nehezen törhető és az utolsó kattintásod, mit medig futtattál is logolva van.
ez nem a win95 féle escet nyomok ha nemtudom a jelszót meg az NT4féle ntfsdossal kimásoloma fileokat ráengedem a progit aztán 2nap mulva megvan a jelszó.... -
Cs_Laci
senior tag
És, hogy ez miért is éri meg az X-Boxnak? Mert ha veszel 21db 8 órára limitált konzolt, máris végigjátszhatod a hetet kedvedre
Már várom a hirdetéseket! 3db 8 órás konzolom 1db 24 órásra cserélném értékegyeztetéssel...
-
L a m y
csendes tag
Erről az egészről kb annyit hogy 11 évesen volt először netem akkor is volt rá vmi progi felmentem 1 forumra 5 perc google után és megkérdeztem nem lehet -e kinyírni..
hát persze hogy segítettek ;) most 14 vagyok én szerintem nem lenne túl nagy probléma átverni 1 ilyet vagy megfejteni a jelszót ^^ Tuti az lenne mint ami a interneten az oldalakhoz azt meg nem nehéz megszerezni ^^
mod:
mp-nyire egy save pointtól, ahová 30 percnyi játék alatt jutott el a gyerek...
system shutdown, go to bed " Hát igen.... Gondolom nem értené a sok túrista hogy miért rohangálnak moltov koktélal a 10 éves gyerekek és hogy mért van annyi törött xbox az utcákon xD -
Stargun!
tag
"5 mp-nyire egy save pointtól, ahová 30 percnyi játék alatt jutott el a gyerek...
system shutdown, go to bed ". Hát igen, ez még életszerűbb.Szerintem miután ezt bevezetnék mérhetően megnőne amerikában a kiskorúak által nagy kaliberű lőfegyverrel elkövetett értelmetlen ámokfutások száma
(Amelyekben esetleg konzolboltok, azok alkalmazottai, valamint a M$ részlegei az érintett célpontok).
Tuti Összeomlás
("Én csak reggelizni szeretnék!" = "Dehát csak a 3. pálya végén szerettem volna legyőzni a főgonoszt már egy hete, de mindig az utolsó percben kapcsolt le a konzol!")
-
Ste
addikt
helyes
ettől legyen idegbeteg a gyerek, ne a játéktól -
bwoay
nagyúr
thx.
meglehet, hogy ez a MS törekvése,
csak nem látok benne rációt, mert a tartalom dönti el a kérdést,
nem az, hogy miként prezentálják a gépet.
Jelenleg abban a szerencsés (?) helyzetben vagyok, hogy rendelkezem mind3 géppel.
Namost a Wii kínálata annyira az alkalmi gamereknek kedvez,
hogy kimondottan nehéz valami súlyosabb címet találni (persze azért van néhány)
Boxnál (és PS3-nál is természetesen) viszont lemezen elvétve jön olyasmi,
ami nem a komolyabb játékosokat célozza. Csupán letölthető játékokhoz
viszont irdatlanul drága mindkét gépamúgy az milyen vicces már, hogy a casual rétegnek szánt Arcade csupán
a wireless kontrollerben, meg a pár tartozék játékban (esetleg még HDMI?)
különbözik a Core-tól, ami bár a legcsupaszabb kiszerelés volt,
a nevével (a jelentés ellenére) mégsem arra utalt,
hogy az alkalmi játékosoknak szól, sőtStargun:
jó meglátás!
5 mp-nyire egy save pointtól, ahová 30 percnyi játék alatt jutott el a gyerek...
system shutdown, go to bed -
Renwick
őstag
Amit én nem értek:
Ren, miért céloz más, kevésbé "HC" réteget a box Arcade kiszerelése?
Mert az én szememben az csak egy olcsóbb pakk, mint a korábbi Core,
azt a célt szolgálja, hogy az árérzékenyebb piaci szegmenst se zárják ki.
Plusz adnak hozzá pár XBLA játékot, de senki nem amiatt veszi egy ilyen konzolt,
hogy a Geometry wars-szal játsszon...Nyilván technikailag, illetve műszaki tartalomban nincs sok különbség a core meg az árkád közt, az MS azonban láthatóan, illetve félig-meddig elismerten arra törekszik, hogy a box piacát kétfelé szegmentálja: HC gamereknek megy a Premium meg az Elite, casual gamereknek meg az árkád. Előbbiekkel a PS3-at támadja be, utóbbival egyértelműen a Wii-t.
üdv
R.
-
Stargun!
tag
Annak hogy örülnek majd a gyerkőcök, hogy mondjuk éppen nyerő szériában van Halo 3-ban és már a végéhez közeledik a meccs, amikor lejár a napi 2 óra, a konzol meg lekapcsol
Mondjuk még 10 perc kellene, hogy vége legyen, és ő legyen az über_császár_a_nap_királya, de a box ledobja, így csak második lesz.
Szerintem 1-2 ilyen eset, és a gyerkőc baltával igazítja el a boxot!
-
bwoay
nagyúr
szerintem ti nem látjátok át a lényeget.
abból kell kiindulni, hogy a gyerek akar egy boxot.
sok szülő előbb-utóbb szinte kénytelen beadni a derekát,
és akkor már jobb, ha van ilyen beállítási lehetőség a gépen,
mert teljesen nyilvánvaló, hogy a szülői tiltást a kölök úgyis
ki tudja játszani, ezt meg (a tévhitekkel ellentétben) nem.szerintetek milyen képzettséggel kell rendelkezni ahhoz,
hogy valaki belenyúljon egy box firmware-ébe?
ilyesmivel sokat látott hackerek foglalkoznak, nem tinédzserek!
a boxot eleve nem chipelik, hanem flashelik,
a DVD-ROM firmware-t kell módosítani ahhoz,
hogy vigye az írhat lemezeket.
Namost ez történetesen pont egy házilag elvégezhető dolog,
de korántsem mindenkinek adottak a szkséges tárgyi feltételek
(adott chipsetes, SATA alaplap),
és ez még messze-messze van attól, hogy a cikkben említett szülői zárat
feltörje valaki.
És ez a megoldás nem a felelősséget veszi le szülők válláról,
mert tiltani ettől még lehet/kell, csak így biztosra megy az ember:
leül, megbeszélik a kölökkel, hogy napi 2 óra játék elég lesz.
Amint beállítják a gépen, biztosak lehetnek benne,
hogy a 2 óra az tényleg annyi, és nem kell fosni,
hogy az elvetemültebb srácok éjjelente kilopóznak némi bonus FPS-re.Amit én nem értek:
Ren, miért céloz más, kevésbé "HC" réteget a box Arcade kiszerelése?
Mert az én szememben az csak egy olcsóbb pakk, mint a korábbi Core,
azt a célt szolgálja, hogy az árérzékenyebb piaci szegmenst se zárják ki.
Plusz adnak hozzá pár XBLA játékot, de senki nem amiatt veszi egy ilyen konzolt,
hogy a Geometry wars-szal játsszon... -
dabadab
titán
"amelyik hc gamer kölyök ezt nem egy idő után nem fogja tudni feltörni, az nem hc gamer..."
Ezt ugye nem gondoltad egeszen komolyan, ugye? Ahhoz, hogy ezt ki lehessen kerulni, minden bizonnyal minimum meg kell chipeltetni a konzolt, ami - hasznalt osztrak Xboxok vasarlasa alapjan - nyugatabbra nem nagyon szokas. (Mellesleg chipelesnel meg ugye az ujjlenyomatolvaso sem segitene.)
Ja, es mint gyakorlo szulo azert megemlitenem, hogy a mindenfele technikai segitseg nem feltetlnul a neveles kivaltasara szolgal: ugyan a lanyomat en is szoktam figyelmeztetni a lepcsorol valo leesessal jaro kockazatokra, de azert van a lepcso tetejen egy kis zarhato ajto is, a biztonsag kedveert)
-
Muton
addikt
szerintem a MS két legyet üt egy csapásra:
-megnöveli a bevételét a gyerekeiket normálisan net tudó/nem akaró szülők tárcájának megcsapolásával
-gondolom a crack (amit véletlenül sem az MS fog John Smith néven felrakni a netre) miatt meg ugrik a gari, így megspórol majd pár száz misit (persze $-ban)
-
ngabor2
nagyúr
amelyik hc gamer kölyök ezt nem egy idő után nem fogja tudni feltörni, az nem hc gamer... a neveléssel, és annak hiányával egyetértek. lehet, ha kicsit többet törődnének a szülők a gyerek nevelésével az xboxra való megkeresésénél, akkor nem kellene ilyen trükköket bevetni a játékok ellen. igaz, strapásabb nevelni, mint egy gépre bízni.
egy megoldás azért lenne a feltörés nehezítésére: ujjnyomolvasót a konzolra, és csak a szülő férjen hozzá ezen beállításokhoz.
-
qdak
addikt
érdekes dolog föleg mert szerintem a gyerekek jobban értenek hozzá mint a szülők
-
doc
nagyúr
nálunk azt eredményezte a szülői szigor, hogy du. 4 után nem használhattam a gépet
ennek örömére csináltam egy kis programocskát, ami négy után (a csak általam ismert jelszó nélkül) nem engedte a gép használatát
nevelőapám puffant egyet mikor használni akarta a gépet, miközben én koleszban voltam, a mai napig emlegetik a sztorit -
Drizzt
nagyúr
Én emlékszem egyszer otthon lebuktunk, ahogy az Ugh!-hal játszottunk tesómmal, és anyukám megtiltotta, elment aludni, aztán nem figyeltük elég jól, hogy mikor kel fel, így lebutunk. Egy időben még biosból beállított jelszó is volt, bár azt asszem cmos clearrel lehetett volna pusztítani, de akkor még nem tudtam.
-
csudri
őstag
Háhá! Emlékszem anno amikor egy havernak szar lett a bizije elvette az apja a pc tápkábelét. Szegény gyerek kétségbeesetten hívogatta a haverokat, hogy kinek van egy fölös. Megszántam!
-
mcganyol
csendes tag
ilyen már '94-ben is létezett pc-n. kis kulcsal le lehetet zárni a perifériákat. (bill., egér, monitor). Ezzel a family timerral az a baj, h a szülő nem fogja tudni beállítani ha nem ért hozzá. Ha mégis beállíja, tuti fel lesz majd törve. Bár a gyerekek leleményességét fejleszti
Az a szülő meg aki azért vesz xboxot a gyerekének mert mostmár korlátozhatja az elötte töltött időt az egy debil állat. Tegye fel a szekrény tetejére az egész konzolt azt csókolom. Ja, hogy egyszerűbb az eltiltást is a gépre bízni? Végülis így nincs felelősség (érzet). Remek szülői hozzáállás, bravó! -
venember83
nagyúr
Mekkora disznosag gyerekek szemevel. Kulonben ketlem, h ez lenne a megoldas... Neveles s torodes a kulcsszo. Nem odarakni jatek ele, hanem foglalkozni vele. Csak ez ma rendkivul, rendkivul nehez.
-
dokar
addikt
szegény gyerekek majd nekiállnak hackelni a konzolt
-
doc
nagyúr
az első mondatban van egy typo, helyesen: azért nem vetteK
-
wwenigma
Jómunkásember
Jó 5letnek tartom, bár szvsz lesz néhány morcos gyerkőc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest