Forradalmasítaná a játékvilágot az NVIDIA

Az NVIDIA most már hivatalosan is utalt arra, hogy márciusban forradalmasítani fogja az eddig ismert játékvilágot, amelyet várhatóan a hónap elején jelentenek be. Egyelőre konkrét információk még nincsenek, de megbízható forrásból tudjuk, hogy a két egymással párhuzamos esemény is lesz, amelyek alapvetően egymáshoz köthetők.

Hirdetés

Az egyik bejelentésre a Mobile World Congress, míg a másikra a Game Developers Conference rendezvényen kell számítani, és ezek bizonyos szempontból egymásra épülnek. Információink szerint az előbbi eseményen az új Shield tablet fog bemutatkozni, amely megkapja a Tegra X1-es rendszerchipet és némi áttervezésen is átesik. Az utóbbi rendezvény pedig lényegében a dolog forradalminak mondott részét fogja leleplezni, vagyis a GeForce GRID nevű, játékosoknak fejlesztett számítási felhő tényleges startját és az ezzel kapcsolatos részleteket, mint például az előfizetési konstrukciók.

A GRID szempontjából korábban is említettük, hogy az NVIDIA a GDC-n négy előadásban is beszél majd az újításról. Emellett a Supermicro, mint partner is egyre erősebben kampányol a felhős játék mellett, és az említett gyártóhoz közel álló informátorunk szerint már elérhetők a cég GRID szerverei. Emellett megtudtuk, hogy az NVIDIA jelentős anyagi támogatást és példátlanul nagy humán erőforrást koncentrál a felhős játékpiacra, így olyan játékok is születnek majd, amelyek csak ilyen formában lesznek elérhetők, és csakis a GRID szervereken futnak majd.

A GRID egyébként meglehetősen idős projekt. Közel öt évig tartó fejlesztés előzte meg az aktuális állapotát és még mindig nincs kész teljesen, de a friss tesztek már igen biztatóak, így az NVIDIA valószínűleg már meg meri mutatni a világnak, mint a a vállalat abszolút jövőképeke.

A Shield egyébként ehhez lényegében mint egy kliens oldali eszköz kapcsolódik, amelyről például elérhető lesznek a GRID szerverek. Többek között a jelenlegi tesztek az aktuálisan elérhető Shield tablettel folynak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés