- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
Új hozzászólás Aktív témák
-
misran
tag
Azt nem mondom, hogy ezek a dolgok nem szorulnak még nagy fejlődésre, de azt azért számoljuk, hogy a "3000 év" alatt mennyit változnak a hagyományos energiaárak, ill. lesz-e még áram a konnektorban, mondjuk 20 év múlva. Vagy lesz, de a házi erőműből. A napelemek ezen túl helyfüggetlenséget is adnak. Persze a hatékonyság még gyenge, de az irány szerintem jó.
MiSRaN
-
lordovravens
tag
Abu megint zöld hírt közölt és még senki nem, harapta le a fejét.
Halhatatlan lélek acél testben. Ez vagyok én, a Cseléd Srác.
-
t72killer
titán
Ez a cég is gyárt ilyesmit, és a töltési idők katasztrofálisak : 10+óra... Gondolom 3 napon keresztül töltöttek (de. 11 - du 3 között, hogy legalább a napból a maximumot kihozzák). Hacsak nem a szaharába megyek kempingezni, használhatatlan vacak...
(a slusszpoén, hogy négyszintű védelem van túltöltés esetén, ha a tuaregek lecsapnának a táborra, és a nagy rohangálás közben elfelejtené valaki bevenni a napra tett akksikat más környezetben nehéz elképzelni, hogy egyáltalán fel tudná tölteni amit beletesznek )
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Vertic
aktív tag
most akkor döntsük el, hogy lefordítjuk az anyagneveket, vagy nem, de egy néven belül két változat már nem OK (Zinc Mangán Dioxid vs. cink-mangán-dioxid)
'' ... tehát háromig számolj, és ameddig számolsz az három legyen ... ''
-
Sicilian
addikt
Mindennek ára van....
nothing is true everything is permitted..
-
Móci
addikt
A Pure Energy tetszik, a többinek elég brutális ára van.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Pyton
aktív tag
"3,7Wh/980mAh" Ez nem véletlenül 3,7v akart lenni? A Wh tudomásom szerint a kapacitás másik mértékegysége...
Nevetséges áruk van, 40k-ért 20W-os összehajtható napelemet kapok. Ez meg 0,25-0,3W-os...
-
törölt tag
Napelemes telefontöltő?
Egy hagyományos, kb. 2000 forintos telefontöltő ha nem tölti a telefont akkor 1W alatt fogyaszt. Töltés közben akár ~5W-ot is. Éves szinten ez 350 - 1750 forintos villanyszámlát jelent. Biztos megéri ez a 10k+ forintos kütyü ami ugyancsak környezetszennyező technológiával készül?
-
szuper-t
őstag
Miicsoda úúúúúúújdonsáááááááág
Basszus hány éve létezik már napelem? az amcsik már napelemekkel töltik fel kempingezéskor a kocsi aksiját miután este kivilágitották magukat vele
a haverom 3 éve napelemmel töli a telefonját amit ebay ről vett annó 6k ért...én most fogom megvenni 2k ba ugyan azt .... -
Kobaljov
senior tag
A tágabb témakörhöz kapcsolódhat még a "Bloom energia szerver" is, kint elég nagy felhajtással jelentették be, de itthon nem találkoztam vele a hírekben
-
törölt tag
válasz Silentfrog #11 üzenetére
de nem felejtsd el, hogy azokban a kertilámpákban 1.5 V -os "elem" van, míg a telefonhoz 3 V vagy esetleg több feszültség szükséges!
(#10) lacimenethil
egyébként meg a képernyő alatti napelem nem a "műanyag" kategóriás telefonokban lennének elképzelésem szerint[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Lehet,hogy környezetbarát a napenergia eme kiaknázása de biztos nem pénztárcabarát.
Egy napelemes kert ilámpa 500 forint napelemmmel akkuval mindennel.
10 ora alatt feltölik ezeket az akkukat amik egy átlagos telefon akujának megfelelő kapacitásuak.
Ha mondjuk dupla teljesitményü napcellák vannak ezekben a töltökben akkor is qrva drágának tartom.
Régen amikor ez első mobilomat megvettem már akkor is léteztek napelemes megoldások mégpedig a telefon akkuk hátso részébe integrálva, ez egy 1611 nokia telefon volt és tizen évvel ezelőtt /15 éve?/
Ez csak green peace aktivistáknak jo alternativa.... -
lacimenethil
csendes tag
Ha nyáron kiteszed a mobilodat a napra szétolvad ( ) benne a műanyag úgyhogy azt is megkell majd oldaniuk.
Ez a 3000 ezer év meg megoldható én is az apámtól kaptam egy vasvillát amit ő az apjától kapott és ő az apjától... -
törölt tag
válasz lacimenethil #1 üzenetére
nem az a lényeg, hanem hogy nem használsz erőműből jövő energiát... az már más kérdés, hogy 3000 év mire a 20.000 ft-os töltő visszahozza az árát, de elvetemült környezetvédőknek biztos nagyon tetszik és veszik majd......
-
Depression
veterán
Azt hittem, hogy végre mobilokhoz jön új technológia.
Az első még nem is vészes, de ezek a napfénnyel töltő vackok inkább kempingezésre jók, semmint környezetvédelemre.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
lapa
veterán
"Zinc Mangán Dioxid"
ilyen állat pedig nincs. cink.
-
DV
senior tag
Egy sima NiMH akku mennyiszer toltheto ujra?
Amugy a hozzaadott napelemes tolton kivul massal is toltheto?
Az ok hogy "zold", de az ara azert meg sok, mint minden uj termeke. -
lacimenethil
csendes tag
ennyiből nem lehet már több aksit is venni és azt tölteni majd berakni mintha elem lenne?
már majd ha fejlődik a technológia és nem lesz ennyire drága biztos népszerű lesz, gondoljunk csak az érintőképernyőre már 20k forintosokban is látható.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- Gyúrósok ide!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM