- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Hát nekem ez az optikai görgető aligha jönne be, ugyanis én a görgő "sebességét" 1 laposra állítom (dokumentumokhoz sokkal jobb, mint mint kilométereket "rollerezni"), ahhoz viszont "racsnis" görgő kell. Meg pl. játékos embereknek is racsnis görgő kell.
Ami az egerek zajhatásait illeti... a gombok kattogásnál már csak az idegesítőbb, hogy a legtöbb racsnis görgő kerepel mint állat, mikor vki tekeri. Ez már a használójának is idegesítő lehet, hát még másoknak a teremben... egész nap azt kell hallgatni, hogy vki rollerezik. Krrrr, krrr, krrr! De pl. az A4Tech egerek görgője racsnis és hangtalan szokott lenni. Olyat kell venni.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Miért ne lehetne kizárni? Egyrészt senki nem mondta, hogy a mostani egeredre kerülne az érintős megoldás..másrészt az érintésérzékeny != nyomásérzékelős. Másrészt bizonyos erőhatásig nem érzékeli megnyomásnak, ahogy a mikrokapcsolóhoz is kell adott erő. Harmadrészt pedig az ergonómiát és dizájnt úgy is lehet alakítani, hogy az emelési pont ne legyen egyenlő a gombok helyével..
Volt MX510/518/Diamondback/Copperheadem. Egyiknél sem gond az oldalsó. -
nyunyu
félisten
A mostani mikrokapcsolós egeret sem úgy emeled meg, hogy az oldalsó gombokat nyomkodod közben. Semmi baj nem lenne, ha nyomásérzékelő lenne a mikrokapcsoló helyén. Sőt, sokkal jobb lenne.
Mostani egeremen a huvelykujjnak szant bevagas felso elen van az elore/hatra gomb, igy akarhanyszor megemelem az egeret, nekifeszul az ujjam a hatra gombnak.
Csak azert nem veszi az eger gombnyomasnak, mert keresztben megszorul a gomb, nem nyomodik be tovig.
Viszont az erintos megoldasnal ezt a hibalehetoseget nem tudod kizarni.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Arghh..dolgoztasd meg kicsit a homlokod mögötti területet.
A mostani mikrokapcsolós egeret sem úgy emeled meg, hogy az oldalsó gombokat nyomkodod közben. Semmi baj nem lenne, ha nyomásérzékelő lenne a mikrokapcsoló helyén. Sőt, sokkal jobb lenne.Mr. G9 kicsit el vagy tévedve az átlag pénztárcákat illetően. Sebaj, "megteheted".
-
Integra
titán
én nem fikáznám az elgondolást vakon, inkább kipróbálnám.
minden esetre azért normális egér formát is tervezhettek volna hozzá...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
edipqe
senior tag
a nő által használt irodai asztalon nem az egér hanem a nő mutat jól!
[ Szerkesztve ]
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
sztyui2
őstag
Az alsó szép, de nemtom mennyire képes pótolni a görgőt ez az új megoldás, és hogy mennyire lesz pontos és kényelmes
-
Womb
senior tag
Szép egerek.Bizonyára nem egy ergonómiai bajnok,de jól néz ki mint munka asztal installáció
Simán eltudom képzelni,egy nő álltal használt asztalon. -
bence78
aktív tag
Flip 3D Hát ez jóóó. Valami normálisabb funkciót is adhattak volna neki
----- inkabb emailben keressetek mert a pht mar nagyon ritkan hasznalom -----
-
Croatush
tag
Hát nekem minden igényemet kielégíti a rádiós optikai 3 gombos egér amin manuális a görgő. Innentől kezdve minden + csak lejjebb húzza a kényelemérzetemet, a + gombokat mindig megnyomom véletlenül, a lézeres "görgő"n meg nem tudom támasztani az ujjamat, stb...
-
RexpecT
addikt
Tetszik az ötlet az más kérdés hogy mennyire használható....
-
ftc
nagyúr
A rendes gombok is legyenk érintősek azt végre elérte az egér amire vágyok... Végre nem lenen hangos éjjel az egér..
-
edipqe
senior tag
nagyon tetszik a konstrukció!
a görgetés új dimenzióját nyithatja meg ha faján müködik a cucc! eddig a középső gombokat sosem használtam (vhogy sosem volt jó semmire), ezért én világ életemben a fölső részen 2 gomb+görgős kialakításokat szerettem. De ezzel a görgő használata és szerepe egy forradalmon mehet át.Nem bánnám ha igazi gémer egerekbe is raknának ilyet. Az lenne csak a teljes öröm a családban. 1 egér mindenre!
[ Szerkesztve ]
I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!
-
Zewa
senior tag
Nekem is volt ien A4tech egerem én is szerettem
Az alsó egér nem tünik rossznak. Ha ez a vmi úgy működik majd ahogy kell neki akkro sztem frankó lesz. ha nem akkor meg nem.
/Én el tudnám képzelni hogy csak az egér közepét kell simogatni../"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Laslow
senior tag
Az IBM egereken lévő görgő helyetti pöcöknél jobban kevés dolgot utálok! Egyáltalán nem tudtam vele finoman, érzéssel görgetni, pedig 5 hónapig használtam azt az egeret.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
ngabor2
nagyúr
válasz Gábor vitéz #22 üzenetére
semmit nem állítottam be, az linux. néha én is megepődök, hogy amit win alatt csak billentyűzéssel, vagy sok-sok kattintással lehetne megcsinálni, linux alatt pár katt.
mikor valamelyik barátomnak épp msn-en magyaráztam pár dolgot, és negyedjére hangzott el, hogy "középső gombbal", akkor kiakadt, azt mondta, hogy ennyit nem lehet egy gombbal megcsinálni. de akkor dobta le az ékszíjat, amikor elmondtam, hogy ezt 2-gombos egérrel is lehet játszani, ott egyszerre a 2 gombot lenyomva "megkapjuk" a középsőt.
-
DarkByte
addikt
Kövezzetek meg, én Genius egereket használok mióta számítógépem van, és nekem semmi bajom nincs a görgőt leszámítva ami azért gyorsan elkopik. Úgyhogy én üdvözlöm ezt az újítást, aztán majd kiderül milyen a gyakorlatban. Nem mindenki gamer, és nem mindenki akar több tízezret egérre költeni.
[ Szerkesztve ]
-
whYz
őstag
hmm ez az optikai görgő cucc tényleg nagy 5let
de hogy genius? mekkora ratyiság...
remélem logi, razer hamar lépnek -
Gábor vitéz
tag
Alapvetően munkához nekem is megfelel a görgő. De néha játszom is. És anno a 3 gombos (dexxa ) egeremhez konfigoltam be a játékokat (1. elsődleges tűz, 2. másodlagos tűz, 3. ugrás, fordított y tengely + billentyűn wsad a mozgás space a guggolás) és ezt annyira megszoktam hogy még most is az fps-eket így állítom be. Viszont a másodlagos tűz az egérgörgőn elég kényelmetlen. (tudom, próbáltam más kiosztást, de már nem játszom annyit hogy legyen időm átszokni).
Ha nem sajnálnám, átkalapálnám a CH-et!
Vetkőzz szépen Tündérke! A kívánság az kívánság!... (o)(o) XD
-
Gábor vitéz
tag
Pont a legegyszerűbb bill. kombinációt állítottad be? Ezt két ujjal csukott szemmel is lehet nyomni...
Nálam az undo/redo páros van az oldalgombokon, középső mikor mi (flashben export, ps alatt 'save for web' ezek mind 4 gombos kombók lennének...)Régebben msie 2.0 volt, azzal szoktam meg a profile-okat. És szívtam rendesen amikor a razer ch-hez nem adtak saját profilert! Az intellipoint meg nem ment vele. Egy év után találtam egy mindössze 100KB méretű kis progit (mousehook), aminek még grafikus felülelete sincs (mindent xml-ből lehet állítani) de végre minden programhoz külön be tudom állítani a gombokat.
-
nyunyu
félisten
Szerintem nagyon jó, ha a lap aljáig akarok menni, akkor csak folyamtosan húzni kell kicsit erősebben, és gyorsan leteker, nem kell a görgőt folyamatosan "rángatni".
Logitech MicroGear gorgojen (MX620/VX Nano/VX Revo/MX Revo) meg eleg egy nagyobbat huzni ha freespin modban van, aztan barmilyen hosszu oldal vegere lescrolloz.
Mielott tulfutna az ember a keresett reszen, akkor meg eleg finoman rautni a lendkerekre, aztan megall.Nekem már kényelmetlen a sima görgő.
Nekem is minden bajom volt, mikor anyam MX500-aval probaltam netezni.
Allandoan megallt a scrollozas mielott rautottem volna a gorgoreHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Lipton
őstag
Na de itt görgő helyett van egy széles dolog, amire rárakod az ujjad, és tudsz vele fel-le, jobbra-balra görgetni. Szertintem nagyon jó, ha a lap aljáig akarok menni, akkor csak folyamtosan húzni kell kicsit erősebben, és gyorsan leteker, nem kell a görgőt folyamatosan "rángatni". Emelett lehet nagyon finoman is görgetni vele. Nagyon jó a nyomásérzékenysége, olyan sebességgel görgetek ahogy csak akarok.
Nekem már kényelmetlen a sima görgő.[ Szerkesztve ]
-
Gismo
addikt
Nekem nagyon tetszik ez a megoldás...de kiváncsi lennék az érzékenységére.
Ha jó ára lesz itthon lehet h veszek... -
Alex91
félisten
amit meg szerintem feledhetnének nagyon gyorsan, az a kattogó mikrokapcsoló. kb. 10 éve használtam néha egy sun egeret. 3 gombos kocka volt, de nem kattogott.
Valoszinuleg ergonomia. Pl. az Apple Mighty Mouse golyojanak egy kulon csipogo adja a racsnis hangot, nelkule hangtalan lenne...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Cathfaern
nagyúr
Nem teljesen értem miért ez a nagy ellenzés Szerintem jó lenne, ha eltünne végre az utolsó mozgó alkatrész is az egérről, illetve a jelenlegi görgőkben engem nagyban zavar az, hogy bár lehet oldalra görgetni, de ez egy teljesen másfajta mozgást igényel, s (legalábbis nekem) nem esik kézre. Ráadásul lehetetlen átlósan görgetni.
Mod: ez igazából nem ngabor2-nek ment, nem tudom miért válaszra nyomtam.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Az miért jó, hogy van egy 1600DPI-s egerem, de én 800-al használom?
-
Lenry
félisten
fúúúúúj.... hogy én hogy utálom azt a kis joystickot az IBM laptopokon... nekem nagyon nem jött be... elismerem: innovatív ötlet de nálam nem nyerő (nem mintha a tapiegeret jobban szeretném)
Gábor: én nagyon szeretem azokat az egereket amelyeken van néhány plusz gomb... egy régi A4Tech egerem van, amin van két programozható gomb oldalt, nálam a másolás és beillesztés funkciókat töltik be és már nem tudnék meglenni nélkülük furcsa is ha leülök valaki gépéhez és nincs ott az a két gomb amikor kellene
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
ngabor2
nagyúr
de ez nem golyó, hanem optikai szenzor. oké, hogy gyakorlatilag ugyan arra jó, csak eggyel kevesebb mozgó alkatrész.
amit meg szerintem feledhetnének nagyon gyorsan, az a kattogó mikrokapcsoló. kb. 10 éve használtam néha egy sun egeret. 3 gombos kocka volt, de nem kattogott.
j, a görgető, mint gomb, az nagyon kell. nálam a 3-nál több gomb le van tiltva, nem szeretem. viszont a középső gomb nélkül nem sokmindent tudnék csinálni, jobb rendszerek nagyon kihasználják.
-
Lipton
őstag
válasz Gábor vitéz #3 üzenetére
Próbálj ki egyszer egy IBM Scroll Ponint Pro egeret, és többet nem veszel mást.
Egy olyan pöcök van rajta a görgő helynén, mint amilyen az IBM notebookok billentyűzetén, csak sokkal szélesebb. Ugyanúgy nyomásérzékeny, minél erősebben húzom, annál jobban görget. -
Lenry
félisten
hmmmm.... golyó a scroll helyén... hol is láttam ilyet.... hol is.... áááh megvan Apple...
milyen géniuszian eredeti ötlet[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Taky
senior tag
"Komolyan mondom visszasírom a régi logitech first mouse egeremet!"
Nekem még megvan egy régi(8! éves) logitech 3 gombos, golyós egerem, és még mindig műxik! Igaz, már nem én használom. Hogy az az egér mennyit kapott pedig! diablo, diablo2 stb...
[ Szerkesztve ]
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal
-
Thulcandra
senior tag
nagyon ratyin néz ki mindegyik, főleg a felső 2, inkább átalakítok egy darab FA szappant, mint hogy ilyet vegyek
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Tirexi
addikt
LOLmá milyen egér ez???
Maradok a G9-nél..... -
gandrus
tag
Vicces, hogy a legalsó képen lévő Navigator 525 szinte kiköpött úgy néz ki, mint a Logitech MX 610-esem...
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Végre rájöhetnének már az egérgyártók hogy a görgőt el kéne paterolni a rákba az egér tetejéről és 3 teljes értékű gombot rakni a felső részre. Vagy legalább kiszélesítenék azt a csökött görgőt! (a'la a4tech) Komolyan mondom visszasírom a régi logitech first mouse egeremet!
10 eve lehetett valasztani, hogy felul 3+1 huvelykujj gombos Logitech MouseMan-t veszel, vagy felul 2+alul 1+gorgos MouseMan+-t.
Erdekes modon a gorgo nelkuli MouseMan eleg hamar eltunt a sullyesztoben, egyszeruen nem volt ra igeny, mert a gorgo elonyei boven tulmutattak az eggyel kevesebb gomb hatranyan. (Mar ha nem szamolom azt, hogy a gorgo is gomb egyben, raadasul a MouseMan+-on nem lehetett veletlenul odebbgorditeni megnyomas helyett, annyira kemenyen docogott.)Engem egyebkent nem zavar hogy felul "csak" 2 gomb+gorgo van, ugyanis teljes erteku gombkent hasznalom a huvelykujjnal levo kettot is, gorgot meg csak gorgetesre.
4 gomb+gorgo szvsz boven eleg barmely programban, nem vagyok en polip, hogy egyszerre 8-10 kozul kelljen valasztani, arra meg ott van a billzet...Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Gábor vitéz
tag
A második egér egész használhatónak tűnik játékra. Bár lézerben az 1600dpi még nem az igazi, de a görgetőfelület elég széles, hogy rendes gombként lehessen használni.
Végre rájöhetnének már az egérgyártók hogy a görgőt el kéne paterolni a rákba az egér tetejéről és 3 teljes értékű gombot rakni a felső részre. Vagy legalább kiszélesítenék azt a csökött görgőt! (a'la a4tech) Komolyan mondom visszasírom a régi logitech first mouse egeremet!
-
hzcs
senior tag
a felső 2 egér a vicc kategória
-
Thomas1
addikt
Hmm, jól néz ki ez az optikai szenzor, de valaki használt már ilyet? Kíváncsi lennék, mennyire lehet pontos itt az optika.
Nem mintha le szeretném cserélni a jó öreg MX310-em, teljesen elégedett vagyok vele, csakhát a kíváncsiság.Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- eBay
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Android szakmai topik
- Iqos cigaretta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Sony XPERIA 10 IV 128GB, fehér színben + ajándék
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla