Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
charlie_hu #84 üzenetére
rég olvastam a gpl-t, de asszem abban nincs szó arról, hogy ingyenesnek kell lennie, csak hogy szabadon felhasználhatónak. tehát ki kell tenned szabadon elérhetőnek, de ha emellett el tudod adni pénzért is, az a te dolgod. inkább úgy mondom, hogy nem szoktak pénzt kérni gpl-es cuccért.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
charlie_hu #81 üzenetére
de lehet, csak a forrást is elérhetővé kell tenni.
másrészt ha már azért is fizetni kell, hogy adózhassak...
-
ngabor2
nagyúr
oké, ne legyen gpl-es, mert valaki belenyúl, belemódosít, adót csalhat. de az hadd legyen már elvárás, hogy működjön. ne csak elinduljon, ne csak mojoljon, ne "jól is lehet csinálni, ha épp van hozzá kedve" módon működjön, hanem mint egy rendes program. hány éve is létezik elektronikus adóbevallás? legalább 3. és azóta nem bírták rendesre megcsinálni? mit csináltak addig? vagy váratlanul érte őket, hogy jééé, jövőre is kell adózni? a törvények elég korán kijönnek, hogy kényelmesen hibaszegényre megcsinálják (nem hibátlanra, azt úgyse lehet). de semmi komoly fejlődést nem vettem észre.
-
ngabor2
nagyúr
az alapvető hibát én abban látom, hogy egy szükségszerűen monopol helyzetben levő társaság (állam, kormányzat, adóhivatal) számára készít egy cég egy programot, mindenféle konkurencia és komolyabb ellenőrzés, valamint vállalt garanciák nélkül. ha egy kicsit is odaállnának hozzáértők mellé, első lépésben valszeg sikítófrászt kapnának, és az egészet törölnék, hogy 0-ról, először alaposan átgondolva, megtervezve kezdjenek neki. mert legutóbbi értesüléseim szerint ez nem így szokott kezdődni "odafenn".
csakhát ahoz, hogy a hozzáértők odaférjenek, egyes odanőtt elemeknek arrébb kellene állni, vagy fel kellene állni a székből... ami nekik nem tetszik. de innentől már nagyon megközelíteném a politikát, úgyhogy nem folytatom.
nekem is úgy tűnik, hogy itt nem a probléma megoldása a lényeg, hanem a "kennyük be sárral oszt jó lesz az tanyára" esete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Mozilla Thunderbird
- ASUS routerek
- sziku69: Szólánc.
- Futás, futópályák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest