- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Home server / házi szerver építése
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Analóg fényképezés
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
buba66
csendes tag
Nekem kellene egy ilyan NAS (TS-219PII).
Nem tudja valaki, hogy hol tudnék hozzájutni "olcsón"?
Üdv
buba
-
nvyktor
aktív tag
Egyébként elnézést kérek minden jelenlévőtől.
Legközelebb hasonló kérdésre majd privátban válaszolok, hogy ne legyen senki megkövezve.
Igazuk van azon hozzászólóknak, akik azt írják, hogy ez a QNAP hírhez tartozó topik.Szóval akkor ez alapján:
nagy UP a termékeknek!És bocsi még egyszer, csak a jó szándék vezérelt.
Akinek meg ez nem tetszik elmehet... -
nvyktor
aktív tag
Bocs a megkésett válaszért.
RAID 5-öt nem tudom, hogy tudja-e?
Azt tudom, hogy mehet az optikai helyre is HDD, illetve van belül egy usb, amiről futtathatod az op-rdszt, hogy ne fogjon helyet a tömbből. De oda hosszú sata kábel kell, illetve sata-molex átalakító asszem a táphoz.A konfig tényleg nem 1-2 óra lesz, ha mindenre odafigyelsz.
Alapkiépítésben nem rosszak ezek a nas-ok, mert tényleg sok mindent elvégeznek helyetted. A HP akkor érheti meg, ha egyedi megoldásra van szükséged. Ha összeveted az árakat, akkor az olcsóbb nas-okkal van egy árban, vagyis nem az ár alapján kell döntened, hanem a felhasználási terület alapján.
Üdv: V.
-
nvyktor
aktív tag
válasz
micimacko #20 üzenetére
Bocs.
Én felfogom. Egyéb személyeskedésre nem reagálok...
De a kérdése kollégánknak az volt, hogy mutassunk olyat, ami hekkelhető, tolhatsz rá akármit. Vagyis a kérdés arra irányult, hogy ő szívesen töltene ezzel időt. Mutattam. Fáj neked?Amúgy pont azért merül fel ilyen kérdés, mert az out-of-the-box megoldás nem jön be mindenkinek. Szakmai érdeklődésről hallottál?
Amúgy meg kérdésedre válaszolva: android, ios, de még winmo is tud pl http-n bögészni, vagy ssh-n bejelentkezni. Bár az ios-ban nem vagyok biztos, az ssh részében.
Ja és bármilyen pc bekacsolható hidegen távirányítóval..
Ja és csak félve említem meg, hogy egy pc nem azonos egy kisméretű szerverrel.
De okoskodni könnyű, ahogy te fogalmaztál. -
CyDoN
senior tag
Ezek itt mind külsõ adapteresek, tehát ha vennéd egyszer is a fáradtságot, akkor meg tudtad volna nézni, hogy Delta Electronics, ami a világ egyik legnagyobb táp gyártója, többek között olyan gyenge nem ismert cégek ismerik el, mint a Microsoft, vagy a Cisco.
Delta ElectronicsA nagyobb NAS-ok pedig belső táposak, amikben 80+ -os tápok vannak.
Ha nincs pénzed megfizetni egy gyártó termékeit, akkor ne fikázd, főleg úgy hogy nem is tesztelted, láttad őket. Mert ezzel csak saját magadat minősíted...
A HP szerver biztosan jó, de ez nem ugyanaz. Másnak lett szánva, nem pedig neked...
-
dchard
veterán
válasz
micimacko #29 üzenetére
Te kérdezted, hogy mi akkora szám ebben a HP cuccban, én leírtam. A fröcsögés inkább az, amit te csinálsz.
Összehasonlításként mondom: első generációs dualcore atom 4 lemezzel max terheléssel 51,5watt egy 400 wattos codegány táppal. A lemezek 5,4-es 2 terás ecogreen WD-k.
Egyébként én nem mondtam, hogy szarok a QNAP-ok, csak azt, hogy szerintem aránytalanul drágák ennyi tudásért. Biztosan nagyon kényelmes meg minden, de ennek el is kérik az árát.
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy régebben a többség pont azért járt pH!-zni, mert egy jobban konfolható, olcsóbb rendszert tudott szerezni, infókhoz jutni vele kapcsolatban, nem riadtak vissza az esetleges problémáktól sem stb.. Komplett megoldást találni drágán bárki tud, abban nincs semmi kunszt.
Ennek ellenére tiszteletben tartom a véleményed, tégy te is hasonlóan.
Dchard
-
micimacko
aktív tag
Ez az...eddig nem találtam a fogyasztásáról konkrét infót, de ahogy összeolvasgattam megvan az a 1.5x-es fogyasztás simán (de lehet több is). Mi a bánatért is adnak hozzá 150 vagy 200W-os tápot? Luxusból? ugyan már...
A 4 lemezes Synology maximum terheléssel, 4 lemezzel együtt fogyaszt 42,9W-ot.
DE...megint ott tartunk, hogy ez egy új Qnap NAS családról szóló hír, mégis a HP-s és normál NAS-ok közötti vita megy...miért? Biztos van a HP-nek saját fóruma (de lehet simán NAS topic is van), ott minden infót megtalálni. Minden alkalommal ez megy. Ha nem akartok ilyet venni, nem ez a NAS érdekel, akkor miért kell idejönni és belefröcsögni, hogy ez szar mert drága, de a HP az igazi überszuper megoldás ???????
Nem mellesleg a legtöbb hozzászóló életében nem látott még egy Syno vagy Qnap NAS-t működés közben. 2 éve használok, de eszem ágába sem jutna lecserélni egy ilyen HP-re, pedig ha akarnám én is össze tudnám hozni. Emiatt tudom, hogy nem 1-2 óra összehozni egy rendszert, hacsak nem ezzel foglalkozol hivatásszerűen és már a sok századik ilyen rendszert rakod össze. Ja...és érteni is kell hozzá, mert egy laikus, sima felhasználó azt sem tudja mi az a PHP, MySQL pl. weboldalhoz, hogy kell bekonfigurálni...és mennyi szolgáltatást lehet így használni egy NAS-on.
-
dchard
veterán
válasz
micimacko #24 üzenetére
"Elhiheted, hogy nem 1-2 órát fogsz vele foglalkozni."
Így van, nekem nem tart egy órát sem, de van benne némi rutinom. Egyébként tök jó leírások vannak a neten pl freeNAS témában, azok alapján 2 óra alatt be lehet lőni mindent. Nem mondom, hogy ezután soha egyetlen másodpercet sem kell majd vele foglalkozni, de elég nagy az árkülömbség ahhoz, hogy nekem ennyit megérjen. Ha a HP 40.000 kilójához képest megkapnám a QNAP-ot mondjuk 50.000-ért, akkor megvenném a QNAP-ot (még akkor is, ha kevésbé rugalmas megoldás, mint a HP), de amikor azt látom, hogy a tisztességes QNAP 4 lemezes kerül 100.000 HUF fölötti összegbe, ráadásul kevésbé rugalmas...
Arról nem beszélve, hogy a QNAP-ban ugyanúgy egy gagyi atom proci van Z kategóriás vezérlővel, táppal, tehát hw oldalról semmivel sem megbízhatóbb, mint a HP szerver, viszont sokkal drágább. Tehát akárhonnan nézem, nem jön össze a rettenetes árkülönbség.
"Másik. Hogy én is kérdezzek. Mi ebben a HP-ban a nagy szám? Ahogy én olvastam (még régebben, csak nagyon, nagyon felületesen, ezért is kérdezem), egy sima PC, Gigabites porttal, 4 merevlemez hellyel. Nem mellesleg szerintem nem picit nagyobb, mint egy NAS, valamint többet is fogyaszt."
Az, hogy olcsó, rugalmas és jól konfigurálható megoldás, még akkor is, ha nem komplett, ami a szoftveres körítést illeti. Egyébként 4 lemezzel nem hiszem, hogy sokkal többet fogyasztana egy QNAP vagy Synology NAS-nál, amiben ugyanaz a hw van (atom vagy neo proci), csodák azért nincsenek.
Dchard
-
micimacko
aktív tag
válasz
szarnyalosas #25 üzenetére
Mi nem volt érthető? Nem otthonról beszélek, hanem az ország bármelyik részéről, ahol van térerő? Bluetooth, ugye?
edward2
Nem azt mondtam, hogy úgy fogom használni mint pl. egy radmin vagy VNC...stb. Hanem az összes nekem fontos szolgáltatást elérem és kezelem (vagyis vezérelem), file műveletek (írás, olvasás, átnevezés, letöltés, torrent), zenehallgatás, akár a NAS kikapcsolása...stb. És igen, ezt tudja. Ha nem hiszed vegyél egy Syno vagy Qnap NAS-t, vegyél hozzá egy rendes Androidos vagy IOS telót, és ámulhatsz.
-
edward2
addikt
válasz
szarnyalosas #25 üzenetére
Ja egyből a világ legbonyolultabb megoldása mi?
Nem ám teamviewer install 1 install 2 és kész? Vagy ha pl. torrentet akarod kezelni akkor simán felrakod a torrent klienst telefonra és annyi?
Mellesleg micimackónak: telefonról nem tudni irányítani egy neten futó gépet már elnézést de a google.com teljes ismeretét mellőzi.
-
micimacko
aktív tag
Elhiheted, hogy nem 1-2 órát fogsz vele foglalkozni.
De ahogy írtam...nekem pl. már alapkövetelmény, hogy androiddal, vagy IOS-sel vezérelhessem a rendszert, mikor pl. úton vagyok, és még csak net sincs a közelben. Ezt pl. mind Qnap-val, mind Synology-val könnyedén megoldom, míg a másik esetben nem hiszem, hogy van rá megoldás. Hacsak nem te magad írsz rá programot
Másik. Hogy én is kérdezzek. Mi ebben a HP-ban a nagy szám? Ahogy én olvastam (még régebben, csak nagyon, nagyon felületesen, ezért is kérdezem), egy sima PC, Gigabites porttal, 4 merevlemez hellyel. Nem mellesleg szerintem nem picit nagyobb, mint egy NAS, valamint többet is fogyaszt.
-
Coyot
őstag
Nem egy két óra bíbelődés a telepítése egy iylen szervernek, a qnapon van minden ami kellhet előre belőve biztonságosan, loggal mindennel mint egy rendes kis server.
Azért egy linux rendszergizda szint elérése nem 1-2 óra, hanem 1-2 év. namost a qnapon minden ott van és ad hozzá felületet ami felhasználóbarát.
Ha persze azért kell hogy HD filmeket tárolj rajta raid5ben egyértelműen a HP a jó választás.
-
dchard
veterán
nvyktor:
micimacko-val ellentétben én nagyon köszönöm a linket, nekem pontosan erre a HP microserverre van szükségem. 40K-ért is nagyon megéri, a mostani atomos konfigot fogja váltani, csak lesz benne 4 lemez raid 5-ben.
Nem tudod véletlenül hogy az optikai meghajtó helyére ha beteszek egy ötödik lemezt, azt is be tudja rántani a vezérlő mondjuk egy raid5 tömbbe?
Egyébként csak a saját véleményem, de szerintem bőven nem ér annyival többet a szoftveres körítés a QNAP-nál, mint amennyivel többe kerül. Nem tudom micimacko-nak mennyi az órabére, de nekem messze nem annyi, hogy ne érje meg 1-2 órát ezzel foglalkozni tekintve az árkülönbséget, pedig elég jól keresek
A többlet szolgáltatásokról és a szabadságról már nem is beszélve.
Dchard
-
törölt tag
válasz
micimacko #20 üzenetére
ez neked komolyan fáj? de tényleg így frankón? akinek ez a cucc kell ezt veszi. akinek van ideje rátolni egy pc alapú cuccra valami keretrendszert, és testreszabni, akkor az miért baj? nem mondta senki hogy jobb. más. ennyi. attól hogy beírja még a célcsoport akkor se veszi meg...
-
micimacko
aktív tag
Miért van az, hogy akár hány NAS-sal kapcsolatos hír jelenik meg, pár hozzászólással később mindig bejönnek ide emberek, akik a HP-s PC-t nyomatják.
Fogjátok már fel, hogy ez és egy olyan HP-s kütyü nem ugyanaz. Ez egy komplett, kész rendszer, amibe csak beteszi a felhasználó a vinyót, és már működik is. Míg a másikkal még van bőven mit csinálni. Nem mindenkinek van arra ideje, hogy telepítgetésekkel, bekonfigurálásokkal szarakodjon. Sok ember napközben dolgozik, vannak kötelezettségei, szabadideje pedig kevés...én is pl. 9 körül szoktam hazaérni, majd biztos abban az 1-2 óra szabadidőmben fogok szarakodni egy ilyen rendszert összeállítani. Lehet ti diákok vagytok, vagy tele vagytok szabadidővel...akkor hajrá. Én inkább kifizetem a szolgáltatásért azt a nem is olyan sok plusz pénzt, de cserébe egy megbízható és korrekt rendszert kapok kézhez.
De azért olyan kérdésem lenne, hogy pl. Androiddal, IOS-sel tudod vezérelni ezt a HP-t (torrent-ek kezelése, képnézegető, fotóalbum, zene szerver...stb.)? Nekem az egy olyan szempont, amit a Synology NAS-om (és szerintem a Qnap is) tud és nálam már nélkülözhetetlen. Ha ezt nem tudja, akkor lehet 40eFt, akkor sem ér nekem semmit, mert nálam ez már alapkövetelmény.
Egyébként ez az egész olyan mint a médalejátszók vs. HTPC. Ott is mindenki jön a HTPC-s okoskodásával, de még egyszer nem hallottam értelmes választ arra, hogy be tudják-e kapcsolni a rendszert távirányítóval, és nem ilyen hibernálós, meg készenléti üzemódos szarakodásokkal, hanem rendesen hidegindításnál. Naná, hogy nem. De okoskodni könnyű
-
Dr. Akula
félisten
"és nem hiányzik a 2.0-s USB"
Ezek szerint a 3.0 viszont igen. -
E770
aktív tag
pont hasonlót néztem ki egy kis irodába, a 259P+
szerintetek a 2tárolós qnap termékek közül ez az újabbat vagy egy 3. félét válasszak?
(ha ez lesz az első nas így az apró különbségek ételmét/értékét még nem tudom felmérni) -
nvyktor
aktív tag
Kívánságod parancs...
4 lemezes, és hekkelhető.
Feltolhatsz rá linuxot, freenas-t, akármit.
Még Win Servert is.Az ára meg nagyjából ugyanaz, ha a régi QNAP NAS-okból indulok ki ebben a szériában.
Persze nem a HP-től kell megvenni, mert kicsit el vannak szállva a fiúk...
~30k HUF-ért adják. Javaslom az árgépet. -
nednez
tag
Árak lehetnének
am király a 4 fiókos
-
Coyot
őstag
A Qnapok nagyon jó nasok, de a jóság árát mindig megkérik, a 2vinyós min. lesz 80k ha nem 100.
-
micimacko
aktív tag
Nekem Synology NAS-om van...abból kiindulva az USB portnak több szerepe is lehet mint pl.
nyomtatót rákötve printer serverként is funkcionálhat
HDD-t rákötve pedig pl. biztonsági mentést végezhetsz vagy
mint nyomtatónál az egész hálózat számára elérhetővé teszi, DEén sem használom, mivel 4 TB HDD nekem bőven elég itthonra és a Gigabites hálózaton pillanatok alatt feltöltök rá bármit.
-
Phoenix1986
csendes tag
A "gyorsmásoló" gombbal átmásol minden adatot az adathordozóról egy megadott mappába vagy nyomtatót kötsz rá hálózati eléréshez, esetleg webkamerát megfigyeléshez.
Ja és a technikai adatokat itt megtaláljátok: http://www.qnap.com/images/products/comparison/Comparison_4BayNAS.html
-
birq
tag
7 watt szerintem csak vinyók nélkül. az usb meg nem arra való hogy a gépedre kösd, hanem még ráköthetsz külső vinyót...
-
orbano
félisten
ha üzem közben 7 wattot eszik, a 4 watt nem mondható valami fényes készenléti értéknek
az USB portjával mit lehet kezdeni egy ilyen kütyünek? ráteszi a tartalmát a meghajtóra? -
dchard
veterán
Kíváncsi lennék a 4 fiókos árára, és arra, hogy pontosan milyen hardver van benne.
Örülnék már egy hekkelhető megfizethető 4 fiókos NAS-nak.
MOD: az USB2 viszont nem igazán csábít...
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A hálózati adattárolók egy, kettő és négy meghajtót tudnak fogadni.
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest