- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Processzor és videókártya váltás után nincs kép és billentyűzet.
- Milyen monitort vegyek?
- E-book olvasók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Peter89x
csendes tag
A szobai fényviszonyok közötti vacak képminőségnek technikai okai vannak. A szuperlassításhoz egészen egyszerűen fényre van szükség!
Ilyenkor ugyanis olyan "zársebességgel" és fps-el rögzít a készülék, hogy a szenzornak sokkal-sokkal rövidebb ideje van egy-egy képkocka rögzítésére, így "nem jut elég fény a szenzorra". Ezt a telefon, feltételezem, magas ISO értékkel kompenzálja, ami valóban a képminőség rovására megy. Ez nem azt jelenti hogy rossz a telefon.
Ha megnézed a The SlowMo Guys bármelyik zárt térben készült videóját, szinte kivétel nélkül iszonyatos teljesítményű lámpával/lámpákkal világítják meg a felvétel tárgyát (sokszor még kint is..!) az 1000/2000 fps videók közben, pedig pl. a Phantom Flex 4K nem egy sz.r kamera. Sőt, ilyen fps mellett már az is számít, hogy a lámpa milyen tápegységről üzemel, mert egy 50Hz hálózati betápnál igen szépen látszódna a fényerő szinuszos váltakozása is. -
Peter89x
csendes tag
Esetleg tudsz csinálni videót az s20FE-vel is? Megnézném a különbséget. Simán lehet amúgy, hogy tényleg rosszabb, nem tudom, én a szuperlassítással még nem játszottam.
De általánosságban elmondható, hogy ha elég fény áll rendelkezésre, az a minőségnek csak a javára kell, hogy váljon. Persze tudom, hogy nem mindig opció egy erősebb fényű zseb/fejlámpával világítani, ha az ember elé kerül egy ad-hoc szituáció, amit így szeretne rögzíteni.. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest