Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #21 üzenetére
"Illetve pl az Opera Minihez hasonló technoligiákat is érdemes lenne kiépiteni,az ugyanis pl igen jó sávszélleség barát."
Ki van, úgy hívják Opera Turbo.
-
qisqaqas
senior tag
válasz
aprokaroka87 #21 üzenetére
Inkább optimalizálni kellne a weboldalakat, és használni azt a <insert csúnyaszó here> gzip-et, aztán egy fokkal jobb volna. Utóbbit minden valamire való webszeró támogatja.
-
Rickazoid
addikt
Én meg a Netflix, a Google, a WhatsApp és a Facebook helyében letiltanám a forgalmat Ausztrália felé, legalábbis ezen a hálózaton.
-
aprokaroka87
nagyúr
Majd a Google,Facebook,Netflix meg ilyenek létre hoznak egy nagy világszintű Isp(ket),amik keresztbe lenyelik az ilyen szolgáltokat.
A tartalom az tartalom,bárki is szolgáltatja
Hálozati optimalizálás kell,pl ha adott esetben a HD/FHD tartalmak letiltása video stream esetén.
Illetve pl az Opera Minihez hasonló technoligiákat is érdemes lenne kiépiteni,az ugyanis pl igen jó sávszélleség barát. -
tomazin
veterán
válasz
aprokaroka87 #18 üzenetére
nem, ne értsd meg.
1. az isp-k a saját marketingjük "áldozatainak" állítják be magukat. nem kunbéla nyomja, hogy csilliárd gbps-t tessék rendelni, hanem ők. az, hogy esetleg használja is valaki...
2. nem, nem kell még 1 bőrt lehúzni ugyanarról, mert itt semmi másról nem szól a dolog, csak hogy nem elég az, hogy fizet a user isp1nek, tartalomszolgáltató isp2nek, hanem a tartalomszolgáltató még fizessen isp1nek is, mert az ő tartalma megy rajta végig a csövön. ugyanennyi erővel tartalomszolgáltató is pénzt szedhetne isp1től, hogy ha én nem lennék, akkor nem menne a csöveden a jóság.nem szeretném azt, hogy egy jó dolog visszasüllyedjen a tv szintjére, ahol ha kiskunmajsa vs nagykunmajsa meccset akarsz nézni akkor X szolgáltatótól kell a tvcsomagot venni, de ha másik meccset akkor b szolgáltatótól kell a tv-t megvenni.
-
Snoop-y
veterán
válasz
aprokaroka87 #18 üzenetére
Sokszor inkabb az a baj hogy ugyanazt a tartalmat tobb szalon viszik/user egy adott csomopontig unicaston.
Nem maga az hogy egy szal mennyit eszik. -
tomazin
veterán
hanem azt is, hogy két vagy három gyerek használja az internetet, vagy éppen csak két idősebb ember böngészik otthon
ezt hogyan lehet megmondani anélkül, hogy analizálnák a forgalmat?
azzal meg áltassa senki magát, hogy ez ausztrália. az ilyen jellegű döntések ált. nem adott ország cége vezetőinek a kobakjából pattannak ki, ők csak pilot ország/szolgáltató. ha bejön ez lesz máshol is adott cégcsoporton belül. Ha másnál bejött, akkor bejöhet mindenhol.Szerintem amúgy ez csak elterelés arról, hogy a tartalomgenerálókat meg akarják sarcolni.
tessék születik is ilyen hozzászólás, hogy a nagyobb baj elkerülése érdekében a "kisebb" baj elfogadásra kerül:
(#16) aprokaroka87
A netflix-nél még megértem. -
aprokaroka87
nagyúr
most komolyan,a Facebook pl mekkora sávszélességet használ?
ha jól tudom és tapasztalom igy is egyre kevesebb ideig használja a sávot és egyre kevesebbet is kér.
A netflix-nél még megértem. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
PeeterssoN #8 üzenetére
Szerintem olyan szerződést nem tehetnek eléd, amiben lemondasz a törvényben garantált fogyasztói jogaidról, vagy épp az adataid védelméről.
-
törölt tag
"opt-in a dolog, csak azokról gyűjtik akik belementek"
Vagy azokról, akik a megengedően megfogalmazott szerződési feltételeket aláírja anélkül, hogy külön megtiltaná az adatainak kiadását, mint opciót (különben csökkentett sávszélességet kap)... Vannak még lehetőségek a megfogalmazásban. :-)
-
Tigerclaw
nagyúr
Az előfizetői adatok gyűjtése nem illegális azon felül ami a számlázáshoz szükséges?
-
Syl
nagyúr
Az ISP-k a következőket szeretnék:
- az előfizető díja ne csökkenjen (sőt növelni kell)
- az előfizető ne használja ki a szerződésben rögzített sávszélességet
- a tartalomszolgáltatók fizessenekA következő 5 éves tervben benne van, hogy a helyi benzinkutak és dohányboltok is fizessenek díjat az ISP-nek. Mert csak.
-
zseko
veterán
Az ilyen szolgáltatóval abban a pillanatban bontanám is fel a szerződést.
-
qisqaqas
senior tag
Ha most én vagyok az ISP, és egy tartalomszolgáltató a bejövő sávszélességem felét megeszi, és ahhoz hogy az infrastruktúrámat nagyobb ütemben tudjam fejleszteni, hogy a közös ügyfeleknek jobb legyen a juzer experience az úgy oké. Ha ezért a pénzért ők ellenszolgáltatást kérnek az is oké. Ha az ő irányukból érkező kapcsolatokat priorizálom, az már etikátlan és megkérdőjelezhető; de jogos. Ezzel addig nincs is gond (mondjuk van de ha egy éven belül komoly mértékben nőne a sávszélem vagy csökkenne a havidíjam, esetleg más előnyöm is származna ebből akkor szemet hunynék) amíg a szolgáltatók extra profitja helyett, a befektetés mértéke növekszik.
Ha a juzer döntene arról hogy ő szeretné ha priorizálnák az ő irányába ezt, de ezért bizonyos adatokat meg kell osztania harmadik féllel, ez már személyes döntés volna. Így kevesebb kérdést hagyna maga után.
A felhasználók adatainak kiadása viszont már túlmegy egy(több) határon...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az ausztrál Singtel-Optus pénzt szedne a Netflixtől és a Facebooktól a kiemelt sávszélességért, de cserébe átadná a felhasználók adatait.
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest