Új hozzászólás Aktív témák
-
zombinyul
addikt
válasz
holozis_HUN #190 üzenetére
Szia!
Kijelző csere! -
holozis_HUN
addikt
Sziasztok!
Galaxy S2 telefonomba beleégett 1-2 dolog... Ki lehetne valahogy javítani?
-
zombinyul
addikt
Rühellem a Samsungokat, de az tény, hogy a kijelzői nagyon szépek.
Egyébiránt az igaz, hogy állandó maximum fényerőnél hamarabb beég kijelző amoled technológiánál (supernél is, pentilenál is)? -
exelsior1
senior tag
-
Cannabis7
senior tag
válasz
exelsior1 #152 üzenetére
nem tudom, én látom még mindig 2014ben a sok usert kézzel takarva a teló képernyőjét sétálva...
Nekem egy Blackberry z10-em van, elvileg IPS-panellel, nekem fél fényerőnél is tökéletesen látható minden a legnagyobb napsütésben, hát még 100%-nál.
De lehet nekem túl jó a szemem... -
exelsior1
senior tag
Még egy kis szemléltető kép arról hogy mekkora a fejlődés sz S5 esetében [link]
-
exelsior1
senior tag
Na, ez egy elég jó összehasonlító videó az S5, Z2, HTC One M8 kijelzőjéről
-
exelsior1
senior tag
válasz
f(x)=exp(x) #182 üzenetére
Én annak idején tab 7.7-en, elképesztő élmény, pedig annak tényleg még elég vacak volt a kalibrációja. Bele sem merek gondolni milyen lehet manapság OLED TV-t nézni
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
Parallaxis #181 üzenetére
Az lehet, sAmoleden még nem filmeztem.
-
Parallaxis
addikt
válasz
f(x)=exp(x) #180 üzenetére
.....de senkit sem érdekel a másiké.
Szándékosan nem így fejeztem be, mert pont, hogy érdekel a másik véleménye is!
Az egy másik dolog, hogy nem értünk egyet valamiben.Nekem a tabomnál nagyon hiányzik a fekete szín, sokat filmezek rajra, sok a sötét rész....
Filmezz sokat SAMOLED kijelzővel is, aztán rájössz, hogy a fekete nem minden, mert sok részlet pont itt veszik el, ami IPS-en még látszott (Note 3 - iPad 3 tapasztalat).
Bár hozzáteszem, hogy az új Tab-ok kijelzőjét még nem teszteltem ilyen téren, úgy azok akár ezt meg is cáfolhatják.
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
Parallaxis #175 üzenetére
......de senkit sem érdekel a másiké.
Kezd személyeskedésbe tirkolni a vita.Nekem a tabomnál nagyon hiányzik a fekete szín, sokat filmezek rajra, sok a sötét rész.... meg könyveket olvasok könyveket is, ami elég jól néz ki 8"-on, és nem fárasztja a szemem.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Parallaxis #178 üzenetére
ignore
-
Parallaxis
addikt
válasz
Quasi_modo #176 üzenetére
Olvasás és szövegértés egyes.. leülhetsz..
Írtam fentebb, hogy nem az én véleményem, hanem egy szemésszel beszéltem erről, aki viszont a téma szakértője.. Rá utaltam, nem magamra...
-
pengwin
addikt
válasz
Quasi_modo #176 üzenetére
Egy ilyen komment után inkább szagértő.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Parallaxis #175 üzenetére
Te egy szakértő vagy.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Quasi_modo #173 üzenetére
A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van
ettől még nem lesz szakértője a témának.
-
anorche1
őstag
válasz
Stauffenberg #172 üzenetére
Ezt még emésztem egy picit
Köszi a kimerítő választ!(#171) Khelben
Nem lógtam én, csak senki nem mondta hogy figyelni is kell -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Parallaxis #168 üzenetére
Jó rendben. Nekem meg a Béla bácsi mondta aki szintén szakértő.
De az is lehet, hogy van saját szemem, és van saját véleményem. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
anorche1 #170 üzenetére
Ennek komplett szakirodalma van, sőt a colormanagement egy önálló iparág. A színhelyesség megállapítása referenciák alapján zajlik. Monitor esetében ezt a színtér fedettséggel jelöljük, de ez sem jelent önmagában semmit, ha egy monitor mondjuk fedi az Adobe RGB 85%-át, az még a színtéren belül még eltolódhat valamilyen irányba. Összességében az a jó, minél nagyobb hányadát fedi a referencia színtérnek (nem csak Adobe RGB létezik, de a fotós-grafikus-videós szakmában ez egy sűrűn előkerülő referencia). És akkor még nem beszéltünk a kijelző kalibrálásáról (meghatározott színhőmérsékletre, gammára belőni az RGB színcsatornákat), mely legalább olyan fontos, mint a megfelelő megjelenítő kiválasztása. Tökéletesen ugyan azt nem fogod látni mint ami printen van (sőt print és print között is van bőven eltérés, részben a nyomdatechnológia miatt, részben a hordozók miatt).
Persze van aki szerint csak woodoo az egész és értelmetlen, részben egyet tudok érteni, mert egy kicsit túlfújt lufi ez az egész (print esetén amúgy is a proof számít leginkább, nem a monitoron megjelenő kép), de azért ha valaki színekkel dolgozik, elvárható legalább egy 100%-ot tudó sRGB színtér (persze nem baj ha többet tud, sőt) és a kijelző megfelelő kalibrálása (műszerrel, természetesen, ezek ma már nem drágák). Ott van a Nexus 7 (2013), aminek a kijelzője az sRGB színtér 102%-át fedi le, ez egész jó ha webre akarsz feltölteni fotókat és ezen szerkeszted meg. De alapból úgy jön ki a gyárból, hogy kissé szarul van kalibrálva, nem érzékeled rajta annyira a szaturációt és szerkesztés közben hajlamos az ember túlhúzni. Egy rendesen kalibrált, normális megjelenítőn már látod a hibát. Múltkor bekalibráltam egy X-Rite Display Pro-val, van hozzá ingyenes alkalmazás is, igaz a kijelzőt nem állítja át a kalibrált színprofilra, de az appon belül meg tudod nézni a fotóidat kalibrált színekkel. Van előtte-utána nézet is... ezen is látszik, hogy nem elég a jó minőségű megjelenítő, fontos a kalibráció is.
-
anorche1
őstag
Valamit nem értek. Kidönti el hogy egy kijelző színhelyes e, vagy sem? Egyszer le lett gyártva egy kijelző, amire valaki aztmondta hogy na ez a tuti, ez a színhelyes, ami ettől eltér az fakó/túlszaturált/stb.?
Vagy úgy jelenjen meg a kép a kijelzőn, olyanok legyen a színek mintha pappírra lenne nyomtatva? De nyomtatás végeredménye is lehet teljesen más, ha más papírt, más festéket, más beállítást használunk.
Vagy lelet fotózva mondjuk egy fa, és cél hogy a kijelzőn megjelenő színek olyanok legyenek, hogy ne lehessen tudni hogy most a fát, vagy csak egy fotót nézel? De ez sem jó, mert a fényképezők is eltérő színeket mentenek el. -
exelsior1
senior tag
válasz
Parallaxis #168 üzenetére
Azt hiszem bizonyos szintig mindenkinek fárasztja az olvasás (a fény) a szemét, ezért szoktak este olvasgatni hogy elaludjaknak, amikor több száz oldal tanaynagot kell napközben mondjuk tanulni akkor is nagyon fárasztja a szemet, csak én kb 20 oldalnál adom fel, más meg 200-nál
De Oled kijelzővel menne 1000 is akár, ha az agyam elbírja .D
-
Parallaxis
addikt
válasz
Quasi_modo #165 üzenetére
Ezt nem én találtam ki, hanem szemész mondta, ő meg azért kicsit jobban ért a témához mint mi.
-----
exelsior1:
Vagyis a te eseted nem mérvadó, mert az emberek zöme nem így lát.
-
Robertoq
őstag
válasz
Peterson_ #144 üzenetére
Értem mire gondolsz, de adott képet megnézhetem a telefonon, laptop kijelzőjén, monitoron, tévén, tableten...
és engem max akkor zavarna, ha mindenhol valóság lenne csak a mobilomon nem, de ez nem így van. És mint írtam akkor van annak is csak értelme ha a forrás is "valóságos".(#141) Cyberpunk válasza
Nem csak ízlés: ha valaki ennyire ragaszkodik egy mobilnál a valósághoz, akkor hogy viszonyul a többi megjelenítőhöz ami legyen akár egy mozivászon. -
exelsior1
senior tag
válasz
Parallaxis #164 üzenetére
Nekem pont ez a bajom a papírral, fényérzékeny a szemem és ha könyvet olvasok nagyon hamar elfárad a szemem, még ha alig van világítás akkor is, egyszerűen a papír is égeti a retinámat
Az Oled kijelzők viszont fekete alapon halvány fehér betűkkel is tökéletesen olvashatóak és nem bántják a szemem, a Galaxy S-em óta tanulni gyakorlatilag csak telefonon szoktam, mert nincs limitálva hogy mennyit bírok
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Parallaxis #164 üzenetére
Szép amit írsz, van is benne talán valami, de azért gondold végig még egyszer.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Quasi_modo #162 üzenetére
Ez jó is, ha az a világos háttér pl papír, és nem világító fehér.
Megsúgok egy titkot, a papír is "világít", igaz nem saját fénnyel, hanem a fehér felületről visszavert fényt juttatja a szemedbe. Ha a kijelző háttérvilágítása azonos intenzitású, mint ez, akkor gyakorlatilag nincs különbség.
A szem fáradását sem a háttérvilágítás okozta régebben sem, hanem az ahhoz használt fénycsövek frekvenciája. Mert bár tudatosan nem érzékelted a villódzást, de a szemedet fárasztotta.
A modern ledes megvilágításnál, vagy ledes kijelzőknél ez már olyan magas frekvenciájú, amit nem nagyon képes érzékelni a szemed, így megfelelő fényerősség beállítása után csak annyira fárad el a szemed olvasás közben, mint egy sima papírkönyvnél. Itt meg inkább az a gond, hogy olvasás közben "elfelejtesz" pislogni és kiszárad a szemed, ha ezt tudatosítod magadban és erőlteted a pislogást, akkor nem okoz gondot az olvasás (már, ha egyébként egészséges a szemed, vagy megfelelő szemüveget/kontaktlencsét használsz). -
exelsior1
senior tag
válasz
Dealer95 #161 üzenetére
Nos alapból a 6 col és a Hd felbontás nem épp praktikus de még belefért, nem éreztem pixelesnek. Viszont a képzaj már látható és némiképp zavaró sajnos de együtt lehet élni vele. A színek eléggé kékesek, hidegek rajta de tulajdonképpen hozza a G2 szinvilágát. A hajlítottság nagyon hiányzik, szerettem azt a kijelzőt, a fehér is egész jó rajta, egy picit kékes, a fényereje kielégítő, de az S5 akár 1.5-szerese is lehet napsütésben. Nem rossz a Flex kijelzője de fasorban sincs az S5-höz képest, de ez számomra legalábbis, igaz a létező összes kijelzőre jelenleg
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Parallaxis #155 üzenetére
Nem véletlen, hogy minden normális olvasnivaló világos háttéren van.
Ez jó is, ha az a világos háttér pl papír, és nem világító fehér. -
Dealer95
őstag
Neked volt már több G Flex-ed.
Az S5-nek milyen a kijelzője, fényereje ahhoz képest? -
exelsior1
senior tag
válasz
Parallaxis #159 üzenetére
Ez az első Samoledes teló aminél nem látom a pentile hátrányát
-
Parallaxis
addikt
válasz
Dealer95 #157 üzenetére
Ugyan ezt tudom mondani LG G Flex esetében.
A G Flex színhűségét ne bolygassuk, hisz a gyártó maga is elismeri, hogy elég korlátozott a színtér, amit meg tud jeleníteni.
De öröm, hogy legalább a fehér megy neki---
exelsior1:
Az S5 sokat fejlődött a Note 3-hoz képest is, nálam már hófehér
A pentile elrendezés miatt ez nagyjából fizikai képtelenség (a valódi fehérhez szükség van minden pixel esetén mindhárom alpixelre, ami ott ugye nincs meg), de ezek szerint ügyesen trükköznek.
-
exelsior1
senior tag
válasz
Parallaxis #156 üzenetére
Az S5 sokat fejlődött a Note 3-hoz képest is, nálam már hófehér
-
Parallaxis
addikt
válasz
exelsior1 #154 üzenetére
Itt az eredeti kép: [link]
Note 3-on, iPad 3-on és egy 24"-os Dell monitoron megnézve, a monitoron és az iPaden közel megegyező látvány, Note 3-on kicsit kékesebb, ami külön nézve annyira nem feltűnő, ami viszont igen, hogy a háttérben lévő fű színe köszönő viszonyban sincs az eredeti színekkel.
-
Parallaxis
addikt
A szemednek is jobb, ha sötét alapon vannak világos betűk: könnyebb rá fókuszálnia.
Ha kérhetem még véletlenül se tervezz UI-t, vagy kezdj bármibe is, aminek köze van az ergonómiához
Pont, hogy az inverz megjelenítés kicsinálja a szemed, ilyen elrendezésben 8-10 A4-es oldal után már fárad a szem rendesen és képtelen rendesen fókuszálni.
Nem véletlen, hogy minden normális olvasnivaló világos háttéren van.Nem véletlenül van ilyen mód e-book olvasókban.
Valóban nem véletlenül. Csak az ok nem a könnyebb olvashatóság, hanem az, hogy sötétebb helyen úgy tudj olvasni, hogy a környezetedet minimálisan zavarja a kiszűrődő fény.
-
exelsior1
senior tag
Játszunk egy logikai játékot
Itt a kép (sajna csak ilyen kicsiben érhető el közvetlenül) amin a tigrisen bizonygatják, hogy milyen vacak az S5 kijelzője. Na, ha én megnyitom az S5-ömmel, akkor a Nexus 5 kijelzőjét reprezentáló tigris fehér, ahogy annak lennie kell (ha kékes-zöldes kijelzőm van, akkor kékes zöldesnek kéne lennie a tigrisnek), alul egy halványan kékes-zöldes tigris van ami az ő S5 kijelzőjén látszik (namármost ennek már simán kék-zöldnek kéne lennie, hiszem egy kékes-zöldes kijelzővel nézek elvileg egy alapból kékes-zöldes képet
), egy pont ide, de ha megnézem a kép eredetijét (ez ugyanaz csak megfordítva, csak ilyet találtam belinkelhető állapotban) akkor bizony az S5-ömön még fehérebb! és szebb mint az elvileg Nexus 5-ön látható színhelyes tigris, még egy pont ide. És, biztos ami biztos megnéztem normál módban is, ott is fehér még egy pici kékes beütéssel, bár az egész értelemszerűen jóval szaturáltabb, de picit sem hasonlít arra amit a Phonearénán mutatnak, (ellenőrizve monitoron is.) Még egy pont ide, és nagy fekete pont a Phonearena-nak. Vagy hibás kijelzőt kaptak, vagy szándékosan trükköztek, mert ilyen fehéret legutoljára a Galaxy S2 produkált
És ez már tényleg nem elfogult írás, gyakorlatilag tudományosan van minden, saját teszt, megfigyelés, "mérések" stb alapján bizonyítva. Ennyi, az én S5-ömön az a fránya tigris elképesztően szépen néz ki és fehér!
-
Khelben
nagyúr
Galaxy S2 a telefonom, annak botrányosan rossz a láthatósága napfényben. Note3 lesz az utódja valamikor, de előtte kipróbálom napfényben, mert nem akarok még egyszer így járni.
Tabletben viszont nagyon jó az amoled, mert az az egyetlen kijelzőtípus, amivel sötétben lehet olvasni anélkül, hogy kiégetné a szemem. Erre se a tft, se az ips nem jó.
Beégést viszont egyiknél sem tapasztaltam, pedig mindkettő 2 éves és használva vannak rendesen. -
exelsior1
senior tag
válasz
tothmaxy182 #131 üzenetére
A phonearena hírhedt a Samsung ellenességéről, ha az én telómon megnézném film módban a képet akkor hófehér a "dög" rajta, sajna ezek folyton a legszaturáltabb módot nézik és pillanatra sem állítják be a "színhű" módra nehogy normálisnak tűnjön a kijelző
, normálban meg igen picit kékes persze a többség még mindig annak a színvilágát imádja és nem a színhelyesség érdekli őket sajnos , de film módban a színhőmérséklet gyakorlatilag tökéletes és a fehér is miközben ha bármilyen IPS-t nézek na ott már tényleg az első gondolatom hogy ez a fehér bizony inkább egy kékes valami (de ugyebár a szemünk is megszokik egy színvilágot úgyhogy lehet fehérnek látnám pár hét után). És még egyszer ég, S5-nek film módban már nincsenek mű színei, ezt felejtsük el, Pl egy bármilyen emberi arc sokkal élethűbb tónusokkal jelenik meg mint az általam eddig látott LCD-knél. (mellékesen a gamma is majdnem tökéletes, 2.25, a 2.2 helyett, miközben már ezzel is trükköznek az IPS-eknél hogy élénkebb képet adjanak, az Xperia z2 Pl 2.65!)
Ja és a napfényben való olvashatóság kérdésére annyit, a YouTube tele van tesztekkel amin az S5 még az Iphone 5s-t is elveri ebben (picivel) mellékesen idén a legnagyobb napütésben is mindent láttam rajta gond nélkül, az a 690 nit párosítva a minimális fény visszaverődéssel működik azért
Hm, nagyon unatkozhatok ha van időm ilyen regényeket írni Lol. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Csapoati #134 üzenetére
Nekem még régebbi van (SGS Advance), de a környezetemben akadnak S4, S5, Note II, Note III telefonok, azok sem sokkal jobbak. Egyszerűen szarul vannak belőve a színek, túlságosan szaturáltak és túlságosan kontrasztos. Ez persze a userek 98%-nak sokkal jobban bejön, hiszen eyecandy, de nekem az IPS józanabb színei (Nexus 7 - 102% sRGB) jobban bejönnek. Ezért van, hogy telefonon nem szerkesztek még mobil fotót sem, átdobom táblagépre inkább.
-
Lomha 8V
addikt
Kicsit erőltetett ez az összehasonlítás szerintem. Én mindkettőnek meg tudom látni az előnyeit.
-
Peterson_
addikt
válasz
Robertoq #140 üzenetére
Engem azért igen.
Bár tök jó érzés visszanézni mobilon a képeket, hogy "öcsém milyen gyönyörű".
Csak aztán átdobom gépre, és máris kevésbé élénk, más a kontraszt és még sorolhatnám.
Nyilván több dolog is közrejátszhat, mert a monitorom sem egy acélos darab, de ahogy már írtam is, egy minimális eltolódás van.
Ezt persze szépen kompenzalják a különböző képmódok, de van ami csak erre jó, használat közben meg ront az élményen, ha az ember szeme már hozzászokott az eddigi színekhez. -
Andrejka
csendes tag
Én múlt héten vettem a 10.5-ös verziót és azt kell mondanom, hogy ez a marketing bullshit tényleg nem tér el sokban a valóságtól. Hihetetlen képminősége van, tényleg leesik az álla az embernek tőle. Főleg egy jó minőségű, 1440p-s videót nézve! Ráadásul a Rawdroid-al megnyitottam a Nikon nyers állományait és az is durván jól néz ki.
-
ctvagyok
őstag
válasz
Csapoati #136 üzenetére
Pontosan. A "hír" a tab S sorozat reklámja. És az eddigi tesztek amiket olvastam róla mind azt írják, hogy ott van nagyon kijelzőben.Mondjuk nincs garancia, hogy minden új samoled olyan jó lesz majd , mint a tab S ben.Attól hogy valami IPS, még lehetnek helytelenek a színek.Meg lehet nézni a töbi gyártó készülékeinél mit mértek a MA tesztekben.Persze S5 lehúzása is könnyű, ha egy színhelyesebb telefonhoz hasonlítjuk.De nézzünk már meg egy LG G2 vagy HTC M8 hoz képest.Akkor is menne a fika?(tudom a G2 nagyon jó)
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Cyberpunk #135 üzenetére
De ez már a Tab S kijelzője, ami még jobb, mint az S5-é.
PenTile-ról ezt írták: Thankfully the pixel density on the Galaxy Tab S 8.4 is high enough that I wasn’t able to discern individual pixels or be bothered by the diamond PenTile layout. I will admit that I’ve never been the most sensitive to PenTile or PenTile-like sub pixel arrangements, so your mileage may vary.
Lehet, hogy még nem tudnak QHD-t nem PenTile megoldással. -
Csapoati
nagyúr
válasz
Cyberpunk #133 üzenetére
Write-only?
(nem megsértődni
)
#115, #126Ezek objektív mérések. Utóbbinál ott van a Tab S fehér színhőmérséklete, a referencia 6504K-hez képest 6516-ot tudott, ami messze a legjobb érték a tesztelt cuccok között. Lehet, hogy régen szarok voltak az AMOLED-ek, de 2014 második fele van. Ha korábbi cuccokon nézted és azok alapján vontad le a következtetést, az oké, csak közben léptek pár szintet a Samunál kijelzők terén (sajnos sok másban meg nem).
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Cyberpunk #130 üzenetére
Csak ket teszt lett linkelve nemreg a hozzaszolasokban ahol dicsertek a pontos szineket, sebaj.
Amugy nyilvan a sajat infografikajukon nem fogjak a hatranyokat leirni, ahogy pl. az Apple sem csempeszi be ket amazing koze a bovithetoseg vagy az nfc hianyat (tudom, ezek haszontalan dolgok, stb.). -
tothmaxy182
őstag
Hát azért ha megnézed ezen a linken az összehasonlító képek közül pl az utolsót. Azért az a fehér tigris az S5-ön inkább világoskék, a Nexus-hoz képest...
De ez most nem fika vagy ilyesmi. Önmagában nagyon szép az amoled. Csak azért írtam, hogy ha már a cikk a hypolásról szól, akkor azért érdemes az ellenkező oldalt is megemlíteni!
-
Cyberpunk
félisten
Hátrányok persze nincsenek megemlítve.
Olyan szép, mikkor beég az állapot sáv, vagy erős napsütésben nem látunk semmit. Két előnye van a kontraszt, meg a fekete, fogyasztásban is jobbak elvileg, de amit nyer a feketénél, azt el is bukja a világos árnyalatoknál, tehát értelmetlen fogyasztás szempontjából hasonlítgatni, nem ezen fog múlni! a túlszaturáltság az egy dolog, a műszínek is jellemzőek rá. Hiába lehet színhőmérsékletet állítani most már, legtöbb esetben van három választható profil azt kész, de még úgy is gáz. Persze az emberek egy jó részének tetszik, de messze van a természetestől, ez meg már szubjektív.
-
myckie2
őstag
válasz
tothmaxy182 #128 üzenetére
Le vagy maradva... Az még az S3-as korszakban volt, az S5-nél már fehér az fehér...
-
tothmaxy182
őstag
Nekem aztán mindegy, hogy milyen a kijelzőtechnológia, vagy hogy mi a neve. Csak az számít, hogy ha a kezembe veszem, és nézegetem, akkor tetsszen, megfeleljen az elvárásaimnak. Ennyi... Most IPS-t használok, és teljesen rendben van!
De ha már amoled istenítés, akkor a Samsungos összehasonlító képekből kicsit hiányolom, hogy a fehér szín az inkább világoskék legyen az amoled oldalon...
-
ssppiikkee
tag
Én személy szerint nagyon szeretem az AMOLED-et. Mikor annak idején meg lett az első Galaxy S-em elámultam a kijelzőtől, akkoriba nem akartam elhinni hogy lehet ilyen kontrasztos szineket csinálni
Sőt akinek akkoriba mutattam mindenkinek nagyon tetszett, több ismerősnek is samsungja van, már csak a kijelző miatt is.
Szóval azóta volt már rengeteg telefonom (iPhone 4 IPS, Sony TFT-LCD, stb) de valahogy az AMOLED mellett maradok! A beégés tudom hogy van az AMOLED-eknél, de annyira nem találkoztam még durva beégéssel (Telekom üzletben S4 bemutatótelefon az nagyon durva volt, de persze az éjjel nappal aktív kijelzővel ment, nemcsoda) tehát inkább egy kicsike beégés és nem a szembántóan rikító fehér, egy tökéletes feketéért!
+1 AMOLED -
haddent
addikt
Az kimaradt, hogy az e-pénisz mutogatásra szánt szuper wqxga amoled reklámozott világ legjobb kijelzője továbbra sem képes normális rgb -re subpixel szinten. Nem mintha ez sokakat érdekelne, mert nem zavaró valószínűleg, de azért poénos.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Stauffenberg #124 üzenetére
Milyen telefonod van? A legujabb S-Amoledeknek mar sokkal pontosabb a szinreprodukcioja.
-
Stauffenberg
nagyúr
Persze egy marketing célzatú infografikától nem kell sokat várni, de azért sikerült elrejteni némi bullshitet benne.
Én kifejezetten utálom a telefonom Super-AMOLED kijelzőjét az ostoba, színhűséget hírből sem ismerő jellege miatt. Túlkontrasztos, mályvacukros, túlszaturált vacak. Kissé vicces azzal érvelni az LCD ellen, hogy ez akár az Adobe RGB színtér 90%-át is képes megjeleníteni (elméleti érték, a készülékben lévő panelek nem tudnak ennyit), miközben tudvalevő, hogy a konkurens megjelenítő technológiák ennél többre is képesek.
Mindenesetre a Super-AMOLED tökéletesen alkalmatlan arra, hogy akár csak egy mobil fotót is megszerkesszek rajta, annyira pontatlan a színreprodukció.
De hajrá infografika gyárosok!
-
falijja
őstag
Hát igen az amoled elveri nem is kicsit a vetélytársait...! a fényerő volt a gyengéjük de mára az is elérte a legeslegjobb ips-eket is sőt....note 3 660 nits....s5 még több kontraszt ban verhetetlen és már színhőmérsékletben is az egyik legélőbbet nyújtja...napfényben olvashatóságban is durván gatyára ver pl az m8 -at is...!! pl. [link] vagy az lg g3 at is...[link]
-
Dealer95
őstag
Mindkettőből vannak jók is, rosszak is.
Eddig volt LCD-m és TFT-m is.
(Xperia S, Xperia T, Lumia 800, LG G Flex,Tablet Z)
Mindnek megvan előnye-hátránya (fényerő, mélyfekete, kontraszt, beégés, invertálódás stb.)Most G Flex-et használok, OLED kijelzős, nincs vele semmi bajom. (betekintési szög végtelen, fényerő jó, színek szépek [több színprofil is van], a fehér is fehér)
Több mint 1 évig TFT-t használtam előtte, de esténként nagyon jó a szememnek, hogy a fekete valóban fekete és nem fárasztja annyira.Ki kell próbálni és a nekünk tetszőt megvenni
Nem pedig a másikat meggyőzni, hogy de ez a jobb, szebb stb.Viszont ha kéne győztest mondani (ami az én véleményem), akkor az AMOLED-et választanám, HA nem égne be.
de egy LG G2 és egy iPhone kijelzője is nagyon szép.
-
G-Guts
aktív tag
Ez az infografika a Samsung részéről az LCD kijelzők ellen egy lehúzó, mocskos, gusztustalan lépés lehetNE, de azt kell, hogy mondjam, teljesen egyetértek. A Galaxy S1 kijelzője mind a mai napig nagyon szép, telt színek, jó kontraszt stb., nem igazán, sőt egyáltalán nem tudok belekötni. Samoled után nehéz egy LCD kijelzőt jónak látni. Persze az LG-nek és az Apple-nek azért ezt is sikerül összehozni, de másnak nem igazán. A Samsungnak meglehetősen jolly joker ötlet volt a Samoled. Nem sok gyártó telefonjában láthatunk Samoledet, kínai telefonokban meg tudtommal egyikben sincs. Hiába, a minőség az minőség.
-
solanthugor
aktív tag
En ugy gondolom hogy az amolednek es az ips-nek is megvannak a gyengebb es erosebb fajtai lasd az uj galaxy-kat, meg pl az lg g2-t.. lattam mar en is vacak ips panelt, meg olyan amoledet is ami oldalrol bekekult, zoldult. Hasznaltam amoledet Desire-n nekem ott tetszett bar ott meg erezheto volt a pentile matrix, volt ips is ami kifejezetten tetszetos volt szamomra oriasi fenyerovel, jelenleg megis TFT-t hasznalok barmilyen fura, igaz abbol egy eleg jo fajtat, nem igazan invertalodnak a szinek, a betekintesi szog is nagyon jo es a szinekkel sincsenek kulonosebb bajaim.. es megis csak tft
-
GeorgeV
aktív tag
Ránézésre azonban a Sony tableteknek valami elképesztően gyönyörű a képe.
-
exedoc
senior tag
Nekem mindkettő tetszik, bár az IPS közelebb áll hozzám, annyira nincs túlszaturálva. Ott inkább fehér a fehér.
-
GeorgeV
aktív tag
Nekem van SAMOLED-es és STFT-s mobilom is. Mindkettő nagyon jó. A különbség szerintem csak annyi, hogy az STFT-t erős napfényben jobban látni, viszont szobában az SAMOLED a majdnem tökéletes sötét színek miatt egy kicsit jobb. Szerintem most már mindkét technológia nagyon jó.
-
Csapoati
nagyúr
We have to say we are pleasantly surprised by the “basic” display mode, which enables the screen to produce almost spot-on accurate colors – something that no AMOLED screen has done to date, including those of the Note 3 and Galaxy S5, whose color reproduction remains far off from the accurate visuals found with the Basic mode of the Tab S series. Both color temperature (6750 K) and Delta E values (2.74 in grayscale and 2.57 in rgbcmy) are remarkably close to their reference levels. Good job, Sammy!
phonearena
-
Aprósólyom
addikt
Nagyon jó lenne, hogy ha PREZI-ben is elkészülne, akár kicsit részletesebben.
-
Imi1981
veterán
válasz
ctvagyok #112 üzenetére
Nálam minden átmenet jól látszik akárhogy nézem.Viszont nálam is enyhén barnásak ha a minitorhoz hasonlítom,ha külön nézem nem.Azért jó lenne ha tudnám kalibrálni a fehéregyensúlyt mert azzal nem vagyok teljesen elégedett.De minden hibájával együtt jobban szeretem mint az ips és sima lcd kijelzőket,mert imádom a sötét háttérképeket és azok csak amoleden néz ki jól.
-
ctvagyok
őstag
Nálam is látszanak a kockák, de a színátmenet az csak fentről lefelé látható jól.A középső két sorban legalábbis nem látszik.Annyira kicsi a különbség, nálam s4 minin.Szóval nincs ott meg azért minden szín.A barnulásról nem is szólva.Bár érdekes hogy máshol szürke a szürke, pl a gradienses tesztnél, de a kockák azok barnásak.Tök jól elvagyok.Mindját szerzek egy S1-et aztis megnézem.
-
Imi1981
veterán
válasz
Parallaxis #81 üzenetére
Hát nálam tökéletes minden átmenet!Sőt jobb mint monitoron pedig egy nem túl új telefonom van(s advance).De azért ne hasonlítsd már egy kalibrált monitorhoz mert az akármilyen ips vagy amoledes vagy sima lcd-s telefonnál jobb szinhűséget ad hisz kalibrált!Ha lennének oled monitorok és azt is bekalibrálnák tökéletesre na ott lehetne hasonlítgatni de így nincs értelme.
-
Flyme
senior tag
Mai nap.. 1 hir, az is reklam
-
Giorgio1313
aktív tag
Na ez egy tartalmas hírekkel teli nap volt az oldalon.....
-
SkyS1gn
félisten
More accurate color
-
*Mukeey*
addikt
Egyértelműen telóban a samoled a nyerő(nálam),én szeretem ha kicsit túlszaturáltak a szinek.GNexus-ról váltottam Note2re,ezek elött Sony Xperiáim voltak,azoknak borzalmas volt a tft kijelzőjük.HTC jár talán még a legközelebb az SLCD-vel ami tetszene.Beégés nálam egyik készüléknél sem volt,pedig fórumban sokan panaszkodtak a GNex kijelzőjére.Note2 SAMOLED RGB-s kijelzője nagyon frankó,Note3-é is nagyon bejön,viszont S3 Pentile-osa nem annyira.
-
horvathkrisz
addikt
Mi a szar ez a topik? Spam?
-
Peterson_
addikt
Sokat fejlődött.
Az SIII, SII, ill a több hasonló kiadású teló kijelzőjét is láttam, de hát valami borzalom ezekhez képest.
A nóta képével is meg vagyok elégedve, még a fehér is fehér...de az igaz, hogy kicsit csal a színekkel még így is.
A Tab S-t most sikerült meglesnem, az viszont elképesztően szép képet ad még a Note-hoz képest is. -
-
HSM
félisten
Ez a színhelyesség dolog olyan, mint zenében az EQ. Valaki úgy szereti ahogy van, valaki meg ott teker bele, ahol csak éri.
Ízlés kérdése.
Én dolgozom fotókkal, így kalibrált IPS volt a racionális döntés monitorban. Ugyanakkor érdekes tapasztalatokkal gazdagodtam, mert pl. érdekes volt látni, hogyha a monitort kalibrálatlanul a filmes módjában használtam, első ránézésre sokkal "pofásabb" a képe, nagyobbat ütnek a színek, kontrasztosabbnak tűnik meg minden, de ha jobban megnéztem a képet, ennek sok apró részlet eltűnése volt az ára, amik sokkal jobban érvényesültek a kalibrált első ránézésre rosszabb képen. Így filmezésre is maradt a kalibrált beállítás.Amúgy még egy IPS monitornak sem árt a kalibrálás, ha szép átmenetet szeretnél, az enyémnek pl. pont a fekete árnyalataival volt gondja kalibrálás nélkül, túl sok szürkeárnyalat volt "túl sötét", szóval a kalibrálásom nélkül a 1-2-3-ast szerintem az IPS monitoromon se látnám.
-
ctvagyok
őstag
Szobában nincs nagyon világos, és ott kisebb fényerőn is jobb az s4 minim mint az IPS táblagép.Táblám szinte maxra van csavarva folyton. S4 minin legkisebb fényerőn is látszik a képernyőn a legtöbb kocka.Ezért is írtam ezt a kontrasztarányos dolgot. Fényerőtől is függ a fogyasztás ugye, nem csak a megjelenített tartalomtól. Persze kinn a napfényen az már más.Ott maxon kell menni az s4 mininek is, ugye az automata fényerő felveszi maxra egyből. Kisebb fényerőn jobban olvasható az s4 minim, legalábbis én így látom a szememmel.Persze csak akkor tudnám bizonyítani, ha egyenlő fényerőre tudnám állítani őket, de azt nem tudom, mert nem tudom mérni.
Látszik, hogy nem midnegy milyen készüléken nézed, mert két samoled között is nagy különbség van.S4 mini tiszta barna és nem szürke, míg a wave az inkább kékes mint szürke.Az S4 mini ebből a szempontból szerintem nem túl szép.Megyek el is adom
Érdekes hogy a szürke jobban néz ki a waven pedig már régi készülék.Bár s4 minimen van fólia,nemtudom számít-e valamit.Szerintem nem.
Monitorom sem egy valami nagy dobás, mert itt sem tudom eldönteni mindíg, ha kettő egymás mellettit nézek, hogy melyik a világosabb.Bár ez nem IPS.Igaz eddig fel sem merült hogy kéne IPS monitor, mert eddig mem volt szükségem színhelyességre.Tévém is tök természetellenesre van állítva, csak ritkán nyomom vissza valami értelmesre.Filmje válogatja. -
dz1989
senior tag
Én Amoled párti vagyik, a feketéje miatt.
Nagymamám fekete macskáját is Amolednek hívom.
De azért kíváncsi lennék hogy a mostaniak tud-e olyan fehéret vagy olyan vailós színeket mint az IPS.
másik pedig nem az a jó feltéttlen ha minnél fényesebb, hanem azt a világos-sötét kontrasztott minnél jobban össze hozza, és ezt az Amoled a feketéjével hozza össze inkább.Egyébként kár ezen vitázni mert ha LCD, ha IPS, Ha SAmoled, ha ránéz és nagyon tetszik az adott illetőnek az a lényeg. A másik pedik hogy azt szokta meg úgy hogy a másik fajta lessz fura, vagy nem tetszős.
-
HSM
félisten
Nálam a kalibrált asztali Dell IPS-en nagyon szépen látszik, hogy már az egyes egy árnyalattal világosabb, a 2-es is és szépen sorba tudnád vakon is rakni a kockákat. Mobilon nekem az Xperi P-n 3.-4. ami először látszik, sajnos az se a legjobb ebben, bár gondolom, a tartalomfüggő háttérvilágítás mitt is.
Ami a kockanézegetést illeti, ez csak a könnyebb tesztelhetőség miatt ilyen. Ha a való életben akarod ezt megfiigyelni, a sötét árnyalatok összefolyásában látható, nem látod a finom részleteket pl. a képek árnyékos részein. Néha nagyon bosszantó tud lenni.
Csak ugye ott nincsenek számozva az árnyékban az árnyalatok, hogy lásd, mit nem látsz.
Annyiból nem tudsz spórolni a fényerőnél, hogy a környezet fényerejét mindenképp túl kell lépni. Itt a szupermagas kontraszt nem segít, mert napfényben nem az IPS egészen jelentéktelen mértékű fekete-fényessége miatt kell a fényerő. Tehát praktikusan az amoled végtelen kontrasztú, hiszen 0 a fekete pixel fényere, ez katalógusban jól mutat, de gyakorlatilag korántsem ilyen eget verő a különbség (a fekete színt leszámítva).
Egyébként szerintem sem ez alapján érdemes (telefont!) választani, bár egy fontos paraméter a megkülönböztethető színek száma.
-
Cannabis7
senior tag
válasz
DeathAdder #17 üzenetére
rossz betekntési szöget IPS-nél? akkor valamit benéztél...
-
ctvagyok
őstag
Nálam s4 minin teljes fényerőn, alap gyári szín beállításokkal minden kocka látszik, de kettő egymás melletti kockát nehéz lenne megkülönbözetni.Persze alsó felső sor a kb jó.Szóval átmenetek annyira nem látszódnak.
IPS táblámon jobban látszik a különbség, de csak ha csutkára feltekerem a fényerőt.Főleg az második és harmadik sor között látható nekem, hogy mennyivel jobb.Közepes fényerőn meg semmi sem látszik, midnen fekete a táblán.Samoleden egész jól láthatóan van valami kisebb fényerőn is.Mondjuk az asus táblám nem a legjobb képernyővel rendelkezik a világon.De az s4 mini sem a legjobb samoled.
Kár, hogy nincs valami kalibrált monitor a közelben, mert így nemtudom mit kéne látnom.
Szóval ipsen jobban megkülönböztethetők az átmenetek nálam, de nem sokkal.Még ezen sem tudnám a két középső sort magamtól kirakni ha csak a kockák lennének meg.
Hétköznapi használatban nem vettem észre ezt, sem a lilulást.De mostmár figyelem ezerrel mikor lilul.
Megnéztem a wave 1 esem is és ott szürkébb , míg az s4 mini kicsit barnább.Viszont kevésbé látszik az átmenet.Érdekes.
Nemis tudom miért nem erre a kockanézegetésre használtam eddig a telefonomEz lesz az új hobbim.Megyek a MM be nézegetni kockákat. Na tuti igy választok legközelebb telefont.
Samoled meg lehet fehérnél többet fogyaszt, de kontrasztarány miatt lehet, hogy kisebb fényerőn is kényelmes használni nem?Tehát akkor meg azon spórolsz.Perze lehet mostan hülyeséget mondtam.És főleg a régi samolednél volt hogy minél kisebb fényerő annál rondább volt a fehér.
-
M5Norbi
őstag
Ez aztán parttalan vita. Vajon a körte vagy az alma a finomabb?
Ki mit lát szépnek a szemével.Nekem kellenek az erős színek,az én szememnek szebbek.(egyébként a túlszaturáltságra már az S3-m ban is vannak profilok úgyhogy ez meg van oldva) Nekem a sima Sony-k voltak borzasztóak főleg minél nagyobb volt a méretük.
De pl a One M7 meg a G2 tetszett.M8-hoz még nem volt szerencsém.
Egyedül amit nem szeretek hogy az Amolednek kisebb a fényereje. -
exelsior1
senior tag
Ezt nem tagadom, visszatekintve, még a Note 2 is brutális volt
De az S5 film módja már inkább fakóbb színei vannak mint pl egy LG kijelzőnek (a G3 hírhedten túlszaturált), miközben a kontrasztnak köszönhetően nem kell az élénkségről lemondani. Am, minden rosszindulat nélkül, pont te vagy a jó bizonyíték. Mmint, neked túlszaturált az oled, de 3 éve nem láttál már kb ill azóta nem láttad az újakat amik rengeteget javultak, tehát több éves tapasztalatokra hagyatkozol egy olyan technológiánál ami vihar sebességgel fejlődik minden téren évről évre.
-
Touch-ko
őstag
Sajat tapasztalataim alapjan szamomra tulszaturalt a SAMOLED.
Emlekszem 4-5 eve meg volt is egy kampanyuk ahova a sima LCd kijezo melle tettek az akkori tulszaturalt SAMOLED KIJELZOT. Osszehasonlitaskor egyertelmuen fakonak tunt az LCD. Viszont a masik kijelzon a katicabogar rikito narancs, a level UV zold volt.. Feher szinre mar nem tertek ki ...Nemtudom mostanaban mennyit fejlodott azota, de az akkori technologia egyszeruen gyenge volt. Foleg az S2-es gyonyoru neon kek feher szine volt katasztrofa..
Szamomra megfelel az IPS, megha nincs is olyan szep feketeje..
-
wozzy
tag
válasz
Parallaxis #85 üzenetére
Erdekes nalam nem folynak ossze. Tokeletesen latszanak az oszlopok.
Ez hogy lehet?
Ide jarsz hazudozni? -
exelsior1
senior tag
válasz
Parallaxis #81 üzenetére
Na, ez semmivel sem rosszabb mint a monitoromon, semmi clipping
-
HSM
félisten
válasz
exelsior1 #80 üzenetére
Az IPS monitoroknak is a fénye azon múlik, mi világítja meg őket hátulról.
Vannak jobb, és kevésbé jó megoldások. A PWM-es fényerőszabályzásra nekem is háklis a szemem, ebben valóban jobb lehet az OLED.
Lehet, próbaképp majd adok azért mégegy esélyt ennek a ronda inverz módnak, igaz, nem amoled-en.
(#81) Parallaxis: Ha ezt a kevés gradienst sem tudja, az eléggé sírógörcs kategória. Itt egy durvább teszt: [link]
-
exelsior1
senior tag
-
Parallaxis
addikt
válasz
exelsior1 #73 üzenetére
A black clipping a Note 1-nek volt a nagy problémája
A Note 3-on is jelen van, bár való igaz, nem annyira látványosan.
a clipping szinte nem is észrevehető, ill nincs is, max ritkán de olyan szürke árnyalatoknál amit egy IPS sose tudna megjeleníteni mert nem tud annyira elsötétülni.
Ez jól hangzik, de nem igaz, vagy az asztalomon heverő iPad3 olyat tud, mint egyetlen másik IPS sem tudna?
A fekete lassú visszakapcsolása igaz, az S4 szenvedett tőle és a lilás szövegektől (mondjuk sosem vettem észre) de ezt is sokat javult a frissítésekkel.
Nem javult, sőt romlott.
Note 2-n ez alig látszott, Note 3-on és S5-ön nagyon zavaró tud lenni.a tesztek azt mondják jó a színhűsége mozi módban
Igen, egy mobilhoz képest, de ne próbáljuk összevetni egy milliós értékű grafikus monitorral, mert nem egy kategória a kettő és nem véletlen, hogy az utóbbit nem OLED panellel szerelik (azért az Eizo mérnökeinek jobban hiszek, mint a Samsung marketingeseinek).
-
Tigerclaw
nagyúr
Az OLED kijelzők terjedésével előtérbe kerül a régi black internet koncepció, amikor egyes weboldalaknak volt fekete, vagy sötét hátteres verziója. Az OLED-nél ez újra előnyös lehet a kijelző fogyasztása miatt.
-
ctvagyok
őstag
válasz
Parallaxis #72 üzenetére
Ezt kipróbálnám.Tudsz linkelni egy olyan szürke skálát, amit érdemes lehet megpróbálni samoleddel és ipsel?
-
exelsior1
senior tag
válasz
Parallaxis #72 üzenetére
Ez így erős túlzás szerintem. A black clipping a Note 1-nek volt a nagy problémája (tényleg rémes volt), majd az hogy minden sötétebb az S3 jellemzője volt, ezzel tűntették el a clippinget (a gammáva játszadoztak) de azóta sok idő eltelt, a clipping szinte nem is észrevehető, ill nincs is, max ritkán de olyan szürke árnyalatoknál amit egy IPS sose tudna megjeleníteni mert nem tud annyira elsötétülni. A fekete lassú visszakapcsolása igaz, az S4 szenvedett tőle és a lilás szövegektől (mondjuk sosem vettem észre) de ezt is sokat javult a frissítésekkel. A színhűség dolgot már nem értem, a tesztek azt mondják jó a színhűsége mozi módban, ha megnézem ugyanazt a videót, képet a telón és az IPS monitoromon, szinte ugyanazt látom még kevesebb szaturációal talán ráadásul.
Ja igen, nem az Amoledet szeretnék isteníteni, én már régóta rabja vagyok, hibái ellenére (amiket már szinte mind kijavítottak) de elfogadom hogy másnak az IPS tetszik, hisz a szemünk is másként működik, más a kellemes neki), de mindenképpen fontosnak tartom hogy ne itt olvasott sok-sok éves hiedelmek alakpán mondjanak véleményt az emberek, hanem tényleg fogajank egy csúcs IPS-es és Amoledes telót a kezükben és nézzék meg egymás mellett (nem nagy dolog, tele vagyunk boltokkal ahol szinte minden ki van rakva, általában wifire is csatlakoznak elő lehet ugyanazt a képet videót hozni) és utána mondják hogy a mozi módban az amoled túlszaturált eg mai LCD mellett. -
Parallaxis
addikt
Vicces az ilyen infografika, mert sok értelme nincs.
- A fekete jó poén, de kár, hogy a normál képmegjelenítésnél nincs jelentősége, mert fotók, videók és ergonomikusan megtervezett UI-k esetén a valós fekete tartalom (ahol az AMOLED teljes feketéjének volna jelentősége) gyakorlatilag 1-2%, elhanyagolható a jelentősége. Ezzel szemben ami számítana az a szürke skála, mivel a képi tartalmaknál nem fekete, hanem a szürke különböző árnyalatai dominálnak, itt viszont az AMOLED elvérzik, mivel lényegesen kevesebb szürke árnyalatot tud, mint az IPS kijelzők, ezért jön létre a black clipping jelenség, mivel az AMOLED kijelző nem képes megjeleníteni a finomabb átmeneteket, ott is feketét mutat, ahol nem az van a valóságban.
Az már csak hab a tortán, hogy ha a teljes fekete elérése miatt kikapcsolják a ledeket, akkor azok visszakapcsolása időbe kerül, így fekete felület scrollozása szép lilás után húzást eredményez még a legmodernebb SAMOLED kijelzők esetén is, ami ronda és nagyon zavaró.- Azt is elfelejtik említeni, hogy ergonomikus megjelenítésnél, ahol a háttér világos és a szöveg a sötét, mint minden normális weboldalnál, e-booknál, vagy UI-nál, a SAMOLED lényegesen többet fogyaszt, mint az IPS megjelenítők (akár 2-3x annyit).
- Színhűséget emlegetni AMOLED esetén nagyjából vicc kategória. Nem véletlen, hogy a professzionális megjelenítőknél, ahol valóban számít a színhűség, ott minden esetben IPS panelt használnak és nem OLED-et.
Az más kérdés, hogy egy mobil esetén nincs valós jelentősége ennek a dolognak. -
exelsior1
senior tag
Most, hogy az S5-ben végre kiirtották a zöldességet, és film módban már alul szaturáltabb mint a mai IPS-ek (amiket pont az amoled térnyerése miatt szaturálnak már túl) asszem tényleg elhúzott az amoled technológia, a feketéket nem fogja tudni az LCD utánozni, betekintési szögben elég jók de mégiscsak elvész a fényerő min fele megdöntve, az olednél meg gyakorlatilag semmi csak egy kis elszíneződés. Mostanában szemezek a G3-al, de pl a kijelző fehérje is messze van az S5 szinte hófehérjétől, de a HTC One-nak is inkább kékes a fehérje már . Fényerőben is már eljutott LCD szintre, miközben 20%-on is gyönyörű képet ad, míg egy jó LCD-nél is kell min 50% hogy ne tűnjön az egész valami fakó sötét megjelenítőnek. És ez még csak az S5, az új QHD variánsa videók alapján még szebb (még jobb színekkel), a N4 meg szintén várhatóan odacsap. Egyébként minden tesztnél ahol mérések vannak a színhelyességnél nagyon jó eredményeket kapott az S5 kijelzője film módban, kivéve a Phonearena-nál ami csak azért is a standard módot elemzi egyedül.
-
DemonDani
addikt
Az a baj, hogy ez így nem objektív, hátrányokat is látni kellene, pl beégés...
Persze PR anyag, de a cikkbe illett volna leírni,ja bocs, ez samu reklám -
HSM
félisten
válasz
DeathAdder #61 üzenetére
Ezzel egyetértek. De ez a fekete az igen gagyi kijelzők sajátja. Egy jó, pláne automata háttérvilágítású modell (a P ilyen a kijelzőjével) esetén ilyen gond nincs. Nem az a tökéletes éjfekete, de bőven eléggé fekete, hogy ne olyan ocsmány legyen, amit leírsz, hanem fekete. Az enyémnél beltéri fényviszonyok mellett szép homogén a fekete, szögfüggetlenül.
-
Macccy
senior tag
válasz
baladam86 #15 üzenetére
Na de komolyra fordítva, mielőtt valaki "héétör" -t kiált, az tény, hogy nagyon sokat fejlődött színhűség és főleg hasznos betekintési szögek terén az új Super AMOLED, ezt minden mérés alátámasztja (Cinema módban). De galaxy blogos cikkben lévő marketing anyag túlzás - NYILVÁN hisz márketing!
- és kéretik nem komolyan venni!
Mindenki szabadon azt használ, ami a szemének és szívének kedves, de a pontos sRGB kijelző ≠ a 130%-os színtartományú kijelzővel. Egyébként egy Erica Griffin nevű csajnak van a Youtube-on egy jó videója erről, azt ajánlom!
-
macskea
őstag
válasz
Quasi_modo #42 üzenetére
Ennyi. Valószínűleg ha mindenen minden hiperszuper lenne, nem lehetne kifizetni az árát. Mindegyik gyártó választ valamit, és megpróbálja abban elverni a többieket. Mindenben nem lehet egy gyártó/termék a legjobb.
-
SzlobiG
félisten
Én most vettem nem rég Tab S 8.4-et és tényleg szinte lefolyik a kép annyira gyönyörű a fehér is most már tényleg fehér anno nekem azzal volt a legnagyobb bajom. IPS is jó a G2-be az van, de ez simán űbereli.
-
bteebi
veterán
Korábban volt egy SAMOLED-es Samum (Wave). Szép képe volt, a feketéje nagyon jó volt, a fehérrel se volt különösebb bajom, és eleinte még a túlszaturált színei se zavartak. 1-1,5 év alatt azonban beégett, ami persze leginkább homogén (elsősorban fehér) háttérnél látszott, de ott kifejezetten zavaró volt. Utána lett egy IPS-es telefonom. Eleinte nem szerettem, túl fakónak találtam, de aztán rájöttem, hogy rendben vannak a színei - azután már a SAMOLED zavart. Újabb AMOLED-es modellt mondjuk még nem tudtam alaposabban megvizsgálni, de örvendetes, ha végre elindultak a színhűség felé.
-
törölt tag
A sima TFT panelek tényleg gusztustalanok (régebbi Sony készülékekben, mint pl. a Z ocsmány a megjelenítő), nem vagyok Samsung-párti, de ebben igazuk van, tényleg sokkal szebb egy Samoled.
Galaxy S4 és Xperia Z egymás mellett... hát..
De maradok az IPS-nél. -
Gabor1985
tag
A lumia 930 amoled kijelzöjéröl senki nem ejt egy szót sem? Mi a külömbség a kapacitív amoled, és a super amoled kapacitív kijelzö között?
-
DeathAdder
veterán
Nincs annál ocsmányabb szvsz, mint amikor a fekete különböző színekben világít.
Ráadásul ha mozgatod a készüléket különböző nézőszögekből akkor tényleg ott már mindenféle árnyalatot látsz, csak éppen feketét nem.A fehérben valóban gyengébb a samoled, de amíg létezik színhőmérséklet, addig maximum csak szubjektív érveket lehet ellene felhozni. Viszont a fekete csak egyféle lehet, és az fényévekre van attól amit az IPS generál (mondom ezt úgy, hogy jó ideje már én is IPS-en vagyok)
-
bteebi
veterán
Ez az infógrafika csak trivialitások és gagyi marketingfogások gyűjteménye volt
.
-
Én jómagam is az Amoledett preferálom azóta amióta a note3-mat egy jó darabig használhattam. De az Ips-t sem vetem meg.
-
HSM
félisten
Ha engem kérdezel, nekem eddig kijelzőkből a legjobban az Xperia P egysége nyűgözött le.
A betekintési szöge kitűnő, a színek kitűnőek, (a fekete fekte annyira, amennyire kell) beltéren nagyon keveset fogyaszt és jók a színei, nappal a színek rondák, de olyan fényereje van, simán használható marad a legdurvább napsütésben is.Ja, és tű éles a képe, gyönyörű.
[link]
Kár, hogy jelenleg egyedül ebben a modellben található meg. -
pengwin
addikt
Szidjátok az (S)AMOLED-et, mert beég, ugyanakkor tele van a fórum sárguló-beégő IPS panelekről szóló tőrténetekkel. Megértem én, hogy mindenkinek megvannak az egyéni preferenciái, de ez tényleg hitvitává fajult, logikus érvek nélkül.
2-3 éves AMOLED-ek alapján szidjátok a technológiát, szerintem a tavalyi-idei modellek már sok hibát kinőttek, ráadásul az AMOLED kevesebbet fogyaszt más megoldásoknál.
De kinek pap kinek a paplan. -
No.01
addikt
A listabol csak 1 dolog maradt ki es hiaba a jo kontraszt a szebb/teltebb szine, ha az olvashatosag meg mindig nem az igazi az LCD-hez kepest... Ez persze lehet sokaknak nem gond vagy fel sem tunik, de egy SAMOLED es egy sima LCD-s kijelzot egymas mellett hasznalva azert feltunik...
Mindenesetre tobb szol az SAMOLED mellett mint ellene.
-
fairi
őstag
SAMOLED forever!
Note3-nál már a fehérrel sincs igazán baj,tisztán látszik a technika fejlődése.(3 amoledes készülékem ő)
IPS meg a régi technikából próbáljunk még egy bőrt lehúzni, de a fekete sose lesz fekete, max szürke egyik újabb árnyalata. -
HSM
félisten
Valaki leírná nekem, miért annyira jó a tökéletes fekete? Tehát ez mitől egy annyira szuper, nélkülözhetetlen extra egy telefonon? Azt értem, hogy ebben nagy az AMOLED technológia, de miért olyan jó ez nekünk?
Csak kíváncsiságból. Engem pl. 1000X jobban zavar, ha a fehér nem tiszta fehér, mintha a fekete nem tökéletesen koromfekete.(#51) Jason19: Nem kell hetekig-hónapokig ugyanazt mutassa. Elég, ha fix helyen vannak ikonok, pl, androidban, amik sokszor sokat vannak egyhelyben. Sajnos akad ilyen, aztán ha valamit utána kiraksz teljes képernyőre, ottmaradhat a nyoma.
-
törölt tag
válasz
f(x)=exp(x) #30 üzenetére
Az, hogy hetekig-honapokig napi 24 oraban ugyanazt a kepet mutatja es beeg, az nem tul meglepo, de nem tukroz egy valos hasznalatot.
-
phanze
aktív tag
Én most galaxy note 1 et használok és nagyon tetszik a samoled össze hasonlittottam egy ips el és kb ugyanannyirra tetszik viszont a samoled feketében verhetetlen!
-
eventus
veterán
Viszont elnezest kerek, hogy felforgattam a forumot.. De annyira nincsenek egyensulyban a telefonok/ tabletek. Valamivel mindig vakitjak a nepet. Jelen esetben tenyleg vakitjak
-
BenHans
addikt
Na akkor engem mindkét tábor kövezhet, mert nekem telefonban egy hajszállal mindig jobban tetszik pl a One(M8/M7) SLCD-je mint a Samu amoled kijelzője. De nagy kijelzőnél tabletnél pont hogy az amoled esik jobban a szememnek. Ki érti ezt
Galaxy S3-nál még bőven megmutatta magát a pentile, és a One X megjelenítője sokkal szebb volt. Aztán S4-S5(vs. One-ok) ez a különbség teljesen de minimum 98%-ig elhalványult, de nálam mégis a HTC kijelzője a befutó(egyéni megítélésből fakadóan csak saját szemmel nézve
). De én pont emiatt vagyok kíváncsi a QHD-re, hogy az mit változtat a szemem véleményén...
Anno, amikor a Desire-t vettem akkor Pest megyében már csak 3 amoledes példány volt, tudom mert kilistáztam az összes boltot és felhívtam az összes szolgáltatót is és az egyikért már másnap szaladtam az XXL-be persze 2év gyártói garival...
Amúgy szvsz teljesen egyéni dolog hogy kinek melyik tetszik, vagy csak az egyiket előbb használta és megszokta..... De szerintem a két legjobb kijelző a jelenlegi készülékek közt az S5-é és a One M8-é, hiába a G3 a magas ppi-vel, az nem minden.
-
rotobot
tag
Az egyetlen telefon ami fel tudta venni a versenyt a samoledes samsungokkal az az LG G2 volt!
A G3 is egy fakó vacak lett, el is adtam. -
ctvagyok
őstag
Csak a Samsung héterek nem ismerik el,hogy a samoled legalább olyan jó, mint egy ips.Tény, hogy egy jó ips képe is szép.Azis tény, hogy beég a samoled, de már nincs túlszaturáltság ha akarod, és a fényerő is rendben van.Nekem az isp es táblagépem is tökéletes ha használom.Csak akkor figyelek igazán a különbségre, ha mellette van a telefonom.
Eddig minden samun láttam beégést amiben samoled volt, igaz csak akkor látszik igazán,ha kék képernyőn nézed.Egyszínű képernyőket, meg ritkán állítasz be, ezért normál használat mellet fel sem tűnik legtöbb embernek.Ezért irják sokan,hogy náluk nincs beégés.Hidd el, ha 1 éve használod már tuti ott van a menü beégve.
Persze mindenki vegye azt ami a szemének szebb.De ez olyan egyeseknél, mint anyám a csípős kajával.Akkor is érzi benne az erőspaprikát, ha nem is rakunk bele.Na így vagytok sokat samoleddel
Persze ha HTC akkor, nem számít az, hogy nem színhelyes a kijeltő, vagy javítsatok ki ha tévedek
Engem a pentile zavar csak, kb hd felbontásig.De ottis csak akkor, ha egyszínű felületeket nézek.Képeknél, filmnél szerintem nem zavaró.Sajna az élettartam az nem annyira erős, de ips is romlik ha használod. -
eventus
veterán
válasz
Quasi_modo #42 üzenetére
De ott a kijelző is jó
-
rizso
addikt
Én szeretem a SAMOLED kijelzőt (S4 Zoom), gyönyörű színei vannak, telítettség, kontraszt, betekintési szögek tényleg nagyon jók. Amit viszont nem szeretek benne, az a csúnya sávosodás - sokszor kb. olyan, mint az első képen is.
-
eventus
veterán
Olvastam tobb tesztet is. Valoban a kijelzorol van szo, csak arra probaltam celozni, hogy micsoda megvezetes, azzal probalnak csak villogni. Amit peldanak hoztam tablet, lehetett volna egy moto xoom 2 is, az is jobban muzsikal. Ilyen erteku eszkozokon ne a 2 euroval darabb hangszoro jelentsen problemat.
-
Csapoati
nagyúr
Nem én kezdtem a hiba sorolását...
(és nem én keverem bele az összes hírbe a BB-t) Még egyszer: itt a kijelzőről volt szó, és bár sanszos, hogy nem olvastad el amit idéztem a phonearena tesztjérbl, a legújabb S-AMOLED már megfelelően színhű is. A hangzás biztosan nem olyan jó, meg a hátlap is lehetne minőségibb, igen. Ez viszont a teszt topikjába való szerintem.
spawn21: A telefonon szoktam inkább zenét hallgatni (ott is sajátot, fülessel), a tablet nekem netezésre és tanulásra való (esetleg utóbbi közben saját zenék, fejhallgatóval). Ha youtube-ozni akarok, akkor ott a PC, megfelelő hangszórókkal, vagy utóbbiakat rádugom a tabletre. Nem azt mondom, hogy ez az alapértelmezés mindenkinél, de biztos nem vagyok egyedül ezzel. A múltkor én kérdeztem valamelyik hírnél, hogy ki használja ki a Boomsoundot, mert a rajhifizésen kívül nem nagyon tudtam gondolni másra, de megtudtam, hogy pl kertbe, grillezéshez, vízpartra stb. elég jó opció. Ahány ember, annyi szokás.
-
Szatyor95
senior tag
-
Csapoati
nagyúr
-
Csapoati
nagyúr
Hogy jön ez most ide? A kijelzőről van szó. Az meg valami brutálisan jó az új tabokon.
Phonearena szerint is: We have to say we are pleasantly surprised by the “basic” display mode, which enables the screen to produce almost spot-on accurate colors – something that no AMOLED screen has done to date, including those of the Note 3 and Galaxy S5, whose color reproduction remains far off from the accurate visuals found with the Basic mode of the Tab S series. -
f(x)=exp(x)
őstag
A t- pontba 3 S5 volt kirakva, nem kicsit voltak beégve.
-
törölt tag
Valóban a samoled a legjobb, és a beégés is túl van misztifikálva, nekem közel 2 év alatt nem égett be, azóta pedig fejlesztették ezen a téren is gyanítom. De egy jól kalibrált ips sem csúnya.
-
FET-MEN
veterán
Én nagyon szeretem a kijelzőiket
-
eventus
veterán
Inkabb a tft valtozatai.. Inkabb a szinhuseg, mint 360 fokos betekintesi szog, most tuloztam kicsit
De az ips-nek is teljesen megfelelo. Ha mar ezek az uj tabletek, volt a kezemben: ennyire igenytelen "bormasolatot" meg nem lattam. "Varras" a leggagyibb! Hangja kritikan aluli.
-
Csapoati
nagyúr
Nagyon belehúzott a Samu AMOLED-fronton. Régebben lehet, hogy természetellenesek voltak a színek, de most már elég sok féle színprofil létezik. A fentebb linkelt teszt is csak standard módban mért.
-
Szatyor95
senior tag
Engem valahogy nem vonz sem az AMOLED, sem a Super AMOLED. Inkább egy IPS, mivel a fehér nekem legyen fehér. A feketére úgysem vagyok addig érzékeny, míg nem zavaróan szürke. Meg nem igazán szeretem a beégést, sokkal rondábbnak tartom, mint pár hibás pixelt mondjuk. Egy dolog tetszik az AMOLED-ben, az pedig nem más, minthogy a fekete részeken egyszerűen nincs világítás.
Mondom ezt úgy, hogy a telefonomban Sony TFT-LCD van, és nekem tökéletesen megfelel.
-
Kékes525
félisten
válasz
Giorgio1313 #1 üzenetére
+1
-
wozzy
tag
Még Galaxy Nexusról akartam váltani anno Nexus 4-re, de amikor megláttam a kijelzőjét... "mi ez a fakó élettelen sjar?"
És a mostani samoledek már sokkal jobbak a gnex-énél.
+1 a samolednek -
baladam86
aktív tag
Ismét csak azt tudom mondani, hogy a saját szememnek hiszek, 2 hete pont ez előfordult, hogy napsütésben volt Note 3 és HTC ONE M7 egyszerre a kezemben, és a Note-ot, ha nem is sokkal-sokkal jobban, de jobban lehetett látni napsütésben, ebből én arra következtetek, hogy magasabb volt a fényereje, pedig az M7 full fényerőn volt.
-
DeathAdder
veterán
+1 az amolednek.
Lassan fél éve vagyok már IPS-en, és egyszerűen nem tudom megszokni a rossz betekintési szöget, és a semmilyen feketét. Ráadásul valóbban szebbek a színek egy modernebb samoled megjelenítőn.Samolednál persze ott a beégés (ami engem ugyan nem zavar, mert nem is látom), és hogy a fehér nem igazán fehér (ezt is jobba tolerálom, mint a nem feketét).
Bár amíg van egy olyan dolog, hogy színhőmérséklet, addig a fehér is több ezerféle fehér lehet, feketéből viszont csak egy van.. -
baladam86
aktív tag
A Note 3 automata fényerővel szabadban, napsütésben 660 nit, az S5 698 nit, ez elég impresszív. Displaymate oldalán a teszteknél lehet utánaolvasni.
spawn21: Ha a két készlüléket egymás mellé/alá/fölé téve elindítasz egy videót, megnézed rajta ugyanazt a képet, és a Te szemednek az M8 tetszik, nincs azzal semmi baj. Neked az, másnak ez. Az én személyes tapasztalatom ilyen összehasonlítás terén, hogy eddig mindig mindenki, akivel ilyet csináltam, vagy mutattam, mindenki a SAMOLED-et preferálta. Persze SAMOLED és SAMOLED között is hatalmas különbség lehet, de rengeteget fejlődött az utóbbi pár évben.
-
halkow
őstag
én ips párti vagyok a 500 nit feletti fényerő a szabadban mindent ver de nem vettem meg az újabb samoled technológiát se
-
domos
senior tag
En sem bannam ha a Note Pro is AMOLED lenne, de azert igy sem panaszkodom nagyon.
-
baladam86
aktív tag
"Samsung boasts that the Tab S’s 2560x1600 display has a 73% better color reproduction rate than conventional LCD displays and can match colors up to 94% of “nature’s true palette” with deeper blacks and a 100,000:1 contrast ratio."
Ez szerintem az én állításomat igazolja.
-
psziroot
csendes tag
Én is az amoledet preferálom, de azért attól függetlenül, hogy egy ilyen infógrafikán nem jelenik meg: a beégésről ne feledkezzünk meg. Persze gondolom a legtöbben már sűrűbben váltanak telefont, mint bekövetkezne, de a három és fél éves S2-n azért bizonyos tartalmaknál már erősen látom.
-
David75
őstag
Ki gondolná, hogy a Samsung nem az amoledet hozza ki győztesen
Részemről ha választhatok akkor ips-LCD, de ha esetleg a következő nexus telefonban amoled lesz attól még megveszem, illetve Wp-hez nekem az amoled jobban bejön a sötét téma miatt. Érdekes, hogy a propaganda anyagban fényerőről nem esett szó
-
Remus389
veterán
válasz
Quasi_modo #5 üzenetére
A magam részéről az Amoledet preferálom, de el tudok fogadni LCD-s készüléket is ha úgy hozza a sors. +1, bár mobilba nekem inkább samoled
-
Segal
veterán
Nem is tudtam hogy a Super AMOLED a káva szinét is kontrasztosabbá teszi.
Ma is érdemes volt felkelni...
Amúgy én is szeretem ezt a technológiát de az ilyen sárdobálós összehasonlításokat nem. -
Quasi_modo
nagyúr
Ez ismét egy olyan topik lesz, ahol egymásnak eshetnek a hívők.
A magam részéről az Amoledet preferálom, de el tudok fogadni LCD-s készüléket is ha úgy hozza a sors.
-
dsr
senior tag
Valóban jók a super amoled kijelzők , de én még is inkább az IPS paneleket preferálom jobban
-
baladam86
aktív tag
...de az slcd és ips mellett nagyon durván néz ki, megveri őket bőven. Sokkal jobb már a színhűsége a SAMOLED-nek, ha valakinek esetleg még mindig túlszaturált lenne, ugye választhat különböző kijelzőprofilok közül. De nem véletlenül írják a komoly kijelzőtesztek is, hogy a SAMOLED bezony elhúzott a versenytársaktól.
Bárki, akinek IPS, SLCD kijelzője van, és összehasonlítottam pl. Note 3-mal azt mondta, tény és való, hogy szebben néznek ki a tartalmak (képek, videók) a SAMOLED kijelzőn, én sem a neten leírt dolgoknak hiszek feltétlenül, hanem a saját szememnek. Persze a Note 3-hoz képest az S5, olusz a Galaxy Tab S-ek kijelzője fejlődött egy kicsit, gondolom a Note 4 kijelzője is áll-leejtős lesz. -
spawn21
veterán
Ez olyan mint, hogy valaki szereti a csoki fagyit, és rühelli a vaniliát.
Nagyon szép az amoled, de az slcd és ips mellett .....
Mondjuk azt, hogy kinek mi.
-
Giorgio1313
aktív tag
Sok mindenert lehet szidni a Samsungot,de az tuti hogy az uj top keszulekeikben az egyik ha nem a legszebb kijelzok vannak (S5,meg ez a ket tab szerintem a G3 mellett a legszebb kijelzo)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Új Samsung készítésű infografika érkezett, mely a Super AMOLED és TFT-LCD technológiákat hasonlítja össze.
- iPad Pro M4 13" 256GB wifi hibátlan 2025.06.06. Apple jótállás
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest