Új hozzászólás Aktív témák
-
Orlin
addikt
Köszi sikerült!
A nightly-hoz nincs valami "csatorna" ahol írnák,hogy éppen mit frissítettek rajta?
Mint az Operánél vagy a Chrome-nál?!
Köszi! -
Krystal_s
addikt
Az Adblock alapból a kiegészítősávra teszi ki ezt az ikont. Az általad linkelt képen látható rózsaszínes részre jobb klikk és a Kiegészítősávot kiválasztod, akkor látható lesz alul, de mivel nem jó helyen van, ezért újból jobb klikk -Testreszabás és egérrel megfogod az ikont felülre húzod oda, ahova tenni szeretnéd pl a kis boríték mellé. (A kiegészítősávot utána betudod zárni x-el vagy szintén a jobb klikkes menüben)
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Ebben az "új" fox-ben van aki használja az Adblock Plust?
Hol tudom állítani,hogy pontosan mit nem szeretnék látni?Az Operánál megszoktam,hogy megjelenik és rákkatintva tudom állítani.De itt nem látom :/Thx
-
Penge_4
veterán
válasz
WonderCSabo #62 üzenetére
"Pl. a beállítások a 2001 óta ittmaradt felülettel rendelkezik (bár ennek már kész van a frissítése about:preferences),"
Na valami hasonlót képzeltem volna el Operában is.
-
zh1972
tag
válasz
Sk8erPeter #127 üzenetére
??? Reménytelen.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az a baj, hogy én értettem, amit akartál mondani, de ezek szerint neked viszont nem jött át a mondandómból semmi (de ez már a korábbiból is kiderült).
No offense, bár én nem lettem miattad szomorú.
Ez az "egyes ülj le" meg annyira gyerekes, hogy inkább nem is kommentálom.
(Rájöhettem volna egyébként, hogy vannak témák, amiken felesleges vitázni ilyen topicokban, mert vannak emberek, akiknek nem jön át a mondandó, de feltétlenül ellent akarnak mondani, és tulajdonképpen a vitától úgysem változik semmi. Tisztelhetjük egymás véleményét egymás cseszegetése nélkül is, úgy is, hogy nem értünk egyet. Ez most eddig nem sikerült, inkább ne is veszekedjünk.)
Egyébként ezek a hozzászólások nyugodtan mehetnének OFF-ba, mert nem tartozik a topichoz. -
zh1972
tag
válasz
Sk8erPeter #125 üzenetére
Azt ajánlom újra olvasd el a hozzászólásomat! Ultrakocka, antiszociális kocka, kretén átlagfelhasználó, nincs magánélet??? Ez jött le neked abból amit írtam? ...nagyon szomorú vagyok az olyan emberek miatt mint te. Meg sem próbálod értelmezni a leírtakat! Egyes ülj le!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Aha. Tehát szerinted az itteni közönség olyan ultrakocka, hogy nincs magánélete, csakis ezért érthetnek a böngészőjükhöz, ráadásul ezért fel sem fogják, hogy másnak más igényei vannak (egyszerűség), és csak az antiszociális kocka és a kretén "átlagfelhasználó" szélsőség létezik. Leegyszerűsítve erről szólt a hozzászólásod. Az érvek egyébként nem arról szóltak eddig sem, hogy úgy legyen elkészítve egy alkalmazás, hogy csak kockák tudják használni, ezek szerint te sem értelmezted a korábban elhangzottakat.
Egyébként ne aggódj, sejtem, mire akarsz kilyukadni, és mit nem sikerült megfogalmaznod jól. Az átlagfelhasználót mindenféle egyéb gomb megzavar, ami nem a lényeghez tartozik, bármitől, ami félrevezetheti, összefossa magát, és úgy érzi, eljött a világvége, ezért tehát ne is legyen semmilyen mód arra, hogy az alkalmazás testreszabható legyen, mert ha a vérpistit vagy Manci nénit valami megzavarja, akkor esetleg áttér más alkalmazásra, ami piaci veszteséget okoz. Alkalmazkodjunk tehát Vér István igényeihez, meg Manci nénihez, ha ők tudják kezelni, akkor nyilván mindenki másnak is megfelel. Azért remélem, hogy nem a te üzletpolitikád szerint gondolja mindenki.Épp erre volt példa egyébként régen a Presto motorral ellátott Opera, ha nem értettél hozzá, akkor is tudtad használni, mint egyszerű böngészőt, ha értettél hozzá, akkor meg testre tudtad szabni. Ott is lehetett olyan gomb, amivel zavar keletkezhetett néhány fejben, de akkor fogod az X-et, és bezárod... nagy dolog. Mint említettem, önmagában a felületmodernizálással, egyszerűsítéssel egészen addig semmi bajom sincsen, amíg ez nem jár a program teljes herélésével. Másképpen már nem tudom elmagyarázni.
-
zh1972
tag
válasz
Sk8erPeter #122 üzenetére
Szia! Erre válaszolnék:
"Amúgy túl sok köze az évente kettő alkalommal használt fúródnak nincs a minden nap használt böngésződhöz, remélem azt érzed.
"
Nos ez egy képletes megfogalmazás ami nem fúrókra vagy böngészőkre vagy rád és rám vonatkozik, hanem bármire és bárkire ráhúzható aki sokat használ valamit és ebből adódóan több/jobb/minőségibb szolgáltatásra vágyik (ezáltal óhatatlanul is szakértővé válik) míg a másik oldal ritkábban használ valamit így csak a legegyszerűbb szolgáltatásokra tart igényt és poka-yoke tervezést igényel, hogy még csak a közelében se legyen olyan gomb, amit ha megnyom esetleg általa ismeretlen folyamatok indulnak be! (Mindkettőre szükség van hiszen van (kell, hogy legyen) választásod, emellett a másikra meg 10x nagyobb a felvevőpiac)
Lehet, hogy ez, ebben a közösségben felfoghatatlan, de az átlagembereknek jobb dolguk is van mint a gép előtt ülni! Nem indulhatsz ki abból, hogy minden PC felhasználó mindennap használja a számítógépét és mindennap böngészőt is indít! Mindemellett szüksége van egy gépre, hogy a hétvégaken sakkozzon egyet, megsüssön egy ételt, könyvet olvasson, ne adj isten tanuljon kicsit)
Mélyebb elemzésbe nem kívánok belemenni, mivel ezeket oktatják is különböző intézményekben és sok információ fellelhető a neten is ha valakit behatóbban érdekel a téma!
Először értelmezzétek az olvasottakat és utána tegyetek fel lehetőleg előbb kérdést egymásnak, majd a válasz alapján eldönthetitek, hogy anyáztok, vagy egyetértetek.
A fórumokon teljességgel hiányzik a metakommunikáció, ezáltal nem érzékelhető a hangulata a hozzászólásnak így néha olyan vitákat olvasok, ahol mindkét fél hasonló dologról beszél(ne) de olyan személyeskedésbe csap át a történet, hagy azt néha nem is értem miért nem moderálják!
Fú jól elkalandoztam!
-
ceia
őstag
(#87) Sk8erPeter: Éppen tojok rá, hogy mások mit szeretnének, hogy én mit használjak. Nekem ezek jók a kis gépemre. A tabokkal kapcsolatban: A többfüles böngészés során akkor is lehet igen sűrűn használni a tabokat, és azok között váltogatni, ha a címsor alatt vannak. Miért ne lennének elérhető helyen a címsor alatt?? Pár pixellel lejjebb kell kattintani az egérrel..
Az ablak kerete az alakalmazás nevével valóban nem kell, ezzel egyetértek. Viszont nekem kell a toolbar, és a menü is, meg az állapotsáv is. De ha mindez konfigurálható, átrendezhető, akkor meg nincs értelme ezeken rugózni. Különben nekem 5:4-es monitorom van, ezen nem olyan zavaró, amiket leírtál.
(#104) Nekomajin: A tab is az aktuális mutatott oldalhoz tartozik. Szerintem jobb, ha a tabok közvetlenül a főablak tetején vannak, mert akkor az aktuális tab ténylegesen (láthatóan) hozzákapcsokódik az aktuális oldalhoz. A címsorban meg persze, hogy az aktuális oldal címe van - ezt tudjuk, függetlenül a címsor elhelyezésétől. Végülis mindegy - kinek mi tetszik.. Nekem a logikus elrendezés, ami eredetileg volt - másoknak egy olyan megoldás, ami annak idején azért lett kitalálva, hogy az új versenyző (Chrome) ne hasonlítson a többi böngészőre és a Mozilla meg vakon lemásolta. Emlékszem, még az első cikkekre: furcsa, de meg lehet szokni..
(#113) Tamás88: Ha valóban ilyen jól konfigurálható, annak örülök, mert egyszer muszáj lesz átállnom újabbra. De a cikkben szereplő verzió lekerekített tabjaival nem tudnék megbarátkozni.
(#77) pszichiáter: Ha már szakmai fórumon vagyunk, megosztanád velünk, hogy ha egy Comodo tűzfal, és egy Avira antivírus együtt van használva, az miért is nem jó?? Amúgy köszönik, remekül kijönnek egymással -
Sk8erPeter
nagyúr
Közelít az álláspontunk, sok mindenben egyetértünk. De a hsz.-edből úgy tűnt, épp, hogy élvezted az Opera testreszabhatóságát, azzal együtt, hogy ha nem akartál, nem foglalkoztál vele (csak ha nagyon kellett valami, akkor viszont meg tudtad csinálni, mert egyáltalán volt rá lehetőség), és ez ellentmond a korábbi mondatodnak, miszerint "De sz*rok rá a testreszabhatóságra, amikor nekem egy sima böngésző kell.", pont amit korábban idéztem.
Szóval ezek szerint mégsem sz@rsz rá, mert szereted.
"Erre - szinte - egy az egyben átvették a Chrome-ot."
Az Operánál nem szükséges a "szinte" szó, mert a Chromium project egyik verzióját vették át (szép magyaros szóval élve forkolták), majd "fejlesztették tovább". Az idézőjel indokolt, a korábban említett fejlesztési ütem miatt.Na de azért mégsem teljesen igaz a dolog. Az oldalakkal való kompatibilitási problémák miatt, meg "így jobban megéri" okból döntöttek úgy, hogy renderelőmotort váltanak, és végül a Google által fejlesztett Blinkre esett a választás. De utána a folyamatot valahogy így kell elképzelni, ahogy dqdb leírta az Opera topicban:
http://prohardver.hu/tema/opera_bongeszo_2/hsz_20441-20441.htmlEgyébként még nem temetem az Operát, reménykedem, bár sokan von Tetzchner lemondásához kötik az Opera omladozását akármilyen értelemben. Szar lehet neki végignézni az Opera vergődését.
Egy ultratestreszabható böngészőből lett egy faék (vagy svájci bicskából kőbalta).
Azért reménykedem, hogy a Mozillánál még helyén van az eszük.
====
(#119) morgyi :
"A kezelőfelület nyilvánvaló "ellesésére" azt indokként felhozni, hogy nem történt másolás kicsit sem, mivel az egyik böngésző testre szabható a másik meg nem... Eléggé érdekes."
Nem tudom, arra célzol-e, amit én mondtam korábban, de én pont nem ezt mondtam, mások pedig láthattad, hogy írták, hogy az ikon a menüelemekre például a Mozilla ötlete volt eredetileg, és pont a Chrome vette át, szóval talán inkább fel kellene tenned a kérdést előbb magadban, hogy melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás, bár nekem is egyből nyilván a Chrome jutott eszembe elsőre az új felületről. Amúgy meg nem "érdekes" az érv, mivel ha az egyik böngésző még nem egy ultrabuta faék, hanem konfigurálható, akkor egyszerűen nem olyan, mint a másik. Ha első ránézésre hasonlít is, attól még rohadtul nem mindegy, hogy milyen rétegnek felel meg egyrészt, másrészt meg hogy mi van a motorháztető alatt. Az általad említett BuheraOS-re és CsillivilliOS-re ez ugyanúgy igaz. A többi meg alátámasztandó.===
(#117) morgyi :
hogy a Neptunba épp mikor jutsz be (mikor enged be a szerver), annak nem sok köze van a böngészőhöz.===
(#118) zh1972 :
"Minden rendben van, aggódásra semmi ok, az opera sem droppolja a fícsöröket csak minimalistább UI-ra törekszenek!"
Honnan tudod? Használod amúgy az Operát?
Amúgy túl sok köze az évente kettő alkalommal használt fúródnak nincs a minden nap használt böngésződhöz, remélem azt érzed.Na meg ez legfeljebb a cég üzleti érdekeiből következő sajnálatos döntést támasztja alá, hogy inkább támogassuk azokat, akik nem értenek hozzá (esetleg nem akarnak hozzáérteni), vagy egyszerűen nem érdekli őket a dolog, így sosem fognak foglalkozni a dolog hátterével, sosem fogják akarni másként használni az alkalmazást, mint ahogy azt a rettentő okos dizájnerek/menedzserek/projektvezetők/akárkik kitalálták a cégnél.
A baj az, hogy ez általános tendencia, és régen nem az egységsugarú igényekhez igazodás volt a tendencia, hanem előbb kellett, hogy legyen az embernek valami gondolkodási képessége is, hogy használni tudjon egy alkalmazást. Van a kettő között is út, de jobban megéri a "hőőőő, ez a gomb meg itt micsináááá', ha megnyomooooooom?"-réteghez alkalmazkodni. De remélem nem érted félre, nem baj önmagában a felület-egyszerűsítés, modernizálás, a kiherélés a gond azért, mert "úgysem használják".Az Operánál a legszomorúbb, hogy csomó döntést eleinte (pl. a könyvjelzők kidobását a kukába) arra alapoztak, amilyen engedélyezve hagyott böngészési statisztikák érkeztek hozzájuk. Arra például nem gondoltak, hogy aki vágja a beállítási lehetőségeket, az például kikapcsolja a statisztikákat?
-
MongolZ
addikt
válasz
#32839680 #119 üzenetére
A Firefox az egy másik történet, már régóta nagyon lassan tölt be, bár utóbbi időben némi javulás tapasztalható. Chrome/Firefox közül én is inkább az elsőt választanám, kikészítene a lassúság.
zh1972: Rendben, kicsit túloztam a szögbeverős történettel (a Bosch, de főleg a Makita elég nagy minőségi romlást vitt végbe az utóbbi időben... de ez más történet
). Azt akartam csak mondani, hogy az Opera megcélozta a profibb és az egyszerűbb/kisebb igényű felhasználókat is (és mégsem jött össze nekik, máig nem értem, hogy miért), így mindenki megtalálhatta a számításait. A megoldás: legyen szinte egy az egyben Chrome. Ez lesz az Opera halála. Mint a legnagyobb böngészők közül az egyik, a Firefox is erre a sorsra fog jutni sajnos, pedig szvsz lenne igény arra, amit képvisel.
-
zh1972
tag
Azt jegyezd meg, hogy minden ami professzionális szűk rétegnek készül! De hozhatnék a zenéből is példát: Minél szofisztikáltabb egy zene, és fület/figyelmet/hozzáértést kíván az értelmezése, azzal együtt szűkül a közönség is! A háromakkordos chrome, pont az amire az emberek túlnyomó részének szüksége van (mondom ezt informatikusként) Az orchestrával kombinált jazz-t már jóval kevesebben szeretik meg értik de aki arra vágyik annak legyen ott az általad említett Opera. Én sem kék Bosch fúrót veszek amikor fúró kell, hanem zöldet vagy a még olcsóbb (de bosch gyártmányú) Skill-t, mer nekem évente kettőt fúrni az is elég, még a szomszédom aki építkezési vállalkozó, fullon van kék bosch-al, hiltivel, makitával meg a kis faszom tuggya, hogy még mivel, de én attól még nem vagyok lenézendő mert skillel fúrok és a skill is nekem készül, nem a szomszédomnak. Minden rendben van, aggódásra semmi ok, az opera sem droppolja a fícsöröket csak minimalistább UI-ra törekszenek! (Ugyanezt a dumát tolom pepitában az egyetemen is, sorry ha valaki ráismert!)
-
MongolZ
addikt
válasz
Sk8erPeter #114 üzenetére
"Ez a baj, hogy ez az általános felhasználói hozzáállás, pont ezért szarnak bele a böngészőgyártók is, mert nem éri meg a tudatosabb/ilyen téren nagyobb igényekkel rendelkező pár százalék felhasználóra építeni."
Picit félreértesz. Az egyik véglet a Chrome, amit azoknak találtak ki, akiknek egy szög beverése is gondot okoz (no offense, a felhasználóbázis nagyon nagy része ilyen). Ezzel szemben pl. az Opera már alapbeállítás mellett is nagyon széles tudással rendelkezett, én 5.0 óta használom, soha egyetlen plugint nem kellett fölraknom ahhoz, hogy az engem érintő dolgokat használni tudjam. Élveztem az újításokat (füles böngészés, gyorshívó, stb). Erre - szinte - egy az egyben átvették a Chrome-ot. Abszolút visszalépés. Ráadásul azóta a fejlesztések úgy jönnek, mintha én csinálnám őket a szabadidőmben: szinte sehogy.
Nagyon rossz nézni, hogy egy innovatív cég bedobta a törülközőt. Gyakorlatilag annak a felhasználóbázisnak fordított hátat, amely alapozott rá, most már csak egy egyszerű Chrome másolat.Gyanítom, hogy ugyanez az elbutulás vár a Firefox-ra is. Nagyon sajnálom, de ez lesz a kőkemény valóság, pedig nem rossz böngésző (volt, úgy 5 évvel ezelőtt).
Most, ha tudnék böngészőt készíteni, tuti nekiállnék valami iszonyat szögletes dizájnú, a régi Operához nagyon hasonlót készíteni.
GPU: Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nekem úgy rémlik, hogy az Opera volt az első cég, amelyik bejelentette, hogy kihasználja a GPU erejét böngészés közben. Én nagyon vártam, hogy mikor jelenik meg végre, de csak nem akart, helyette jöttek szép lassan a többiek. Végül nem is történt semmi, átvették a Googlétől. Pedig én használtam az alfa/béta verziót, nem volt sokkal rosszabb, mint a jelenlegi.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"De sz*rok rá a testreszabhatóságra, amikor nekem egy sima böngésző kell."
Ez a baj, hogy ez az általános felhasználói hozzáállás, pont ezért szarnak bele a böngészőgyártók is, mert nem éri meg a tudatosabb/ilyen téren nagyobb igényekkel rendelkező pár százalék felhasználóra építeni."Az Opera a régi szép időkben az arany középút volt, aki akart, elmélyedt benne, de alapvetően is egy kiváló böngésző volt."
Ez viszont igaz.A GPU-gyorsítás viszont nem a legkritikusabb pont a többi böngészővel összehasonlítva, mert egyelőre az a többi böngészőben sem teljesen bugmentes...
-
MongolZ
addikt
válasz
Sk8erPeter #85 üzenetére
De sz*rok rá a testreszabhatóságra, amikor nekem egy sima böngésző kell. Akar a franc arra időt pazarolni, hogy mindent beállítsak. Az Opera a régi szép időkben az arany középút volt, aki akart, elmélyedt benne, de alapvetően is egy kiváló böngésző volt.
Az Opera "fejlesztésével" kapcsolatban viszont abszolút egyetértek. Nagyon régóta szó volt arról, hogy ki lehet használni a GPU erejét, nem tudom, hogy hány verzió jelent meg a Prestóból, amin be lehetett kapcsolni - kézzel. És ráadásul még működi sem működött rendesen.
-
kovgab
tag
válasz
Sk8erPeter #110 üzenetére
Igazad van, nem pont téma...
akkor hozzáteszem még, hogy egy tesztre mindenképp visszajön az FF ... -
kovgab
tag
válasz
kecskebégető #6 üzenetére
az opera mint fő... ?
én akkor adtam fel mikor a könyvjelzők megszűntek létezni... -
KAMI911
aktív tag
válasz
remington2 #106 üzenetére
Küldesz egy képernyőképet róla?
A te problémádat ez okozhatja?
Windows: Firefox now follows display scaling options to render text larger on high-res displays
http://www.mozilla.org/en-US/firefox/22.0/releasenotes/Amit találtam a témában:
layout.css.devPixelsPerPx - the default is -1.0 - change it to 1.0 (without the minus) to restore the previous behaviorMásik megoldás:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/theme-font-size-changer -
remington2
senior tag
válasz
remington2 #106 üzenetére
Ehh ez se tökéletes, a betűméret így meg ablakon belül túl kicsi . . . valahogy nem passzol össze.
Na mindegy, ott a 21-es, jó az.
-
remington2
senior tag
Úgy látom ez is örökölte ezt a nagyítós dolgot . . . nálam 125%-on van a betűméret windowsban, így az egész ablak bénán néz ki . . . pár verzióval ezelőtt még nem volt ilyen, az alap ffot azóta nem frissítettem
Ezt ki lehet kapcsolni valahogy?
Szuper, megtaláltam. Anno amikor előjött, nem sikerült megcsinálnom.
-
zh1972
tag
fasztuggya, hogy és miért szokok át a gugli termékeire, de amint elkezdem használni őket rájövök, hogy jók! ...ezzel ellenmentem ma, mert vettem egy lumia 920-at!
))) ...lehet még az xplórert is beaktiválom ma!
))) A firefox fent van de csak azért mert 4 különböző böngésző kell a kib@szott család 4 tagjának! Asszony maradi xploreres, egyik gyerek fox a másik safari émmeg krómozok.
)))
-
privacy99
senior tag
Nekem nagyon tetszik most is, várom az új verziót természetesen. A képek alapján tényleg elég Chrome-os lesz.
Jakuu - Milyen kilométeres fejlécről beszélsz? Egy screenshotot lőhetnél, mert nekem semmivel nem nagyobb mint bármelyik másik böngészőben, és teljesen elfogadható, szolid magassága van.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#09819904 #90 üzenetére
"Viszont mivel a Rally móddal mobilon baromi jó sebességet lehetne elérni minimális erőforrásigénnyel és sávszélességgel így azért van benne okosság!"
Nem kell azért elájulni az Opera Rally módtól, korábban a Presto motoros Operánál már igen régen kitalálták az Opera Turbo módot, hasonló céllal. Tehát Opera berkein belül ez nem egy forradalmi újdonság, csak a régi koncepció új böngészőhöz igazítása."Az IE nekem úgy mindig is kimaradt. Pedig állítólag a mostani verziója baromi jó lett sokak szerint."
Mondjuk nem nagyon értem, mitől olyan "baromi jó", attól, hogy ez már használható sebességű, és támogatja a HTML5-ös, CSS3-as feature-ök egész nagy részét? Nagy dolog."Meg ugye az is tény, hogy a böngészőkészítők kénytelenek azért egységesek lenni. Ez történt szép sorban a html, php, java, html5, stb. dolgokkal. Ott is sikítoztak páran, hogy jaj ezt ez vagy az vezette be előbb! Kell!"
Ez a "html, php, java, html5, stb." lista elég furcsa, nem egészen értem...Hogy jön a böngészők újításaihoz például a PHP vagy a Java?
"A másolással sem értek egyet sokakkal, hiszen maga a felhasználó közösség igényeit teljesítik a gyártók."
Ez így szépen hangzik, de nemcsak a kereslet formálja a kínálatot, hanem a kínálat is tudja formálni a keresletet. Valaki kitalálja, ráerőszakolja a júzerekre, a júzerek megszokják, a végén még meg is szeretik, aztán már ahhoz képest viszonyítanak. Bár a marketingben sokkal magasztosabban hangzik az, hogy nekik a felhasználó az első, de sokszor csak a saját koncepciók erőltetése győzedelmeskedik."Reagálva még a szerkesztésre:
Ki kell venni, mert sokan kontárok! Televerik a böngészőt mindenféle látványos skinnel, mellé vagy húsz pluginnel"
Most milyen pluginre gondolsz? A skin szerkesztéséhez nem kell plugint engedélyeztetni a júzerrel. Ha lehet, az gond. Az meg a gyártó felelőssége, hogy megoldja a lehetőségek korlátozását. Whitelist a szerkeszthető dolgokból, ami ott engedélyezett, az működik, ami nem, hát az nem. Megoldható, de persze, hogy nem kényelmes, mert azzal is foglalkozni kell, az meg munkaórákba kerül.
Az egyéni toolbarok, popup-blokkolók fogalmam sincs, hogy jönnek ide, sztem más tészta. -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #89 üzenetére
Vélelmezem, hogyha az Opera ennyire kezd megújulni, nem elképzelhetetlen, hogy követi a Firefox példáját és akár egy mobil operációs rendszert is kilátásba helyez. De ez ugye nem biztos! Viszont mivel a Rally móddal mobilon baromi jó sebességet lehetne elérni minimális erőforrásigénnyel és sávszélességgel így azért van benne okosság!
Nyilván az Operának is, mint a többi társának megvan a maga előnye. Nálam jelenleg van Win 8-on alaphangon IE, Nightly, Opera Dev és Canary. Na, nem azért, hogy minden weboldal külön böngészőbe nyíljon meg, hanem azért, mert szeretem követni a változásokat. S bizony van amikor a Nightly tojja össze magát, olyankor váltok Operara. Ha annak is menzeszes napja van akkor jön a Canary. Az IE nekem úgy mindig is kimaradt. Pedig állítólag a mostani verziója baromi jó lett sokak szerint.Meg ugye az is tény, hogy a böngészőkészítők kénytelenek azért egységesek lenni. Ez történt szép sorban a html, php, java, html5, stb. dolgokkal. Ott is sikítoztak páran, hogy jaj ezt ez vagy az vezette be előbb! Kell! S milyen lopásról beszélünk akkor amikor mindegyik ingyenes?
Ráadásul nincs reklámcsík sem bennük.
A másolással sem értek egyet sokakkal, hiszen maga a felhasználó közösség igényeit teljesítik a gyártók. A Mozilla honlapján, ha kicsit körülnéz az ember, rengeteg baromi jó témát fog találni amivel megváltoztatható a Firefox külseje. A Mozilla felvette az igényt, hogy milyen legyen az új skin? Majd erre voksoltak, így ezt vezette be. Mint írtam, az Australis már baromi régóta elérhető volt.
Ugyanez volt az Operánál amikor a piros kis gyorsmenü gombot felhegesztette, vagy az IE-nél a gömbölyű gomb dizájn. A Chrome jelenleg mondhatni nem változott. Ők kitartanak most az ilyen minimál, szögeletesebb dizájnnál. Ez látszik ugye a droidos rendszer nem egy pontján. Stockról beszélve, nem a többi átskinezettről!
Idővel Ők is fognak váltani valamilyen újításra, mert szerintem ott is van már igény.Reagálva még a szerkesztésre:
Ki kell venni, mert sokan kontárok! Televerik a böngészőt mindenféle látványos skinnel, mellé vagy húsz pluginnel és utána nem azon agyalnak, hogy a felét le kellene tiltani, ha nem használják, hanem írnak ezerrel egy reportot, hogy baromira zabálja a memóriát a böngésző. Persze ezt jó magyarosan "Hát ez szar!" mondattal körítve!
A toolbarokról ne is beszéljük, meg a pop up blokkolókról, amikre inkább nem mondanék finom jelzőt (sem).Az oldal nálam is bedobta az unalmast, így vagy tízszer küldtem meg Ctrl + F5-el.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#09819904 #86 üzenetére
Előbb egy darabig nálam nem volt elérhető a PH, szóval nem tudtam szerkeszteni a korábbit.
"Az Opera átment a minimal design vonalvezetésbe."
Inkább az új motor óta az a tendencia látható, hogy az egyszerű igényekkel rendelkező (finoman szólva nem igazán tudatos) felhasználók a célszegmens, belőlük több van, elvileg jobban meg lehet élni belőlük.
Csak a gondolatmenettel a para az, hogy az Operát eddig is többségben azok használták, akik szeretik testreszabni a böngészőjüket (meg eleve akik egyáltalán ismerték). Ez az új vonal nem túl szerencsés, főleg, hogy amennyiben a butaságra mennek rá (mondván, úgyse tudja kezelni az átlagfelhasználó, akkor minek?), akkor nem ártana mutatniuk valami egyedit, amivel különbek tudnak lenni, mint mondjuk a Chromium/Chrome, hogy át tudjanak csábítani felhasználókat más böngészőktől. Eddig nem sikerült túl sok ilyet felmutatniuk."Na, meg jelenleg itt tart a legújabb Dev kiadásuk:
Opera Developer 19.0 - 19.0.1324.0"
Tudom, mivel épp az alól írok, de ez mit bizonyít?===
(#88) : 10 másodperccel előbb küldted el, mint én.
Igazából a korábbi Opera úgy volt skinezhető, hogy szinte mindent (jó, nem mindent) át lehetett szabni rajta, még a fülek kinézetét is, most csak azok színét/hátterét lehet változtatni, ahogy elnézem, sajnos tényleg minden böngészőnél ez a tendencia, hogy a testreszabhatóságot kivesszük belőle, ahogy a beállítások tekintetében az opcionalitást is. Pl. Presto Operánál saját CSS-sel át tudtad szabni még az űrlapelemek alapértelmezett kinézetét is, saját ini-vel meg a jobbklikkes menüelemek sorrendjét, amikor linkre kattintasz, amikor simán csak kijelölt szövegre kattintasz, amikor üres területre kattintasz, bővíteni tudtad azt újabb menüpontokkal, stb... Na ilyet azért még szívesen viszontlátnék. -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #87 üzenetére
Így van!
És persze azt is tegyük hozzá, hogy a Mozilla már mobil OS-t is készít, tehát így ez is az egyik oka annak, hogy végül bevezettek ilyen újításokat.
A Chrome ugye skinezhető, de nagyon nem fog változni. Ugyanez igaz az Operara is. Tehát ezek ugyanolyan kötött böngészők ilyen téren, mint pl. az IE. A FF ettől azért (még) eltér! A fejlesztési tervek, meg hogy mit hoz az idő, az még kérdéses. -
Sk8erPeter
nagyúr
Azért ez kemény.
Windows XP rulez, plusz az ezer éve nem frissített böngésző. Remek lenne, ha minden felhasználó így gondolná...
"Mi értelme van a címsor fölé tenni a tabokat?"
Például az, hogy a többfüles böngészés során az ember a tabokat igen sűrűn használja, azok között váltogat.
Megfordítanám a kérdést: miért nem jó az, hogy a tabok elérhető helyen vannak? Mitől jó az, hogy a képernyőből rengeteg részt feleslegesen lehasít az állandóan ott éktelenkedő, viszonylag vastag toolbar- és menüsáv, az ablak kerete az alkalmazás nevével együtt (annak külön dedikált sáv), plusz még a külön állapotsáv? Speciel a böngészők esetében nem rossz, hogy több felület marad a lényegi tartalomra. DE azt még meg tudom érteni, hogy valakinek igenis kell, legyen opcionális. Legyen testreszabható a felület. Azért bejövős ez az új testreszabhatóság ennél a Nightly-változatnál, mert ez legalább tényleg variálható, és mivel a Prestós Opera-vonal fejlesztése megszűnt, jelenleg ez az egyetlen említésre méltó piaci részesedéssel rendelkező böngésző, aminél ez az érdemi testreszabás megvalósítható.(#81) pszichiáter :
Azért lássuk be, az Operától a mai böngészők rettentő sok dolgot kopíroztak.
Elég csak onnan elindulni, hogy többfüles böngészés. -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #85 üzenetére
Az Opera átment a minimal design vonalvezetésbe.
Na, meg jelenleg itt tart a legújabb Dev kiadásuk:
Opera Developer 19.0 - 19.0.1324.0
Böngésző azonosításaMozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/32.0.1685.0 Safari/537.36 OPR/19.0.1324.0 (Edition Developer)
Szóval van itt kérem szépen minden, mi szem-szájnak inger(küszöb)e!
S ugye az ilyen "loptak", stb. kijelentőknek lehetne másolni a böngészők change logját ami effektíven megmutatja, hogy mikor milyen fejlesztések történtek. Csak hát jobb szubjektíven leköpni valamint, mint utánajárni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Könyörgöm, próbáld már ki, mielőtt sírsz.
De komolyan. Én aztán nagyon nem vagyok Firefox-rajongó, mégis kipróbáltam legalább, mielőtt butaságokat állítottam volna, és a levegőbe beszélve kritizáltam volna.
Akkor még egyszer, bár korábban már leírtam: cseppet sem hasonlít a Chrome-ra, mert EZ testreszabható. A Chrome nem az. Vágod? Próbáld ki, és UTÁNA írd meg, hogy tetszett. Ezt mondjuk valami első hsz.-be kéne bepasszírozni, hátha másnak is feltűnik.Az Opera elemzésére meg ott az Opera topic. Sok köze meg ehhez a Nightly buildhez nincs, mivel itt nem történt herélés, míg Operáéknál igen nagy mértékű selejtezés történt, mivel forkolták az egyik Blinkes Chromiumot, és a Prestós kódjaik nagy részét a korábbi túlzott mértékű bedrótozottság miatt úgy tűnik, egyáltalán nem tudják felhasználni (vagy csak részlegesen), így valószínűleg éveket kell még várni, mire újból egy régihez legalább nyomokban hasonló módon használható Opera lesz belőle. A nagyobb probléma az, hogy az Operánál kínos helyben toporgás történik jelenleg, érdemi fejlesztések rettenet lassan történnek, miközben elvileg most hajtanak a piaci részesedés növelésére, de így nem igazán fog összejönni, ráadásul botrányos döntések születnek (legjobb példa erre az, hogy úgy gondolták, a könyvjelzők tök hülyeség, ezért dobjuk ki a p×csába, legyen egy ömlesztett fos gyűjtőhely valami hasonlóra; az óriási felhasználói felháborodás nyomán rettentő bölcs módon rájöttek, hogy ez mégsem volt jó döntés, így hozzuk vissza - első lépés egy elképesztően béna gagyi bookmark extension volt, aminek köze nem volt a régi funkcionalitáshoz, és arcpirítóan bénán nézett ki, ráadásul ugye a natív megoldásokhoz semmi köze nem volt. Végül rájöttek, hogy mégis beépítik, az API is elkészült hozzá, a Developer-változatokban már elérhető a bookmark-sáv is, terv volt a nickname-adás és description mező (mint régen), DE verziók óta nem sikerült még mindig befejezniük), a felhasználók felé történő kommunikáció pedig demagóg ("a modern böngészés élménye"-szerű marketingbullshit, ami nem szól érdemben semmiről, de népbutításra jó) és homályos (nem lehet tudni, mik a tervek, hova tartanak, miről hazudnak, épp miről nem, vagy miért nem reagálnak sokak által igényelt kérésre (legalább annyit, hogy nem lesz, rohadjatok el)).
(#67) pethYeti :
Igen? Na ezt jó tudni, nekem új, hogy a Mozilla találta ki ezt az ikont, kösz. -
törölt tag
Opera első kiadás - Valamikor 94-re teszik.
Mozilla Firefox első kiadás - 2002. szeptember 23.
Google Chrome első kiadás - 2008. szeptember 2.Tehát, ha így nézzük akkor a Chrome az utolsó. Most ennyi erővel azt kijelenteni fordított esetben, hogy a Chrome másolt a többiről, butaság! Ennyi erővel lehet azt mondani, hogy az Internet Explorerből meg ezt meg azt koppintották. Felesleges! Leírtam fentebb, hogy az egységes mederbe terelés miatt vannak a hasonlóságok. Ha valamelyik nem tetszik, nem kötelező használni! Mindegyiknek megvan a maga pozitív és negatív oldala.
-
MongolZ
addikt
Katasztrófa.
Minden böngésző a Chrome-ra kezd hasonlítani. Az Opera már bedobta a törülközőt. Nem is értem, hogy miért adnak ki újabb verziókat. 11.xx verziók sokkal jobbak voltak, szinte minden szempontból. Kár, hogy nekem valamiért az új engine megjelenése után a 11.xx verzió elkezdett fagyni... nem kreálok összeeskvés-elméletet, de vannak gyanúim. -
MichaelSD
őstag
Nekem tetszik. Igazából, akkora különbség nincs a böngészők stílusa között. Vannak tabok, x-ek becsukáshoz. sávok, stb. Ezeket variálják. Elkerülhetetlen, hogy ne hasonlítsanak egymásra.
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #79 üzenetére
Firefoxra az Australis téma Stephen Horlander. jóvoltából már 2011 óta elérhető volt! Megtehette volna a Mozilla, hogy már akkor bevezeti, de nem tette!
Úgyhogy nem a Firefoxot kell szidni, mivel ez náluk nem azonnali dolog és nem is koppintás!
Egy ideig másolták azt, hogy a bal felső sarokban volt egy főgomb, mint az Operában, ez igaz! De ettől még nem sértettek meg semmit, csupán komplexebbé vonták össze a böngészőt.
Ennyi erővel az Opera is koppintotta a Netscape-et, mondván a jobb felső sarokban van egy X amit rakhatott volna máshová?Amúgy elindult már nagyon régóta egy egységesítés ami egy mederbe terelné a rendszereket, ezáltal könnyebb lesz majd az átjárhatóság gép -> tablet -> okostelefon között. Nyilván ebbe a körbe a böngészők is beleesnek így elég értelemszerű, hogy hasonlóvá válnak.
-
törölt tag
Problémázik az elrendezésen, amit amúgy pár klikk átrendezni, tehát effektíve nem fix! De azért két védelmi rendszert egybe nyomat, mert az úgy biztosan nem fog ütközni!
Aztán csodálkozik, hogy bekap pár ajándékot így karácsony előtt...
Erről a tegnapi fazon jut eszembe, aki felpattant a 36-os buszra, majd rám nézett és megkérdezte, hogy szerintem a citromsárga színű pulóvere jó-e?Az, hogy a farmerén jó harminc centis diszkrét vonalkód tátongott, hát őőő... Értem én, hogy biztosra mennek egyesek, csak a kivitelezés nem az igazi!
-
Bjørgersson
félisten
Eddig úgy nézett ki, mint az Opera, ezentúl viszont úgy fog kinézni, mint a Chrome. Nagyszerű. Még véletlenül se találjanak ki valamit maguktól.
-
ceia
őstag
Nekem máig ez a legszebb
Ez még igazi browsernek néz ki. A jelenlegi design egyáltalán nem tetszik. Mi értelme van a címsor fölé tenni a tabokat? Na meg a nulla grafika..
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Ebben az új rókában hol tudom megnézni mikor frissül?
Régebben volt olyan,hogy névjegy és ott láttam,de itt nem találom.Köszi!
Meg is lett
-
törölt tag
Nem értem, hogy miért kell rinyálni a skin miatt?
Ha nem lehetne elég témát elérni azt mondanám, hogy oké! De így? Ja, hogy a Dev és a Nightly verzióra nem érhető el mindegyik téma? Pech! De nem okoz maradandó károsodást.
-
Lacces
őstag
Bejön.
Szerintem nem hasonlít a Chrome-ra. (Dolphin, vagy a Maxthon inkább). Persze, közelít felé, de szerintem sokkal jobb, mint a chrome.
Bár remélem, linuxra is kijön, mert ott elég borzalmas az FF...
-
julius666
addikt
Nem próbáltam (majd ha kijön véglegesként), de a videók alapján tetszetős. Ugyan ezt a nagyon lekerekített stílust én személy szerint nem szeretem, de az animációk baromi jól néznek ki. Az elrendezés tényleg Chromeosodott de a többi az egyedi, így megbocsájtható.
Az új felülettel csak a design változott, vagy a motorháztető alatt is teljesen átgyúrták (a XUL-t)? Mert ugyan lekopogom, linuxon a GTK-s backend egész tűrhetően muzsikál, de winen ahány gép előtt megfordultam mindnél közel használhatatlan volt, valami borzasztóan tud szüttyögni, folyamatosak a mikrofagyások. Szvsz ezért is tulajdonítják neki annyian az illusztris LASSÚ FO$ jelzőt, nem azért mert a render/js motorja adott esetben annyira érezhetően rosszabb lenne a Webkit+V8-hoz képest.
Nagyon remélem nem lesz most majd linuxon is fagyogatós borzalom az új felülettel, mert a legújabb verziók - mióta lefaragtak a memóriaigényből - egészen használhatók, engem az egyre hízó Chromeról sikerült visszacsábítania (talán legnagyobb szívjáfdalmam a PPAPI támogatásának hiánya, így a flash miatt még mindig el kell indítani a Chrome-ot folyton).
-
Fryskitt
addikt
Jó kis menetrend.
-
pethYeti
addikt
válasz
Sk8erPeter #59 üzenetére
Ezt a 3 csíkos menüt még a Mozilla találta ki amikor bemutatta ezt a projektet x hónappal ezelőtt. Akkor a Chrome-nak csavarkulcsos beállítás ikonja volt. Aztán ugye a Google lemásolta azt, ma pedig már mindenki azt mondja a Firefox lopta... Az más kérdés hogyha a Mozilla valamit bemutat akkor több mint 1 év mire megjelenik...
-
myke01
senior tag
Tőlem akár jöhetne holnap is a felület újítása
...
-
kispx
addikt
válasz
Sk8erPeter #59 üzenetére
Én a GUI akadással idáig nem találkoztam. Viszont nálam egy kicsitvel több memóriát eszik mint a beta.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
WonderCSabo #62 üzenetére
"Te kipróbáltad, a többiek csak a hsz írása gombra kattintottak rá.
"
Hát igen, nekem is úgy tűnik.Hmm, ha már kész az about:preferences, akkor minek a másik? Vagy még nem teljeskörű? Nem ismerem annyira a felületet, hogy feltűnne esetleg hiányosság, de gyors ránézés alapján ugyanaz.
Viszont azt tapasztaltam, hogy néha itt a PH-n adott hozzászólásra ugrásnál rossz helyre ugrik, kicsit arrébb, mint a hozzászólás, elég idegesítő.
Szerk.: Például most elküldtem ezt a hsz.-t, és nem az anchornak megfelelő #msg63-hoz ugrott, hanem előrébb, kb. a 60-as hsz.-hez. Bár lehet, hogy ez eddigi verziókban is megvolt, most használtam sztem mostanában a legtovább a FF-ot. -
WonderCSabo
félisten
válasz
Sk8erPeter #60 üzenetére
Amúgy vicc, hogy én védem a Firefoxot, amikor én pont évekig kerültem...
Te kipróbáltad, a többiek csak a hsz írása gombra kattintottak rá.
mert a menüsornál lévő többcsíkos ikont konkrétan fullra lemásolták
Van benne vmi, de azt vedd figyelembe, hogy ez a három soros ikon mára de facto szabály lett a menü jelzésére.
A testreszabás sztem is rohadt jó lett, telitalálat. Amin viszont sírok az összes ilyen Fx gui váltásnál, hogy mindig darabokban váltogatnak, és mire az egészet lecserélik, addigra már megint új design jön. Pl. a beállítások a 2001 óta ittmaradt felülettel rendelkezik (bár ennek már kész van a frissítése about:preferences), a historyt és a könyvjelzőket is ideje lenne már egységesíteni.
-
VIC20
őstag
Elég rusnya lett a szerencsétlen.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
turbulencia8 #40 üzenetére
"A lekerekített fülektől ezentúl minden exploreres Firefoxot fog használni... Lenne sokkal értelmesebb dolog is: pl. az oldalon való szövegrészlet-keresésnek egy külön ikon a Crtl+f helyett."
Ha kipróbáltad volna, akkor láttad volna, hogy erre pont, hogy van lehetőség a testreszabhatóság miatt...
Pont erre írtam előbb, hogy kritika előtt érdemes kipróbálni azt, amit kritizálunk.Én aztán cseppet sem vagyok FF-hívő, sőt, kifejezetten kerültem a lassúsága miatt évekig, ahogy írtam is, így nem tisztem védeni, de legalább a kritika előtt kipróbáltam, hogy saját tapasztalatokat szerezzek vele, és még ha teljesen elégedett nem is voltam (GUI-t és a betöltéseket továbbra sem érzem gördülékenyen gyorsnak), kellemes élményben is volt részem, mert a testreszabhatóság nagyon jól sikerült szerintem.
=====
(#55) Korcsii :
Hát ezt benézhetted - gondolom nem próbáltad ki -, mert ez nem igaz(mondom ezt aktív Opera- és Chrome-júzerként
; váltogatom a két böngészőt, az új Opera sajnos jelenleg nem több, mint a Chrome
).
=======
(#45) Kopi31415 :
"Kiegészítők Operához kevésbé kellenek a már eleve beépített megoldások miatt."
Khmm, ugye a régi, immár fejlesztésből kivont, 12.x vonallal véget ért Prestós változatokról beszélsz?
Mert <=12.x változatok valóban rendkívül testreszabhatóak voltak, ez az új, Blink-motoros Operára cseppet sem igaz.=====
(#47) katt777 :
Ki is próbáltad?
Konkrétan a Nightly-ből mit hiányolsz?
Alapvetően a bárgyú júzerekhez igazodás tendenciájával egyetértek, de jelen esetben pont nem érzem ezt - szerencsére!
Amúgy vicc, hogy én védem a Firefoxot, amikor én pont évekig kerültem... -
Sk8erPeter
nagyúr
"Tény, hogy hajaz a Chrome-ra. Csak SZERINTEM az FF elegánsabb sokkal, mint a konkurencia..."
Felület tekintetében a "hajaz" picit enyhe kifejezés, mert a menüsornál lévő többcsíkos ikont konkrétan fullra lemásolták, ez szerintem nagyon béna, a fülek lekerekítését pedig szintén, igaz, Chrome-ban szögletesebb.Google Chrome 31.0.1650.57 m :
Firefox Nightly 28.0a1 (2013-11-20) :
Szerencse, hogy a motorháztető alatt a felület testreszabása és egyebek tekintetében nem olyan rettentően ostoba, mint a Chrome.
Sőt!
Nekem a gondom eddig a Firefox GUI-jának relatív lassúságával, olykor kisebb/nagyobb beakadásaival, lapbetöltések Chrome-hoz és Operához képesti kisebb lemaradásaival volt bajom, épp emiatt évekig borzongtam a használatától, de néhány bővítményre egyszerűen más böngészőkben nem lehetett megfelelő alternatívát találni (nálam ilyen például a Video Downloadhelper és a DownThemAll), így ezek miatt, meg webfejlesztési célokból (FF-ra optimalizálás, próbálgatás) előkaptam, egyébként most már egyre tetszetősebb a böngésző - ha a lassúságot megoldják, és a manapság jellemző minimalizmus=butítás nem megy az agyára a fejlesztőknek, akkor elgondolkodtató alternatíva lesz (főleg, hogy a mostani, Blink-alapú Opera a régi, Prestós Operához képest egyelőre rettentő buta, és túl nagy csalódás, mivel a fejlesztés is csigatempóban halad).
Most épp a fent említett Nightly-verzióban írom ezt a hsz.-t, próbálgattam, egyelőre nem tűnik rossznak, bár továbbra is tapasztalok lassulgatásokat... például most nyitottam egy új ablakot Ctrl+N-nel, és ismeretlen okból egész hosszan töltött, pedig a kezdőlap a google.hu. Aztán megnyitottam egy elég hosszú Google Docs-dokumentumot, és a betöltés közben egyáltalán nem lehet scrollozni, ez nem volt bejövős.
Ettől függetlenül persze 10 perces ide-oda kattintgatásból, próbálgatásból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, viszont nem rossz.Ami nagyon tetszik, hogy ide-oda rendezgethetem a menüpontokat, el is távolíthatok közülük, ahogy nekem tetszik. Nagyon kreatív és kifejezetten felhasználóbarát megoldás.
Szóval az érdemi kritikához érdemes kipróbálni is, nemcsak "hááádeeeztisztakróóóóm"-ozni, mert NEM Chrome, ha Chrome lenne, akkor egyáltalán nem lenne testreszabható (a Chrome-nak finoman szólva cseppet sem érdeme a testreszabhatóság, és az évek alatt történt változások azt igazolják, hogy nem is nagyon akarnak változtatni ezen... gáz).
-
alevan
őstag
Ahogy látom, legközelebbi feature a WebKit beépítése lessz
-
Tamás88
őstag
Nálam a Firefox ugyanúgy néz ki, mint amikor legelőször adták ki. Menüsor, gombokkal és alatta a fülekkel, és legalul az értesítősáv (egy kiegészítő kellett hozzá). Remélem ennél is be lehet állítani.
-
vince
őstag
Nem kapkodták el az új GUI-t, a levelezőkliens tavaly augusztusban állt át a 15-ös verzióval
-
Korcsii
őstag
Chropera.
-
törölt tag
válasz
Peterson_ #52 üzenetére
Vannak azért a Canaryban hibák! Pl. az update oldalt néha frissíteni kell és csak utána frissít. Viszont azért jó, mert akár naponta többször is frissül. Az szintén egy hibája, hogy fő böngészőnek nem lehet beállítani. Illetve be lehet, de ahhoz nagyon bele kell mélyedni a rendszerbe.
Viszont használatra nem tér el az alap Chrome-tól. Ja, és amíg a Firefox-ra rádobható a Nightly, addig a Chrome mellé, ha feldobod a Canaryt elkülönül! Legalábbis nálam mindig így kezelte és nem okozott galibát. -
big-J
őstag
Tisztességes multithreading-et adjanak inkább. 8 magos gépen nem kellene 1-2mp-t gondolkodjon a böngésző alapvető feladatokon.
A chrome azért GYORS mert ott van, és azért is állnak át rá.
-
Peterson_
addikt
Nem is tudom hány évig hasznéltam Firefoxot, aztán kényszerből -is- átszoktam a Chrome-ra.
Mostmeg már megszoktam olyan szinten, hogy egy darabig biztos ennél maradok. -
katt777
félisten
Programozói alapvetés ma már, hogy ha valamit el lehet b.szni, habozás nélkül tedd meg (nagyon ráérhettek mozilláéknál). Ha a szarra gerjednék, már rég Chrome-ot használnék. Célszerű nem tovább frissíteni a foxot.
OK, hogy a bárgyú usereknek kell valami, de erre eddig is ott volt a chrome.
Remélem, ha majd alaposan visszaesik a fox használata, felébrednek.
-
törölt tag
válasz
turbulencia8 #44 üzenetére
Én nem tudok róla. Kiegészítők Operához kevésbé kellenek a már eleve beépített megoldások miatt.
-
turbulencia8
őstag
válasz
#06658560 #42 üzenetére
Lehet, de azzal a HP SimplePass, azaz az ujjlenyomatolvasós automata belépés (pl. e-mail fiókba) nem működik. Amúgy szerettem anno az Operát is, de kiegészítőkben a Mozilla - véleményem szerint - sokkal jobb. És az Operánál is volt valami adatgyűjtési botrány emlékeim szerint.
-
turbulencia8
őstag
Főleg linuxosoknak megjegyzem, hogy a firefoxos Persona-k a LibreOffice-ban is működnek, nálam a szövegszerkesztő paneljén is (jelenleg) egy felturbózott tűzrókás logó csücsül... ami persze más oprendszer alatt is nagyon tetszetős tud lenni.
-
törölt tag
válasz
turbulencia8 #40 üzenetére
Helyesírás-ellenőrzésben szerintem Opera ugyan ott áll, ha nem jobb, Adblock helyett tud saját szűrést, gesztusvezérlése pedig a legjobb piaci implementáció.
-
=Mentor=
őstag
Én kipróbáltam a Firefox 28a1 verziót és nagyon meggyőzött az új GUI és újítások hada, már csak azt remélem minél hamarabb bekerülnek a stabil verzióba, mert már évek óta csak ígérgetés folyik.
-
turbulencia8
őstag
A lekerekített fülektől ezentúl minden exploreres Firefoxot fog használni... Lenne sokkal értelmesebb dolog is: pl. az oldalon való szövegrészlet-keresésnek egy külön ikon a Crtl+f helyett. A Firefox így is verhetetlen a helyesírás-ellenőrzésben, az AdBlock Plus reklámmentesítésben, a Persona-s kinézettel, a FireGesture vezérléssel stb... És persze a magánszféra respektjében...
-
Az Opera is ilyen Chrome-os lett. Nem baj, nekem bejön. Csak az egyediség veszik így oda.
-
FireFox1996
őstag
win8-hoz optimalizálva
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #34 üzenetére
Keresőmotor váltás, hozzárendelt betűvel.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #28 üzenetére
Én ezt nem így tapasztaltam.
-
csimika
csendes tag
Igazabol csak az a problemam vele hogy a felso sav a kis ikonok nelkul magasabb lett mint a Chrome, eddig pont forditva volt.
Csak emiatt nem fogok atvaltani a Holly branch-re. -
vlevi
nagyúr
Akkor itt nem tudom mi van elb***va, de a probléma a 28-asban is fennál. Persze lehet, hogy a 28-as nightlyn még nincs átvezetve ez a jaívtsást (de az előbb említett, eredeti memóriazabálási hiba is a 26 bétával fordult elő) , mert 400 megáról (5-6 PH oldal+ fortepan.hu) kezdtem a vizsgálódást, nyomtam vagy 25x a következő képre lépést. A mem. használat felhszaladt 610 mega környékére, és az about:memory bármiféle varázslata (GC, CC, ... ) ellenére 609 mega alá nem bír menni.
Persze az is lehet, hogy a fortepan oldalán van valami javascript elkókányolás, annyia azért nem értek a témához, hogy ezt ki tudjam deríteni. -
n00n
őstag
Nekem nagyon bejön ez az új Firefox. Tény, hogy hajaz a Chrome-ra. Csak SZERINTEM az FF elegánsabb sokkal, mint a konkurencia...
-
randras
veterán
Az igen, mekkora Chrome copy.
-
Nekomajin
aktív tag
Nagyon remélem, hogy megoldják valahogy az állapotsávot, mert a buboréktól rohamot kapok.
A külön keresődoboz meg egy vicc. Csak a helyet foglalja. -
Ükshaaval[!]
csendes tag
Nem is olyan régen a Firefox fejlesztői véletlenül megnyitották az Operát és lett egy Opera kinézetű Firefox nem is sokkal később. Most megint mellé kattintottak és a Chrome-ot sikerült megnyitniuk, most lesz egy Chrome kinézetű Firefox.
-
Steve1207
veterán
Kiegészítőket meg Adblockot már kiszúrtam és kiszűrtem rég, de elegem van a reklámokból, abból nem adok, azon kívül kb 2-t használok. RAM-om van "elég", de erre szeretnék valami megoldást találni, kb évente váltok az aktuális "legjobbra". Képszerkesztés lazán megzabálja a 6GB+t, egy böngésző ilyenkor kész rémálom lehet
Ettől függetlenül vicc, hogy ennyit eszik alapból egy oldallal. Most 2 oldalt megnyitva is megzabál a portable 400+t, ami azért csúnya dolog.
Használtam a Netscape-től kezdve mindent, utóbbi időben funkcionalitásban a FF volt a favorit (főként a kiegészítők, de a többiek is lassan felértek hozzájuk, plusz a könyvjelzőkezelésben verhetetlen az FF), de egy éve nagynehezen rászántam magam a Chrome-ra. Most ismét gondolkodok a visszaváltáson (néztem a legújabb Operát, az is rengeteget fejlődött, nagyon jó funkciói lettek, IE-t gyorsnak és jónak mondják meglepő módon). Lényeg, hogy van miből válogatni és mindegyik igényes és szép. Na de ez nagyon OFF volt már.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Steve1207 #11 üzenetére
Persze, "user error", de szerintem Armagedown arra gondolt, hogy a böngésző külön jelezhetné, hogy "Helló, egy 3rd party app épp valamit telepíteni próbál. Jóbarát, tényleg ezt akarod?!"
Egyébként tényleg inkább az erőforrás igény csökkentésére kéne gyúrni, nem a felületet simítgatni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Steve1207 #11 üzenetére
"erőforrásigényen javíthatnának, mert az összes böngészőnél megnőtt az utóbbi verzióknál."
Azt vettem észre, hogy nem a FF erőforrásigényével van baj, hanem a kiegészítőkkel.
Pl. kiegészítők nélkül a FF nyitóoldala kb 50 megát igényel (saccperkábé ennyi az IE is), de amint bekapcsolom az Adblockplust-t, már 200 felett jár.
Én elvagyok vele, mert van 8G RAM-on, ezért különösebben nem zavar, de akinek csak 1-2G -ból kell gazdálkodnia, az már gondban van. -
Glenda
addikt
Nekem tetszik.
-
-
KAMI911
aktív tag
válasz
Armagedown #3 üzenetére
A third party extensionok alapból titva vannak. Vagy van valami ezzel ellentétes tapasztalat?
-
Steve1207
veterán
válasz
Armagedown #3 üzenetére
Nem kéretlen, mivel azt a felhasználó engedélyezi vagy így vagy úgy, szóval user error. Mindemellett a progik 90%-ban magyarul írják a licencet és hogy kéred-e telepíteni az xy toolbart.
Amúgy jó ez a dizájn, de az erőforrásigényen javíthatnának, mert az összes böngészőnél megnőtt az utóbbi verzióknál.
-
törölt tag
Teljes képernyős nézetben sem érnek fel a lapok fülei az ablak tetejéig?
-
a Ctrl-Shift-T-t melyik verzióban kapjuk vissza?
-
kecskebégető
aktív tag
Hú mi lesz itt dálután este felé.
Mivel a popcorn bizonyítottan ől én csak egy hideg pilsenit kérek.On!Nekem tetszik szép letisztult felület.Főleg ha még ezt is lehet jobban szeméylreszabni majd mondjuk full monochrome kinézetté tenni akkor én biztos tesztelni fogom pár hétig.Sokáig használtam rókát de valahogy az elmúlt 3 év kimaradt.Fő böngészőnek operát használok és az új ága annak is nagyon bejön nekem.
-
Armagedown
őstag
Azt mikor oldják meg hogy ne telepíthessenek a programok kéretlen toolbarokat ?Ez átlag felhasználóknak jó volna
-
nonsen5e
veterán
Ez már egy az egyben Chrome.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest