- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predatorr
őstag
válasz Gargouille #35 üzenetére
Nem úgy tűnik, hogy bárki értené. Ahogy elnéztem, még a különböző adatok (személyes munka vs. megfigyelés) között sem vagytok képesek különbséget tenni.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
arn
félisten
válasz Predatorr #31 üzenetére
Ha nem kapcsolodsz netre, meg akkor is keszulnek rolad pl terfigyelo felvetelek, gyanitom egy rakat helyre regisztralva vagy (ide pl). Manapsag nincs labnyom nelkuli netezes, mindennek nyoma van.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Predatorr
őstag
válasz FattyDove #11 üzenetére
Informatikusként más véleményen vagyok. Kétlem, hogy bármit megtudhatnának, ha fizikailag nem kapcsolódom sehova, amikor meg mégis, nincs értékes anyag a gépen, gyűjtő szoftverek és szerverek mind letiltva.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Siman meg lehet oldani, hogy a reszponzivitast igenylo dolgok lokalban lesznek renderelve, a tobbit meg szervertol kapod. A jelenlegi webes es nativ technologiakat ossze lehet mosni, nem csak fekete vagy feher.
a cloud osnek hosszutavon nincs jovoje, epp ezt irom. A szolgaltatasnak van. Es teljesen mindegy, hogy a hwgyartok mit gondolnak errol, lesz hwfejlesztes, csak szerverbe megy nagy resze.
Pedig az m1 az integraciojaval epp erre mozdult el, hogy a tobbiek nem kepesek kiterjesztett technologaval tobbre, az a tobbiek sara. Gyk egy mobil/tablet bonyolultsagu hwt visznek desktopra. Egy nativ gpu es cpu sokkal tobbre kepes, mint egy soc hasonlo technologiakkal gyartva. Illetve a mostani technologiakkal is, de erre a legtobb otthoni usernek semmi szuksege.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Gargouille
őstag
"Arról nem is beszélve hogy aki dolgozott valaha céges virtuális VDI Windows-on, az tudja hogy mekkora lag tenger, és milyen komoly gondok vannak akár olyan alapvető dolgokkal is mint pl. egy webkamera, vagy különböző 3D gyorsítást igénylő alkalmazások (de pl. egy sima google térkép is gyakorlatilag használhatatlan még böngészőből is…)."
Az nem a VDI technológia hibája, hogy ha nem raknak alá elég erőforrást, akkor akadozik, ráadásul nem is 3D intenzív alkalmazások futtatására van kitalálva (például CAD programok, 3D renderelők, játékok stb.). A webkamera, hang, nyomtató stb. átvitel pedig működik, de mind driver szinten jól kell összelőni és megfelelő sávszélesség is kell hozzá, különben gyalázatos. Nekem úgy tűnik, hogy ahol te használtad ott egyszerűen kispórolták alóla a vasat és nem is arra használták amire való, így nem csodálom, hogy a "felhasználói élményed" az lett ami. De ez nem a VDI hibája hanem az üzemeltetőé inkább. Kábé annyira jogos, mint amikor valaki felrak egy ezer éves, nem kompatibilis eszközre egy legújabb Windowst, majd nekiáll gyalázni, hogy milyen rossz ez a rendszer.
Valóban vannak korlátai és igényei is egy VDI környezetnek épp ezért nem fog sosem 100%-an kiváltani egy PC-t, de ha úgy és arra használják amire való, akkor jó működő megoldás.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
E.Kaufmann
veterán
Nekem tetszik az ötlet, de kellenének laptop méretű hordozható vékonykliensek.
Mobilról nem igazán használnék ilyet (dokkolóval működhet), tablet már néhány feladathoz elég méret szempontjából, a laptopon meg már eleve ott a Windows , akkor már minek a felhős...[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
moleculez
veterán
#3 A felhő vs lokál vita messzire vinne, maradjunk annyiban, hogy mindkettőnek megvan a helye. Nekem pl minden felhőben van. Szépen működik, teszi a dolgát. Sokat gondolkodtam egy NAS-on, (leginkább DIY vonalon, csak mert szeretek barkácsolni. ) de elvetettem. A kockázat, fenntartás, karbantartás nem éri meg nekem, nem bízom a konszumer megoldásokban. Jobban bízom egy iCloudban/OneDriveban ha mission critical adatrók van szó. Azonban ha nagy mennyiségű adattal dolgoznék (fotó, videó, zene) akkor ki kellene építenem megfelelő infrastruktúrát itthon.
Mindezek ellenére nem gondolom úgy, hogy hülye vagyok. Nem megsértődöm épp, de remélem látod, hogy nem feltétlenül van igazad, főleg nem kéne mindenkit hülyének titulálni, aki másképp gondolkodik, más a prioritása.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
-
gt87
csendes tag
Hibás érvelés. És ennek az álomnak amit leírtál azért a hardvergyártóknak is lesz egy-két szava.
Arról nem is beszélve hogy aki dolgozott valaha céges virtuális VDI Windows-on, az tudja hogy mekkora lag tenger, és milyen komoly gondok vannak akár olyan alapvető dolgokkal is mint pl. egy webkamera, vagy különböző 3D gyorsítást igénylő alkalmazások (de pl. egy sima google térkép is gyakorlatilag használhatatlan még böngészőből is…).
Az Apple meg nyilván kliensnek szánta a pillanatnyilag az egyik legerősebb egyszálas teljesítményű CPU-ját? Persze, meg ezért van a telefonjukban is 3-4 éves i7-esekkel vetekedő proci, mert majd a felhő. Muhhaha.
-
arn
félisten
Tetszik vagy sem, de ez lesz a jovo, annyi elteressel, hogy az os felhoben total felesleges, ha a szolgaltatast ered el kozvetlenul. A swfejlesztok lesznek kapcsolatban a hwes gepidot szolgaltatokkal, azok meg a hwgyartokkal.
Az apple azert mozdult el jo iranyba, egy fillerekert gyarthato cpuval majd szepen lefedik kliens szerepet, masra meg nem lesz szukseg. A teljesitmenyigenyes szolgaltatasok mind mennek felhobe, a szerver oldali szolgaltatasoknal meg mar ma is altalanos, hogy csak kontenereket futtatnak.
Nincs warez, nincs kliens oldali nagyteljesitmenyu, draga gep - a sw fejlesztoknek tiszta haszon, de a felhasznalo elete is egyszerubb lesz, mert a kitesztelt szolgaltatas futni fog, es barhol elerheto. A reakcioidon majd dolgoznak, de tuti latunk meg par olyan megoldast, amire nem is gondolunk (kliens oldali minimalrender, vmi gyors apival, mint a webappeknel).facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Pingüino
senior tag
Majd ha eléggé elterjed, akkor meg jön a következő lépés, hogy nem jön több asztali windows. Persze támogatás nélkülit használhatsz majd továbbra is, mint ahogy most is vannak, akik 7-et, meg xp-t használnak, de frissen tartott asztali verzió nem lesz. Így a részükről megszűnik az a próbléma, hogy sokan b...nak frissíteni a rendszert, meg az is, hogy temérdek hardverre kell optimalizálni, viszont a másik oldalról kérdés, hogy hány embernek fog bejönni az előfizetéses modell?!
-
nonsen5e
veterán
Munkahely válogatja gondolom.
Ha elfér az irodánkban hozzávetőlegesen 30db egyenként 5M fölötti kávéfőző, akkor csak van egy normális remote szerver is töredék áron - ugye használni még nem használtam, lehet nincs és lehet szar, de idk.[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
ddekany
veterán
Munkahelyen te nem vagy ügyfél. Ellenben a mindenféle kisfőnöknek mutogatni kell, hogy mennyit takarítottak meg. Így van olyan kockázat, hogy jó nagy késleltetést kapsz, meg ótvar képminőséget. Pl. US-ben van a szerverparkjuk, és nem feltétlenül fokuszálnak olyan félreeső falvakra mint Éhes , akkor úgy jártál. MS-nek mondjuk valószínűleg lenne a közelben.
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
veterán
válasz Koeroesi86 #6 üzenetére
Ilyeneket még nem volt szerencsém használni, de ha jól össze van mögötte a hardver rakva, akkor miért is lenne rossz?
Geforce Now-val játszottam tavaly több hónapot északi országban, <10ms latency, stabil 1080p, 50/10-es nettel, natívhoz komparálható élmény volt. Az engem abszolút meggyőzött, hogy megfelelően összerakott real-time streaming szolgáltatás simán működőképes lehet.D4: hunPH, nonsense#2596
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szkeptikus vagyok. Felhő meg Windows... Miközben olyan alap dolog nem működik hibátlanul, mint a dokumentum .lock fájl kezelése OneDrive felhőben lévő doksinál... A közönséges fájlszinkronizálás anomáliáit már nem is említem, aki kénytelen használni OneDrive-ot, az tudja miről beszélek.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ddekany
veterán
Nagy cégeknél sok helyen most is így megy, csak épp nem az MS üzemelteti a szervereket amin ténylegesen fut a Windows. (Pontosabban... valószínűleg a vékony kliensen is Windows van, csak azon nem akarnál dolgozni, annyira gyenge.) Persze talán nem is mind merné kiadni ezt idegen kezekbe. Közép-kis vállalkozás lenne talán az elsődleges célpont?
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
Elég sok olyan felhasználó van például a mi ügyfélkörünkben is, akik Mac-et használnak, de szenvednek mert Windows alapú szoftvereket is kell használniuk és állandó probléma nekik az emulált környezet vagy egy külön Win gépet tartani csak ezért. De ez csak egy példa, rengeteg egyéb szcenárió van még.
No meg sokan csak egy tablettel mászkálnának a világban de szükségük lehet időnként egy teljes értékű irodai munkakörnyezetre, így praktikus megoldás.
Nyilván nem fog kiváltani egy igazi gépet teljesen, de nagyon sok esetben pont erre van szükség.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Solten
őstag
Jo lenne a melohelyen, ezer eves vekonykilensekkel kell kuzkodni.
Saor Alba
-
-
Huntszy
tag
válasz FattyDove #11 üzenetére
Erre mondta
nem is olyanrégen egy tanárom, hogy ha valamit biztonságban akarsz tudni akkor nem ecrpytálod vagy lokálisan tárolod vagy bármi hanem fizikai adathordozóra teszed, beleteszed egy ládába, jól lezárol, egy erdő mélyén elásod és elfelejted, hogy hol van. Na akkor talán biztonságban lesz. Minden más megoldás csak a biztonság egy valamilyen fokú illúziója.
Azóta ez csak mégigazabb lett -
FattyDove
őstag
Te komolyan azt képzeled, hogy így 2021-ben nem tudnak meg bárkiről bármit az adott szervek, ha nagyon akarják? Már 50 éve is, amikor minden offline volt kiderítettek mindenkiről mindent, na most akkor hol tartanak szerinted? Majd úgy 40 év múlva megtudjuk, hogy ma miket tudtak.
Nem, a VPN nem fog rajtad segíteni, meg azt se, ha linuxot használsz meg az se, ha te aztán mindent letiltasz meg az se, hogy ha mindent "offline" tartasz.
[ Szerkesztve ]
-
Huntszy
tag
válasz Koeroesi86 #6 üzenetére
Hát én nem mondtam, hogy jó. Akinek van
balszerencséje azon dolgozni nem nagyon dícséri. De jobb mint várni, hogy majd egyszer talán megérkeznek a laptopok addig meg malmozzá' a számlát meg fizeti helyetted a szomszéd ¯\_(ツ)_/¯ -
_kovi_
aktív tag
Egy az egyben ráhúzták az Azure felületre...
-
moleculez
veterán
És akkor meg is érkeztünk a "Windows as a Service" modellhez. Sok problémát megold(hat), főleg céges környezetben, de az Azur platform eddig is elérhető volt, akinek kellett. Nyilván, jön a consumer vonalra is az érdekes lesz.
Böngészőben: Windows - > VM -> macOS.
És akkor ott a macOS iPadon, amit mindenki akartMég nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Koeroesi86
csendes tag
Használtam már a hokedli AWS Workspace-t is (a saját hekkelt CentOS "AWS Linux"-ukkal), és banknál is távoli asztalt vékony klienssel. Egyik katasztrofálisabb mint a másik, de csak felhőzgessen aki a hájpra vágyik.
Majd pár év és ugyanúgy panaszkodnak mind a Chromebook-al bevásároltak.[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
válasz Gargouille #4 üzenetére
Ha nem kell PC, mire kéne windows?
-
Gargouille
őstag
válasz Koeroesi86 #1 üzenetére
Olyannyira erőlködik, hogy vállalati közegben gyakorlatilag évtizede mindennapos a használata világszerte, ebben a közegben olyan nagyon nincs hova "áttörni" vele.
Áttörést inkább az otthoni felhasználók számára hozhat, mármint azok körében, akiknek amúgy nincs nagyon szükségük egy fizikai PC-re, viszont egy teljes értékű Windows-ra igen.
-
Predatorr
őstag
Minden adatunk a Nagy Testvéré leszend. Már, aki elég hülye felhőbe menteni.
-
Huntszy
tag
válasz Koeroesi86 #1 üzenetére
Hát nem kizárt, hogy nem a "felhő" szócska fogja elhozni a felívelését hanem az, hogy nem lehet gépeket beszerezni.
Ügyfélnél nemrég hoztak be új policyt h külsősöknek is ők adják a gépet (visszamenőlegesen még nem alkalmazzák így szerencsére még engem nem érint). Eleinte küldték is a gépeket de az utóbbi 3 hónapban érkezőknek egyszerűen nem tudnak beszerezni megfelelő vállalati gépet így átmenetileg AWS Workspacet kapnak (ugyan ez kb pepitában, linuxal - gondolom opció lehet más is dunno-). Persze sokkal rosszabb mint saját vas de amíg nem rendeződik a helyzet beszállítói oldalon addig nincs mit tenni mint felhőben VMni.
Gondolom vannak Azure-t használó vállalatok is akik hasonló gondokkal küzdenek. -
Koeroesi86
csendes tag
Legalább 15 éve erőlködik ezzel a Microsoft (azóta tudom), csak eddig távoli asztalnak hívták. Meglátjuk hogy most a "felhő" szó meghozza-e nekik az áttörést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Gyúrósok ide!
- Milyen autót vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Drón topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Asszociációs játék. :)
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM