- Apple notebookok
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
Az gáz. Pedig a VX550 elég combos tud lenni: [link]
(#47) JoolsNOS: Az FSP vállal rá 5 év jótállást, pl Németországban meg is adják rá, de nálunk csak 2 évet vállalnak a kereskedők.
(#49) kenwood3: Az a lényeg, hogy sokkal gyengébb az 400-as Aurum-nál. Esetleg ha tudsz UL számot arról a 450-es OCZ-ről, akkor megnézem ki gyártja a belét.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
aDM|RaL^
őstag
Csak úgy megjegyezném, hogy a konfigomat (pentium D 945, 2G kingmax, 2db HDD, HD4850, egy ODD) egy 250W-os FSP táp hajtja, amit egy Fujitsu-Siemens asztaliból operáltam ki, miután 2db 450W-os codegányt is elfüstöltem (tudom, nem kell megkövezni...: D)...
Szóval én ha veszek, FSP-t veszek.
http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
JoolsNOS
veterán
Hát a 2 év gari elég fura, de a többi rendben van. Még az ára is elfogadható. De bőven 3-5 év gari dukálna.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
_Orbi_
aktív tag
-
vzsryl
nagyúr
Van az 3-4k is, de egyetértek, hogy a kiválóban tévedtem, de általános nézve jobb, mint a többi minőségi táp belseje ebben a kategóriában. A Seasonic és az Enermax nyomja le, mást nem tudok. Viszont azt hozzá kell tenni, hogy azok meg hatásfokban vannak lemaradva, mert a PRO82+ Bronze-os, és a hasonló erejű Seasonic S12II 430W Bronze is az.
(#42) kenwood3: Az a 450W-os OCZ 12V-on 26A@312W-ot tud leadni, és a 400-as Aurum 32A@384W-ot, a VX450 pedig 33A@396W-ot (mondjuk az utóbbiban SS-400ET bél van, és elvileg 30A@360W-ot tud 12V-on, de ez már más kérdés). Ebben az OCZ-ben nem tudom milyen bél van, de erős a gyanúm, hogy még azt a 26A-t sem adja le stabilan.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Nem te vagy a célközönség Annyiért kapsz 400 APN-t kisebb hatásfok, puritánabb külső, kevesebb vezeték..és korrekt áron van.
Nem tudom akik ilyen tápot 10k alá saccolnak milyen alternatívát mondanának annyiért? Legyen fekete, 80+G...más kikötés nincs.
Részemről ha 5 év garancia meglenne megérné, 2 évvel viszont tényleg lehetne olcsóbb..de azért maradjunk már a földön._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kpal
nagyúr
Jó táp de az ára nagyon drága én 10el kevesebbet adnék érte.
-
kenwood3
addikt
gamek!ller--nél meg a OCZ 450W Modstream behalt a 4870x2-től mármint nem bedöglött csak nem bírta a kártyát
[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
Archer
őstag
Enermax Pro82+ 425: Hitachi a primer oldalon, Nippon a szekunder oldalon és csak 2k-val drágább mint ez. Nem azt mondom, hogy gond lenne ezzel a táppal ilyen téren csak kiválónak nevezni azért túlzás.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
vzsryl
nagyúr
"eljön majd az az idő, amikor ezt a belet szürke dobozban 10k alatt fogják adni"
Esetleg akkor, amikor a "80+ diamond" tápok 95%-os hatásfokkal fogják képviselni a standard kategóriát.
400-60APN ~8k
SAGA II 400W ~10k
Ebből kiindulva:
"400-00XYZ" ~15k
Aurum 400W ~17k(#38) D1Rect: Én meg tudok róla, hogy VX450 gond nélkül vitte, pl gbors-nál.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Annyiért egy CX400 is elvétve volt újan, igaz az 3 év garis. Engem az érdekelne mi történt az 5 év garral, nemrég annyival cikkeztek itt róla. Úgy már megérne 19k-t.
Egy kis elírás a cikkben - a néhány közül- "Hosszú távon viszont az FSP 80 Puls arany minősítéses,"...
szerk: Mekkora különbség lehet hatásfokban egy APN-nel szemben?
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
rudi
nagyúr
Most egy százalékkal kisebbre jött ki az aranyos FSP előnye a bronzos Cooler Masterrel szemben, ami wattokra átfordítva 15-öt jelent.
Első körben 4% körüli, másodikban 3% körüli volt a difi. Ez a második körnél annyit jelent, hogy egy százalékkal kisebb mint előtte. Teccik(szöveg)érteni!
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
vzsryl
nagyúr
válasz #65675776 #29 üzenetére
Is, de leírtam a topicban az első hsz-ban, hogy miért best buy a többihez képest is.
Az X-400 egy passzív táp, amihez emiatt nem lehet mérni, de ezenkívül nem különböznek olyan sokban, hogy ekkora felára legyen. Full japán kondik, brutális erő. Ebben jobb kb.
(#30) fi:zi'k: Lesznek moduláris Aurum-ok is, sőt teljesen passzív is. A moduláris tápokra viszont az jellemző, hogy már szinte csak 500W és afeletti van belőlük, mint ahogy ez igaz az Aurum-ra is (550-es és 650-es példányokról tudok eddig).
(#33) D1Rect: Na akkor már most lezsírozhatjuk, hogy amint lesz ilyen 400-as csodám, akkor találkozunk és ráeresztjük a leendő géped.
Azt remélem figyelted, hogy a tesztben egy Qzán és egy HD4870x2-es volt. A Qzán hozza kb. a tuningolt CPU-d fogyasztását, a HD4870x2 meg valószínűleg lekörözi még a tuningolt 6850-eseket is. Azt nem állítom, hogy CPU+GPU stresszteszt közben nem kapcsol le, de sztem. játékok közben vígan bírná a 400-as Aurum.[ Szerkesztve ]
-
félisten
6850-ről van szó. Nem fogyaszt többet, mint a 4850. Alapon.
Emelt fesszel 2 kártyával(GPU@1000 körül), a CPU is húzva(5.0+), hááááát.
Megeszem azt a 400-as tápot ami nem kapcsol le.Az idle fogyasztás sem a fogyasztási görbe megfelelő részére esik egy 400-as tápnál.
Tudom, hogy a userek 99%-ának elég a 400-as táp. De én a maradék 1%-ban vagyok.
Nem randomra veszek tápot.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
bartucc
addikt
Az emberek 90%-ának elég egy FSP APN 85+/Saga II, akinek meg nem az ne sajnálja a pénzt, ha egy picit halkabb, jobb hatásfokú tápot szeretne. Reális áron van szerintem a piac szereplőihez, és a gép többi komponenséhez képest. (ez nem avul el, elég 4-5 évente cserélni, ennyit minimum ki kell bírni egy minőségi tápnak, esetleg közben 1-2 kondicsere)
Köszönet a tesztért!
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
mghltm
addikt
sajnos nem vagyok otthon a temaban, par honapja is hozzatok fordultam a megfelelo topikban, amikor uj tapot kerestem a gepemhez. a ti javaslatotokra vettem ctg-550-80p-t, ami hibatlanul uzemel.
nalunk ennek a tapnak a 400-450-es verzioja kb 10k, ami majdnem fele a 400-as aurumnak. gondolom belsosegukben erosen kulonboznek, de egy atlagembernek, akinek nem megy fel a pulzusa amikor az uj tapok belsejet elemzi szakertoi szemmel, boven megfelelnek. a magasabb hatasfok majdnem 100%-os felarat pedig indokolatlannak tartom...
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
fi:zi'k
nagyúr
Jó cucc és szerencsére van átlagos teljesítménnyel is.
Régen nem értettem miért van oda "mindenki" a moduláris tápokért. Már tudom és azóta ez is szempont, így kár hogy kimaradt itt.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Angel1981
veterán
Végre egy 400W-os gold táp!
LÁJK! -
misx
senior tag
Jó példa arra, hogy mire is elég a 400 watt (JÓFÉLE tábpól persze). Csak az az árcédula nem vonzó annyira.
-
Hanok
senior tag
" Mindenesetre ebből a szempontból egy hagyományosan halk ADDA lapátkeréknek jobban örültünk volna. "
Számomra inkább ez a kulcsmondat...Én ennyi pénzért akkor már Seasonic-ba fektetném a tápra szánt pénzt..Mert abba legalább az is benne van ami ebből hiányzik..
-
paprika
aktív tag
Nem drága egyáltalán. Én a 450HX-et 21 ért vettem annó. Abszolút megérte.
-
vzsryl
nagyúr
Emiatt ajánlunk jó minőségű tápokat. Ha akkora stressz éri a tápot, hogy már fel kelljen robbannia (mint pl esetedben, de azért nem mindig alakul így), akkor sem teszt kárt semmiben, legalábbis nagy eséllyel megóvja a többi alkatrészt. Viszont a gagyi tápoknál, ha ilyesmi történik, akkor meg épp ellenkezőleg zajlik le a dolog, tehát nagy eséllyel tönkretesz valamit, vagy akár az egész gépet is.
-
hfrankee
senior tag
Kösz a tesztet!
Az én Bluestrom 1esem (400W) már vagy 6 éve megy hibátlanul,egyszer kezdett el a ventije zörögni,de a tököm tudja hogy,de megjavult magától 2 nap alatt.
Szóval megbízható gyártó ez az FSP! -
F34R
nagyúr
Pont ma néztem a webshopban , nagyon jó minőségű bár megondolandó hogy akár Corsair , Coolermaster is kapható nagyobb teljesítményel a 400 W-áráért
-
Peti66
senior tag
-
vzsryl
nagyúr
A kisebb modellekben valóban találhatóak kínai kondik is, de a primer oldali már Nippon Chemi-con. Ebben az árszegmensben nem sűrűn találni olyan tápot, amiben van japán kondi, sem primer, sem szekunder oldalon. Pl ott az említett Corsair CX széria a felül-specifikálásával és full kínai kondikkal.
(#16) D1Rect: Ha még egy HD4850-ről van szó, akkor is gond nélkül elbírná ez a 400-as, de úgy valóban ideálisabb lenne a nagyobb tesója.
Szerk.: A MOD-ban szereplő dolgot nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Pedig az alaplapomon található konfig megkapja a 2VGA-t + és rárakom a vizet a rendszerre, 'szt meg is fekteti a kis aranyos tápot(ha meg nem akkor kurvagyorsan kinyiffan).
MOD: ráadásul az idle fogyasztás is magasra esne egy 400-as táp esetében.
[ Szerkesztve ]
-
Archer
őstag
Szerintem túlzás, hogy kiváló minőségű belső, inkább szimplán csak jó. A kínai kondiknál azért akadnak jobbak is meg ok, hogy magasabb hatásfok de nekem akkor is elég kicsinek tűnnek azok a bordák.
Ok, hogy ennyiért nincs más gold minősítésű de akkor sem kéne. 15k körül már korrekt lenne.[ Szerkesztve ]
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nagyon szimpatikus darab. Fspm-m van és eddig nem csalódtam benne.
Amin gondolkozok, az ára miatt nem kapott ajnálott címkét?"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
vzsryl
nagyúr
Elfelejtettem megköszönni a tesztet, mert hirtelen felindulásból muszáj volt reagálnom némelyik hsz-ra.
Tehát, köszönöm a tesztet rudi! Már azóta vártam, amióta elejtetted az egyik topicban, hogy milyen jól teljesített a tesztpadotokon.
Nekem most ez bebizonyította, hogy muszáj lesz tápot cserélnem.(#12) D1Rect: Pedig az adatlapodon szereplő konfighoz sokkal ideálisabb lenne a 400-as.
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Azóta sok víz lefolyt BS pro/Bronze.
Más:
Akik pedig elégedetlenek az árral, mutassatok már goldos tápot ennyiért?!Bezzeg a abrom vx450-t ajnározzátok 20K-ért.
Egyáltalán nem sok ez a pénz érte, főleg hogy a kategóriájában még mindig olcsónak számít.
A másik jobb helyeken 19K-ért már megkapja az ember a 500-as típust, a másik emg ebben az árkategóriában nincs moduláris corsair, fix kábeles van, az új CX-ek, amik ezekkel az FSP-kel messze nem veszik fel a versenyt semmilyen tekintettben, névleges teljesítményük, csalóka, kicsit hazudik az adattábla.Most egy százalékkal kisebbre jött ki az aranyos FSP előnye a bronzos Cooler Masterrel szemben, ami wattokra átfordítva 15-öt jelent.
15W különbségre, nem tudom hogy jött ki nektek az 1%. Inkább 3-4%.
Aki meg a feleárral, dobálozik, gondolkozzon már egy kicsit, menjen fel egy webshop oldalára, nézze meg az árakat, jól kinyitott szemmel és nem dobálozzon a hülyeséggel.
(#8) D1Rect: 10K-ért, ne a fellegekbe járjunk már.......
BSII 500W-om volt. Egynek elment, másodiknak nem kéne.
(szabályozatlan venti, rövid kábel, meg kék)Szabályozott ventije volt......nem is tudom honnan vetted azt hogy nem.
A tezst remek, eddig is lehetett tudni hoyg rendben van, most még biztosabbak vagyunk benne, köszi Rudi.
[ Szerkesztve ]
-
robotjatek
tag
Tetszetős darab, csak egy kicsit drágának találom.
-
vzsryl
nagyúr
17k-ért is meg lehet venni normális webshop-ban. De még 19k-ért is best buy lenne. Én nem tudok olyan tápról, ami lenyomná ennyi pénzért. Erőben biztos van jobb, de akkor meg -5-10% hatásfok, meg nagy eséllyel hangosabb is, továbbá minőségben is valószínűleg rosszabb.
Szép külső, kiváló minőségű belső, hosszú és harisnyázott kábelek, magas hatásfok, alacsony zajszint, minden átlagos géphez elegendő, sőt még némelyik kemény gamer géphez is. Ha ez nem best buy, akkor mi az?(#5) tiborandras: Már elnézést, de ez nagyon komolytalan hozzászólás. Tisztában vagy vele, hogy ennyi pénzért, és fele ennyiért milyen tápok találhatóak a piacon? Mert bizony a piachoz kell mérni, nem a saját pénztárcánkhoz, mivel az árakat a piac határozza meg, és nem xy ember pénztárcája. Nekem sem lenne könnyű megvenni ezt a tápot, mert nem állok olyan jól anyagilag, de amint telni fog rá, azonnal lecsapok egy 400W-osra.
-
félisten
Annyira jó, hogy a ph! tesztlabor is Silent Pro 600-ra ruházott be.
Így mindig könnyen összehasonlíthatom a tápommal az újdonságot.Az aurum tetszetős, de kb. fele ennyiért.(10K körül)
(#2) Enton: BSII 500W-om volt. Egynek elment, másodiknak nem kéne.
(szabályozatlan venti, rövid kábel, meg kék)[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Nagyon szimpatikus, főleg hogy a 400W minden egykártyás normál gépbe elég kell hogy legyen szerintem.
-
Zodicus
senior tag
Tényleg drága egy kicsit, mert a 4 és az 500W os telitalálat is lehetett volna...
-
zoli03
őstag
A feszültségértékes táblázatban egy másik táp neve szerepel.
Jó lett volna, ha csak adott terhelés felett kapcsolna be a ventilátora.
-
Enton
addikt
Ha nem hangosabb a vetélytársainál, akkor nem éppen olyan sok érte, az a 19000, az egy dolog, hogy ekörüli áron van(inkább olcsóbb is) ha még lehet kapni a bluestorm2-jük 500W-al.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
kenwood3
addikt
Nagyon jó kis táp , jól is néz ki de tényleg drágának találom én is
Mi az az ekezet dragasag??
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Apple notebookok
- Interactive Brokers társalgó
- One mobilszolgáltatások
- E-book olvasók
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...