Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szőröscica #3399 üzenetére
Bocs az off-ert. Elm utcat olvastam, elkezdtem keresni
Nem talaltam egyebkent
-
szőröscica
addikt
Nekem egyszer kiírta ezt WP-n, de utána többször nem.
Egyéb: nem tudom, hogy térképen útszakaszok priorizálásán mennyire tudtok választani, de megosztanám több hónapos tapasztalatomat. Az M3-on jövök befelé minden reggel, Újpest felé tartok (konkrétan váci úti tescohoz). Legalább az esetek felében a Szerencs utca-Elem utca útvonalat tervezi be, pedig ott vasúti átkelő van, és kivétel nélkül, minden alkalommal minimum 5 perces sorakozás van, míg át lehet jutni. Pedig biztos, hogy jelentik reggelente a complete standstillt, mégis folyamatosan belevisz a Waze.
Az Árpád-úti felüljáró sem egyszerű eset, de ott garantáltan hamarabb átjutsz, hiába jelzi pirossal a térképen a program, gyorsabb mint a Szerencs utcán szopni. De még elmenni egészen a nulláson a váci úti lehajtóig, és onnan befelé végig a Vácin, vagy az Óceánárok utca felé letérve is jobb.
A Szerencs utca a létező legrosszabb lehetőség, mégis 5-ből legalább háromszor arra tervez reggel.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Drachoo #3395 üzenetére
Valószínűleg olyan hangot választottal, ami nem jó. Magyarból wp-n csak Andrea jó, de a letöltés csak akkor fog eltűnni, ha letörlöd az appot és újratelepíted. De ettől függetlenül sajnos már teljesen random, hogy mikor fog működni. A helyzetedet jól fogja belőni, de a tervezéskor jöhet a kilépés.
-
Taybore
aktív tag
válasz
Drachoo #3395 üzenetére
Csak a szokásos választ tudom mondani, amit megtalálsz itt a topicban is párszor, ha rákeresel a WP kifejezésre: már nem támogatott a windows phone.
Gondolom ezt a jelenséget is emiatt tapasztalod, és ha sikerülne is, akkor is folyamatos hibákat fog generálni, olykor kiléphet, lefagyhat, nem tervez útvonalat. Sajnos nem várható se bugfix, se újabb kiadás.
-
Drachoo
senior tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok ha nem jó helyre írom, de van egy kis problémám. Lumia 520-on a waze telepítése után felülpirossal a következő üzenetet látom: "Navigációs hang előkészítése 0%". Ezt bámulom már 1 órája. Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj? A telefon frissen újratelepített.
Köszönöm!
-
Taybore
aktív tag
válasz
lautnermark #3386 üzenetére
A körforgalomnál mondja, hogy hányadik kijárat, de az se mi számozzuk be, hanem a program algoritmusa dönti el. A Ferdinánd/Lehel, ill. a Rékóczi/rakpart viszont egy, pontosabban kettő sima kereszteződés gyors egymás utánban, s így mindkettő különálló egység. Lehetnének 200 méterre is egymástól, az a programnak csak egy sima fordulás. Mivel itt ugye egészen közel vannak egymáshoz, vagy éppenséggel egy csomópontból indulnak ki, csak a kanyarodás szöge határozza meg, hogy fordulás, tartás vagy semmit se mondjon. (Van még pár szempont a szögön kívül is, de ne bonyolítsuk, úgyis csak ebből a háromból választhat.) Ha tehát mindkét lehetőség jobbra van, és nagyobb a fordulás szög 45°-nál, akkor mindkettőre fordulást fog mondani. Nincs befolyásunk rá, hogy kierőszakoljuk az "x. lehetőségnél" hangot. Ez sajnos ilyen, nézni kell a kijelzőt, ha nem vagy biztos a dolgodban. De ezt a kereszteződést hagyjuk már egy picit, míg befrissül a módosításom.
Ami pedig az Elnöki ügyedet érinti, sanszos, hogy ott is a méterekkel van a probléma, mert az elnök utca előtt nincs "tarts", csak "fordulj", ráadásul éppen 400 méterre van z Üllőitől. Kicsit fülelj is, ha már a kijelzőt nem nézed
Éles sarkot meg fentebb írtam, szvsz ott is a méterre szelektív a hallásod.És köszi a Budai várra vonatkozó infókat.
-
axioma
veterán
Oh, koszonom mindenkinek az infot, ez nem volt meg!
Nem tudom, merre volt a tervezes, a ferjem mar a fizetos tablanal visszafordult. -
lautnermark
aktív tag
válasz
Taybore #3389 üzenetére
A Budai Vár védett övezetébe személygépkocsival hozzájárulás nélkül behajthat, és időtartam korlátozással várakozhat, akinek úti célja a Budai Vár védett övezet területén van.
Amennyiben a hozzájárulás nélküli behajtás a várakozási övezet Hunyadi János úti és a Palota úti behajtási pontján történik, abban az esetben a hozzájárulás nélküli kihajtás csak a Palota úti kihajtási ponton történhet.
Amennyiben a hozzájárulás nélküli behajtás a védett övezet Bécsi kapu téri behajtási pontján történik, abban az esetben a hozzájárulás nélküli kihajtás csak a Bécsi kapu téri kihajtási ponton történhet.
A behajtás és a kihajtás közti időtartam legfeljebb 30 perc lehet.
A 30 perces időtartamot túllépő gépjármű üzembentartójának várakozási díjat kell fizetniehttp://www.budavarikapu.hu/index.php/hu/budai-var/parkolasi-zonak-es-idoszakok/dijfizetes
-
lautnermark
aktív tag
"az sem tragédia, ha valaki a Váci helyett véletlenül a Lehelre megy rá, mert a templom / piac előtt vissza tud menni a Vácira"
Ha zöld hullámban, mondjuk 50-l behajt a Lehelre, akkor az újratervezés, kijelző megnézése, reakcióidő, tükörbenézés............. vajon belefér még távolságban/időben a balra kanyarodósávokba? -
Taybore
aktív tag
Szia! A többi WMCS-s (Waze Magyarország Csoport) azt szokta mondani, hogy a várba behajtás után, ha 30 percen belül elhagyod, akkor nem kell fizetni. Én ezt nem tudom megerősíteni, mivel nem szoktam arrafelé mászkálni kocsival, de már többször hallottam ezt a magyarázatot, mikor valaki hibásnak jelölte a váron való áttervezést.
-
Kbali
nagyúr
Szerintem vannak gyengébb napjai - tegnap nekem is csinált kb. 15 perces késést, holott jelzett és pirosozott dugó is volt az útvonalon, mégis beleállított.
Ma meg kiírja zölddel, hogy "Kedvezőbb útvonal", alá meg, hogy "torlódás alakul előtted", 2 perc nyereség - de a várható érkezési időt azonnal átállította 2 perc késésre... Mintha rossz lenne a fordítás. -
lautnermark
aktív tag
válasz
Taybore #3374 üzenetére
Nagyon nagyon köszönöm szépen a munkádat.
A Váci utat "egyenesen" a kresztáblák és a felfestések is balra kanyarnak jelzik.Légyszíves a Lehel felé egyenest parancsoltass.
Ferdinánd-hídnál jobbra (Rákóczi-híd balra): a körforgalomnál be tudja mondani, hogy hányadik kijáratnál menjek ki, akkor itt nem lehetne megoldani, hogy "első, második lehetőségnél fordulj balra-jobbra"?
https://www.waze.com/hu/livemap?zoom=15&lat=47.48194&lon=19.09312&from_lat=47.48194&from_lon=19.09312&to_lat=47.47759&to_lon=19.09096
Ha nem bámulom a kijelzőt, csak hang után megyek, akkor a "tarts balra" szerintem túl korán mondja, mert még az Elnök utcai lámpás kereszteződés előtt bemondja, ahol viszont szintén van balra kanyarodósáv. Lehet,hogy én vagyok speciális eset, valóban a métereket nem szoktam "meghallani" csak az utasításra figyelek.
Az Éles sarkot szerdán még egyszer megnézem. -
axioma
veterán
válasz
Taybore #3384 üzenetére
Vagyis nincs hiba, mas volt a gond. Akkor nem tudom, remeljuk kevesebbszer lesz ilyen "anomalia", mint ahanyszor meg segit a waze, mert vegulis ezen mulik a hasznalhatosag.
Jut eszembe, mult heten valamelyik nap pedig azt csinalta neki, hogy a Fo utca helyett [dugos volt] felvitte a Varba. A fizetos utszakaszra. Az OK, hogy fizetos nem volt tiltva, de nem logikusabb lenne azt lezartnak (is) jelolni a terkepen? Ha oda akar bemenni valaki, akkor azt mondtatok hogy a lezartba is bevisz; athaladast viszont eleg logikatlan terveznie.
(Persze, tudom, megnezhette volna elore, hogy utdijas-e, lehet hogy volt jeloles, nem emlekezett ra. Varosban nekem se jutna eszembe ilyen valoszinutlen jelzesekre figyelni, amig egyszer meg nem szivat.) -
axioma
veterán
Tegnap, Budai also rakpart eszak fele, Bekasra. Fel akarta hozni a ferjemet a Margit-hidnal, de nem latott jelentest, ment tovabb egyenesen. Meg akarta forditani a Gorzenal-nal, menjen vissza es felso rakpart, tovabbra is ment egyenesen. Aztan tulment rajta, na onnan mar egyenesen, es a felhozaskor irt erkezeshez kepest is 5 perccel rovidebb idot mondott neki. Mintha terkephiba akadalyozta volna az elorefele tervezest, megneznetek? En azt se tudom, mit kell ilyenkor nezni...
-
simico
aktív tag
válasz
#79335424 #3377 üzenetére
Az első mondataid nem tudom értelmezni, teljesen irreleváns, hogy van-e szembeforgalom. A helyzet baromi egyszerű: mind a táblák, mind az útburkolati jelek teljesen világosak: Vácira balra nyilak, Lehelre egyenes nyilak, Ferdinánd híd és Westend Parkoló jobbra nyilak. Érdekességképp csak a Lehel út van főútvonal táblával jelölve, a Váci nem. Nemcsak naponta többször megyek itt át autóval és gyalog is, de az ablakból látom is az egészet.
Szerintem teljesen egyértelmű, hogy mit mondjon itt a navi. Váci út: tarts balra. Lehet út: semmi, esetleg haladj tovább egyenesen. Ferdinánd és Váci parkoló: fordulj jobbra (a jóember meg majd nézi a táblát, hogy a két jobbra kanyarodó sáv közűl a bal oldali megy a hídra, a jobb oldali meg a parkolóba).
Egyébként az sem tragédia, ha valaki a Váci helyett véletlenül a Lehelre megy rá, mert a templom / piac előtt vissza tud menni a Vácira (bár ott a jobbra kanyar a buszok, piac parkolóházba menő balfékek és a zebrán a nagy gyalogos forgalom miatt néha kicsit idegőrlő).Más.
A térképen meg nem jelenő jelentések és haladási infók (színezés és átlagsebességet mutató kis tábla) problémát igazán javíthatnák már. Tegnap frankón csatlakoztam a teljesen beállt Bajcsyhoz, többször eltűnt az útról minden infó. Amikor kb 10 perc egyhelyben állás után nyomtam egy beállt jelentést, akkor csak az autóm alatt lett vörös az út, aztán persze percekkel később ismét bevörösödött az egész és megjelent a többi (korábbi) jelentés is. Totál félrevezető amikor az ember a térképen látszólag jól járható utat lát, majd egyszercsak utólag feltűnik a tucatnyi korábbi jelentés és bevörösödik az egész. -
madmike
őstag
Sziasztok!
Időnként eltűnik 1-1 név a barátaim közül.
Miért van ez? Van lehetőség őket újra felvenni? Pl újraszinkronizálni a Facebookot? -
törölt tag
válasz
Taybore #3378 üzenetére
Sztem a navigálás hatékonyságát kell szem előtt tartani. Ha ismeretlenül esnék bele, akkor bármelyik irányra is vonatkozzon az "egyenesen" utasítás, az lehetne zavaró. Azt viszont minden navi használó tudja, hogy mi a különbség a "tarts jobbra" és a "fordulj jobbra" között. Tehát, a "tarts jobbra" utasításra biztos nem fog derékszögben rákanyarodni a Ferdinánd hídra. Innentől, az adott szituban a "tarts balra" és a "tarts jobbra" kifejezések sztem félreérthetetlen utasítások.
-
törölt tag
Sztem ez nem így van. Ott nincs "egyenesen" opció, mivel a Lehel nem alárendelt útvonal. Akkor lenne az, ha lenne szembeforgalom, de az a piacnál csatlakozik a Váciba. Szvsz. a Nyugati felől az egy Y elágazás. Ha jól rémlik, akkor három sáv bal és két sáv jobb, +1 lekanyarodó iránnyal. Ennek értelmében, sztem a "tarts balra", "tarts jobbra" a helyes kifejezés, valamint, a "fordulj jobbra", ha a Ferdinánd híd az útirány.
-
simico
aktív tag
válasz
Taybore #3374 üzenetére
A Vácin szerintem még mindig egyenesen kell menni, mert váciról mész a Vácira a Lehelnél
Ezt rosszul gondolod! Nem az számít, hogy Váciról mész a Vácira, hanem hogy a táblák és útburkolati jelek alapján a hatályos KRESZ szerint bizony a Váci -> Lehel az egyenes, a Váci -> Váci pedig balra fordulás.
-
Taybore
aktív tag
válasz
lautnermark #3365 üzenetére
Itt szerintem azért egy "400 méter múlva"-t kihagytál a számításból. Ha a Jászberényire balra tartás mondja, akkor kb az Éles saroknál mondhatja, hogy "400 méter múlva tarts balra". Ez korántsem megtévesztő. Az Éles saroknál pedig egy "fordulj balra"-t mond.
Eddig volt a válasz, a következőket ne vedd magadra, ezt általánosságban mondom a világ felé:
Mellesleg szeretem az olyanokat akik azért problémáznak, hogy ismeretlen környéken, ezer fordulási lehetőségnél szerintük nem egyértelmű a hangutasítás. Ilyenkor KELL a képernyőre nézni. Én is azt szoktam, ha bizonytalan vagyok benne, hogy melyiknél is akar engem befordítani. Nincs sok sakkozási lehetőségünk, kb a "tarts/fordulj" és a "jobbra/balra" kombóból tudunk operálni. Kivételes esetek a "térj le", de ehhez speckó úttípus kell, pl autópálya le-/felhajtó. -
Taybore
aktív tag
válasz
lautnermark #3364 üzenetére
Szia! Jelzi a "tarts jobbra"-t a Növény utcából az M0 felé, csak nem az aluljáróban, hanem az általad T kereszteződésnek titulált után nem sokkal, még az aluljáró előtt. Kicsit belenyúltam most, hogy mondja a "tarts balra"-t is, ha "egyenesen" mész, és kicsit közelebb toltam az aluljáróhoz is.
A "kicsit visszább a Nagytétényin" részt is megpiszkáltam, hogy fizikailag egyenesen a Növényre menvén is jelezzen. (Illetve most minden irányból minden irányba mondja a fordulást, mert csak így tudtam összehozni.)
A Vácin szerintem még mindig egyenesen kell menni, mert váciról mész a Vácira a Lehelnél, nem kell street view link, elég sokat járok arrafelé. De kaptál oda egy "tarts balra" utasítást, ha a Vácin, és egy "jobbra"-t, ha a Lehelen mész tovább.
A Ferdinándról lejövet mit javasolsz? Ha mindkét esetben "jobbra"-t mond, akkor meg az lesz a baj, hogy "jó, de melyik jobbra?" Hasonló a helyzet a Rákóczi híd budai oldalán az alsó/felső rakpartra fordulásnál, hisz mindkettő balra van, de az alsóra nem szól, a felsőre meg "balra"-t mond. Még mindig ez a legkevésbé rossz megoldás mindkét helyen.
Az Orczy / Üllői / Elnök féle kanyarodást nem tudtam beazonosítani, hogy mire gondolsz. A Livemapen tudsz tervezni egy útvonalat, amit aztán bal oldalon a megosztás linkkel ide másolsz, hogy pontosan hol van a hiba?
-
axioma
veterán
A hetvegere lezartak Pomazon a hev-atjarot (gratula, szetvagtak a varost, Bkalaszon keresztul lehetett volna cask atmenni...), viszont nem tudom, hogy hogyan kellett volna ha nem felejtem el, odamenes nelkul jelenteni. En is csak a sarga tablat lattam, es el se indultunk az igy mar zsakutcaba.
Mondjuk a bkk-n ezt nem talaltam, csak az egysavu hev-kozlekedest, a varos honlapjan volt ([link]), de ki az aki naponta nezegeti... (Mar a mult heten is ez volt, de talan mar jovo heten nem lesz, azert majd figyelek.) -
SZATA
senior tag
Jelents térképhibát a kliensből vagy a Livemap-en. Ha egyik sem megy, akkor jöhet ide is.
-
G@ben
addikt
Ha a környékünkön a kis utcákat össze-vissza jelzi, ahogy a google is, azt hol lehet jelenteni, javítani?
-
lautnermark
aktív tag
válasz
lautnermark #3361 üzenetére
Javítás: Helyesen:
A Jászberényi úton kifelé haladva a Maglódi úti "Y" elágazás előtt.a Jászberényi útra balra fordulási utasítást szerintem túl korán jelzi, így megtévesztő lehet annak, aki nem bámulja folyamatosan a kijelzőt és esetleg az Éles saroknál elkanyarodik balra le U-ban az aluljáró felé. Ide is kellene (az U fordulóhoz, Éles sarok) egy jobbra tarts. -
lautnermark
aktív tag
válasz
Taybore #3362 üzenetére
"Növény utcánál a "Tarts jobbra"-t jelzi, ha az M0 felé kell menned, ha a 6-os alatt, akkor az egyenesnek számít, akkor nem mondja."
Nem jelzi. Ugye van a "régi" Növény utca és az új összekötő Növény utca a Nagytétényi és a "régi" Növény (Campona felőli) között. Az újon érkezve a régihez a "T" betorkoló ágán, itt jelzi a jobbra tarts-t (bár ez inkább fordulás lenne, mivel "T" kereszteződés), de ezután az aluljáróban már nem jelzi a tarts-t, pedig egy igencsak éles és szűk kanyar van ott. Még akár fordulásnak is lehetne jelezni. Akkor ez csak egyenes? Marha jó!Kérdés, hogy majdnem ugyanitt, de kicsit visszább, a Nagytétényin befelé haladva, az M0 után balra a vasúti átjárón át folytatódik a Nagytétényi (mint főútvonal), ezt balra fordulásnak jelzi, ez oké, de az új Növény utca felé egyenesnek jelzi, ez csak fizikailag egyenes, mert valójában letérek a főútról jobbra, azaz ide is kérek egy jobbra tarts-t.
"A Lehelnél is a balra tarts az egyenes KRESZ szerint,"
Biztos vagy benne? Nézd meg:
https://www.google.hu/maps/@47.5145988,19.058902,3a,75y,72.15h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1sLzb7ZJzxAD5pnI-pdV1vDg!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu
Az egyenes az a Lehel út, a Váci meg 3 sávval balra kanyarodik. + az útburkolati jelek is ugyanígy vannak festve."Ferdinándról lejövet (meg máshol se) nincs olyan lehetőség, hogy "hányadik lehetőségnél", csak fordulj, amikor mondja."
A Váci és a Lehel egy közös kereszteződésben (egy pontban!) kanyarodik jobbra. Külön előrejelzés nincs.
https://www.google.hu/maps/@47.5150538,19.06043,3a,58.9y,337.25h,83.02t/data=!3m6!1e1!3m4!1suKoZD7iWeh8vBTiOYcndtg!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu
Na most a kresz szerint, mindkettő jobbra kanyarodás, a Waze szerint a Váci út felé egyenes az irány. Akkor itt a belső sávból szabályosan tudok a Lehel útra kanyarodni? Hiszen jobbra kanyarodó sáv és a Lehel út felé a Waze is jobbra kanyart jelez!Még egy apróság, szintén korai jelzés szerintem:
Az Orczy úton az Üllői felé haladva (majd az Üllőire kanyarodás miatt) a balra tarts-t már jóval az Elnök utcai lámpás kereszteződés előtt bemondja, ami megtévesztő lehet, hiszen az Elnök utcánál balra kanyarodó sáv is van. -
Taybore
aktív tag
válasz
lautnermark #3361 üzenetére
Az elsőre (Nagykőrösi) jött már jelentés tegnap, azt meg is csináltam, csak kell pár nap, mire frissül a térkép kliensben. Jelenleg aug. 31-i állapot van.
Növény utcánál a "Tarts jobbra"-t jelzi, ha az M0 felé kell menned, ha a 6-os alatt, akkor az egyenesnek számít, akkor nem mondja.
A Lehelnél is a balra tarts az egyenes KRESZ szerint, Ferdinándról lejövet (meg máshol se) nincs olyan lehetőség, hogy "hányadik lehetőségnél", csak fordulj, amikor mondja.
A többit mindjárt nekiállok értelmezni és kivitelezni. -
lautnermark
aktív tag
"A hsz. adatokat is megkaptátok a Guglitól és integráltátok
Ezt a fals információt honnan szedted?"Mea Culpa. Tévedtem. Úgy rémlett, hogy a "nagy üzletkötés" után nőttek meg jelentős mértékben a hsz-k a Waze-ben. Akkor ez csak véletlen lett volna? (hsz = házszám)
Másik:
Pár napja írtam egy kérdést a waze.com forumba, de semmi választ nem kaptam rá, uh. ide is írom:"Sziasztok
2 problémám lenne:
1./ Bp.,XIX., Nagykőrösi út, befelé a Határ út előtt elválik 2 felé. Balra a felüljáróra a Könyves K. krt. felé és lent egyenesen a Határ út felé. Itt bemondhatná és jelezhetné, hogy balra-jobbra tarts!
2./ Bp.,XXII., Növény utcai aluljáróban (vasút és "6" alatt) is jelezhetné, hogy balra-jobbra tarts. Sajnos itt is csak a következő manővert jelzi már, pl. Fordulj balra az M0-ra, de ekkor még lent vagyok az aluljáróban és jobbra kellene tartanom vagy fordulj jobbra a 6-s útra, de ehhez az aluljáróban előbb balra kellene tartanom."Ezt kiegészíteném egy 3-l is: a Lehel térnél kifelé a Váci úton is kellene egy balra tarts ill. ugyanitt a Ferdinánd-hídon érkezve is jelezhetné, hogy hányadik lehetőségénél forduljon az ember jobbra (Váci v. Lehel útra való kanyarodáskor).
Még egy: A Maglódi úton kifelé haladva, a Jászberényi útra balra fordulási utasítást szerintem túl korán jelzi, így megtévesztő lehet annak, aki nem bámulja folyamatosan a kijelzőt és esetleg az Éles saroknál elkanyarodik balra le U-ban az aluljáró felé. Ide is kellene (az U fordulóhoz) egy jobbra tarts.
Off
Csókoltatom "cannibale" nevű usert, aki a pontgyűjtésért fals infókat jelentget:ma kora délután, végig a Dózsa György úton (Váci-Kerepesi) 2x nyomott nagy torlódást, harmadszorra teljesen beálltat. Én kb. 2-3 perccel "mentem" mögötte (a jelentések felugrásából ítélve), a Vácitól az aluljáróig lendületből az ég világon semmi, az aluljárótól a Kerepesiig pedig a Podmaniczkynél 1 lámpaváltás, a Hősök terénél 2 lámpaváltás, a Damjanichnál 1 lámpaváltás (ekkor jött a teljesen beállt üzenet), a Kerepesi csomópontnál a 2. lámpaváltásra jutottam át. A többi lámpánál zöldön, simán, az átlagosnál gyengébb forgalomban kényelmesen lehetett haladni. Az egész nem tartott 10 percig. Aztán a Pongrácz úton kezdődött megint a story: 1 nagy torlódás, később 1 teljesen beállt. Horog utcai lámpa elsőre, Kőbányai úti lámpa szintén elsőre legyűrve. Kb. 6 perc. Vajon hol voltak a nagy torlódások, beállások?
ON -
-
Taybore
aktív tag
Ezt nem tudom, hogy csináltad
Se a Waze térképén, se a térképszerkesztőben, se a Google térképen, se a Foursquare-en nem találtam ilyen helyet. Eleve rövid "o"-val van írva, de ettől most eltekintek, mert így írva is jó helyre mutatott a Waze. A képernyőképedből kitaláltam, hogy hol van a helye, és azon a környéken sehol nincs semmilyen Auchan jelölve.
-
Watt25
veterán
válasz
lautnermark #3346 üzenetére
A hsz. adatokat is megkaptátok a Guglitól és integráltátok
Ezt a fals információt honnan szedted?
Ne keverd a dolgot azzal, hogy Google találatot is ad vissza a Waze. Nem ugyanaz. A Waze térképen csak olyan házszámok vannak, amit mi vittünk fel kézzel.
Technikailag nem hiszem, hogy megoldható lenne a sávasszisztens ilyen formában történő átvétele.... -
Taybore
aktív tag
-
Taybore
aktív tag
válasz
lautnermark #3346 üzenetére
Mi az a "hsz. adat"? A sávasszisztens támogatása nincs benne a térképszerkesztőben, és a kliens se fogja támogatni. Az, hogy minden sávot külön útként vigyünk föl, párhuzamosan egymással, technikailag is kivitelezhetetlen, hatalmas káoszhoz és rejtett problémákhoz vezetne. Amíg a Map editor nem támogatja, addig nincs mit tenni, maximum egy-két kritikusabb helyen ráerőszakoljuk a "tarts jobbra/balra"-t, de ez nem az, amire sávasszisztensként gondolunk.
-
lautnermark
aktív tag
-
Sziasztok. Mi is feltettuk a Waze progit. Neztem a statisztikat, itt London korul igen sokan hasznaljak. 3 nap utan azt kell, hogy mondjam, hogy akarmelyik navi elbujhat mogotte
Nagyon hasznos itt, szoval remelem ez nem is fog valtozni. A "legtutibb TOM TOM es GARMIN" annyit hibazik errefele, hogy nem igazan hasznalhato. Parom sofor, napi nagyon sok cimmel, de a tomtomot,garmint,igo-t csak saccolonak hivja
No de majd elvalik par honap mulva, hogy tenyleg jobb e mint a tobbi. Igazabol csak bekoszonni akartam, meg olvasgatni
-
Kbali
nagyúr
Sajnos nem, nem javult meg (ma reggel is pont ugyanezt játszotta). Az a szép, hogy mégis nagynehezen megtervezi és meg is jeleníti az útvonalat, újratervezéskor vagy alternatív útvonal kérésekor simán ki tud még rakni. Fagyni meg sosem fagyott, ebben jó volt mindig.
A többivel tökéletesen tisztában vagyok...
-
axioma
veterán
Ma reggel 7:35-kor, navigalas kozben, egyszer csak ugy gondolta a waze, hogy most jott el az ejszaka, es szinsemat valtott. Kiegeszitjuk egymast a ferjemmel, mert az auto mod neki meg pont ejszakaiba nem valt at...
-
SZATA
senior tag
Jött több olyan visszajelzés, hogy megjavult (lehet, hogy csak időlegesen) a lefagyós, kilépős bug, tehát van remény.
Mi "hazai térképszerkesztők..." – legalább is abból a kemény mag – nem csak szerkesztünk, hanem többek között képviseljük itthon a Waze-t (még ha nem hivatalosan is) és tartjuk a kapcsolatot velük. Ezért tűnhet úgy, mint ha mi fejlesztenénk.
A többit már elmondta Watt.Mellesleg a facebook oldalunkat is mi kezeljük.
-
edk-
őstag
Akadna egy jótét lélek, aki elküldené Arnold hangjait mondjuk egy wetransfer-link formájában? A legutóbbi frissítés nálam legyakta, és sajnos nem készítettem mentést.
-
kayman
senior tag
A munkám része a navigáció és a trafi jelzés figyelése, ezért kocsiban egyfolytában fut.
Jelölök is vele rendesen, ami csak felbukkan akadályként.
Kicsit már térkép szerkesztésre is ránézegettem, volt pár új utam is a környékemen.A saját droidomon jól fut, de ott nem akarom az akkut kinyírni. A cégesen naponta 20x is leszedem töltőről, ha úgy alakul (meg kell tartsam az akkut a beszélgetésekhez és a levelezéshez).
Szóval ezért fontos nekem a Waze futtatása, de ha nem javul akkor a sajátomon kell használnom sajnos.
-
Taybore
aktív tag
válasz
szőröscica #3334 üzenetére
Mi se értjük, ne aggódj
-
zoo8800
veterán
válasz
szőröscica #3334 üzenetére
Biztos ott felejtették
-
törölt tag
Eddig háromféle Ubuntu teló került forgalomba. A legutóbbi nem is egy gyenge vason. Meizu MX4 Ubuntu Edition. Mégsincs Waze támogatás ARM Ubuntu Touch -ra. FELHÁBORÍTÓ!!!
-
e=mc²
őstag
Ha esetleg szeretnetek Stephen Colbertet navigatornak, akkor tovabbi infoert katt ide.
-
Taybore
aktív tag
válasz
Luser2000 #3327 üzenetére
Az nem, de az igen, hogy melyik országokban népszerű a waze. Más statisztikai oldalon meg összevetheted, hogy a WP hol népszerű. (Nekem fogalmam sincs, nem jártam utána.) De a Wazestaton gondolom elenyésző lehet a WP-s szám az ismert okokból kifolyólag. És ez vlahol önmagát gerjeszti, hisz kevés a WP-s wazer, nem fejlesztenek WP-re, azért még kevesebb lesz a wazer, mégannyira se fejlesztenek rá...
-
Luser2000
addikt
A WP részesedés kapcsán:
Az OK, hogy a többi op.rendszerhez képest kicsi szelet (marginális) a tortából, de a Waze szempontjából értelmezhető elvi piacokon (értsd: ahol van jó úthálózat, a családoknak van pénzük autóra, stb), ha vizsgáljuk a működő / aktív okostelefonok számát, akkor szerintem szép szám jönne ki. (Nemértek hozzá, meg kedvem sincs ilyen számokat túrni, de ha az előző hozzászólásban linkelt statisztikát nézem, ott azt írják, hogy az utolsó negyedévben 336millió készülék fogyott. Szerintem egy év alatt 1 milliárd elmegy, ebből azt gondolom, hogy pár milliárd okosteló működhet. Ha csak 2milliárd okostelefon lehet, akkor annak a 2,5%-a 50millió készülék.
Felteszem, hogy WP-s készüléket főként a "fejlettebb" (ebből a szempontból értsd: úttal, infrastruktúrával, mobilitással rendelkező) országokban használhatnak. (Sőt, szerintem a platform tipikus céges-flottás bevetésre is alkalmas, amihez viszonylag kedvező ár társul).
Ezek után szerintem van potenciál benne (mármint a WP fejlesztésben / de nyilván nem összehasonlítható az iOS/Android potenciállal).
Ha még azt is hozzá veszem, hogy a WP-s alkalmazások nagyságrendileg kisebb alternatívákat kínálnak a felhasználóknak, mint az iOS/Android platform, akkor ez további indok lehet (számomra), hogy foglalkozni érdemes vele.
Inkább az a (nekem meglepő és) szomorú, hogy milyen kevés usere van a Waze-nak az egyes (európai) országokban.
A nálunk dolgozó térképes/térinformatikus/informatikus kollégák azt mondják, hogy ma már annyira jó fejlesztő eszközök léteznek, hogy nem túl erőforrásigényes egy-egy alkalmazást elkészíteni több platformra. (Ehhez persze az kell, hogy már az alapok is ennek megfelelően épüljenek fel. Ez pedig a "régebbi" szoftverek esetén sajnos még nem így van).
---
Na mind1, nem akarok én is ezen FELESLEGESEN picsogni, csak elmondtam én hogyan látom. Én is sajnálom, hogy olyan, amilyen a WP-s szoftver, mert szívesen használom a (céges) Lumiámat navigálásra is. (Persze elvagyok az Androidossal is).
---
SZERK:
No, míg ezt kiírtam magamból, addig lett pár újabb hozzászólás. -
Kbali
nagyúr
-
Kbali
nagyúr
Ha marginális a piaci rész, miért adták ki egyáltalán? 2 éve, mikor ezt a szálat fejleszteni kezdték, talán még alacsonyabb volt. Az, hogy már bugfix-re sem telik, legalább elismerni lehetne.
A hol éri meg - re: 5 millió user kevés vagy már elég? 10 millió elérése az elég? Vagy anno elég volt 500e? -
Watt25
veterán
érdekes módon az izraeliek ki tudtak adni 1 bugfixet a gyors merülés ellen, majd jött az eladás, azóta semmi.
Azért azt tisztázzuk, hogy a Waze appot jelenleg is "az izraeliek" fejlesztik. Én úgy látom, hogy igazából a felvásárlás semmilyen ilyen irányú változást nem hozott.
Nem tudom milyen hülyeség részesedési arányra gondolsz, ami FB-on megjelent, de azt megkérdőjelezni, hogy világviszonylatban a WP részesedése marginális és nem látható jövőben komolyabb növekedési irány, nem igazán okos dolog... (Oké, 3. a listán, de attól még az arány nem javul...) Gondolom nem kell a legfrissebb grafikonokat bemutatni... -
Taybore
aktív tag
Mint írtam is, értem és megértem a panaszát minden WP-s wazernak. Én se örülnék, ha pl Droidon kezdene el hibázni meg fagyni, és nem lenne rá megoldás, csak az a válasz, hogy nem támogatott. Sajnálom a helyzetet, meg minden WP-s wazert.
Viszont ebben nem tudunk segíteni. Ráadásul én sose használtam WP-t így ítélkezni se fogok az egész platform fölött.
-
Kbali
nagyúr
Taybore-nak is.
"Igen sajnos kapunk panaszokat ilyen esetekről. A megoldásra még nem jöttünk rá. Általában az idő, vagy a térkép központi frissítése megoldja."
Sem az idő, sem a központi térképfrissítés nem oldja meg, mert teljesen random, hogy működik vagy sem (tapasztalat és elég régóta sírunk minden lehetséges fórumon), ne hitegesd szegényt.Amúgy nem neked (vagy a hazai térképszerkesztőknek) kell rájönni a megoldásra (bár sokszor úgy tesztek, mondtok véleményt, mintha ti magatok fejlesztenétek) - csak mindig jöttök azzal, hogy WP részesedés. FB csoportban is hülyeségeket raknak be a modik, mint részesedési arány.
WP-s userként nem fejlesztést szeretnénk, csak bugfix-et, de a világ legnagyobb vállalatától ez nem várható el, mióta megvették a Waze-t. Az sem segít, ha azzal jöttök, mennyi egyéb app nincs még WP-re. A saját példám azt mutatja, hogy csak és kizárólag a Waze az, amiért könnyeket hullajtok, hogy nem működik normálisan, más nem hiányzik. És nálam annyira killing app, hogy platformot is hajlandó vagyok érte váltani, bár nagyon nem vágyom a droidra (iOS-t nem említem, mert szerintem ott is egyre kevesebb lesz a frissítés, ahogyan a G az egyéb, hozzá kötődő alkalmazásait is "támogatja" a többi platformon).Több, mint 1,5 éve használom WP-n, rendszeresen jelentek, igyekszem jelezni a térképhibákat is, megszerkesztettem az otthonom körüli utcákat is - anno azért mertem WP-s telefont venni, mert már volt rá Waze, érdekes módon az izraeliek ki tudtak adni 1 bugfixet a gyors merülés ellen, majd jött az eladás, azóta semmi. Lassan egyébként emiatt a működés miatt le is lehetne venni a store-ból, mert nincs értelme letölteni, annyira megbízhatatlan.
-
axioma
veterán
válasz
apaszka #3311 üzenetére
Nalam fagyott mar, sztem tobbszor is bar keszulekek cserelodtek, legutobb egy celpont atkuldesetol [nem ment at, es nem leterhelt z3c volt, memoria jellegu gondok nem jatszanak].
Masik: jottunk haza Murterbol, 700 km, erre a ketto kozul az egyik waze folyamatosan szorta a 'dugo alakul / oldodik' elotted, menetido valtozatlan infokat -- az M7 bevezeto miatt, 6 oraval elore. Tudom, ez nem ingazas, de x idovel elore nem az online hanem a szokasos forgalmat kene sztem neznie...
[elteres lehet abbol h az egyik a 2. keruletbe a hegyre tervezett, a masik a Batthyany-ra]. -
apaszka
veterán
Szia!
Szerintem ,ott valami a telefonoddal lehetett a gond akkor.
Ram elfogyás a háttérben futott alkalmazásoktól,vagy összeakadt valamivel.
Nálam a múltkor a hangja tűnt el . Mielőtt indultunk volna ,felraktam egy kamera alkalmazást ,mi nem volt kompatibilis a note-val. Van külön teszt hozzá amit letöltöttem,és azt mutatta,hogy nem jó nekem. Szóval megkerestem a neten,és felvarázsoltam mégis. Elindult,de sok funkciója nem működött és a galériát is vacaul nyitottam meg.
Szóval már vagy 80 km et mentem mikor bekapcsoltam a hangot a Waze-n. De tök néma volt..... nem értettem és vezetés közben persze de gondoltam a kamera app keverte meg. Töröltem az appot,és újraindítottam a telót,és egyből nyomta a rizsát!
Szóval ez egy példa a hiba forrására.Viszont!
Nálam soha nem fagyott meg egyszer sem,de droidon nem is hallottam még ilyenről ! A kereső is csak nálad talált ilyen problémát,illetve , windows mobilon.Azért ne ad fel,mert ez a legjobb navi program szerintem!
-
Az androidos waze nekem egy 250 km-es úton 2x fagyott. Valószínűleg azért csak 2x, mert egyik esetben kb fél óra után vettük észre, hogy megfagyott. A nyílegyenes autópályán, nem valami bonyolult helyzetben. Ebből kiindulva nem lep meg, ha időnként kilép, sőt az a fagyás még 'korrektebb' megoldása annál, mint amit nálam csinált.
De a saját tapasztalataim alapján nem érzem, hogy valamikor is wazet használnék többet. -
Taybore
aktív tag
"érdekelni nem érdekli a top magyar csapatot"
Ezt hogy érted? De tényleg!?Tudunk a WP folyamatos hibáiról, tudjuk és ezerszer elmondtuk már mindenhol, hogy nem támogatott. De nem mi döntöttünk arról, hogy sz@rjanak a WP-re a fejlesztők. Mi térképszerkesztők vagyunk, a fejlesztési folyamatba kb 0,5% beleszólásunk (javaslatok szintjén), ha van. De ez nem is a fejlesztésről szól, hanem gazdasági kérdés a Waze cégen belül. Abba pedig pontosan annyi a beleszólásunk mint itt akárkinek. Amit megtehetünk, hogy továbbítjuk a folyamatos WP-s panaszokat a központnak, de ők is nagyon jól tudják, hogy mi a helyzet. Hoztak egy döntést. Ők! Nem mi! A "top magyar csapat" pedig még mindig azért küzd, hogy Mo. térképe a lehető legpontosabb legyen. Ingyen, szabadidőben, hobbyból kb 20-30 ember. Ezt a WP-sek ugyan kevéssé tudják kihasználni, ezt értem. De jó lenne, ha megértenétek, hogy nem tervezik a további fejlesztéseket rá. Ezer másik program van, ami sose volt WP-re, ott is ennyit panaszkodtok?
-
-
kayman
senior tag
Sziasztok.
WP-on tapasztalt valaki olyat, hogy néha (pár naponta) az útvonal betervezése közben kilép a programból.
Telenoros Lumia 525, mobilinternet van bőven. Mindegy hogy beírom a címet vagy kedvencekből választom.
Elindítom újra és kiírja hogy folytassa-e. Igenre nyomok és újra kiszállt.
Volt olyan hogy ha elindítottam alatt a Here Maps-et, akkor ráindítva a Waze-t jól működött. De nem mindíg, ma pl 10-20x próbálkozásra sem csinálta.
Volt már hogy ilyenkor újraindítottam, de nem történt változás. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech g920 F1 kormánnyal
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest