Hirdetés
- Figyelmeztethet a GeForce-ok esetleges leégésére az ASUS GPU Tweak
- Blu-ray lejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
reiben
csendes tag
1. a Gamer notikat NEM CSAK jatekra talaljak ki
2. azert gamer mertnagyon eros dolgokat tud
3.nezzetek mar meg a MSI GX600E notit.290000 ft elsö tuningolhato gep adnak hozza egeret headsetet taskat jol nez ki turbo gomb(igaz nem sokat er) es raver a kukazott asztali gepedre. 2.4 gh dual core 2 magos proci 512 vga val... azert crysis-t is elfuttatja rendesen es a gamer altalaban egy jatekkal jaccik cb szinten 3-4-5-söt 6 evig is. profi szinten. aki meg az ujjab es ujjab jatekokat akarja kiprobalni az vegyen asztalit lol. egy hc gamer nem fog cod4 mellet crysis 2 z ni.
-
(Kolombusz)
veterán
Mondjuk, hogy ezeknekben a notikban miért erőltetik ezeket a felbontásokat, nem értem. Beleraknának egy wxga panelt, azzal még talán el is boldogulna a 8600 M GT.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
(Darkwood) #133 üzenetére
Ja, és hogy az árra is reagáljak: egy T7500, 4 GB ram "Ócska" 8600M GT-s notebook-ot az Asus-nál megkapod 300K körül! Igaz, hogy januárban mondtad ezt az összeget, de már akkor se volt 600K az biztos!!!
-
(Darkwood)
őstag
Visszaolvasgattam és láttam, hogy a túlmelegedés problémát okoz/hat. Ha már valaki vesz egy bika notebook-ot, akkor vegyen alá egy Zalman NC-1000-et vagy 2000-et, attól függ mekkora a notebook-ja és megoldva a hűtés probéma!
-
J03Y
tag
válasz
(Darkwood) #135 üzenetére
Annyit tuti. És ami kevésnek tűnhet, viszont én azt vettem észre, hogy a Crysis ha gépigényes is, de stabilan ugyanaz az fps érték kb mindenhol. Vagyis ha 1x belőtted, hogy jól menjen, akkor azzal végig tudod tolni a játékot anélkül, hogy pályánként állítgatod.
Olyat se nagyon láttam hogy felugrik az fps érték aztán hirtelen le a béka segge alá. Nekem ugyan 8600GTS em van jelenleg, de én 1280x1024-ben toltam mediumon. Átlag 30 FPS.
-
J03Y
tag
válasz
(Darkwood) #133 üzenetére
Ez így van. Az is megy csak medium-on.
-
mokus1
addikt
H lehet kikapcsolni a turbocache a 256os ddr3as verzióban?€
-
rhonin
senior tag
válasz
Bundás22 #130 üzenetére
ez igy van.. És épp ezért tanulok hogy a gyerekeimnek majd meg tudjam adni ezeket a dolgokat...
Jó itt most nem az asus g2re gondolok ami több mint fél milla de a gx610eset már meg lehet kapni 250ért is és elég szép teljesitménye van.
Természetesen ebből az árból össze tudtam volna rakni akár egy 8800gts (512)vid. karival felszerelt gépet is ami sokkal erősebb de nekem a suli miatt is fontos a hordozhatóság.
A mai világgal sajnos az a baj hogy mindenki sajnáltatja magát.. (itt most nem rád gondoltam).
PEACE -
rhonin
senior tag
magyarországon az x-esnél és a pxesnél nincs lángminta. az enyémen sincs.
És nagyon faja gép. nekem megérte mindenképp és még az aksijával is megvok elégedve. másfél órás filmet végignéztem és utána még tudtam vele tanulni+zenét hallgatni majdnem 3/4 órát. ugyhogy grat az msinek. -
Cicero
őstag
ocsmány ez a nonfiguratív baszás rajta, azokat a szörnyű embereket juttatja az eszembe, akik két hétig ugyanabban a bolyhos, kapucnis százszor kimosott nonfiguratív mintás pulcsiba járnak be az előadásra és kétségbe vonom azt is hogy a dezodort meg a fodrászt ismernék..
na! nekik való.
-
Mic ACE
aktív tag
Visszatérnék egy pillanatra a túlmelegedésre-hűtésre és hogy ki hány 100e-ért venne túlforrósodó gamer notebookot. Szóval aki legalább fél millát szán ilyenre, vagy netán elvetemült módon vesz egy valódi gamer notebookot valóban csúcskategóriás grafikus kártyával mondjuk legalább 700e ért, az nehogy már ne tudjon venni egy normális hűtőpadot a gépe alá, ami még belefér a táskájába, és biztosan sokat segít egy ilyen kompakt hőgyárnak a lehülésben.
Mindamellett véleményem szerint legfeljebb kb. 400e-ig éri meg notebookot venni, hiszen már 300e feletti modelleknél is rengeteget többletet fizetsz magáért a csúcs kategóriás mivoltukért, ami mögött jóval kevesebb a valódi érték. 400e fölött pedig ez már drámai mértéket ölt nem beszélve arról, hogy exponenciálisan nő. Senki sem vitatja, hogy egy milliós noti jó teljesítmény mutatókkal bír, de ebből a millióból 400 nem valódi teljesítményt takar. És mielőtt a számokról vitatkoznánk az általam írt értékek saját véleményt tükröznek, és még így is inkább csak a szemléltetést szolgálják, nem az egzakt valóságot. -
Bundás22
őstag
hát memóriából használtat vennék, az fix az olcsóbb jóval(nem éri meg az új), minek újat? az én memóriáimra 99 évet adott a gyártó max tíz évig ha használva lesz(irodai gépbe belerakva), szal 1-2 éves memóriát feleannyiértlazán vennék hisz mi bajuk lehet?
p35 jó inkább ezt venném(persze ha jól állok anyagilag)
88GT ja akkor már inkább ezt
de az én esetemben csak félkonfig kéne hisz sokmindenem már van amit minek cseréljek le? -
rudi
nagyúr
válasz
Bundás22 #123 üzenetére
Látod, mennyi idő kellett ahhoz, hogy az állításodhoz indolkátst húzzak ki belőled...! Miért nem tudtad ezt egyből megcsinálni? Végülis indokoltál valamit mindenféle szükségmegoldásokkal, szóval gratulálok, tényleg lehet valami GF 8800-as alapú gépet összekínlódni 160k-ért, oprendszer nélkül, nem igazán optimális alaplappal, VGA-val és egérrel. Tedd a szívedre a kezed, és mondd, hogy Te ezt vennéd (945G-s lap, 8800 GTS, 160-as HDD, siány egér, használt memória) és nem 20-30K-val többért P35-ös lapos, 2 GB új memóriás, 8800 GT 512 MB-os tényleg rendes egeres összeállítást
-
bit_vector
tag
Aki ennyiért vesz egy ilyen tamagocsit, meg is érdemli. Megjegyzem, hogy drága dolog ám egy noti billentyűzetét cserélni, sokkal drágább mint venni egy 5 ezres keyboardot egy asztalihoz.
ja, és gondolom ez sem érzéketlen az olyan dolgokra, mint pl. hanyattesel a szép hátizsákkal a téli csúszós jégen... egy normál fémházas gép még túléli. Igaz, az nem két kiló
-
Bundás22
őstag
válasz
Bundás22 #122 üzenetére
egyébként mégsem mert ha kisebb hdd-t veszel 160gb -5000Ft(mindenre elég)
és 945-ös lapot akár használtan -10-12K(330-350FSB)
akkor ha 160K-d van egy fillérel sem több megúszod annyival(max kihagyod a 45nm core-t, ami nem hoz akkora javulást, és egyből nehalemre váltasz ha eljő az ideje, ami tényleges érezhető javulást hoz majd)szal most nálam a labda
és gépet írtam nem szoftvert -
rudi
nagyúr
válasz
Bundás22 #120 üzenetére
No, már közeledünk! Azt még lenyelem, hogy a RAM használt, mert nagyon közel akartál lenni a 160k-hoz. Azon egyáltalán nem lepődöm meg, hogy végül nem GT-t tettél bele
(ár/értékben messze jobb a GT). Látom, legális oprendszer neked nem túl fontos, OK. Melyik gamer haverod játszik 2000 forintos egérrel? Én azt hittem, hogy itt a minimum egy A4Tech X7, ami azért kicsivel drágább, de legyen. Viszont! Hol a merevlemez? Hozzá kellene számolni még durván 15 000 Ft-t. Szóval, egyelőre oprendszer és HDD nélkül, silány egérrel és nem ésszerű VGA-val SEM jön össze a 160k-s konfogod. Próbálkozol még valamivel?
-
Bundás22
őstag
Gigabyte GA-P35-S3 1333 FSB SATA2, GLan, 3 év garancia: 20.900,-
- Intel Core Duo E2180/1M/800 dobozos gyári hűtővel 3 év gar: 17.900,-
2X1gb ram 6500Ft(használt)
Gaba ház 6-7K feketenekem is ilyen van elárulom, de ha rákeresnék olcsóbban is van én 6k ért vettem
Foxconn GF 8800 GTS 640 DDR3 dobozos akciós: 49.900,- (1 db) tessék mit találtam
Tápegység: Chieftec 400W GPS-450AA 12cm fan, PFC 3 év garancia: 9900,-
DVD író: NEC ND-7170S SATA DVD író fekete/fehér 1 év garancia: 6500,-
- 19'' Wide TFT Acer AL1916WS 5 ms dobozos 3 év gar: 41.900,-
egér kábé 2000Ft van 800-ért is ízlés szerint elég jók
billentyűzet van 800Ft-ért is de legyen 1500Ft
logitech 2.1 es hangfal mélynyomóval 5000Ft nekem is ilyen van elég jó
tessék itt egy full konfig minden sz*rral 162000 Ft, tessék mit akarsz és 1 rendes alaplappal, ami már az új négmagosokat is kezeliez egy rendes gép 8800-as VGA-val amiről beszéltem, az h milyen szoftver-t veszel hozzá vagy milyened van az más tészta
-
rudi
nagyúr
válasz
Bundás22 #117 üzenetére
Szóval ez: "160K-ból rendes gépet 8800-as vgával" valójában fél gépet jelent és csak halom üzenetváltás után nyögöd ki? Bravo! Viszont tényleg csak azt mondtad, hogy 8800-as, bár utána az első vázlatodban (meg most is) GT volt benne. Látod, most az alaplap sem az a 945G-s lett, amit abba az állítólagos, 160K-s cuccba raktál
Most akkor mi is van az eredeti állítással? mit lehet 160K-ból?
-
Bundás22
őstag
[OFF]soha nem mondtam hogy full konfig azt csak odaképzelted
azt se mondtam h 8800GT csak azt h 8800-as VGA, és azt mondtam hogy [U]én[/U] mit vásárolnék
én 100 alatt kijönnék például:
Gigabyte GA-P35-DS3 1333 FSB SATA2, GLan, 3 év garancia: 22.500,-
Intel Core Duo E2180/1M/800 dobozos gyári hűtővel 3 év gar: 17.900,-
2x1gb használt ram 6500Ft
Galaxy GF 8800 GT 512 DDR3 Extra heatpipe-os hűtéssel 2 év gar: 59.900,-
-régi gép esetleg
tessék szvsz, a 160K-t a biztoság kedvéért írtam h ne kössenek belém de látom ezt el nem kerülhettem[/OFF] -
Bundás22
őstag
resistance is futile
okos, ügyes ember kihozza annyiból szvsz(akár ujonann akár használtba)
akár használtan is PH!-n pl 2X1Gb ramot láttam már 5K-ért 800-ast pl
9K-ért láttam 2140 c2d procit, amit akár 3,6 ghz-re húzhatsz például szvsz
sőt 19 colos lcd monitort philips láttam már 27 ezerért -
feel good
aktív tag
csuklottam párat az ár és beltartalom viszonyán..
-
rudi
nagyúr
válasz
Bundás22 #112 üzenetére
Miért vicces? Kérdezz körbe gamer haverjaidnál, ki venne 945G-s alaplapok, és ki milyen egérrel játszik. Szerinted oprendszer nélkül lehet játszani? Eredetileg onnan indult az egész 160k-s agymenésed, hogy az Asus G2-t fikáztad, aminek az árában van oprendszer. Sok fejfalbaverés helyett tételezd ki már azt a 160k-s gamer gépet minden tartozékával, és nem agyröngenes CRT-vel! Majd én hozzáadom az oprendszer árát.
-
Bundás22
őstag
hihetetlen valld be h nincs igazad
rendes gépet 8800-as vga-val lehet kihozni kábé 160 ezerből simán
persze te biztos 80 ezer ft-os hangkártyával és 250 ezeres wide kijelzővel gondoltad és blue ray íróval, hát én nem, de ezt már elmondtam
pláne h 88gts 320 45ért van, ami elég tunningos fajta ráadásul
tisztességes egér, hihi
az op rendszer a gép része?
hangkeltő: alaplapi hangkari+5000K ért logitech hangfal 2.1 játékra megfelelő
vicces alaplap, miért is? viszi a kórókat -
BeLucZ
addikt
Hát nem tom!Én az XPre esküszök, de nem is ez a lényeg!Hát igen, rengeteg pénzbe kerülnek!Jáccogatni még az enyémen is lehet!De aki télleg szép grafikára vágyik , az tényleg talán egy erős asztalival jár a legjobban!Fele annyiból megussza és jobb is!Meg ott lehet rá rakatni jó hűtőt!(Zalman stb.)
-
rudi
nagyúr
Most akkor azokat gamernotikat kell venni, amik játék közben túlforrósodnak és az Alienware vagy Sager esetében hazai garanciaintézés sincs? Ugyanígy meg lehet ám szívni a garis dolgot bármilyen külföldön vásárolt notival is. Szerintem túl komplikáltak ezek a gépek ahhoz, hogy ilyen rizikót érdemes legyen bevállalni. A kompakt méret miatt a hűtés sem 100%-os megoldás meg ott az ár is, szóval tényleg nagy kérdés egy gamer noti, hogy megéri-e. A GF 8600/8700 nem melegszik annyira de nem is olyan gyors, a nagyobbak meg belesülnek a gépbe pár óra alatt. Pár óránál meg többet játszik a lelkes gémer.
Ami a Vistás játéktesztelést illeti, desktop vonalon már ősszel egálban voltak a Windowsok, szóval nyugodtan lehet rajta játszani.
-
BeLucZ
addikt
Hát hallod, ez azért elég gáz!De biztos gyárt az Alienware is jó darabot!De ha már Alienwaret veszel, mindenképpen felsőkategóriásat érdemes, azt csak nem kurják igy el!Ilyen gépeknél nagyon fontos a jó hűtő!Sajnos én is szivok a hűtéssel!
Nekem egy HP Pavilion dv9037ea notim van!(geforce 7600)Németben vettem 280ért átszámolva ami nagyon jó vétel volt!Azóta is tökéletesen működik!Csak az a gáz ha vmi nagyobb igényű játékkal jáccom,elég durván melexik és egy idő után tulforrosodik és elkezd belassulni a játék!pl : Crysis!Azért odafigyelhetnének a hűtésre!Főleg ilyen gépekbe amit az Alienware forgalmaz, igazán bele lehetne rakni vmi jó hűtőt hogy ne legyen ilyen probléma! -
BeLucZ
addikt
Na hi Emberek!
A cikk jó csak az alanyok nem!Eleve Vistán baromság játékot tesztelni, mert elég durván vissza fog a gép teljesitményéből, akármilyen drivert csinálnak hozzá!Egyelőre az XP jobb ilyen célra és kész!Ez alatt gyorsabbak a játékok!A másik, meg hogy hülyeség ilyen notikat tesztelni mert ezek ár/érték arányban egyenlőek a 0val!Soha nem adnék majd 600 rongyot pl ezért az Asusért!Hogy van pofájuk beletolni egy 4200 rpmes vinyót:S Szerintem ez nevetséges parasztvakítás!Én személy szerint ha gamer notit akarnék venni, akkor azt biztos hogy nem Magyarországon tenném, másrészt meg nem e 2 gyártó közül választanék!
Leginkább az Alienwaret, Dellt, Sagert részesíteném előnyben!Ezektől a gyártóktól ennyi pénzért bivalyerős gamer noteszt lehet kapni, amire méltán mondhatnánk azt hogy gamer notebook, nem csak a neve az!Itt már lehet olyat választani amibe 8800M GTX van, vagy akár kettő is vmi korrekt procival meg 2 giga memóriával!Na ezek a gépek már jók is valamire, Crysis is faszán megy rajtuk highon is, ami meseszép!Szal sokkal jobban jár az aki ilyen gépet vesz, mint egy Asust 600ezerért egy ócska 8600M GTvel!De még az Albacompnak is van egy elég durva gamer notija 700ért, de az tényleg kegyetlen, az tényleg jó is valamire, nem mint ezek!Linkek:
http://www.albacomp.hu/index.php?pg=termekek_8497
http://www.alienware.com/
http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/xpsnb_m1730?c=hu&l=hu&s=dhs
http://www.sagernotebook.com/product_customed.php?pid=29175Remélem ezzel tudtam segíteni azoknak akik egy erősebb noti várárlását tervezik!De ha valaki vesz egy notit ilyen célra, figyeljen oda, hogy mindenképpen felsőkategóriás VGA legyen benne!Pl:nvidia 7800,7950 GTX,8800M GTX ATI X1900 stb!Mert ezekkel a gépekkel azért lehet is kezdeni valamit játéktéren!
-
-
freya
aktív tag
Gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat a gamer laptopokkal. Vettem egy Alienware laptopot (kifejezetten gamereknek készül: www.alienware.com) jó drágán, középkategóriás videokártyával (mint ezek a tesztben) és nagyon gyorsan megbántam.
1 hónapig minden szép és jó volt, végigjátszottam 2 játékot, majd jött a nyár és meghalt a laptop. Folyamatosan túlmelegedett, lekapcsolt, tönkrement a hűtés (másfél hónapos laptopról van szó amit csak hétvégente használtam!) amit sajnos az amerikai garancia miatt nem tudtam orvosolni. Kis utánajárás után rájöttem, hogy a túlmelegedés szériahiba ennél a készüléknél és sokkal jobb nem lesz, illetve hogy itthon is találhatok hozzá alkatrészt egy fujitsu-siemens laptopban... végül vettem egy új hűtőrendszert hozzá, átszereltük egy szervízben és azóta működik, ha nem játszok vele. Játékokkal általában fél óra-óra után lekapcsol, és a videokártyának sem kell már sok, hogy többet egyáltalán ne induljon el.
Röviden: laptop nagyon nem játékra való. Sok új, support nélküli megoldást belenyomnak az ilyen laptopokba (például sima SATA vezérlő helyett VIA SATA RAID-re van kötve az egy darab vinyó ezért se Linuxot, se Windows XP-t nem tudok rá telepíteni) és utána elfelejtik frissíteni a drivereket (a legfrissebb videokártya driver lassan 1 éves) ezért a szoftverrel is szívsz. A laptopon nem kényelmes dolgozni, mert folyamatosan melegszik (Vista Aero van), hangos, a billentyűzet átmelegszik, a szoftver lefagy.
Ha fegyvert tartanak a halántékodhoz és muszáj ennyit költened rá, akkor mindenképp 3 év hazai garival vedd... legalább valakit lehessen csesztetni, ha pár hónap múlva tönkremegy, márpedig a 80-100 fokos hőmérsékletű chipek mellett nem sok alkatrész lesz időtálló.
(Munkára nem ilyen való, azért vegyetek egy prémium irodai laptopot, például nem a tajvani fujitsu-siemens, hanem a német gyárból. Már ha drágán kell - különben szerintem bármelyik mainstream megteszi sok rammal és 7200-es vinyóval. Az összes többi gyártónál is van egy prémium kategória, amit nyugaton raknak össze, a többi meg mind egyforma, csak a címke más, ahogy a fujitsu-siemens hűtő is bizonyítja az "alienware" gépemen, ami még 2 másik márkanévvel is ugyanígy elérhető
)
-
fcriss
tag
Én hamarosan lecserélném a notim,nem ragaszkodom a 17-es kijelzőhöz úgyhogy én a Dell xps m1530-t néztem ki.A 3Dmark06-ban 4241 pontot hoz 256mb-os 8600 mgt karival.Itthon nemrég jelent meg 420e körül árulják sajnos,ezt azért irom mert németországban 1200euro körül,ami ugye kb310e.Egyébként ha valaki annyira játékőrült az nem notit vesz,bár van olyan gép ami az asztalival simán felveszi a harcot pl Dell XPS M1730 8700MGT sli 3Dmark06 8019 pontocska,Igaz az ára 700e körül van ugyhogy nem sokan fogják tapogatni.Most még drágábbak a notik,de szerintem még egy pár év és kiegyenlitődnak az árak.Ha esetleg valaki notebook teszteket akar bujni,és vmit konyit a némethez:www.notebookjournal.de Üdv
-
Bundás22
őstag
válasz
StoneBridge #102 üzenetére
nemtom könnyű, olcsó, dizájnos lehet szöveget szerkezteni, netezni , filmet nézni, fut rajta az XP, a starcraft, SSD-vel szerelt(tehát halk), csomó jó tulajdonsága van te meg csak a rosszakat emeled ki, SD kártyával/pendrive-val párosítva lehet adatokat rárakni/cserélni/talán még gyorsítani is
kábé a nagykabátom zsebébe belefér(kis túlzással), én előbb veszek egy ilyet feketében dehát ízlés igény/dolga -
StoneBridge
senior tag
válasz
Bundás22 #101 üzenetére
Nem. Ez az egész a méretéből adódóan olyan nevetségesen hülyén néz ki, hogy nem tudok rá mást mondani, mint hogy komolytalan. 7"??
Na ne már... 5-6 éve a Sony készített egy hasonló sub notit, az akkori konstrukcióval már fényévekkel normálisabban nézett ki, mint ez a valamifajta próbálkozás.
Az ára meg majd tükrözi is azt, ahogy kinéz. A komolytalan ember biztos megveszi majd annyiért amennyi, aztán rájön, hogy valami nevetséges cuccért dobott ki X összeget, ahelyett, hogy gyűjtögetett volna valami normálisabb darab sub notira. Kivéve, ha a kislányának veszi. -
Bundás22
őstag
válasz
StoneBridge #100 üzenetére
jó de szürkében/feketében azért tetszene nem? komoly ember nem egyenlő gazdag emberrel, mini noteszgép rohadt drága, ez meg 100K körül van jelenleg(persze mert nagy a kereslete), viszont le fog az esni mire rendesen beindul a termelés
-
Superman
nagyúr
No, rudi, hogy én is hozzászóljak röviden és neked címzem az írást, a cikk jó és ezzel elmondtam mindent róla. A többi, saját vélemény.
Laptopom nekem is van, de sosem használtam és használnám játékra, amivel nem azokat minősítem, akik erre használják a cuccot, csak egyszerűen megjegyezném, hogy gyenge erre, még a legerősebb felépítésű laptop is. (Arra nem is gondolok, hogy például vonaton elővegyem és valami jó kis fps-t futtassak rajta..
)Azt gondolom, hogy egy hordozható számítógép fukciója inkább a munka és a perezentáció kell legyen. persze, ha ez utóbbi alatt azt értjük, hogy 3D-s programokat kell futtatnia, akkor tényleg nem árt egy erősebb kiépítettségű hardver a gépbe. Egyszóval ezt a "játékra való laptop/notebook" szlogent parasztvakításnak gondolom, ami nagyon trendi lett manapság, már mindenféle ízléses és kevésbé ízléses "csomagolású" laptopot gyártanak, még bőrbevonatút is, de ettől még nem lesz praktikusabb, csak az árcédula láttán kap gutaütést az ember.
Ami pedig a PC versus laptop kérdést illeti: a PC jelenleg még jobb játékra, ez egyértelmű. Hogy olcsóbb-e? Nézőpont kérdése. Múltkor kaptam egy Asus laptop katalógust az egyik ismerősömtől, ahol 250k-tól egészen 700k-ig voltak laptopok.
Az én gépem, szigorúan kiskereskedésben vásárolva, mindenestől (értve ezalatt a toronyban lévő cuccokat és kiegészítőket, meg a monitort), 440k volt. Már ezért is szép laptopot lehet kapni, a kérdés az, hogy nekem megérné-e. A válasz az, hogy nem, mert nem akarok trendi lenni ilyen árért és nem kell ennyire erős kiépítettségű noteszgép.
Peace.
-
Bundás22
őstag
[OFF]most direkt idegesítesz? hasraütésből mondtam egy árat ami kábé jó, de ha én vagy te a nulláról akar indulni hát tessék(senki sem indul a nulláról):
Gigabyte GA-945GCMX-S2 Rev 6.6 int vga + PCIe 16X DDR2 Core2 3 év gar: 10.900,-
1 GB/800 MHz DDR2 A-DATA vadiúj 3 év garancia AKCIÓ: 5500,-/db X2
MSI GF 8800 GT 512 DDR3: 59.900,-no még:Samsung 250/SATA2/8M (SP2504C) dobozos 2 év garancia: 14.500,-
DVD író: LG GSA-H55N 18X +/- Dual Layer, fekete v. fehér 1 év gar: 5900,-
Ház: JNP C6300 ANUBIS Plexis fekete táp nékül MIDI 4X5.25 1 év gar: 6500,-
jó crt monitor 15K(azért CRT nincs válaszidő jobban lehet fraggelni, mármint az igényesek)
ez 151500 K
én azt írtam h rendes gépet 88as vga-val nem mondtam h windows vista ultimate(azt mindenki ízlése szerint vegyen vagy ne vegyen mármint windowst)
sőt ilyen is van:
EVGA GF 8800 GTS OC 320 DDR3 dobozos akciós:44.900,- ez is 8800as vga tessék, minden vadiúj és egy bazáros árlistából valók, kivéve a monitort, a 160K nem szentírás, csak átlagár ebből egy jó gépet ki lehet hozni, persze ezerféle kombinációban, úgyhogy felesleges a vita[/OFF]
-
hzcs
senior tag
-
rudi
nagyúr
Először is elnézést kérek, a 120 000-es TV-t nem Te írtad.
A konfiggal kapcsolatban viszont továbbra is kamuzol. Úgy tűnik, nem érted miben nyilvánul ez meg, azért vázolom.
1. elhangzik részedről egy állítás - 160k-ból van 8800 GT alapú gamergép
2. összeállítasz egy fél gépet 110k környékén
3. felhívom a figyelmedet, hogy ez az összeállítás vagy az ára sántít
4. jön az új indok, hogy sok embernek már van ezze azza meg nincs két egyforma konfigszóval 4. pontban olyan dolgok jöttek elő, amik az 1. pont állítását utólag jelentősen befolyásolják. Mondhatnám én is, hogy 160k-ból összerakok egy GeForce Ultrás gépet, aztán amikor kérdik, hogy hogyan akkor megírom, hogy én úgy gondoltam, hogy a többi alkatrész már meg van hozzá és csak a VGA-t kell újítani. Ugye mekkora badarság?
Szóval, ne beszélj mellé, hanem tételezd ki szépen az alaplap + CPU + 2 GB RAM + GeForce 8800 GT + monitor + legalább 250 GB-os HDD + ODD + egér + billentyűzet + hangképző + legális windows konfigurációt 160 000 Ft környékén! Ha ez összejön akkor én kérek elnézést, ha viszont nem, akkor legyen benned annyi tartás, hogy beismered, elhamarkodott volt a kijelentésed.
-
Bundás22
őstag
csúcskonfigot sztem baromság venni
annyival nem jobb amennyivel drágább
gondolj bele ha valaki 2 éve félmillát költött gépre az ma már elavultnak számít
s939 X2 1000 dollár/250ezerFT 2006 jan ez volt a csúcs
7900GTX ...stb 2006 jan
2 év múlva meg a 45nm-s négymagos csúcsintel procc, X38as chipset és 88ultra kábé ennyit fog érni a 30nm-es IGP-s nehalemek korában, okosan kell választani nem maximalistán, időtálló konfigot sztem nem lehet építeni, 2 év alatt úgyis elavul akármennyibe került -
misx
senior tag
R6V 800x600-ban? Na neee. Úgy még nekem is megy. És gondolom TFT-n szarul is néz ki.
Amúgy félmillióból - ha csak mértékletesen költünk extrákra (pl.csicsa design, hangfal, drága egér, stb.) akkor sztem ebből a fél millából a mostani csúcskonfigot is ki lehet hozni. Akár monitorostul is -
Bundás22
őstag
no várjunk én ezt egy árlistából másoltam, tehát valódi aktuális árak
én azt mondtam rendes gépet 8800as karival(nem überdrága csúcskonfig-ot), sztem mai standardnak rendes gépet írtam
ezerféle kombináció van, lehet félmillióért is venni... abban se lennék biztos h létezik az országban olyan ember akinek tök ugyanolyan gépe van mint nekem(ua bill+monitor gép+egér+hangfal...és ha a gyártókat is figyeljük, sőt talán ha belegondolok valszeg nincs még egy pont ugyanilyen)
csak egy átlagos árat ítam(160K), egy 19 colos tft-vel pont ott vagyunk
tudom meg akarjátok magyarázni h nincs igazam, de pl.: sok embernek van már DVD meghajtója, wincsije tápja monitorja, billentyűzete, windows-a, egere, hangfala(legalábbis valami ezek közül biztosan akad) szal nem a nulláról indul(hacsak nem újszülött bébi ), igaz nulláról is talán meglehet 160-ból, feltéve ha egy jó crt-t veszünk, ami játékra jobb
látom, a 120 000-es LCD-TV-ből is egyből 160 000-es lettnem én mondtam a 120-at lcd tv-re, nagymamám most vett 160-ért egy fain philips-et mindenféle képjavító technológiával, és HD ready 82cm-es és nagyon szép -
Pubszon
veterán
Ha az MSI-ben DDR3-as memória lenne a VGA-hoz, akkor sokkal jobb vétel lenne.
De azzal van elkurva az egész. -
rudi
nagyúr
Bele is rakják, nézd csak meg az MSI oldalon az adatlapját, csak hozzánk nem biztos, hogy eljut az a modell. Egyébként éppen most néztem nagykeres listát és a GX600 rajta van Sony Blu-ray meghajtóval - persze, majdnem félmillába kerül, igaz jár hozzá Vista, 2,4 GHz-es proci, 2 GB RAM, WSXGA+ kijelző, GF 8600M GT, meg 250 GB-os HDD.
-
rudi
nagyúr
Marhajól fogsz te játszani ezzel a géppel monitor, egér, billentyűzet, HDD, ODD nélkül
No meg kellene egy Windows is (szintén benne volt a G2 árában), szóval a 8800 GT-s jó kis gamer géped inkább 200-250 000 forintba kerül, de látom, a 120 000-es LCD-TV-ből is egyből 160 000-es lett. Jó lenne, ha kevesebbet kamuznál.
-
PEPE85
senior tag
Igazán belerakhatták volna az olcsóbb MSI notikba is a HD olvasót, mert nekem igaz csak egy GX610-em, de azon csak HDMI kimenet van így kényszerítenek, hogy ne eredeti HD DVD-t vegyek, hanem valahonnan szerezzek, töltsek.
A teszt tetszik, jól sikerült. -
Mic ACE
aktív tag
Azért valamit tisztázzunk, most a laptopok teljesítményével van baj szerintetek, vagy az árukkal, esetleg avval, hogy Gamer-nek hívják őket? Mert ez a pofozkodás így teljes mértékben értelmetlen. Hülye hasonlatokkal jöttök, ahelyett, hogy észérveket sorolnátok, hogy mivel nem vagytok emegelégedve és mivel igen. Nem igaz, hogy mindenütt csak ba..ni tudjuk egymást, sehol sem tudunk normális, értelmes vitát folytatni. Mint a hülye ovis gyerekek...!
-
Bundás22
őstag
válasz
ígyvanferi #78 üzenetére
rendben
Gigabyte GA-945GCMX-S2 Rev 6.6 int vga + PCIe 16X DDR2 Core2 3 év gar: 10.900,-
1 GB/800 MHz DDR2 A-DATA vadiúj 3 év garancia AKCIÓ: 5500,-/db X2
MSI GF 8800 GT 512 DDR3: 59.900,-
ház 6K
=109606ft ha jól számolok a 945-ös alaplapot föl lehet húzni 330-350 FSB-re így a cpu 3,3-3,5 ghz-en jár, gondolom ez megfelel a 88GT-nek
tessék elég meggyőző? -
Bundás22
őstag
Arról nem is szólok, hogy 120-ért nem veszek notit, mert az olyan is, 160k-ból a büdös életben nem kapsz jobb fajta LCD tévét, Simsonnal az motorozzon, aki nem tudja letenni a vizsgát normális motorra, ha csajozáshoz pénz kell azt meg úgy hívják kurvázás. Szóval ez a gondolat menet sem stimmel sehogy sem istenem, ki kell forgatni a szavaimat?
1. 120k-ért egy jó netezős filmnézegetős, XP-s notit lehet venni(neadj isten cuki eepc-t), szal mindent lehet vele ugyanúgy csinálni, könnyebb is lehet, csak játékra nem
2. 160K-ból simán kapsz 82cm-es lcd tévét, szép képűt, menj be a piros boltba és győzödj meg h milyen szép a két szemeddel
3. simson faxa, jobb mint egy 200K-s kínai robogó, ja bocs te hayabusával nyomod4. csajozáshoz kell pénz, mégis miből veszel virágot? vagy te útszéli pipacscsokrot adtál neki, és munkásruhában
de ezek mind vannak, a gépre meg szükségem van a munkához: munkához minek egy félmillás gamer laptop?
Szóval ez a gondolat menet sem stimmel sehogy sem én csak azt írtam le mily fincsi dolgokat lehet ebből a pénzből venni, vagy vehetsz egy már elavult teljesítményű laptopot
-
s3nki
csendes tag
Tényleg nem értelek titeket. Ha nem lenne tévém, ha asztali gépet szeretnék, ha nem lenne motorom, és nem lenne feleségem sem, akkor lehet, hogy nem notit vennék, ahogy te is írod. De ezek mind vannak, a gépre meg szükségem van a munkához. Egyszerűen nem értem, hogy ezek a megvásárolható dolgok, főleg a csajozás miképp jönnek ehhez a témához.
Arról nem is szólok, hogy 120-ért nem veszek notit, mert az olyan is, 160k-ból a büdös életben nem kapsz jobb fajta LCD tévét, Simsonnal az motorozzon, aki nem tudja letenni a vizsgát normális motorra, ha csajozáshoz pénz kell azt meg úgy hívják kurvázás. Szóval ez a gondolat menet sem stimmel sehogy sem.
-
Bundás22
őstag
-
Findzs
addikt
ebböl a pénzből már simán veszek egy olsobb notit (130 e) meg egy xboxot (90e) meg egy 82 es lcd tv-t (120 e) meg ami marad abbol nyárra egy robogót (200e)
-
s3nki
csendes tag
Van minimális karc, de csak surló fényben látni annyira minimális. Egyébként abszolút jól bírja a strapát. Mondom, messzemenőkig meg vagyok elégedve vele. Csak az a hülye memory dump ne lenne.
Amúgy a VGA teljesítményére valóban semmi szükségem, nem is használom ki. De ahogy írtad is, amikor vettem nem nagyon volt alternatíva. Az biztos, hogy játékra csak végső esetben ajánlanám.
Ja, a két piros csík a két oldalon a DX9-es vagy 10-es alkalmazásoknál villog. Értelme semmi, nem is tetszik. Egy darabig villogott akkor is, amikor simán futott a Vista, de most ahogy nézem éppen nem csinál semmit. Lehet, hogy a friss BIOS miatt, amit tegnap húzott le a Live Update.
Ja, azt kifelejtettem, hogy nem hordok órát, az azért lehet, hogy karcolná.
-
rudi
nagyúr
Tényleg, fél éve még nem nagyon volt igazi izom DTR (desktop replacemnet) noti 17"-os kijelzővel 2 GHz körüli Core procival, a 2 GB RAM és a 160-250 GB-os HDD is csak most jön divatba, de most viszont úgy istenigazából. Már rakás márkának van mondhatni "G2 mínusz baromerős VGA" típusú gépe beépített tunerrel meg mindenfélével, szóval most már nem annyira nyerő a G2 mint mondjuk fél éve volt. MSI-nél ott az EX700, ami lényegében a GX700 csak spórolósabb VGA-val vagy az Asus F7 széria, meg igényesebb külsővel a W2.
De visszatégve a G2-höz. Hogyan bírja a sok fényes felület a napi igénybevételt? Karóra és hasonlók mennyire szántják a billentyűzet előtti részt?
-
Hypp
aktív tag
Ilyen forman a "gamer" elnevezes felrevezeto is lehet ezeknel a notiknal
2 honapja vettem az enyemet, de hogy mindosszesen 2 oranal tobbet nem jatszottam rajta, az egesz biztos...
Egyebkent hianyolom a cikkbol az AsusTek notebook gyarto iparra mert legnagyobb innovacios csapasanak bemutatasat: a kijelzo ket oldalan levo vilagito csik emlitesre sem melto?
-
s3nki
csendes tag
-
s3nki
csendes tag
Mivel a hozzászólás eleje nekem szól válaszolok a végére. Szóval pont azt próbálom leírni, hogy én végig is gondoltam, meg is néztem, meg is vettem, és használom nyár közepe óta. Azóta sok-sok kilométert tett meg a hátizsákban, ahogy írtam nem csak autóban, hanem motoron is. Nem akarom elkiabálni, de kutya baja.
Egyébként annak, aki nem fogta a kezébe, maximum képeken látta nem lehet megmagyarázni, hogy mi a különbség egy jó minőségű és drága, és egy rossz minőségű és olcsó gép között. Ezt a notit nem kell két kézzel tartani, ha felemelem. Kinyitott állapotban megfogom a sarkát, és hurcolászom. Nem nyeklik-nyaklik, és ami fontos, nem lesz rögtön kontakt hibás.
Amúgy teljesen véletlenül az MSI noti is ott van az asztalomon a szerkesztőségben, igaz hamarosan lenyakznak, hogy nem adtuk még vissza. Számomra ég és föld a két gép az ASUS javára. Ezzel együtt az MSI gépe is a jobbak közül való.
-
Hypp
aktív tag
Nem vagyok sznob, nem azert vettem Asus G1S -t - ez a cikkben szereplo Asus 15.4" -es testvere. Tudod, mire jo egy ilyen gep?
PhotoShop, InDesign, Illustrator, Flash, Dreamweaver, Maya3D. Ezeket a programokat hasznalom leginkabb; elhiheted, hogy szuksegem van egy kis extra kakaora.
Amugy a magyar piacon tenyleg rettento dragak ezek a gepek... Erdemes szetnezni neten arak ugyeben.
-
szabkar
csendes tag
nem értelek, ez alapján mindenki sznob, aki Audit, vagy Mercit vesz
Nagyon sok ember nem az új játékokra kíváncsi, egyre több cég ad szabad kezet a dolgozóknak noti választásra, hiszen egy átlagos "üzleti" noti is sokba kerűl, és nem mindenki szereti a kicsi megjelenítőket.
+ nézd meg a nyugati fizu/noti ár viszonyát, hiszen csak nálunk ilyen drága -
ksasa
tag
Komolyan mondom nem értem kiknek készítenek ilyen notebookokat. Sznoboknak?! Semmi értelmük.
-
törölt tag
80 ezerért mondjuk kapsz egy JÓ monitort. míg egy ilyen laptopban általában valami TN paneles vacak megjelenítő van, szinte nulla betekintési szögekkel. a többi hardverelemre is vonatkozik.
ráadásul a legtöbb gép, amit eladnak gamerként, vagy akármilyen flancos névval (különösen igaz ez a 17"-os és nagyobb gépekre) egyszerűen nem olyan tervezői munkával készült, hogy kibírja akár a sima hurcolást. 17" az már elég nagy darab gép, ebbe megfelelő merevítés kéne, hogy ne okozzon gondot, ha megemeled, így viszont a súlya lenne nagyobb, meg az ára a plusz anyagok miatt. a másik pedig a hűtés kérdése: általában a notikban a zajszint fenntartása miatt éppen kicentizik a hűtést, ezért a tunning egy eleve elvetélt ötlet, mert a gép nem fogja tudni hova elvezetni a vga és a proci által termelet hőmennyiséget. ami a gépben maradva két dolgot eredényez: rövid úton kinyírja az akksit, illetve a hőtágulás miatti anyagfáradástól elkezdenek repedezni a felhasznált műanyagok, különösen a mozgó alkatrészeknél (zsanérok). a harmadik dolog, ami inkább csak tunningkor léphet fel, hogy a megemelt teljesíményhez több áram kell, amit a töltökábel meg is próbál leadni, de a csatlakozó nem feltétlenül van erre felkészítve, így simán megeshet, hogy egyszerűen szétfolyik a gép a tápkábel bemeneténél (volt nem is olyan régen itt példa rá a fórumon egy tunningolt Acer gépnél).
mindemellett általában azért a gamer gépeknél a kicentizett hűtés is elég hangos tud lenni, hiszen gondoljunk csak bele, hogy egy erősebb asztali vga-n mekkora batár bordázat van meg venti. a helyzet az, hogy a laptopoknál egyetlen venti tolja kifelé a levegőt a gépből, ami ráadásul elég kicsi is, a hűtés többi része (hogy a procitól s a gpu-tól odavezessék a hőt) heatpipe rendszerrel van megoldva. de ez csak akkor múködik rendesen, ha a heatpipe külső végét megfelelően hidegen tudják tartani. ezt meg egy szál 5 centis venti nem biztos, hogy el tudja látni (illetve általában hosszú távon nem bírja). ilyenkor szokott olyan előfordulni, hogy 10 perc játék után egyszerűen kikapcsol a gép, vagy olyan forró lesz a csuklótámasz, hogy kellemetlen nyomkodni a gombokat.
ráadásul egy 17"-os gép bár kétségkívül könnyebb és hordozhatóbb egy asztalinál, de még mindig nagy és nehéz, viszont ahogy csökken a gép fizikai mérete, úgy marad egyre kevesebb hely a rendes hűtés megoldására is.szóval ezeket figyelembe véve én azt modnom, hogy nem csak azt kell nézni, hogy mekkora számok vannak ráírva a gép adatlapjára, mert egy notinál rengeteg más szempont is van. nem mindegy, hogyan rakták össze a gépet, hogy tervezték meg, mert ekkora méretben minden miliméter számít. és minden egyes többletfogyasztó a mobilitás rovására megy. azért nem teljesen véletlen, hogy egyes gamer gépeket többször annyiért lehet kapni, mitn a többit. lehetésges, hoyg van benne olyan tervezői munka, amitől nem fog a saját levében megfőni használat mellett, illetve olyan support mögötte, hogyha mégis megfő, akkor gyorsan orvosolják (ugyanis azt is figyelembe kell venni, hoyg egy notit azért otthon szerelgetni nem csak macerás, de iszonyat drága és garanciavesztéssel is jár).
szóval akinek mindenképpen kell ez a teljesítmény notiban, vegye meg, de próbáljon gondolkodni előtte, hogy tényleg megéri-e elkölteni ennyi pénzt valamire, ami nem biztos, hoyg úgy fog működni, ahogy elképzelte. nehogy savanyú legyen a szőlő.
én mondjuk eljutottam arra a szintre sok-sok év asztali gépezés után, hogy notit kellett vegyek, és eddig nem bántam meg. de ha most játékra kellene valami, akkor arra valószínű egy PS-t vagy x360-at vennék, meg egy jó tévét.
bocs, hogy ilyen hosszú lett... -
s3nki
csendes tag
Igazad van, a videokártya tényleg sok, de mit tegyek, ha ezt adják. Viszont nagy vinyó van benne gyárilag, két giga memória, webkamera és tuner, erős procival. Ezzel egy darabig elleszek. Persze, lehetne bővíteni is, de minek, ha mindent adnak. A kijelző pedig nagyon bejött. Azt azért nem tagadhatod, hogy Photoshophoz igen jól tud jönni a sok-sok kicsi pixel, mert másképp nem férsz el. Szóval a lényeg, hogy tökéletesen kiváltja az asztali gépemet, mindenhol nálam van az outlookom a 8 évnyi levelezésemmel, az összes doksimmal. Nem kell a noti és az asztali gép között szinkronizálgatnom, nem idegeskedek, amikor kiderül, hogy az a szerződés amire szükségem van nem azon a gépen van amin éppen dolgozom.
Persze lehet azzal jönni, hogy elég lenne gyengébb is, de hidd el nagyon jó úgy dolgozni, hogy a silent office-ra állítod, és néma csendben, melegedés nélkül is elketyeg rajta minden. Arról nem is beszélve, hogy az autóban előveszem, és úgy tudok két órán keresztül dolgozni aksiról, mintha az irodámban ülnék. Ezek számomra igen komoly érvek egy ilyen gép mellett.
Amúgy meg volt az oka, hogy ezt vettem. A régi notim tönkre ment, az asztali gépemnél le kellett volna cserélni a 17 colos TFT-t mert nem fértem el rajta. Elkezdtem számolni, és rájöttem, hogy ha veszek egy új notit az legalább 150 guriga. Egy jó TFT sem áll meg nagyon 80 alatt. Emellett eladom a fullos gépemet, ami tök fölösleges volt, mert játszani sosem volt időm, és máris meg van a félmillás ASUS. Így gondolokoztam, és utólag azt mondom jól tettem.
-
szabkar
csendes tag
Az én véleményem:
Volt egy asztali gépem 3d05ben 3800 pöty volt, amire általában használtam éppen jó volt
(video,foto szerk, + net....) ja és ha egész nap ment sokat fogyasztottcélom jobbat venni, de laptopot, hogy bárhol bármit megtudjak tenni vele, sajna itthon elég sokat kérnek érte, ezért végül egy Acer 5920-as lett belőle 2007 októberében volt 320e
minden + nélkül olyan mint a gs2, csak 15"-os, és nincs benne tv tuner, még az eredmények is ugyan azok
egy álom gépezet, közben lett Lcd tv is, így már überkirályigen mindez csomó mani, és dolgoztam érte rengeteget, de a szabadság, a megmaradt hely,a csend a fogyasztás nagyon megérte, soha többet nincs szükségem asztali monstrumokra, a rengeteg kábelre, stb..
-
Mic ACE
aktív tag
válasz
janitor01 #60 üzenetére
Ehhez azért annyit hozzáfűznék kiegészítésként, hogy a Photoshop CS3 használja a 3D gyorsítást. Legalábbis erre utal a beállításoknál a 3D Settings-ben az Enable 3D Acceleration checkbox. A magyarázathoz ezt írja: To enhance performance of graphic display and rendering, enable GPU support for 3D acceleration. Persze ez nyilván nem óriási 3D igény, de biztos segít valamit. Mindenesetre fura, hogy egy 2D grafikus progi is használja. Emellett szerintem is a 3D-t szinte legnagyobb részt a játékok használják, bár fogalmam sincs, hogy a 3D tervezés mennyire igényeli.
Kikapcsolódáshoz jó, hogy ilyen kártya van ezekben a gépekben. Notebook szinten pedig a proci és a ram adott a tesztelt példányoknál is. Szerintem 300.000 már reális ár, de az 500e, mindenféleképp durva ezekért a gépekért. -
janitor01
tag
Kedves s3nki!
Amennyiben olyan gépet keresle amin "egy szövegszerkesztő, egy html szerkesztő, és Photoshop elfusson egymás mellett" Azért fölösleges egy ilyen számítógépet vásárlonod.
1 az én laptopom egy FUJITSU SIEMENS Amilo Pi 1505. [link]
Amiben jelenleg 1 GB ram van, Mobile Intel® Core2 Duo T5500 (2mag,64bit) es proci (1660Mhz), és videó vezérlő benne egy Intel Graphics Media Accelerator 950. Játszani nem lehet vele, vagy csak nagyon régi játékokkal (mondjuk számomra ez nem is volt szempont) Viszont, Garantálom neked, hogy akadás és röccenés nélkül visz el egy szövegszerkesztőt egy paintshop pro-t (szerintem legalább olyan memória igényes mint a Photoshop) sőtt akár a dreamwaver CS3, is elmegy mellette. Emnellet vígan elvan a böngésző és még mondjuk lejátszik neked egy filmet is, vagy winampot is.
Sőőőt, az AutoCAD (és nekem főleg erre kellett!) de akár az Inventor, sőtt a szerintem kicsikát csicsásabb solid works is elfut rajta, akár párhuzamosan is!
Amennyiben nem rajzolsz felső kategóriás tervező programokkal (pl PROI) vagy nem végzel három dimenziós modellezést, kizárt dolognak tartom, hogy bármire is kihasználd pl a videókártyát ami a gépben van. a 17" os monitort meg hordozza a rosszfene. A 15,4 essel tökéletesen elvagyok minden tervezési feladat közben (tény hogy itthon a 22" ossal még inkább.)
Ilyen notira szükség nincs. Ha te szeretnéd és megvetted, és jólesik ezen dolgozni akkor megérte, minden más esetben meg fölösleges. Ilyenre szükséged átlagos melókhoz, akár mérnöki feladatokhoz, de pláne arra amit Te leírtál nem lehet szükséged!
Az hogy minek ilyen notit venni mikor ebből 8 asztali égpet építesz, arról meg az a véleményem, hogy nyilván van neki piaca, nyilván szük réteg engedheti meg magának (pláne hog yszerintem is halál fölösleges) viszont nekik státusz szimbólum nyilvánvalóan.
-
s3nki
csendes tag
válasz
Darth_Revan #49 üzenetére
Ezért írtam, hogy mókolt a driver, mert innen van. Azért köszi!
-
Mic ACE
aktív tag
Szerintem fél millió forint valóban erős túlzás egy ilyen cuccért. Ugyanakkor tudni kell, hogy legalábbis az MSI-t illetőleg a GX700-nál többféle konfig létezik, és ez a csúcs felszereltségű, amiben több, mint 100e Ft-ot dob a HD DVD. A GX700-as alap felszereltséggel (Core 2 Duo T7250 2GHz, 2GB, 250GM SATA, 1GB Robson, nVidia 8600M GT 512MB, DVD Multi stb.) már bruttó 300e-ért vihető. Azzal egyet értek, hogy ezek nem hardcore játékosoknak ajánlott gépek, de akik komolyabb grafikai munkára, esetleg 3D-s grafikai munkára és kikapcsolódásként némi játékra akarják használni, mindemellett szükségük van a mobilitásra (mert pl. sokat utaznak, vagy pl. két helyen dolgoznak stb.) igenis érdemes ilyenben gondolkodniuk, persze nem az 500e-er forintos modellben. Ezen felül az MSI-nél a GX600-as széria lényegében megegyező a GX700-assal 15,4"-es kivitelben, mely így már felszereltségtől függően akár 50-80e Ft-tal olcsóbban kapható. Tehát aki komoly grafikai munkagépet akar nagy mobilitással, annak ezek a modellek igenis alternatívát jelentenek.
Notebookban a "Gamer" valójában erős multimédiás munka Notebook kategóriának felel meg napjainkban. -
Madárpók
aktív tag
Az ilyen gamer notik előnye a hordozhatóság, pl. egy ilyesmit sokkal könnyebb elvinni lanpartyra vagy akárhova, meg ügye van benne egy elég jó UPS
Hátrányuk az ár, és a hasonló árú asztali konfighoz mérve a teljesítmény.
-
lúzer
veterán
ezt nézd meg:
17"WXGA+ (1440x900pixel) Brightview™ HD • nVIDIA GeForce 7600 / 256+256MB TC
• Core2-Duo T5200 (1.6GHz/2MB/533) • 1024MB DDR-2 • 120GB HDD • DVD+/-RW SMti
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • 1.3MP WebCam • FreeDOS • Remote Control
akciós nettó ár: 169.990,-és benne van a moncsi és egy szuper, több órát áthidaló ups ára
na és a kényeem...
szvsz nem drága -
Bundás22
őstag
olcsóbb, sokkal olcsóbb ezt mondom én is, ezesetben legalább 10X olcsóbb, ami nem kevés
néhány újgazdag gyereknek sírni fog a szája h a papa által vett félmillás gamer laptopon fél év múlva nem mennek rendesen a játékok(sőt már most se), dehát meg is érdemlik nem?
#39: kiváncsi vok hányan tunningolnak félmillás lapostopot garanciavesztés terhe mellett szvsz
talán néhány grafikustervezőnek, mérnök/egyetemistának(akik 3D-s tervezőprogikat használnak) jól jöhet a viszonlag erős 3D-s teljesítmény -
lúzer
veterán
jól beszélsz, én is ezért vettem ilyet
numerikus billentyűzet van, ati x1650 vga szuper gép
egy baja van, az usb-ket hülye helyre rakták -
hzcs
senior tag
Csak 1 olyan notit mutass, ami olcsóbb egy teljesítményben hasonló használt gépnél. UGye hogy nincs... Ezért teljesen felesleges megmagyarázni, hogy az asztali olcsóbb, sokkal olcsóbb. Tudjuk. Aki laptopot vesz, nem azért veszi, mert olcsó.
Egyébként abból a szempontból igazad van, hogy játékra nem noti kell. (bár valakinek a munka is játék)
-
Darth_Revan
veterán
Figyelmedbe ajánlom a www.laptopvideo2go.com oldalt, ahol jól működő, új driverek vannak NVidia GPU-s mobil VGA-khoz.
Én is innen töltöttem le drivert és tökéletesesen működik. Egyetlen hátrányuk,hogy többségük nem WHQL támogatott...de kb nem is érdekel, mivel jól működnek. -
mazda626
addikt
Teljes mértékben egyetértek a cikk címével. Sokat kell fragolni egy ilyen notiért.
-
Versus
senior tag
Most realista nézőpontból belegondoltam hogy mi van akkor ha a 6 kilós Asus laptopon bármi apróság tönkremegy garanciális időn belül.
Na akkor aztán tolul az adrenalin !
-
premo
csendes tag
'kiváncsi vagyok, mi lesz a notebookokból.......'
-agyi implantátumok lesznek, mi más.
-
Bundás22
őstag
válasz
zsoltee10 #42 üzenetére
jó de ha ugyanazt a teljesítményt kapod?
azonkívül az általam elméletben kikukázott gép(amilyen nekem volt), alkatrészeinek átlagéletkora max 1,5-2 év lehet, csak nem megy tönkre
nézz utána az aprókban kábé ennyiért össze lehet rakni, sőt ha jól alkuszol akár 35 ből is
akkor fogsz megdöbbenni ha amikor egymás mellé rakjuk a kettőt, én a 42 ezres gépen kényelmes nagy billentyűzeten fogom tolni akármeddig akár két napig egyfolytában, neked meg negyedóra múltán túlmelegszik a 600ezres laptop és szaggat, vagy lemerül az aksi(ez mégjobb)a korrekt lcd kijelzőről meg lehet vitatkozni én a crt-t szebbnek találom csak mondtam sokat elkérnek a mobilitásért, 600ezer, és fél év múlva elavul
-
s3nki
csendes tag
Üdv Mindenki!
Gondoltam leírom a tapasztalataimat, mivel hónapok óta egy ASUS notit nyúzok.
Szóval ez egy gamer noti, de én pl. sosem játszottam vele. Emiatt nem teljesen értek egyet a cikk zárszavával sem, miszerint egy ilyen gépnek nem nagyon van piaca, van, de talán nem pont az amire szánták. Az persze igaz, hogy ha játékra keresünk gépet, akkor harmatos. Én azonban olyan gépet kerestem, aminek elegendő teljesítménye lesz arra, hogy egy szövegszerkesztő, egy html szerkesztő, és Photoshop elfusson egymás mellett, ne szoruljak meg memóriával, tudjak útközben is dolgozni, vagy ha éppen nincs semmi dolgom, akkor akár TV-t is nézhessek. Egyszóval asztali gép helyett kerestem valamit, és nem találtam egyetlen olyat sem ezen kívül, ami az akkori otthoni gépemet kiváltotta volna.
Az ASUS-t használva lett egy valóban erős mobil irodám, amihez a gyártó egy hátizsákot is adott, így nyáron is kényelmes, mert amikor felülök a motorra a hátamra csapom, és már mehetek is.
A gép szinte tökéletes. Két problémám van vele csak. Az egyik a numerikus billentyűzet hiánya, de ez szokható. A másik, a nagyobb probléma, hogy nincs hozzá normális VGA meghajtó. Az NVIDIA oldalán egyáltalán nincs, onnan a gyártó lapjára irányítanak, ahol viszont csak egy meglehetősen régi driver vár. Ez a driver viszont szeret kékhalálba menekülni a munka elől. Ez leginkább (de nem kizárólag) olyankor fordul elő, ha előveszem a gépet, bekapcsolom, és boot közben nyomom rá a tápot. Ilyenkor a rendszer betöltődik, megy kb. 10 percet, utána memory dump következik. A Vista javaslata restart után az, hogy cseréljem le a VGA meghajtóját. Köszi!
Feltettem rá újabb, mókolt drivert is, de annyi volt neki, mint halottnak a csók.
Sokáig gondolkoztam, hogy írjak-e cikket a gépről, de vagy időm vagy kedvem nem volt hozzá, így nem született meg az írás. Most kedvet kaptam, lehet, hogy mégis írok. Igaz, így nálunk már csak másodiknak jelenik meg a cikk, de nem baj.
Még valami a végére amit lefelejtettem. Az a kép, ahol igyekeztek bemutatni, hogy mennyire hátra került a billentyűzet nagyon csalóka. A képen a billentyűzet előtti rész majd kétszer akkora, mint maga a billentyűzet, a valóságban pedig inkább megegyezik a csuklótámasz, és a billentyűzet mérete. -
Bundás22
őstag
7000 pont 3dmarkban?
nekem a régi gépem adott ennyit(pont ennyit), és far cry ban is
3200+ 3K
a8n-e 8K
2X512 ram 7K
7600GT 12K
táp 5K
ház 1,5K(vagy kukázol)
bill: kukázol, vagy már van
egér: kukázol, vagy már van
monitor(CRT)17" 6K(vagy már van,vagy kukázol)
3+8+7+12+5+1,5+6=42,5K
ez meg 580ezer Ft
540 ezer ft kérnek a hordozhatóságért, és még nem is tunningolható, nem bántásból mondom drága dolgok ezek -
KrAt
veterán
válasz
Darth_Revan #35 üzenetére
Akkro asszem veszek is egyet
-
sghc_toma
senior tag
húderondák.. meg marha drágák..
ezért szeretem a HP-t: jól néznek ki a gépei.. az aktuális csúcs bc illetve workstation modelljei mindig a legjobb mobil VGA megoldásokkal vannak szerelve.. mindezek mellett egész jó az akksiidő, és hát a minőség is nagyon ott van.. meg ugye az asis, illetve a renew gépek igen előnyös árúak..
-
Horbal
őstag
Meg ha már itt tartunk akkor az inkább tribal minta mint lángnyelves...
-
!Overdose!
őstag
" rácsozat-mintásak"
Szerintem az inkább carbon minta!Nekem az Asus nagyon tetszik és egy szebb világban létjogusultságát is látom!
-
KrAt
veterán
Asus bejövős, de az MSI-n azok a lángnyelvek..
-
Fáraó
őstag
Ezek mellett csak a mobilitás szól, mert valjuk be, nem tudjuk csak úgy felkapni a sokkal jobb asztali gépünket, elutazni nagyihoz hétvégére, és esténként tolni egy jó kis game-t.
-
mrzolee86
tag
vérbeli gamer nem fog laptopon játszani
főleg ha az árából 2 asztalit is összedobhatna ami jobb xD
-
premo
csendes tag
szerintem nagy lehúzás ez a gamer notesz gép. éredemesebb venni egy erős közép kategóriás asztali gépet, dolgozni meg egy egyszerű noteszt.
van egy MSI és egy Asus notim.
Asus 1x deszkacsere, négy éves azóta nincs baja. aksi évente elhalálozik, ez évi + 22eFt.
MSI 2x deszkacsere, 1X burkolatcsere, mert annyira gagyi kinai műanyagból van.van egy céges HP/Compaq is, atomerős műanyag tokozásban.
játszani nem éri meg notit venni, és kész.
-
7
addikt
No igen, valahogy nem az igazi egyik masina sem. De azért majd kíváncsi leszek, mi lesz a notebookokból akkor, amikor már a merevlemezekben sem lesz mozgó alkatrész.
-
ígyvanferi
addikt
Tetszik ez az: "Ezen az oldalon vannak az fps-ek" alcím.
-
Tuco Ramirez
őstag
Soha nem vennék játékrra notit.
Arról nem is beszélve, hogy kevés dolgon lehet a számítástechnikai vonalon bukni, mint egy gamer notin. Egy év múlva szvsz a felét sem éri...
-
frankie!
őstag
válasz
drizzt1666 #22 üzenetére
Vagy venni egy topgépet + 1 LCD TV-t.
-
drizzt1666
tag
Azért ilyen tudásért ennyi pénzt elkérni sztem lehúzás. Ennyiből TOP gépet lehet építeni, meg + egy normális moncsit venni. A fenmaradó dúrván 200 rugóból meg venni egy ps3-at, egy x360-at és ds-t
-
lúzer
veterán
Nekem 17" a notim, cad miatt kellett, x1650 vga van benne, nagyo jó és olcsó is volt viszonylag.
És még játszani is lehet rajta. -
Most nem azért, de egy dell Inspiron 9400-ast 250-ért meg lehet kapni, és hát...
-
Ijk
nagyúr
200k-ból kijön egy asztali, ami sokkal jobban teljesít, és bővíthető. Mellé meg munkára vesz az ember egy szubnotit.
Sajnos több a hátrány, mint az előny. 17" miatt azért nem valami kényelmesen hordozható, terhelve nagyon hangos a hűtés, könnyebben meghibásodnak, drágák. Nekem lassan 2 éve van asus a6vm, egy gef go 7300-al. Amikor megvettem még viszonylag jónak számított, most a cod4 egyedül 640x480 minden minimumon játszható. Mivel nem vagyok gamer ez nekem nem nagy gond, de nekik semmiképpen nem ajánlanék notit. -
Cloud_s
aktív tag
"plusz egy gamer gépén rendszerint komoly zene- és filmgyűjtemény is található" - Egy igazi gamer nem ér rá filmet nézni meg zenét hallgatni. Inkább valami khmm... erősen warezoló tag gépén fordulhat elő ilyesmi.
A 4200-as HDD roppant skót dolog az Asustól. -
hétalvó
addikt
Gamer notesz, aki ezt kitalálta
játszani notit soha többé.
-
G4ng3r
tag
Hihetetlenek ezek a gamer notebookok.
Majdnem feleennyiért is lehet hasonló tudású notebookot kapni,csak azt nem hívják gamernek...
A gamer kategóriába inkább a 8700M GT,vagy inkább a 8800M GTS/GTX illene.OMG - ASUS matricás MX518
-
anjani182
őstag
válasz
Darth_Revan #13 üzenetére
Igen, X750, csak nem jutott eszembe!
Eladó a táska + egér
MOD: A GX600 akkuja is keveset bír?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
anjani182 #12 üzenetére
Az az egér egy A4 Tech X-750F. (Legalábbis a GX600ashoz ezt adják)
Nekem GX600-as van, Turbo gombbal valóban hangos tud lenni, de játékban kb semennyire se zavarNetezés+filmezés közben meg alig hallani a hűtőventit ...
Másik, hogy szerintem elég jó a táska...de végülis ízlések és pofonok -
anjani182
őstag
Üdv!
Nálam is járt már egy GX700, igaz az nem a gamer változat volt, hanem a lightosabb kinézetű, meg nem volt benne HD DVD olvasó, de a táska járt hozzá (megtarthattam
). Elég idióta táska, meg hülye színe van...az egér meg valami A4 Tech felturbózva.
Én az NFS Pro Streetet próbáltam rajta, nem valami szépen muzsikált. Nagyon hangos, és nagyon melegszik, az akksi sem bír sokat.
Tehát szerintem mindenki vegyen egy olcsóbb notit, egy PS3-at és egy LCD Tv-t
-
Darth_Revan
veterán
rhonin: 1280x1024-en 4555 pont tuningolva a GX600
De,hogy a témánál maradjunk...520-580e Ft-on hülyeség kiadni egy olyan notebookért, amiben csak 1 VGA van, hisz már 300-350e Ft-ért lehet ugyanilyen jó teljesítményű notebookot venni...pl ott a MSI GX600, ami csak 300e Ft, és teljesítményben simán veri az álltalatok tesztelt 520e Ft-ot GX700ast, én meg személyszerint nem adnék 220e Ft-al többet egy rosszabb teljesítményű notebookért, hiába nagyobb a kijelzője, meg hiába adnak hozzá HD DVD lejátszót ...
520-580e Ft-ért inkább SLI VGA-val szerelt notebookot érdemes venni. -
rhonin
senior tag
válasz
Darth_Revan #4 üzenetére
de mondjuk a gx600-ast jobb vételnek tekintem mert amit felróttak hibának a 700asnál hogy jobb oldalon van a hűtés kivezetve az a 600asnál hátul...
amugy nekem elég furcsa az a 700as amit teszteltek..tök más a bekapcsgombja meg a gyorsgombok meg a hangszorórács is :S én azt hittem hogy a 700as ugyanugy néz nagyrészt mint a 600 de mondjuk hinni a templomban kell...
-
barnam_
nagyúr
Az Asus dizájnjában az nem tetszik, hogy nagyon messze van a billentyűzet a gép szélétől, elég kényelmetlen lehet úgy játszani, hogy ráizzad az ember keze a burkolatra...
Az MSI jobban néz ki, csak kár hogy elrontották a DDR2 rammal. -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #2 üzenetére
bocsánat, nem 200-al,hanem 280-al drágább.
-
ádyz
addikt
Az ASUS (szerintem) jobb, de az MSI sokkal jobban néz ki (szerintem).
Grat, jóteszt lett.
-
Darth_Revan
veterán
Az alap VGA drivert használtátok, ami jár a a notebookokhoz ? Mert pl az MSI minimum 1600 ponttal jobban teljesít 3dmark05-ben, "normális" VGA driverrel. Az az 1600 pont meg szerintem nem annyira elhanyagolandó
Pl az MSI GX600 alapon kb ugyanezzel a konfiggal (C2D 2,2Ghz,512MB DDR2 8600M GT) simán 7400+ felett van 3dmark05-ben, a jobb VGA driver miatt.
Az meg másik dolog,hogy jobb driverrel+pici tuninggal simán veri a 200e Ft-al drágább Asus G2S-t ... -
Hack3er
őstag
Fain kis MSI laptop, de az Asus-t se utasitanám vissza
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az MSI és az Asus egy-egy játékra szánt notebookját hasonlítottuk össze.
- Autós topik
- Figyelmeztethet a GeForce-ok esetleges leégésére az ASUS GPU Tweak
- Tesla topik
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- Trump óriási adót varr a TSMC nyakába, ha az nem gyárt az USA-ban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Blu-ray lejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 7430 2-in-1 14" FHD IPS érintők i5-1245U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Precision 5490 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 32GB 512GB hun vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 7670 16" 4K OLED érintő i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 7900 XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest