Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Ne érts félre, én nem vagyok ellensége a 3D-nek. Egyszerűen csak akkor lesz valami népszerű ha a fogyasztók is befogadják. Sajnos az érdeklődés a 3D iránt elhalt ami nem feltétlenül a 3D technológia sara. Azt nem tudom hogy egy általad is linkelt szemüveg nélküli technológia mennyiben növeli a gyártási költségeket, de gyanítom hogy már ezért se fog elterjedni.
-
Márton
nagyúr
itt van hirtelen egy cikk, hogy kinnt vannak most is.
Én használok 3D vetítőt és 55" tv-t is, mindegyiknek van előnye-hátránya.
Már 42-n is élveztem a 3D-t, 55-ön még jobb és ugyan tény, hogy nagyobb képen még nagyobbat üt, de hogy "nem látom értelmét" az erős túlzás. Ki tud jönni a tv-ből is sokminden, ha megfelelő tartalmat nézünk
Nincs túl sok aláírom. Baj? Nem biztos, legalább nem nézzük napi szinten. -
Joshi
titán
A 3D továbbra is a mozik és a vetítők ficsöre lesz, tévéknél nem látom értelmét. 3D effekt akkor jön át igazán, ha a látótér ki van töltve a lehető legnagyobb mértékben. Ezt egy max 65"-os tévé nem tudja visszaadni. És akkor még nem is beszéltem a tartalom szolgáltatásról se mennyiségi, sem pedig minőségi vonzatáról.
-
Joshi
titán
Én magamból indulok ki. Szóval nekem semmi gondom nem volt a szemüveggel főleg ha az passzív szemüveg volt. A gond a tartalom minőségével volt, ugyanis egy idő után fel sem tűnt hogy 3D-ben néztem a filmet. Volt olyan film, aminél elenyésző mennyiségű 3D effekt volt, ráadásul az is silány minőségű. A lényeg, hogy nagyon vegyes a felhozatal. De gyanítom, hogy HDR eljövetele is beleszólt a dologba. Az a gond a 3D-vel, hogy rontja a fényerőt. Elég ha felvesszük a szemüveget, és akkor még a különböző 3D képernyő rétegekről nem is beszélve.
Ha ez a szemcsi nélküli 3D teljesen megállja a helyét 4K HDR fronton is, akkor életképes is lehet. Más különben halott ügy.
Egyébként ez szerintem a 2018-as CES-en volt és nem a mostanin.
-
Márton
nagyúr
Jön még kutyára dér, tv-re meg 3D a CES-en
-
Joshi
titán
Azért nem állt a HDR10+ mellé más, mert korábban voltak egyéb feltételei a tagságnak. Link.
A sima HDR10 minden HDR filmben benne van pont azért hogy ne legyen kompatibilitási gond. Ha pl megveszel egy eredeti UHD BD kiadványt, akkor abban is ott van mondjuk a DV mellett a HDR10 is. -
PishT
tag
válasz
Partizan182 #31 üzenetére
Köszi az infókat! #030
Nekem azért fura, hogy miért kell a tv-gyártónak eldönteni, hogy melyiket akarja használni,mert úgy tudom,hogy a DV alapja is HDR10. És pl amin DV van, úgy tudom(?) meg tudja jeleníteni a HDR10-es tartalmat (ha pl UHD blurayeken nem lenne DV), de fordítva ez gondolom nem így van -már ha létezik csak DV-s bluray -
Partizan182
senior tag
-
Joshi
titán
Igen, elvileg a HDR10+ akar lenni a DV ellenfele. Amúgy a HDR10+ is ingyenes, szóval a kezdeményezés nem rossz csak eddig kevés gyártót és forgalmazót sikerült mellé állítani. Elvileg az Oppo 203/205 tudni fogja a HDR10 és Dolby Vision mellett a HDR10+ szabványt is, szóval lesz HDR-ben mindenes lejátszó. A gond ott van, hogy tévéből csak olyan létezik amelyik vagy az egyik szabványt vagy a másikat támogatja. A lényeg, hogy az ember mindenképpen elkötelezi magát valamelyik szabvány mellett.
-
PishT
tag
HDR10+ lehet a válasz a DolbyVision-re?
Sajnos nem tapasztaltam, de állítólag elég látványos különbség van a HDR10 és DV közt. (10bit vs 12bit?) <- ezt próbálják orvosolni HDR10+al?
Amúgy miért is nem egyszerűbb megvenni a licenct a Dolbytól és beletenni azt az eddigi HDR10-es gyártók TVibe is, mint egy új szabványt elfogadtatni? -
HDR123
tag
válasz
#72042496 #22 üzenetére
Utánaolvastam. Dióhéjban: nagyobb dinamika a fényerőben (de ugye itt a felső fényértékben nincs egyetértés), több szín. Nekem ez jött le.
Hát, van ami ezt rögzíti?
Vagy csak egy újabb móka az egész. Red kamerák tudják, van-e rá referencia monitor amin lehet szerkeszteni?
A természetességben sosem hittem, mivel hobbi szinten filmezgetek dslr-el és muszáj színezni. A színezés egy külön szakma, lásd :link
Na mindegy, én szkeptikus vagyok.
A nick nevem egy random kombinációból jött réges rég, amúgy tudom, paradox. Részemről nincs harag.
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #24 üzenetére
Az én olvasatomban úgy általában a HDR-ről szóltak a posztjai. Akár hogyan is, ilyen nick mellett komikus azért - bocs, HDR123.
-
Partizan182
senior tag
válasz
#72042496 #22 üzenetére
Aza baja hogy itt a Dolby Vision, a HDR10+ meg a Technicolor HDR és azt hiszi hogy majd ha egyikben rögzít a màsik tv nem fogja lejátszani (mittomén, mint a Bluray vs HD-DVD volt anno). Persze ha egy szót is utánaolvasna tudná hogy ezek mind a base HDR10 adatra "rétegzôdnek", azt meg minden kezeli.
-
törölt tag
"Csak nem értem hogy ha valamit elkészítek HDR-re, abban mentem ki, akkor az minden eszközön HDR és kész."
"Most komolyan, az a tartalom ami valaki szerint jó, azt nem tudom kimenteni készen és megnézni egy másik eszközön?"
Nem, mert az SDR és HDR videó két külön dolog. A komolyabb kijelzők többet tudnak már, mint amit az eddigi SDR videóban lefektetett színtér, színmélység és dinamikatartomány lehetővé tesz. Ezért jött létre a HDR, vele pedig egy új gamma-görbe (EOTF) is. Ezt egy HDR-képes kijelző processzora kezeli, és helyesen jelenik meg a kép.
Természetesen, ha a megjelenítő még az SDR videó követleményeihez képest is gagyi, akkor nincs hozadéka a HDR-nek, de legalább élvezhető marad a kép. Egy nem HDR-képes készüléken viszont az SDR és HDR közti különbségek miatt egyszerűen egy fakó valami lesz az eredmény, ha HDR anyagot játszol le. A szoftveres konverzió is egy út (pl. PC-vel), de nem feltétlenül triviális.
-
Márton
nagyúr
Napi szinten használom én is, nemrég vettem passzív 4k tv-t, azóta akinek csak mutatom, leesik az álla.
Hiába na, a minőségi tartalom varázsa.
A 3D sosem fog eltűnni, ott van a VR technológiában, rebesgetnek megint autosztereó (szemcsi nélküli) 3dtv-ket, a rendezvények, versenyek, köszönik megvannak, idén pl. pont Lübeck lesz az ISU helyszín, vannak német, osztrák klub, ahol rendszeresen vannak előadások, nyilvános vetítések, stb.
Szóval aki benne van, az pontosan látja, merre halad a szekér, az hogy nem akkora tömegtermék mint várták (tehát Maris néni nem 3Dtv-n nézi esténként az újraindult Milliomost), az egy dolog -
HDR123
tag
Csak nem értem hogy ha valamit elkészítek HDR-re, abban mentem ki, akkor az minden eszközön HDR és kész. Minek kell a készüléknek HDR-t kapcsolgatni? Nem fogom fel.
Most komolyan, az a tartalom ami valaki szerint jó, azt nem tudom kimenteni készen és megnézni egy másik eszközön? Megint a szabványosítás ellen megyünk, mindenki csinálja ahogy akarja hogy a végén ne legyen semmi se kompatibilis a másikkal?Ez kb olyan mint az étteremben idáig a szakács fűszerezett és az volt a kész kaja. Most mindenki nyersen kapja a kaját és fűszerez ahogy akar, van aki jobban csinálja (mert neki Samsungja van) és van aki kevésbé.
-
front3r
őstag
A HDR10+ -ból nem tudni mi lesz, de alapjában véve a HDR egyáltalán nem bukta. Aki nem látott premium kategóriás tv-n HDR-t, az amúgy sem tudja, hogy mi az.
A 4K-s filmek alapból tartalmaznak valamilyen HDR-t, már szinte játék sem jön ki HDR támogatás nélkül, és visszamenőleg is raknak HDR-t a játékokba.Erről ennyit.
-
Joshi
titán
Nem lesz bukta sőt, már most is látványos az SDR-hez képest a képminőség, mivel eleve magasabb színtér és dinamikatartományú. Ráadásul az SDR és HDR közötti különbséget szemüveg nélkül is lehet látni.
ui.: a 3D azért bukott meg, mert aki nem tudta hogy szemüveggel kell nézni annak homályos volt a kép, ezért fikázta.
-
Akula
őstag
Nem is hallottam még erről a Konka gyártóról.
-
Birdie_
újonc
Ez nagyobb bukta lesz, mint a 3D
-
hardzsi2
aktív tag
Köszi, közben találtam ezt a cikket, amely megerősíti az Általad leírtakat:
"One year after announcing the HDR10+ collaboration at IFA 2017, the alliance still has very little to show for it. With almost no content available, only three TV manufacturers (Samsung, Panasonic and Philips), and only two major Hollywood studios (Fox and Warner) onboard, HDR10+ is fighting an uphill battle against Dolby Vision. Technically, a TV can support both formats but manufacturers appear to have already chosen sides." -
-
Joshi
titán
Nem, mert fényerőben erősebb a Dolby Vision szabvány viszont annak a használata licenszdíjas. Pont azért kezdeményezték a HDR10+ szabványt hogy legyen egy nem fizetős saját dinamikus metaadatos HDR szabványuk. Csak ugye mellé kellene állítani megannyi gyártót és forgalmazót ami nem egyszerű. Sőt korábban az volt a HDR10+ szabvány követelménye, hogy ugyan ingyenes, de az a gyártó aki alkalmazza, annak meg kell osztania a HDR10+ szövetség tagjaival az ez irányú fejlesztéseit. Azt hiszem mára már ezt eltörölték, de nem vagyok biztos benne.
-
hardzsi2
aktív tag
Nem az az izzadságszagú erőlködés állhat e mögött, hogy a Samu nyamvadt QLED-jének egyedüli erőssége az OLED-del szemben a nagy fényerő, ezért most megpróbálják az ezt látványosan kihasználó technológiák beépítését lenyomni a teljes piac torkán, hogy aztán legyen mivel villogniuk, milyen jók HDR-ben?
-
törölt tag
válasz
Partizan182 #6 üzenetére
Jogos, az Apple-ökoszosztémát kihagytam mert nem ismerem. Illetve még lemezeken is van DV.
-
törölt tag
Nem hiszem, hogy annyira tájékozatlan lennék, de a Rakuten és MEGOGO szolgáltatásokról még csak nem is hallottam korábban. Egyébként is azt érzem, hogy mostanra eldőlt a dolog és nyomhatják ezt akármilyen erővel. Szinte minden HDR10 formátumban megy, plusz Netflixen van még DV, és ami tényező, ezzel kb. ki is fújt.
-
Tidus
addikt
Sok sikert a Samsungnak hozzá, bár biztos fizetősnek indul, ha lesz belőle valami.
Ezekbe az új szabványokba már jópáran belebuktak, Sony, Panasonic, Toshiba. -
gerii
addikt
LCD-n minek a HDR?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Magyarországon is elérhetők lesznek a Rakuten HDR10+ tartalmai.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Építő/felújító topik
- Lexus, Toyota topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Háztartási gépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RAM topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- HP szerverek áron alul
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest