Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
atispking
HÁZIGAZDA
Az IT café-n élőben közvetített Hacktivity előadások itt egy ideig biztosan elérhetőek:
http://itcafe.hu/hir/hacktivity_2009_elo_adas.html -
Sayonara
csendes tag
IT Cafe-ok hogyan nyerhetnek?
-
csabika25
aktív tag
http://www.youtube.com/watch?v=LJDd0QSc6b8
-
pckownz
őstag
Az imént leadott videó linkjét vagy nevét valaki írja le. Köszöntem.
-
KEndre
HÁZIGAZDA
chat:
"Ha már ennyire utána néznek dolgoknak, vajon a banki alkalmazottakat mennyire világítják át?"
chat
"de egy isp hogy vállalhatna felelőséget x meg y cég virusírtójáért?"
-
eziskamu
addikt
Kérdés, remélem nem túl naiv:
Volt szó egy kameráról ,ami valami hátsóajtót vagy mit tartalmazott, de csak félig hallottam. Ha nem is a szoftverhibák, hanem a direkt támadó jellegü kódrészeket vizsgálják e magyarországon (vagy az unióban) valamilyen hatóságok a szoftver és hardvertermékekben, és mire figyeljen a vásárló? -
kovacsjo
csendes tag
itcafé nyereményt még lehet átvenni a helyszinen? köszi.
-
csabika25
aktív tag
http://www.youtube.com/watch?v=NuwLB5nfK8Q
http://www.youtube.com/watch?v=NKJrZh27IG0 -
kutasi
csendes tag
Sajnos lemaradtam a Digitális Mohács élő adásának elejéről. Hol tudom megnézni felvételről?
-
csabika25
aktív tag
http://www.youtube.com/watch?v=NlJvNy3cqUo
-
Kicsit csúszott a dolog megint, de akkor most mikor jön a folytatás?
Mod: jah folytatódik végre. -
targus
csendes tag
Elindult a vasárnapi élő adás.
-
KEndre
HÁZIGAZDA
klasszikus format c
-
h_rowley
tag
Szoptad öcsém
vírusvédelem tűzfal ilyesmi nálad ezekszerint luxus , vagy voltál olyan hülye h rákattintottál egy spamre
-
Just486
senior tag
Hali. Tudom, hogy nem egészen ide illik, ezért bocs, hogy mégis ide írok. tegnap beszedtem egy olyan vírust, ami kódolja a fájljaimat. A kérdés az lenne, hogy van-e valami lehetőség, hogy visszakódoljam őket?
Egy üzenetet is hagyott hátra a jótétlélek, minden kódolt file után, (pontosan 2237darab) amiben ez áll :
Hello, these and much other files are now encrypted. To recover them you need our special decryptor. If you want your data back , you will have to send an fifty euro paysafecard pincode (offline) without password and without secret question to: grey.rainbow@list.ru And we will send you the decryptor to the email that you had given to us. For more informations about paysafecard visit: http://www.paysafecard.com - avialiable to purchase at many stores and service stations. -
válasz
kercelece #68 üzenetére
Igen, de nem baj, hogy feltettem, mert most még többet megtudhattunk róla. Mondjuk azt, hogy ha feltörik a cuccot, akkor a költségeket rám terhelik.
Persze ez egy érdekes dolog lenne, mert igen hosszú ideig eltarthat a visszafejtés, amennyiben megfelelő eszközöket használt az ember.
Mindegy is, mert oly kevesen voltunk, hogy alig volt kérdés, nekem meg csak ez jutott eszembe. -
kercelece
csendes tag
hát igen, elég érdekes ez a lekódolt gép-winyó dolog:
http://itcafe.hu/hir/pedofil_usa_onvad.html -
mm00
aktív tag
Valahogy meglehet nézni utólag is a felvétel?
-
Egyébként akkor most vissza is lehet nézni őket? Mert felnéztem a myshowroom oldalára is, de csak pillanatképeket nézegethetek meg a csevegést, legalábbis úgy látom.
-
Shad0w
senior tag
Úgylátszik lassú vagyok, nem jutott már rám idejük, sebaj.
Ez a közvetítős dolog meg nagyon jó, a jövőben is szívesen látnék ilyen kezdeményezéseket.
De ha szabad megjegyeznem, jólenne vhogy bevágni a kivetítő képét az adásba, mert nehezen volt olvasható/csak kis része volt látható. -
Na ez jó volt azért. Örülök, hogy beleszólhattam a beszélgetés menetébe.
Némileg azért kivesézték a kérdést, ennek örülök.
Holnap is lehet kérdezősködni? -
Sayonara
csendes tag
Ha gyanúsított vagyok egy ügyben, ám utólag kiderülve ártatlan vagyok, de a háttértáram jelszóval van védve, ami fel lett törve, ezek után a szakértő bevonása, vagy az egyéb költségek kire hárulnak? Ha ezek az adatok a rendőrség kezére kerülnek, ám személyes adatok, perelhet az adott fél?
-
kercelece
csendes tag
tudtommal a személyi jogok minden felett áll...
ha nem mondom meg a jelszót, senki sem törheti fel! -
dajkopali
addikt
most válaszol rá a szakértő, de erről mi is írtunk már, ez kb. így van Magyarországon is
akkor Majtényi László, illetve a most a pódiumon ülő Székely Iván is válaszolt ez ügyben az IT cafénak -
kercelece
csendes tag
ne hagyjuk nyitva az előző winchesteres kérdést !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
pckownz
őstag
Nagyon jó, hogy élőben nézhetjük.
Túl sok mindent nem értek belőle, de rengeteg infót szerzek innen. -
Ha az én számítógépemet lefoglalják alapos gyanú miatt, viszont én levédtem a merevlemez tartalmát úgy, hogy csak én magam tudom feloldani, hogy olvasható legyen, akkor mennyi jogom van nekem visszatartani az információt?
Illetve, ha feltudják törni a tartalmat nélkülem, ugyancsak milyen jogaim vannak ilyenkor, ér-e valamilyen sérelem?
Adott esetben ha a gépemen tárolok másokról személyes adatokat, mennyire jogos azokat felhasználni ellenük? -
atispking
HÁZIGAZDA
-
Sayonara
csendes tag
Lassan 1 órája írtam egy hozzászólást, amire szeretnék egy választ kapni.
"Ha valaki megoszt egy képet egy közösségi oldalon (i..w), és én annak a képnek egy részét felhasználom egy új kép készítéséhez, bűncselekménynek számít?"
Utóírat.: Üdvözlöm a Zsocit a Hacktivity terembe. (Ha nem tilos, beolvashatnád.
)
A választ/válaszokat előre is köszönöm!
-
KEndre
HÁZIGAZDA
chat:
De én a nagyvállalat "morális" tartására, illetve ellenőrzésére kérdeztem rá. Kérdéses, hogy ha a cégnek üzleti érdekei fűződik hozzá, miért ne használná fel ezeket az adatbázisokat? Szerintem ezen a téren óriási hatlamat kaptak profitorientált üzleti entitások, és az állmi hatalmat képviselő szervek pedig képtelenek az ellenőrzésükre.
-
KEndre
HÁZIGAZDA
chat:
Hogyan ellenőrzik, hogy tényleg megsemmisítik az adatokat? A hölgy jelezte, hogy papíralapon gondolkoztak régebben. Most mi a helyzet
-
Sayonara
csendes tag
Karpánttal kapcsolatban. Adott egy vízi csúzda park (nevet nem mondok). A belépő ugyanígy, karszalaggal van ábrázolva. Minden szolgáltatáshoz más színű karpánt tartozik. Hogyan lehetne máshogy megoldani ezt a fajta beléptetést, és szolgáltatás "hozzáférést"? Ez mennyire sérti az emberek személyiségi jogát? (Remélem érthető a kérdés.)
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Az idei ITBN olyan azonosítót fog alkalmazni, ahol az RFID minden lépésedet jelenti... nem is fogok odamenni, akármennyire ingyen van.
demonstrálok.
-
eziskamu
addikt
A jogi balhék elekrülése végett némítjátok a hangot?
-
Konflikt
addikt
hangproblemak vannak
-
Ez jó, hogy most elmondják, hogyan derítették föl a bűnűzőket, de mi akadályozza meg, hogy legközelebb ne vigyenek magukkal mobiltelefont mások?
De filmekben gyakran láthatjuk, hogy álnéven vásárolt telefonokat is dobálgatnak el a kukába, mikor már veszélyeztetheti az "akciót".
Különböző Proxy szervereket használva pedig nem kikerülhető könnyen az elhangzott honlapos látogatás IP cím alapján? -
KEndre
HÁZIGAZDA
Chat:
Az előző kérdést szeretném kibővíteni. A nagyvállalatok garantálják, hogy ezek az adatok nem derülnek ki?
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Csaba!
chat-kérdés:A témával kapcsolatban pedig: elég aggasztó az, hogy ráadásul a temérdeknyi tárollt adatot annak ellenére hogy pl. bűnüldözés címén az állami hatóságok kizárólagos fennhatósága alá kéne tartoznia, mégis a nagyvállalatok tárolják és rendelkeznek velük... ki ellenőrzni pl. őket hogy mit csinálnak azokkal az adatokkal?
-
csabika25
aktív tag
http://www.aclu.org/pizza/images/screen.swf
-
Konflikt
addikt
jo az adas. remek, hogy az itcafe-n live-ban nezheto.
de neha lehet hallani egy lany beszedjet/foszlanyokat az adasban (ami teljesen irrelevans). ezt nem lehetne kikuszonolni?
mod: megeloztek, de latom h nem csak en vettem eszre / nem csak engem zavar
-
eziskamu
addikt
Valakitől el kéne venni a mikrofont, mert behallatszik pár kiscsaj röhécselése.
PS: az előbb szájdobolt az egyik -
Sayonara
csendes tag
Ha valaki megoszt egy képet egy közösségi oldalon (i..w), és én annak a képnek egy részét felhasználom egy új kép készítéséhez, bűncselekménynek számít?
Utóírat.: Üdvözlöm a Zsocit!
-
tronic
tag
Jogos, de sajnos nincs sok időm. Bár nem számítottam ily letámadásra ;)
A holnapi Kerekasztal a kritikus infrastuktúrákról c. ea-t viszont lehet megsasolom, ha időben hazaérek.
Ettől függetlenül még mindig örömmel várom, h ha vki felfedi előttem a használt kamera rejtélyét
-
csabika25
aktív tag
http://www.youtube.com/watch?v=9u1do4_xc4g
-
tronic
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen eszközzel történik a felvétel?
thx!
-
h_rowley
tag
Jogos napiszar.com-ra is folyton írnak h vegyétek le, mert szólok a rendőrségnek stb.. először kellene gondolkozni.
-
Shad0w
senior tag
Semmit nem lehetett hallani a youtube-ból, nem lehetne a maradék téma youtubos linkjét ide bemásolni, hogy akkor azt külön nézhessük?
-
Figyeljünk akkor és kérdezzünk, tök buli. Gondolom erről a fórumról beszélnek.
-
h_rowley
tag
Nagyon jó ez az élő közvetítés, tisztára úgy érzem magam mintha én is ott ülnék
-
DarkByte
addikt
Linux -osoknak ez most jó alkalom arra hogy kipróbálják a Moonlight -ot. Streaming -re egyébként állítólag az egyik legjobb platform, úgyhogy én örülök neki. (Jöhetnek a paradicsomok
)
-
Porcupain
aktív tag
Én is szívesen nézném ha tudnám, de nem nagyon akar lejásztani semmit... Túl van terhelve a rendszer?
bocsi látom, most nem megy semmi adás
-
Hunter2
addikt
16:30-kor fog folytatódni az adás?
-
Hát, nagyon izgalmas volt eddig, akkor fél ötkor visszanézek.
Ez a chat viszont elég béna, nem a legújabb üziket mutatja, hanem görgetni kell mindig, idegesítő kicsit. -
jerry311
nagyúr
De miért pont Silverlight? Miért nem valami, ami elterjedtebb? Eddig azt hittem minden vacak fent van a böngészőmben, de hát ez nincs. Nem is lesz.
-
Ez tényleg tök király. Van is mit néznem most akkor.
Viszont a chat nálam sem jó úgy, hogy ha beírok az nem jelenik meg.
Mod: na jó működik, de csak IE-vel, Operával nem. -
KEndre
HÁZIGAZDA
a mai és a holnapi kerekasztal beszélgetéshez itt tehettek fel kérdéseket.
Témák:
Szombaton
16:30 - 19:00 Kerekasztal az adatvédelmről - Székely Iván (CEU), Simon Éva (TASZ), Szabó Endre (Adatvédelmi Biztos Irodája), Dr. Ormós Zoltán (Ormós Ügyvédi Iroda), Makai Gyula (Nemzeti Nyomozó Iroda) Olvasóink kérdéseket tehetnek fel a témákkal kapcsolatban, amit a vitavezető meg fog kapni!Vasárnap
15:45 -16:30 Kerekasztal a kritikus infrastuktúrákról - Kovács László (ZMNE), Sík Zoltán Nándor (ENO Advisory), Suba Ferenc (CERT-Hungary) és Jakab Péter (Bankszövetség)Természetesen ezek a programok élőben is megnézhetők a cafén.
-
tök jó a stream, végre lehet otthonról is követni az eseményeket!
(viszont a chat kommentem nem jelent meg, win xp, firefox 3 böngésző)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3167, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest