Új hozzászólás Aktív témák
-
access_denied
senior tag
válasz
#16939776 #28 üzenetére
Értem amit írsz, de a kb. mindegy ellentmond annak a tapasztalatnak amit leírtam. P4 sapkája se volt sík, mégis fokokat jelentett a polírozás (csak a hűtőé).
Amit írtál az érdekes. Mekkora a magja egy mostani Intel (?) CPU-nak egy régi Pentium 3 processzorhoz képest? A lesarkazás veszélye gondolom itt is fennáll.
-
access_denied
senior tag
Sosem foglalkoztam gyakorlatban vízhűtéssel, de összességében tetszett, érdekes volt a cikk.
"A tükörsima felületekhez gyakran nem kellően tapad a hővezető zsír, és a mai processzorok legtöbbjénél a szűk hőátadási keresztmetszet amúgy is saját kupakjuk alatt található."
Ez a mondat azt sugallja, hogy jobb, ha nem tükör sima a processzorhűtő érintkező felülete? Régen, még Pentium 3, 4 korszakban fokokat (kb. 1-5) jelentett a polírozott felület. P4-nél ugyebár a processzort sajka védte a lesarkazás ellen valamint a jobb hőelosztás érdekében. Ezeknél a processzoroknál is jobb, hatékonyabb volt a polírozott felületű CPU hűtő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Formula-1
- 3D nyomtatás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Crypto Trade
- Építő/felújító topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest