- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz CsendesMark #79 üzenetére
Mert? Én az Abitban nem csalódtam, óriási tuningokat tudtam előcsalni belőle és rengeteg dolgot kaptam a lapjaik mellé. Igaz én a 2003-as időszakról beszélek. Azóta nem tudom mi történt vele csak azt h lehúzta a rolót.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Nekem az ugrott be hogy a Gigabyte átvette az Abit szerepét. Most olyan szívesen veszek giga lapot mint régen Abit-ot. Számomra a két cég =
Mielőtt szólnátok tudom h R.I.P. Abit[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
vottokar
senior tag
válasz CsendesMark #76 üzenetére
Gondolom kell a hely a drága i5-ösöknek.. De azért jó lenne, ha nem lennének teljesen elszállva az árak. (max megint AMD-t veszek)
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
tlac
nagyúr
-
Zájec
veterán
még mindig nem értem minek pakoltak rá 24db fáziskockát...
mert hogy a tuningnál nem ez számit az tuti....
az ASUS,most példúl 8-fázisútápellátással adja kia P55 lapokat..
-
Vistaboy
veterán
válasz audi100td #70 üzenetére
Jó, semmi probléma, csak egy picit kioktatónak tűnt a hozzászólásod.
Pardon.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
Most adtam el a Q6600-at, aminek az alapja szintén 3 éves volt (Core 2 Duo volt benne először), és pont azért venném ezt is most legalább 3 évre. Később lehet beletenni új VGA-t, erősebb procit, stb.
Most csak az alaplapról beszélek, ha nem esett volna le. De most egyszerre többet kell megvenni, mert ugye generációváltás van. Később jöhetnek az upgrade-ek.
Egy VGA-t nem is lehet 5 évig használni.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
keIdor
titán
Ehh, de minek tervezel 3 meg 5 évre?
Én inkább annak a híve vagyok, hogy kevesebből gyakrabban.
Vehettél volna Core 2 Quad-ot, vagy Phenom II X4-et a drága i7 helyett és cserélhetted volna 1,5 év múlva, és akkor lenne rajta minden, ami új.3 évre nem szabad tervezni, 5-re meg pláne, ez nem autó.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Vistaboy
veterán
válasz audi100td #67 üzenetére
Bakker...
Nekem nem kell most azonnal SATA3, nem értitek meg? De mivel én ezt az alaplapot legalább 3, de inkább 5 évre tervezem venni, addigra lehet hogy jó lenne egy-két ilyen csati, hiszen ki tudja, milyen perifériák jönnek addig ki, amik kihasználnák.
Pusztán egy észrevételt közöltem, nem értem miért esik mindjárt mindenki a fejemnek. Csak arról van szó, hogy furcsállottam hogy az i7 alá tervezett alaplapon nincsenek rajta az újítások, míg az olcsóbb i5-én már rajta lesz.
De ez csak ennyi volt, egy megjegyzés.
-
audi100td
nagyúr
És SATA3-as HDD-nek mégis mi hasznát vennéd? Még a SATA1 1,5Gb/s-os sebességét is épphogy csak súrolják a legújabb merevlemezek. Ennek csak SSD-nél lesz haszna, az meg egyelőre még nem olcsó mulatság, mire elérhető áron lesznek jó SSD-k, úgy is elterjednek a SATA3-as lapok.
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
válasz SpangLee* #64 üzenetére
Ki sír?
Pusztán csak örültem volna, ha már egyszer csúcskategóriás alaplapot veszek, akkor legyen rajta minden új dolog.
De mint mondtam, nem halok bele. Csak furcsállom.
-
SpangLee*
csendes tag
SATA3ért sírni..
-
Vistaboy
veterán
válasz Komplikato #62 üzenetére
Ja, csak idegesítő egy picit, hogy vesz az ember egy Core i7-es konfigot X58-as lappal egy vagyonért - amit ugye nem cserél le egy év múlva -, de alighogy megveszi, máris kijön az újabb, amin van olyasmi, aminek ő is hasznát vette volna - gondolok itt a SATA3-ra.
Jó, nem halok bele, ha nem lesz mindjárt ilyen HDD-m, de azért egy pár évig nem lesz változtatva a konfig, addigra lehet hogy értelmet is nyerne ha lenne rajta ilyen.
-
Komplikato
veterán
Pedig ez már az i965/i975 esetén is így volt, a később kijövő olcsóbb chipsetes lapokat érthető okokból modernebb dolgokkal szerelték fel.
Más.
"Megjelennek a tápellátást is magukban foglaló, Power Over eSATA csatlakozók is, amelyeket elsőként az MSI mutatott be 790FX-GD70-es alaplapján."Szerintem még mindig ez volt az első lap, ráadásul már akkor lehetett kapni, amikor először hallottam róla, míg fent nevezett MSI lap csak nem rég jelent meg boltokban.
AsRock X58 SuperComputer"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
.mf
veterán
válasz birozoli7800 #51 üzenetére
"Am akinek meg az i5 is sokba fog kerülni annak meg ott lesz majd az i3."
Az i3 kétmagos lesz :-/
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
G.I.JOE
senior tag
Hehh, szerintem is durva a 24 fázis, csak tudnám hogy mijaz!!! ....
Valami áramos izé azt tudom! Felhomályosítana vki 1-2 mondatban, mint laikus hallgatót, ha csak annyit is hogy miért jobb esetleg ha több van? -
14adam
addikt
Biztos jó kis tuninglapocska.Énis csak ezt tudom irni "24 fázisú tápáramkört kapott"
-
.mf
veterán
a.) talán lesznek majd újabb x58-ak. A SATA-6Gbps külső chippel van megoldva, azt az X58-as lapokra is rá lehet tenni.
b.) volt már ilyen, 945-975 páros után talán jóval később jött a 965, ami tuningosabb volt, a memókat is jobban járatta, cserébe nem volt rajta CF. Aztán jött a P35 is, és csak utána az X38, ha jól emlékszek.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
vottokar
senior tag
Nagyon jók lennének, ha megjelennének. De szerintem is max techdemok ezek a lapok. A szériákban majd jelentős butítások lesznek..
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
Vistaboy
veterán
Na most akkor hogyan is van ez? Az i7 lesz a csúcsproci, vagy az i5???
Mert nekem nagyon nem világos, hogy ezeket az új ficsőröket miért nem a drága, full-extrás X58-as alaplapra integrálták rá? Jobb alaplapot csinálnak az i5-nek, mint az i7-nek... fene se érti...
-
.mf
veterán
Az i5 procik is már rég kész vannak, csak tudod, előbb tejeljen az i7 és menjen el a C2Q raktárkészlet
Végre SATA-6Gbps, és a Power-over-eSATA is jó fícsör. Remélem az olcsóbb lapokra is rákerülnek ezek hamarosan.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Lipton
őstag
-
P00By
nagyúr
Pafff
-
N-vidi-A
őstag
Nagyon durván néz ki, és tényleg föl is van már szerelve, Gsata. wow
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
MZsoltee
veterán
válasz Sweet Lou 6 #44 üzenetére
Na akkor sok értelme lesz most 70k a legolcsóbb i7es akkor ki fogja megvenni az i5-t?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
MZsoltee
veterán
Ez csak presztízs lap. Sztem nem fog a forgalomba kerülni ilyen, senkinek se érné meg. Megmutatták hogy tudnak ilyent is csinálni, de erre nincs szükség egy 25-30k-s proci mellé senki nem fog 50k-s lapot venni!
-
Móci
addikt
Brutál lapok, szépen megpakolta őket a Giga. Azért az a 24 fázis az nem semmi.
Kíváncsi leszek a többi gyártó megoldására, ha hozzák ezt a színvonalat, lesz miket nézegetni."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Oliverda
félisten
Hagy vakuljon a paraszt.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
CsendesMark
aktív tag
Nagyon tutin néz ki!
A 24 fázis meg télleg brutál, de amúgy is szeretnék még mellé egy 24 pengés Gillette-tAz ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D
-
Zájec
veterán
nem semmi .. 24 fázis kocka...
kiváncsi lennék a magyarázatra, hogy mi indokolja ennek a szükségletét..
természetesen a marketingen kivül....csak azt nem értem hogy hogyan lesz ebböl olcsó alaplap
meg azt sem hogy az elvileg erösebb core i7 -nek elég a 8 és 6 fázis, akkor ennek az elvileg gyengébb core i5-nek minek kell háromszorannyi
-
jambiyya
őstag
24 fázis?
Mellé még 4 vga+egy rakás HDD+tuning és akkor máris nem szörnyülködök a 1,5kwattos tápokon. -
OkosTibiKing
tag
24 fázis nem sok kicsit?
mivel az enyémenis 16 van de abból a proci csak 12-öt kap. pedig az már más kategoria, mint az i5.Okos Vok.
-
Lenry
félisten
ez az ONFI most akkor mire is jó?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Ricco_hun
senior tag
válasz Joachim21 #31 üzenetére
"ha ezek kijönnek, a kutya se vesz többé core2quadot!"
Ez azért kicsit erős kijelentés. És aki nem akar lga775-ről váltani? Mi az, hogy nem akar, mindenki akar, csak nem mindenkinek van pénze új platformra. Azt akarom mondani, hogy elég sok mindenkinek van lga775-ös alaplapja egy gyengébb kétmagossal. Olcsóbb lesz belevenni a későbbiekben egy core2quad-ot, mint átváltani egy i5 platformra. Akkor lehet igaz az állításod, hogyha valaki egy teljesen új gépben gondolkodik. De akkor én inkább már x58+i7-re építkeznék, mint erre az evolúciós zsákutcának tűnő lga1156 foglalatra.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Devid_81
félisten
Azta, jó sok felesleges cuccok lehetett raktáron, ha ilyen tápellátót kapott
...
-
Joachim21
őstag
Pont a Gigabyte, meg az Asus miatt tolta el az Intel az i5 forgalmazását, hogy a raktárkészleteiket el tudják adni! Végül is érthető, a múltkori 2,66Ghz-s i5 tesztet látva, ha ezek kijönnek, a kutya se vesz többé core2quadot!
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
ThaBoss
senior tag
tetszik az a sok fázis, várom milyen tuningra képes...
-
MZsoltee
veterán
"24 fázisú tápáramkört kapott, valamint nevével ellentétben egy Intel P57 chipset teljesít rajta szolgálatot."
Nem is tudtam hogy már van új chipset...
Az a vicces hogy a P55ös lapok már rég készenállnak de a a beléjük való procikról még rendes teszteket em lehet olvasni nem hogy megvenni őket. Túl jók a C2D meg a quadok és túl sok van belőlük raktáron (illetve hozzájuk tartozó alaplapból). Amire kijönnek addigra lehet már a P55 elavult lesz Nevetséges hogy alaplap már lenne fél éve, de proci meg nincs.
-
szuper-t
őstag
További újdonságként a következő generációs, 6 GB/s-os adatátviteli sebességre képes SATA
asszem ez csak 6Gb/s -
lipi67
nagyúr
Én a biosára lennék kíváncsi. Kicsit olyan..tegyünk rá sok mindent, majd jobban elmegy. 24fázis..hm..minek?
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Enton
addikt
Jó lenne tudni, mibe fog fájni egy ilyen plusz a ICi5. Mennyi lehet az árbeli különbség és a teljesítménybeni eltérés egy ICi7-es közt.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
WilliamGhost
tag
jó lesz az az i5
There is no cloud, just other people's computers!
-
bteebi
veterán
Szimpatikus lap, elfogadnám . A power on eSATA-ról eddig még nem hallottam, de nagyon jó ötletnek tartom . A 24 fázis viszont nagyon durva...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
mephi666
nagyúr
"csati hegyek, hová legyek?" basszus... ha ezt valaki megrakja meghajtókkal meg féltéglával, annak tényleg nem árt egy kilowatt fölötti táp... meg egy akkora ház, mint lian li-ék dubai-i tornya... aztán ember legyen a talpán, aki mozgatja utána... brutális...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
LackoMester
addikt
válasz Mr.Csizmás #14 üzenetére
az X48TQD6 deszkámon is ez a helyzet(q9450) semmi gond vele
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
werman
tag
A hátulja remek! 10 USB, ebböl kettö megosztottan eSATA-val, dupla Giga LAN, és szokáso audió csatik 6jack és két digi kimenet, de a megosztott PS/2 port se kutya ritkán látni ilyet a lapokon. Ez a flash memóriás támogatást remélem nem integrálják mert van akinek nem kell és akinek kell az legaláb bolyat tesz bele amilyet akar, hacsak a Win7 nagyon ütösen nem aknáza ki ezt a gyorsitó flasht mer akkor talán télleg elfér. Nem rossz kár hogy tavaly nyáron dobtam össze a gépet már nem akarom lecserélni ,ilyen hamar, meg hát ára is lesz ennek is
-
LackoMester
addikt
jók lesznek azek a i5 procik meg a deszkák is persze...de egyenlöre elég még ami van,böven
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
tlac
nagyúr
válasz juliabrilke #15 üzenetére
dehogynem, már a régebbi lapok is le tudták kapcsolni a fázisokat
-
juliabrilke
veterán
Ez akkor most nem green edition?
-
Mr.Csizmás
titán
EP35-DS3 - 6 fázis (Q6600-al)
sose volt vele bajom.
24 fázis?! először csak néztem, mi az a dzsumbuj ott a foglalat körül.
lezso6: lesz hely mert az alaplapok hátoldalát is hasznosítják, mint új területek alkatrész-elhelyezésre az lesz az Super-ATX 3.0
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
g@bo
nagyúr
tisztánlátás végett, érdemes lenne levetíteni újra, mire is jó ha 3 4 6 8 12 x fázis van a lapon, és létszükség e annak növelése...
gondolom, ezek már az olcsó i5 mellé szánt filléres lapok.
-
tzsolesz
nagyúr
Hát igen, egy 3 fázisú tápellátással rendelkező Asus P5K-SE-ben is úgy hasítanak a Q6600-ok, hogy öröm nézni.
Én személy szerint fesz emelés nélkül 3.4Ghz-re belőttem stabilan, és ez a 3.4Ghz egy Q6600-al mire nem lenne elég ma?
GTA4-en kívül.Vagy az van, hogy ennyire gyengén sikerültek az i5-ös procik, és nem hajlandóak stabil működésre 24 fázis alatt.
Az miért van, hogy az Asus Rampage II Extreme-re is elég 16 fázisú táp ellátás, ami nem mellesleg i7-et hajt?
Ste ténylegesen mennyit támogatnak a procik? Passz, azt sem tudtam, hogy támogatniuk kellene egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
24 fázis...
Egy idő után nem marad hely többnek a foglalat körül.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
zed1983
őstag
Uhh...ez szép, hát lap gyártó legyen a talpán, aki ennél durvább lapot rak a p55 köré...
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Ricco_hun
senior tag
A Gigabyte is tudja hogy vakítson. Lásd még Ultradurable3 vagy mi.
Na ennek ellenére nem semmi alaplapnak ígérkezik. A hátlapi csatlakozók terén nem láttam még ilyen jólfelszerelt lapot. SATA3, Power eSATAA nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
FID
őstag
Nem rajongok a Giga lapokért de ez nagyon kegyetlen!!!
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
Metalfan
senior tag
48 fázisú deszka mikor várható? Anno még 4-8 fázissal is milyen jó tuningeredméyneket lehetett már elérni...
-
TESCO-Zsömle
félisten
És én még azt hidtem, hogy az Asus megalomán 16-fázisú lapjait nem lehet überelni...
Tévedtem...
Ez már-már beteges! Értem én, hogy stabilitás, meg 24fázis, de akkor már inkább digitális. Az kisebb helyen is elfér... Igaz, annak a látványára nehezebb gizdulni...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
old gray
addikt
Durva az a 24 fázis.
Majdnem egyszerre történt a nagy rácsodálkozás.
[ Szerkesztve ]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
shteer
titán
24 fázis fullos kékség
szerintem jónak tűnik..
-
gyiku
nagyúr
szep, de megis csak intel kell bele
[ Szerkesztve ]
hüllő
Új hozzászólás Aktív témák