- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen széket vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- BIOS frissítés
- OLED monitor topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
"Vajon mennyi idő mulva érkeznek meg az Amd fanboyok, hogy olvasás nélkül bekommenteljék hogy biztos szar lesz, meg semmi ertelme
"
Azt nem tudom, de az nV fanboyok már itt vannak, akik még mindig nem akarják belátni, hogy ez zsákutca, a többi cég is már vagy belebukott vagy ha nagyobb volt, kukázta a projektet. Minél tovább izmoznak rajta, annál nagyobbat buknak vele.
-
Teasüti
nagyúr
Kíváncsian várom mekkora késleltetésre lesz képes.
De nem jósolok neki nagy jövőt, ha már az input lag-ra is érzékenyek vagyunk és ezt még megdobjuk egy netes ping-gel. -
Goose-T
veterán
Belsős infóim alapján a Deutsche Telekom is lát fantáziát a dologban, szóval tuti bukásra van ítélve a dolog.
-
creation
senior tag
Annó szerettem FPS játékokkal játszani, de az biztos, hogy mára már ez nagyon elmúlt. Ha mégis játszok, akkor Crysis, de csak helyben, esetleg LAN. Ha kimegyek netre akkor kicsit GO, de már azt se. Vagy a csaló sok vagy a laggom nagy. Vagy mindkettő és inkább elmegyek WOT-ozni, mert ott legalább csak a csaló sok
Bár múltkor az is belaggolt...
-
blaca83
őstag
Ennél azért komolyabb dologra számítottam a hír hallatán...Kíváncsi leszek, hogy mi sül ki belőle.
-
HSM
félisten
Nekik ez remek bolt, megvan hova használják a Tesla kártyákat, megvan, mivel adják el a Shield tableteket, és mindennek a tetejébe még jól meg is fejik érte a usereket.
Aztán a hab a tortán, hogy milyen minőséget fog ezért kapni a user. Félő, nem fog tőle hasraesni, aki már látott egy erősebb PC-t.... -
creation
senior tag
válasz
Menthirist #36 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam. Amikor Ausztriában dolgozott ex nejem, akkor ő csak mobilnettel tudott kommunikálni, mert nem volt vezetékesen kiépítve a hegyekben. A minőségről meg ódákat zenghetnék, főleg télvíz idején.
Ehhez képest valóban... Mi még össze is tehetjük a kezünket, hogy a világ végén egy eldugott, alig 800 fős kis faluban, van egy darab vezetékes "szolgáltató".
-
Jah, addig amíg az egér mozgására a képed ugyan folyamatos volt, de az ember pozíciója előtted már eltérhetett ettől (arról nem is beszélve hogy milyen hálózati predikciók voltak hogy a lövésed irányát a lantency függvényében utánhúzzák)
De onnantól hogy az egérmozdulatodtól a hatására eléd tárult képig telik el ennyi idő, már egészen más a helyzet.
-
7time
senior tag
Az Nvidia mindig szeretett dolgokat kisajátítani, most azt fundálta ki hogy teleszórja a világot Tesla kártyás szerverekkel amin aztán jól le lehet húzni az embereket mert természetesen bérleti alapon vagy fizetsz amennyit kérnek és játszol vagy nem fizetsz és be sem tudsz lépni, az mar senkit sem érdekel hogy vidéken a 30-40 pingel rég agyonlőnek egy játékban mire hozzád is elérne a kép.
Cifu
Nem mindegy hogy a te géped számol vagy csak a szerver.
-
Ahhoz képest, hogy hajdan a klasszikus (Steam-mentes) Counter-Strike-ban a betárcsázós netemmel 140-160-asnál nem volt jobb pingem magyar szerverre, ezek a 20-30-as ping-igények megmosolyogtatóak. Oké, én is azt mondom, hogy egy 100 alatti ping nem árt, de ilyen 20-30-as pingek csak a nagyon hardcore játékosoknál lehet igény...
-
azbest
félisten
A net késleltetése az egy dolog*, de ehhez még hozzájön a kép renderelése, tömörítése és lejátszása is. A renderelést és tömörítést valsz a gpu megoldja az újabb technológiájukkal egy lépésben. De gyanús, hogy még így is érezhetően laggosabb lesz, mint saját géppel játszani.
*: a multinál te élőben látod a dolgokat, max a lag miatt a játék néha fura dolgokat művel, például már a következő sarkon jársz, amikor beadja az előző saroknál rád küldött fejlövést. Vicces látni más játékát figyelve, hogy sokszor úgy tűnik mintha mögé lőne az embereknek. A felhős renderelésnél a látvány is késik, nem csak a történés.
-
HSM
félisten
Azt értem, az Nv miért ebben látja a jövőt, én azt nem látom, hol lesz ez jó a játékosoknak?
-
-
Igen, tudom, hogy ez a legjobbak között van, és nem is általánosítottam, hogy mindenkinél ennyi, de ez jelentheti azt is akár, hogy a többi szolgáltató is beerősít legalábbis a városokban, ha ez általános igénnyé növi ki magát.
Persze, minél jobb helyen laksz (családi házas övezet, jó levegő), annál kevesebb esélyed van a felhős játékra, bár én inkább vennék drágán erőgépet, ha ilyen helyen lakhatnék.(#22) E770: fix 2ms a windows-os ping szerint; se több, se kevesebb.
-
7time
senior tag
A WOT szerverein rendre 60 fölött van a ping pedig csak szinkronizációt végez a szerver a kliens gépekkel, mennyi lenne ha csak a szerver számolna és hatalmas fájlokat kellene küldözgetni.
-
schwartz
addikt
Jah. Az a muki szerintem is nagy arc de ez meg mindig edeskeves ahhoz, hogy ezt lenyomjak a torkomon. Hardcore gamert nem erdekli ez a szar. (nincs kompromisszum) Most, hogy ugy nez ki sikerul rancba szedni vegre a DX-et akkor kell egy GRID ami mesterseges korlatokat szabhat, igaz?
-
creation
senior tag
válasz
Menthirist #31 üzenetére
Ne is mondd, nálunk a netet itt falun már nem is a megabitek nagyságában, hanem a ping minél kisebb mértékében mérik.
A csúcs ami nógrád ezen táján elérhető, az a 10, de sajnos az is csak az elméleti. Ha az adott utcában minden kölyök a magentán lóg, akkor ez le is eshet (jellemzően szünetekkor), akár 2-re is... Azzal már a youtube is öröm HD-ban.
-
-
Jack@l
veterán
válasz
micafighter #20 üzenetére
A mostani 25-30 mbites netnek sztem simán elégnek kell lennie, a ping az ami gázosabb ilyenkor.
-
creation
senior tag
válasz
Malibutomi #27 üzenetére
Ha ez így lenne, akkor előbb utóbb NV-nek nem kellene desktop VGA-ból nagyot gyártania, nem?
-
Malibutomi
nagyúr
Ez a grid akkor hasonló mint az a két próbálkozás pár évvel ezelött, hogy távoli gépen játszol, és gyakorlatilag "streameli" hozzád a látványt?
-
7time
senior tag
Akkora hülyeség hogy nem is érdemes róla beszélni, a játékosok nagy része már egy 7ms inputlagnak is húzza a száját egy ilyen felhős rendszernek meg hatalmas késleltetése lenne, rengeteg adatot kellene küldeni és fogadni amihez üvegszálas hálózat és rengeteg széttelepített nagy kapacitású szerver kellene, tanulhattak volna az Xbox One bejelentkezős buktáján.
-
nemlehet
őstag
Lehet neked annyi, de mondjuk nekem még 20-25-nél jobb pingel rendelkező netem nem volt. És nem is tudok jobbat szerezni itt, mert egyedül T-home van errefelé, esetleg műholdas méregdrágán (az meg ebből a szempontból még szarabb is). De azokon kívül akik pesten lakótelepen vagy nagy társasházban élnek nem is ismerek olyat akinek enél jobb lenne. Sőt sokaknak a 35-40-es ping az alap.
Elég csak megnézni, sok játék még 60-as pinget is "zöldnek" jelez, tehát úgy gondolják az elfogadható. Szóval ha eleve 20-30-as pingel indulsz és még a szerver is messze van akkor biza lesznek gondok a rendszerrel.
-
válasz
Tigerclaw #16 üzenetére
Ha földrajzilag elosztva mindenhova raknak központot, akkor elfogadható szintre lehet csökkenteni a lag-ot.
Otthonról nekem Digivel fixen 2ms a ping a google.com felé.
10ms alatt még szerintem teljesen elfogadható lehet, esetleg 15-20ms, ha az egyéb komponensek (pl. monitor, TV) a gyorsabb fajtából valóak. Állítólag 30ms össz lag még nem zavaró... -
Tigerclaw
nagyúr
Eddig is voltak ilyen felhős szolgáltatások. Komoly felbontáshoz nagy sávszélességű net kellene, ami a hírek szerint az USA-ban is ritka holló, ami az ilyen cégeknek a fő piaca. A kétirányú késleltetésről nem is beszélve, amin semmit sem tud javítani az nVidia, akármilyen rendszert használ is a számítóközpontjában. Én nem vagyok pro gamer, de én se játszanék lagos játékkal. A PC-től a konzolok vehetnék csak el a játékosokat, de az meg a kiadókon döntésén múlik, hiszen ők döntik el, hogy mire fejlesztenek játékokat. Én pl. szívesen játszanám konzolon a kedvenc játékaimat, hogy elfeledkezhessek a PC fejlesztéséről, de azok jelenleg csak PC-n játszhatóak.
-
nap
addikt
Wow.!?
-
Blindmouse
senior tag
Eléggé valószínű bejelentik hogy jól áll a Parker, és hogy konzolként fog kijönni, és az lesz az első 4K képes konzol. Ha rádupláznak a magok számára, akkor már most otthagyták az X1-et és a PS4-et. ja, és Win 10-el jön.
Ja és a steam library 90%-a futni fog rajta, és még termelni is fogja az áramot. -
T-bag
tag
Onlive kuka, Gaikai kuka, mitől működne jobban a GRID ?
-
O_L_I
őstag
Jajaj már megint forradalom lesz?
-
-
errorcode06
őstag
A net késleltetését? Szerintem sehogy. Majd mondanak rá valamit ahogy az ubisoft tette azt a 30 fps-re.
Ellenben én örülnék egy olyan program bejelentésének amit az AMD is csinál, hogy szar mellé nem adják a nevüket. Mert akár hogy nézem az elmúlt 2 évet, ahol ott volt a shi... akarom mondani nvidia logó, az a játék (tisztelet a kivételnek, bár így most hirtelen egy sem ugrik be) bizony elég, finoman fogalmazva is, SZ@R lett... (itt most a futási sebességre, teljesítményre gondolok)
-
micafighter
nagyúr
Az Oculus Riftben megvan a forradalmasitási potenciál, de ahhoz meg a késleltetés csökkentése kéne. Attól tartok a GRIDnél viszont csak nőni fog a késleltetés. A GRID koncepcio nagyon tetszik egyébként, szerintem az árazáson és az elérhető késleltetésen fog állni vagy bukni a GRID.
-
Whysperer
addikt
Én elő tudék állni egy értelemes megoldással...de nehéz lenne felfogni sok emebernek és megköveznének! 8)
-
Tigerclaw
nagyúr
Egyik sem tűnik se forradalminak, se olyasminek, ami változtatna bármit is a gamer szegmensben és ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy ki AMD és ki nVidia párti (a többség szerintem oda-vissza váltogat a két cég termékei között) Nekem most épp nVidia kártyám van pl. és jelenlegi állás szerint az is lesz a következő.
-
Sinesol
veterán
Vajon mennyi idő mulva érkeznek meg az Amd fanboyok, hogy olvasás nélkül bekommenteljék hogy biztos szar lesz, meg semmi ertelme
Remélem végre a jelenben is lesz valami, ez a felhő nem tünik rossznak. Ha jó alternatíva lenne szívesen váltanék mert egyelőre én csak ígéreteket kaptam a piros kártyámhoz.
Bár a dx12/ Xbox api-t még megvárom, de elég szkeptikus vagyok már.
-
tlac
nagyúr
hát nem hangoznak túl izgalmasnak a pletykák
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Márciusban kiderül a vállalat jövőt érintő stratégiája, de már vannak pletykák.
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest