Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
A merevlemez gyártok visszatértek 1000-es szorzóra(pedig ők is bináris alapokon jelezték a méretet annak idején) annak érdekében, hogy GB-ban nagyobb számot lehessen írni a lemezeikre, ez tény, ez ügyben voltak még perek is, amiket el is vesztettek. [link] [link] Többek között ez is közrejátszott a témában a mai napig jelenlévő zűrzavar elmélyítésében, erre léptek, és kitaláltak egy új jelölést, ami tiszta vizet önthetne a pohárba, csak rohadt lassan terjed, és persze néhány érintettet hidegen hagy, mert nem érdekük. Bár mintha valahol olvastam volna, hogy a Seagate ígéretet tett, hogy GB-ban is meg GiB-ban is fel fogja tüntetni a lemezei méretét.
A távközlés azért kissé más tészta. Persze akad átfedés(nem is kicsi mostanság) a bináris alapokon nyugvó, és továbbra is így működő, számítástechnika, illetve a távközlés között. De ezzel az erővel az autóipart is belekeverheted a témába,itt is akad átfedés bőven, azután holnaptól KW-ban(vagy netán LE-ben, amiből van vagy háromféle, de tőlem lehetne Nm is, mind valamilyen mennyiség mértékegysége) kifejezni egy memória vagy merevlemez méretét vagy éppen fordítva, és GiB-ba lenne megadva egy verda teljesítménye.
(#29) daa-raa: Tök mindegy, csak úgy nagyjából belőttem az időszakot, egyébkét igen, a Pentium I-es nem tudta, a pro volt az első, ami 36 biten címzett.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Motoros topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest