- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
-
edgelaszlo
senior tag
x
-
Mazsika
őstag
Factory imaget nem lehet recobol felrakni???
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy lehet ezzel a Nexus 7-tel külső USB-s modemet használni?
Az előző verzió esetén root+PPP widget segítségével ment. Itt mi a helyzet? 4.4.3 alatt is működik vajon?Előre is köszi:
Gábor -
edgelaszlo
senior tag
válasz
edgelaszlo #3393 üzenetére
ja, rootolta. Jóccakát!
-
Carvus
senior tag
válasz
edgelaszlo #3390 üzenetére
pedig van: CWM/TWRP-hez itt a zip
-
edgelaszlo
senior tag
szerintetek van már root az új buildra vagy hülyeséget ne is kérdezzek ?
-
assemble
addikt
válasz
Ereshkigal #3386 üzenetére
Biztos frissult, frissites kozben nem irt valami hibat?
-
Mazsika
őstag
válasz
Ereshkigal #3386 üzenetére
Én is ugyanígy jártam!
-
Ereshkigal
őstag
Frissítés után nálam se az android verziója, se a build-szám nem változott. Ilyenkor mi van?
-
khes
tag
Jött-e már mindenkinek a 4.4.3?Úgy néz ki ja... -
Archttila
veterán
Kozben ma bekapcsolas utan nekem is feldobta
remelem minden rendben lesz
-
David3
őstag
Nekem tegnap éjjel megjött a frissítés, ahogy rákapcsolódtam a WiFi-re, már dobta is fel a lehetőséget. Kicsit sokáig tartott (nagyjából 20 perc), de hibamentesen felment. Azóta szépen fut a gépen, nagyobb újdonságokat egyelőre nem is vettem észre.
-
edgelaszlo
senior tag
válasz
edgelaszlo #3375 üzenetére
Ja, root bukós
-
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #3371 üzenetére
Most ugrott fel nekem is a frissítés.
-
edgelaszlo
senior tag
Nos....nekem megjött a rendszer frissítéséhez szükséges csomag...le is töltöttem, de ha telepítem vajon bukom a rootot és minden mást is?!
-
assemble
addikt
válasz
PistiSan #3370 üzenetére
"senki sem tudja mi szerint"
Dehogynem, lehet tudni: random. Staged rollouts-nal igy mukodik, a userek eloszor pl 1, majd 5, majd 20, majd 50, majd 100 szazaleka kapja meg a frissitest. Random sorsolva van, hogy konkretan kik.
Aki pedig turelmetlen, tegye fel manualisan.
-
PistiSan
addikt
válasz
Speeedfire #3359 üzenetére
Ne aggódj, nem minden nexus kapja meg rögtön a frissítést, be van ütemezve senki sem tudja mi szerint.
Csak kibírsz 1-2 hetet, gondolom neked sincs semmi gáz a tabbal, meg nem is hoz semmi olyat amit rögtön használni szeretnél.
Megnyugtatásul: Más készülékeken van hogy 1 év is eltelik a frissítésig, vagy soha nem is készül hozzá. -
Hubzsi
tag
Sziasztok!
LTE verzióra kint van már a 4.4.3 frissítés? Nekem még az update checker se látja.
-
assemble
addikt
válasz
edgelaszlo #3362 üzenetére
Rakd fel image-bol, az a biztos, altalaban ez a tippem.
Vagy adb sideload ha nem akarsz adatvesztest.
-
Carvus
senior tag
basszus, h jártam tegnap este: először N5-ön csináltam meg az új rendszer(4.4.3) factory imageből, minden frankó, ezzel a lendülettel mondom akkor jöhet a nagytesó is...igenám csak Google feliratnál tovább nem igen akart tovább menni fél óra után se, nagy nehezen fastbootba még sikerült belépni, de recoverybe se jutottam el, volt olyan időszak mikor bekapcsolni se tudtam, szal újra eljutni fastbootig se volt egyszerű....aztán jött a szikra az agyamba, h vajon jó imaget raktam fel??? hát k.rvára nem, sikerült az N5-ét felflashelnem, újrahúztam rendes N7 factoryval és láss csodát egyből jó lett!
utólag elég vicces, de közbe számomra annyira nem volt az, főleg mikor már bekapcsolni se tudtam, mondom fasza, h egy sima rendszerfrissítéssel kinyírtam a tabletem...lényeg h fasza minden azóta!
-
gzbotii
nagyúr
Mukodik mar az MX Player 4.4.3-al?
-
assemble
addikt
En mar feltettem image-bol a 4.4.3-at, eleg jonak tunik.
Viszont a giroszkop-nem-mukodos anomalia tovabbra is fennall, ami eleg egyertelmuen arra utal, hogy hardveres gond van nalamm. Szoval ugy nez ki megy a szervizbe...Ami N4 vs N5 temat illeti: N4-et probaltam parszor es eleg fasza, N5-bol van a haznal, es mocskos jo. En mar inkabb csak N5-ot vennek sztem, nem hiszem, hogy olyan nagy kulonbseg van koztuk arban, hogy ne erne meg. Mocskos jo telo az N5. N4 sok szempontbol nincs annyira lemaradva tole, de a sok szempont azert osszeadodik: kijelzo, aksi, kamera, hatlap anyag, stb.
-
Mazsika
őstag
Nekem irta hogy van 4.4.3 frissites, mikor mondtam neki hogy rakja fel, ujraindult, bejott a recovery, valamit csomagolgatott majd, bejott az alapkep, onnan rebootoltam, de 4.4.2 vel jott vissza. Ilyenkor mivan?
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
aizen92 #3353 üzenetére
Ahogy néztem használtan nexus 4 55-60k nexus 5 80k (ha tévedek javítsatok ki, de ennyikért láttam). Annyival meg szerintem jobb, és az a 0.3 col miatt nem hiszem hogy túl nagy lenne, bár zsebbe énis szívesebben vinnék egy 4 colhoz közelebbi készüléket.
Amúgy lehet nekem is az lesz hogy nexus 5 mellé a kövi nexus táblát fogom beszerezni, ha jó árban lesz.
Najó asszem abbahagyom az offolást, és áthúzom magam a megfelelő topicba
-
aizen92
addikt
válasz
Sotyks94 #3352 üzenetére
Én a 4 és 7'13 kombora szavazok.
Bőven megférnek egymás mellet. Az 5 tul nagy és annyival nem jobb, mint az ára megköveteli nem gyorsabb, max fél órával több kijelző idő, de ez se mindig igaz. FullHD kijelző meg két készüléken feleleges.
4et pedig már szotyiért kapsz kb.
És lesz ~120-130.000 Ftból egy fasza tablet/telo kombód, természetesen ha használtat akarsz és wifi only tabletet. -
Sotyks94
aktív tag
Szétmenőben a samsung galaxy s1-em, és kéne új teló. Nexus 5-re gondoltam. Láttam többeknek is van nexus 7-ese mellé egy nexus 4-5ös telója. A kérdésem annyi lenne hogy hogyan férnek meg egymás mellett? Attól tartok ha vennék egy nexus5-öt teljesen elhanyagolnám a nexus 7-et. Szóval aki mind2 készülékkel rendelkezik leírná a tapasztalatait, hogy egy nexus 5 mellett van e létjogosultsága egy nexus 7-nek?
-
darkpower
aktív tag
olyan opció szokott lenni(xda-n), hogy csak egy pre-root frissítést kelljen felrakni? és ne a teljes cuccot? meg akarnám tartani a root-ot
vagy simán mehet fel egy teljes preroot 4.4.3-as rom? nem akarnák wipe-olni most
-
assemble
addikt
En tuti h factory image-bol rakom ugyis fel, eleg nagy frissitesnek tunik.
Amugy kint van az OTA is mar, de gondolom hullamokban adjak ki, mint altalaban. -
KZP
őstag
Szerintem az OTA update még odébb van...
-
assemble
addikt
Kint a 4.4.3. [link]
-
wdx
őstag
Igaz, tableten még nem próbáltam, de jó pár telefon megfordult már a kezemben, és mindig a miui volt a best. Okkal
-
joker91
tag
Sziasztok!
A két hetes gépemen előjött a kijelzőn egy piros folt.Feketén látszik, L betű tükrözve. Másnak is volt esetleg ilyen? Esetleg tipp, hogy mitől jöhetett? Sima asztalra tevés után, következő alkalommal már látszódott is.
Ezt javításra küldenék, vagy csere lenne? -
Csori72
aktív tag
válasz
aizen92 #3334 üzenetére
egyenlőre gyári dolgokat ezeket találtam: [link] 430MB és ha a binaries-t hozzáadom akkor is 450MB alatt áll meg. nem kevés ez?
soha nem volt még Nexus a kezembe se, nemhogy belenyúlni, így minden új lesz mint egy csecsemőnek
Samsungokba elég jól el vagyok, de ott az Odin miatt nagyot hibázni (mondhatni végzetest) nem lehet. most 1 S Advance-t használok, és még fogok is, mert telefonnak teljesen jó, azon gyakorlatilag majdnem mindent el tudok követni. de egészen más a 2. azt már megtanultam, h nem lehet csakúgy belevágni, mert gyártónként eléggé eltérőek a dolgok. Advance topicba is volt aki úgy érkezett, h "csináltam már ilyet xy készülékkel, úgyhogy menni fog! csak a fájlok kellenek." ... háát nem mentszükség volt szájbarágós leírásra.
szóval az alapoknál akarom elkezdeni -
aizen92
addikt
válasz
Csori72 #3333 üzenetére
Toolkit. Sajnos ez is angol, de egyszerű nyelvezet és szájbarágósan leír mindent. Szerintem ezzel menni fog ha találsz rá kernelt/rom-ot.
Én a gyári romot ajánlanám.
Fölösleges Nexus 7 13-nál szerintem beletúrni.
Max kernel csere és root + gravitybox és xposed. Ezzel ki lehet váltani és úgy személyre szabni a készüléket, mint egy costum rommal.
Próbálgattam egy párat, de üzemidőben a gyári volt a legjobb. ( + costumokban nálam jobban melegedett a készülék. ) -
Csori72
aktív tag
sziasztok.
lassan de biztosan jön a masina hazafelé. 32GB wifi verzió, és mire ideér jó lenne összeszedni a hozzávalókat és kicsit kiokosodni a mit hogyanról
létezik valahol leginkább magyar nyelven 1 összefoglaló leírás a rootolásról, fejlett CWM v TWRP, ajánlott kernel, custom Rom és egyebekről? bár nem vagyok meggyőződve róla, h nem a gyárit akarom rom-ból használni, hanem CM, MiUI v egyebeket. így igazán ezeket csak érdekességképp nézném meg. xda-t ismerem csak ugye az nem magyar, és szegényes angollal nem feltétlen ott kezdenék neki a dolgoknak ha nem muszály
létezik e rá olyan gyári állapotba visszaállító ROM mint pl a samsungoknál a repartos (3-4 fájlos), és hozzá való pc szoftver (samsungnál az Odin)? -
gzbotii
nagyúr
válasz
assemble #3324 üzenetére
MIUI-ban van beepitett superuser, csak nem olyan konnyu helyen.
Ubuntu meg...jelen formajaban nem tudom, mi lesz a vege. Mar eleg reg keszul es meg nem adtak ki egy keszuleken, hogy tessek itt van, ez az OS lehet hasznalni. Peddig kidobni egy referencia keszleket egy olcsobb gyartoval karoltve annyira nem lenne megterhelo.
-
assemble
addikt
Igen, touch-ra optimalizalt felulete van.
Which applications do run on Ubuntu Touch?
Ubuntu Touch is primarily designed to support web apps, and native apps programmed in qml and javascript or C++. As it is a real linux, of course all non graphical applications run equally as on any other linux system. You can ssh to Ubuntu Touch and run any console based application.X11 is not supported (so far) so all GUI standard applications will not run.
FAQ
xda -
assemble
addikt
válasz
gzbotii #3323 üzenetére
Eddig:
MIUI: Eleg szep, gyors, jo animaciok, viszonylag testreszabhato. Van par felkeszsegre utalo jel itt meg ott (pl kikapcsolas animacional egy jelly bean kep jelenik meg - fura), de alapvetoen jol nez ki. Viszont eleg egyertelmuen az ios-rol probal lemasolni szinte mindent, koztuk sok olyan dolgot, ami kifejezetten jobban mukodik android-on szerintem. Ez meg szerintem abszolut nem hianyzik. Nincs alapbol gapps, kulon flash-elni kellett, root sem mukodott szoval supersu-t is flash-elni kellett.Ubuntu Touch: Ez azert egyertelmuen latszik, hogy viszonylag uj fejlesztes, es nem egy sok eve kiforrott Android-on alapul. Szoval azert lassabb, sok helyen kiforratlanabb, vannak bug-ok itt-ott. Appokat is alig latok ra (de lehet, hogy csak rossz helyen nezem). De nagyjabol hasznalhato, es sok jo otlet van benne (pl. geszturak, es az egyedi notification bar), kivancsi vagyok, hogy hosszutavon mi lesz belole.
Ahhoz szerintem azert mindenkeppen kiforratlan, hogy valaki elsodleges OS-kent hasznalja, szoval dual boot-tal ajanlom a kiserletezobbeknek. Amugy eleg egyszeruen fel lehet tenni, lenyegeben egy CWM flash-eles, majd pedig egy program futtatas az egesz (10 percen belul megvan az egesz), es egy gombnyomasra el is lehet tavolitani ha nem tetszik. [link] -
assemble
addikt
Kicsit unatkoztam, ugyhogy felraktam a MIUI-t, es melle egy Ubuntu Touch-ot dual boot-ban
Meg probalgatom oket, eleg ujszeru elmeny mindket cucc.
-
Archttila
veterán
válasz
assemble #3317 üzenetére
3 font ha kivalasztod a darabszamot, de nem is ez a lenyeg... nem szeretnem rarakni feleslegesen, aztan felszedni, ujra attorolgetni etc. etc. Meg soha nem foliaztam le semmit, bar YT videok alapjan nem egy nagy moka.
Ti mit preferaltok? Egyebkent nem is igazan ertem gyarilag miert nincs rajta.
-
FeRkE
őstag
Sziasztok!
Eddig csak olvasó voltam, most már végre használó is, belépek a klubba!
A Wifi only modelleknél a 16 és a 32GB-osra ugyanaz a factory image van? Nem találtam megkülönböztetést a Google oldalán, csak a Wifis és a 3G-s-re van külön image.
Valamint CM11-et honnan tudok letölteni Wifi only 32GB-os modellhez? Mi az eszköz beceneve (mint az elődjénél grouper)? köszi!
-
Magnat
veterán
Feltettem próbaképpen a 30 napos verziót (én egyébként a tablet verziót használom) és ezt üzente ha ki-be kapcsoltam a flasht:
Egyébként ezen az oldalon neked milyen verzióinfó jelenik meg jobbra lent?
-
helixP
nagyúr
válasz
PistiSan #3306 üzenetére
Egyetértek, valóban ez a legnagyobb előnye a Chrome-nak, plusz most már tud tömörítést is, azonban hatalmas erőforrás zabáló sajna, ezt nem tudom neki elnézni.
Boat egyesíti azt, ami nekem kell: tördelés, flash, jól kezelhető kedvencek, gesures, és ami a legjobb a fizetősben van FLOATING TAB-feature is, ami eszméletlen nagy dobás. -
helixP
nagyúr
válasz
trance89 #3301 üzenetére
Hú, barátom, fogalmi zavarban szenvedsz. Ez a sortördelés. "Duplatappos tördelés" nincs.
Lehet játszani amúgy még az alap betűméret hatalmasnagyra állításával, de ez csak köztes megoldás.
Nem szeretem a Kínai böngészőket, de most épp a Boat-ot használom és meglepően jó. -
PistiSan
addikt
válasz
trance89 #3299 üzenetére
Amiről te beszélsz, az a nagyítás!
Néha találkozok olyan oldallal ahol nincs mobil nézet, és a rendes szöveg olyan hosszú hogy szinte olvashatatlan, ekkor jön a dupla kattintás, és a jobbra balra scrollozás.Ilyenkor nagyon jól jönne a tördelés, illetve a gyesztus verzérlést is hiányomom belőle, amivel fel le tudok ugrálni a böngészet lapon belül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest