- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
holozis_HUN #45 üzenetére
Nillkin és 500 forintos üveg pont ugyanazt hozza. 3 szett Nillkin és 1 tucat JJC és egyéb noname üveget raktam fel a telóimra és a fénygépeimre meg az iPadokra. A Nillkin ügyesen csinálja a brandet
-
válasz
holozis_HUN #35 üzenetére
Hihető, a Corning nem képes 9-es keménységűt előállítani, hozzá képest meg egy nevenincs gyártó igen. De egyébként két azonos keménységű anyag is karcolja egymást.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Nillkin, nillkin, nillkin. Tobbezer forintos nillkineket dobtam kukaba felrakas utan, semmi minoseget nem jelent az a nev, egy kinai a sok kozul.
-
kcsa
veterán
válasz
Olyan nincs. És kifizetni se szeretnéd
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
Hogyhogy mostanában Abu nem videokártyákat, procikat tesztel, és arról írja a cikkeket?
Stratégiaváltás volt a PH-n?
Vagy csak nekem tűnt fel? -
Ernest.
tag
Végül is ha ráteszel egy akármilyen Temperad Glass "fóliát", meg egy bumpert, akkor a legtöbb hétköznapi balesetet túléli.. Legfeljebb a fóliát kell cserélned..
-
Cathulhu
addikt
válasz
igen, kinabol, 300 Ft-ert. Ezeket a 9H-kat kezeljuk a helyen szerintem.
Mas: nekem is pillanatok alatt megkarcolodik barmi, kicsit ugy erzem, hogy aki evek ota nem talal karcot rajta, az csak nem latja, mert nem uti meg az ingerkuszobet. De mikrokarcok vedtelen uvegen pillanatok alatt lesznek, akar GG, akar nem. Zafiruveg mas kerdes, azon nalam sincs semmi karc.
-
fene_vad
senior tag
válasz
hyperspace #36 üzenetére
a 9H csak egy marketingszöveg, az égvilégon semmi értelme nincsen. De tényleg.
Törés- és karcállóság pedig tudtommal egymás ellen dolgoznak.
Ha valami nehezen karcolódik, akkor keményebb, ridegebb, jobban törik. -
Gábor-KJ
őstag
Jajjjj - hagyjuk már ezt - egyre viccesebb ez a gorilla szar!
Törik mint állat és már (iPhone esetében főleg) egy szemüvegtörlő kendő is simán összekarcolja... -
kcsa
veterán
válasz
Az üvegfóliákat kínai mértékegység szerint mérik 9H keménységűnek (kb. hasonló skála mint a ruházati cikkeknél, amiből kínainál simán 5XL-est kell hordanom
)
-
holozis_HUN
addikt
válasz
hyperspace #36 üzenetére
Eredeti Nillkin. Nagy márkának számít, tényleg jó minőségű, korrekt a csomagolása is. Vízlepergető meg minden. De azért ez is karcolódik... Hiába 9H.
-
hyperspace
őstag
válasz
Akkor azok lehet nem is 9H fóliák
-
kátú
őstag
Szerintem teljesen hihető az 1.6m ejtési magasság, neken az SGSA is esett le olyan magasról betonra és csak a keret sérült
-
deicide
veterán
válasz
ricshard444 #17 üzenetére
Az hogy? Lassan 1.5 éves S6 Edge-em én is nadrágban hordom, sosem volt rajta semmi fólia, tok és egy darab karc nincs rajta. Mondjuk a zsebemben nincs más olyankor, csak a telefon és zsebkendő.
-
ViSAS
senior tag
Hihetetlen miket ki nem hoznak az üvegből...lenyűgöző.
Karcolni mindig is lehet majd őket, ahogy a kolléga is írta előttem, a homok a legnagyobb ellenség ebből a szempontból. Viszont az a fő, hogy a kijelző ne törjön, a karcok ellen egy mezei fóliával is lehet védekezni és időről időre cserélni, ha már túl karcos.
-
jerry311
nagyúr
válasz
A GG keménységét tekintve kb. sima üveg, sőt talán még puhább is, rugalmasságát tekintve viszont már sokkal jobb.
A porban lévő kvarc kristályok keményebbek mint az üveg.
A megoldás: zafírüveg. Kemény, nem karcolódik poros zsebben, de a akkor sem ha a gyerek homokozólapátnak használja, cserébe rideg és törékeny, valamint drága is. -
atike
nagyúr
Jó hír, öröm, hogy ilyen iramban fejlődik...
Csak ne lenne annyi betört kijelző mégis...
Igen, tudom, szerencsétlenül esnek...
-
Mindig van olyan akinek semmi sem jó.....
Nekem a kis Lumia 535-ben GG3-as üveg csücsül és bár bőrtokban hordom, kőkemény ipari környezetben van használva, sokszor nagyon koszos olajos, szennyezett kézzel. Egy év alatt egy mikrokarc sincs rajta.......Amúgy én ha lehet nem arra törekszem, hogy kipróbáljam, milyen kemény a kijelző hanem vigyázok rá és nem ejtem le..........
-
válasz
killer095 #16 üzenetére
A porban simán lehetnek olyan apró homokszemek, melyek keményebbek az edzett üvegnél. A homok a Mohs keménységi skálán a 9-et is elérheti, aminél csak a gyémánt keményebb (10, a skálán). A Gorilla Glass 4 meg az 5 és 6 szint között van. Vagyis ne álmodj karcolhatatlan kijelzőről, mert lehetetlen olyat csinálni a jelenlegi technológiával. Majd ha gyémántkeménységű üveg lesz (kvázi soha), akkor nem lesz karcolható.
-
Mulholland
tag
hát viszonylag ritkán tesztelem ezt a feature-t
-
600700
senior tag
Szerintem sima plexi is jo lenne a telefonokba az nem torne, a karcok ellen ugyis megy ra egy sima folia es csokolom.Folosleges ez az egesz GG dolog...
-
rodrigez
senior tag
válasz
Nekem nem pár napja, hanem 2 és fél éve van minden nap zsebben hordva az első generációs Moto G, mellette sokszor lakáskulcs, kocsikulcs, aprópénz. Egy karc nincs rajta.
-
Reggie0
félisten
válasz
En 3 evig hordtam farmer zsebben es meguszta karc nelkul.
-
-
hyperspace
őstag
válasz
Érdekes nadrágjaid lehetnek, az én Oneplusomnak semmi baja nem lett zsebben nagyjából egy év alatt.
-
duke
aktív tag
Az lehet, hogy a hajlekony, es eros uveg nem serul meg, de hogy az alatt levo lcd osszetorik, egy erosebb utestol az biztos.
-
kymco
veterán
Szerintem az is számít, hogy 5"-os, esetleg 6"-os vagy 6,44"-os... Törés szempontjából ez sem mindegy..
-
Yep, karcok ellen kellene már valami valóban. Végigmentem a Gorilla Glass 2-3-4-n, de ugyanúgy pár nap alatt hajszálkarcos vagy mélyebb nyomok lesznek rajta. Szimplán farmerben.
Ez napsütésben nagyon zavaró/lehangoló.
-
killer095
őstag
Sarkot kap a telefon esés közben és pókhálósodik is(ez ellen nem véd semmi sem, esetleg bumper).... Ezen kívül majd ha a finom por nem karcolja hülyére, akkor lehet hinni a marketing shitnek! Addig meg mindenki veszi a fóliát a vadállat sérthetetlen majomüvegre, vicc!
-
Bandi995
aktív tag
Brutális ez a cucc.
-
rodrigez
senior tag
A Moto Shattershield-et 20m-ről dobálta a gyerek a tesztben már tavaly és nem lett baja. 1.6m? Bitch please!
-
Silentfrog
veterán
Nyugodtan csinálhatnák az egész telefont ilyen anyagból.
-
sb
veterán
A sértetlen szó elég egyértelmű, összetört kijelzőt nehéz annak hívni. Tehát ez azt jelenti, hogy nem törik és nem karcolódik.
Itt az apróbetűs rész a "kijelzővel lefelé" szöveg és a 80%. Vagyis a becsapódás szöge igencsak számít, ahogy eddig is és nem 100%, hogy túléli. magyarul simán összetörhet szögtől függően és/vagy kisebb magasságból is.
@nlpK
Ettől függetlenül szvsz ez is jó. Jobb mint a semmi és jó, hogy fejlődik. Lehet persze arra várni, hogy fej fölé tartva, erkélyről erővel földhöz vágva is kibírja de felesleges. Attól még mindig jobb, mint ha ez sem lenne. -
Tikakukac
titán
Félelmetesen durva anyagnak kellene már lennie, hiszen minden generációval megtörténik a "csoda".
-
Lacok
őstag
Jó marketingel mindent el lehet adni
-
DithenS
senior tag
Karcok ellen kellene valami már
-
kymco
veterán
A sértetlen alatt a karcolódást, és nem a törést érti szvsz...... vagy a ridegségét is elvették az üvegnek?
-
cc42
csendes tag
Inkább lenne 1 méterről 100% a "túlélés" esélye.
-
SunMount3r
nagyúr
1.6m, aha. Sajnos engem nem vettek meg. Úgy számolom, ha fotóznék valamit, akkor kb. 185cm magasan lenne a telefon a szemem előtt (mivel 191cm magas vagyok) és ha így ejteném ki, akkor már "Azellen' nem véd"
...
-
Az elmúlt másfél hónapban két iPhone6 kijelző tört össze a közelemben úgy, hogy ülve ejtette ki a delikvens a zsebéből, tehát 1 méternél biztosan nem magasabbról esett le. Mindkettő képernyője eltört. Ennyit erről...
-
R9DEON
senior tag
Mindig ez a mese aztán kiderül hogy ugyanúgy törik.
-
hpeti2
aktív tag
Mindenki nyugodjon le. Semmi változás nem lesz törés szempontjából. Inkább a gyártók vékonyítanak az üvegen 0,6 mm-t, hogy a telefon még laposabb lehessen és ugyan annyira törjön, mint GG 4-el.
-
Zsmester89
őstag
Így tovább!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat az ötödik generációs konstrukciójával még többet bír ki a kijelző üvegborítása.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Maxell Retro DJ teszt
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest