- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
yakuza.tora
addikt
Te valamit nagyon félreértesz!
1. - "Minden a "legyünk környezettudatosak" szövegtől hangos; az új VGA-k és CPU-k 2D-ben a notebook-okat megszégyenítő energiatakarékos módra kapcsolnak..." - Igen, 2D-ben, amikor nem kell extra teljesítmény. (3D-s maxon meg némelyik bekajolja a 300W-ot is! (Sőt!) Mellesleg hasonló energiagazdálkodást már az új asztali procik is tudnak. (Órajel visszavétel, mag lekapcsolás)
2. - "Akkor el kellene érni, hogy terhelés hatására is úgy üzemeljenek. Szerintem nem járható út az, hogy a processzorok megújulását egyre nagyobb és nagyobb hűtők piacra dobása követi." - Mit? Azt, hogy tuning esetén ne fogyasszon többet és ne melegedjen a CPU? Azért az komoly forradalom lenne, ha a teljesítmény drasztikus növekedéshez nem kellene plusz fesz. Szerintem ez a fizika jelenlegi állása szerint nem megoldható... Persze, lehet, hogy tévedek!
3. - "Hamarosan egy több kg-os, csak és kizárólag a házban elhelyezett külön tartókerethez rögzített hűtőkkel lehet biztonságosan üzemeltetni egy processzort?" - Erről szó nincs! A processzorokhoz mellékelt gyári hűtők alkalmasak arra, hogy a gyári értékeken "biztonságosan tudd üzemeltetni" a procikat. A tuning hűtők éppen azzal a szándékkal készülnek, hogy a komolyabb feszültségemeléssel kicsikart teljesítménynövekedés ne tegye tönkre a CPU-t.
Hogy világos legyen, belinkelem Oliverda AMD-s tuning cikkét. Érdemes elmélázni a feszültségemeléses részén! A táblázatból kiderül, hogy a tesztelt proci esetében a CPU-feszültség 1.35V-ról 1.45V-ra (tehát 0.1V-os) feszültségemelése 26W fogyasztásnövekedést eredményez. És ez még nem is extrém, hiszen vannak, akik az Athlonnak 1.5V fölött adnak! Na, ide kellenek az plusz hőcsövek, hatalmas lamellák és a 2, esetleg 3 db 12-es venti.
És még valami. Én spec. a Scythe Orochimat nem azért vettem, mert agyba főbe húzom a procimat, hanem azért, mert - egy jól szellőző házban - venti nélkül is elbírja alapjáraton.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- Hálózatokról alaposan
- Sorozatok
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest