Új hozzászólás Aktív témák
-
himpike
aktív tag
válasz janeszgol #76 üzenetére
Jelenleg ha nincs online felületed akkor az a jövőre nézve nem túl sok jót vetít előre üzleti szempontból. Ennek a törvénynek volt egy olyan remélt hatása is hogy a nem online vásárlásoknál is meg fogják adni a kereskedők a 14 napot, máskülönben menthetetlenül lemaradnak majd. Jellemzően nem adták meg a 14 napot, és a lemaradás egyre jobban látható.
-
sb
veterán
válasz E.Kaufmann #70 üzenetére
Bocs, ha félreérthető voltam. Nem rád értettem. Épp fordítva a jelenségre: akinek valóban kellene valami az egy nagyobb 30% körüli mínusznak már bőven örülne. De ez már az a szint amit meg a nyerészkedők elvisznek némi haszonért. Nyilván az 5-10%-os csodákra nem csapnak le árrés reményében. Ezért is nehéz kifogni nagyobb engedményt...
Onnan tűnt fel amúgy, hogy szétnéztem TV ügyben az aprón más témában. Van akinek hirtelen 4 eladó TV-je és 3 soundbar-ja lett... 2 napos mind BF+2-re nézve és MM-be érvényes számlával.
-
Bomc
aktív tag
Vajon a pendrive-nak mennyi lehet a terhelhetősége? ( 8 GB-os, megvan már vagy 10 éve, akkor vettem amikor a 8 GB-os került 10k Ft-ba, de ki tudja mikor volt az?)
De múgy semmi baja, pedig napi használatba formáztam fat32-ről, ntfs-re meg exFatra, írtam-olvastam-töröltem róla -
Kékes525
félisten
Volt még fekete vasárnap is. A HitmanPro.Alert-et akkor értékelték le.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
E.Kaufmann
veterán
Én nem nyerészkedni vettem, hanem karácsonyra,amúgy pl Debrecenben nem nagyon cuppantak rá, még vasárnap is volt, de én már csütörtökön ráküldtem az emberem, mivel a madaras tecsó akkortól tartotta.
Ja vasárnap viszont találkoztam a Boney-M-en szocializálódó vevővel, ha még emlékszik valaki a Litkai mester egyik művére. Felvette a csörgő telót és elkezdi, itt vagyok az ÓsünbenLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
sb
veterán
válasz E.Kaufmann #66 üzenetére
Más is fogott ki az átlagnál jobb ajánlatokat... azok most itt vannak már az aprón meg a többi hirdetési oldalon.
Ez a fekete péntek másik nagy szépsége itthon.[ Szerkesztve ]
-
himpike
aktív tag
Azzal nem is lenne gond ha az lenne.. a gond az hogy az áfacsalók miatt nagyobb értéknél azt látom hogy kevesebbért árulják mint BRUTTÓ NAGYKER ÁR... Ez meg mondanom se kell milyen hatással van mindenre. A kis árú termékeken amúgy sem keresel sokat, a nagy árút meg eladni sem tudod. Ez minden csak nem piaci verseny és így nem lesz leértékelés sehol.
Az egyetlen rés a piacon most az ha nagyon magas árú dolgot árazol piaci ár alá. Ezzel meg az a gond hogy megvan az elállás joga... visszadobhatja az árut 14 napon belül és utána bontottan kéne jobb áron adni mint a többiek ami lehetetlen. Nagyon szopóágon van minden kereskedő jelenleg hisz nekik a nagykerrel szemben nincs elállási joguk szóval nem tudnak visszaadni téves rendelést sem ha az az ő hibájukból következett be. Kíváncsi lennék hogy ha valakitől rendelnének egy 2-3 milliós projektort ki merné leszállítani a vevőnek a mostani viszonyok között...
Fekete péntek.. bah, meghagyjuk Robinson Crusoe-nak. -
Weareus
addikt
100ezer forint felett jó ha eléri a 10-12%-ot.
Persze, ez a degresszív árrés, ez - "egészséges" esetekben - máshol is így van.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Tlog
tag
Igazad van de ezeket a törvények a kereskedőt nem érdekli ha az áruba beragadt pénzt akarja kivenni.
Ráadásul hamar tönkremegy aki beszerzési ár alatt árul.
Ha egy elektronikai termék utódja megjelenik szinte eladhatatlan lesz a addigi áron és muszáj kiszállni belőle.És a te írásod alapján se számítson senki hatalmas engedményekre.
-
himpike
aktív tag
Törvény tiltja hogy beszerzési áron alul értékesíts. Van 3 speciális eset amikor eladhatod áron alul is de abba az elektronikát nehéz lenne belepasszírozni (7 nappal a lejárat előtti eladás pl kajánál, szezonvégi kiárusítás 15 napig, és egy áru bevezető áron való eladása 15 napig).
A számtek árrés valóban igen alacsony, 100ezer forint felett jó ha eléri a 10-12%-ot. Kivéve a www.nincsáfa.hu-n de ott mindig fekete péntek van(furcsa módon az se zavar senkit).
Idén kicsit szétnéztünk a terepen, szinte minden BF áru fent volt más oldalakon olcsóbban.[ Szerkesztve ]
-
Tlog
tag
Magyarországon az átlag árrés az elektronikus termékekre 15-25%.
Van ebből nem lehet nyugati pláne amerikai szintű akciókat csinálni.
Egy német importőr teljesen más áron tudja megvenni például az aktuális sláger videokártyát
mikor rendel tízezret darabot belőle míg a magyar jó ha harmincat.
Egyetlen kereskedő se fog beszerzési ár alatt árulni kivéve ha szabadulni akar már kifutott és normál áron eladhatatlan darabtól, de mivel nem készleteznek ere ne számítsatok.
Ráadásul újabban nincs semmijük raktáron rendeld meg majd beszerzi neked. -
tegbashar
tag
Egy IT releváns oldalon leírni azt, hogy a százalékos kedvezmény az a drágább termékeknél forintban több megtakarítást hoz, az szerintem nem az év ötlete.
-
zetor2000
őstag
A népszokásokat ott kell keresni, ahol azt a helyi népek kialakították.
Ott kell vásárolni, ahol van áru olyan áron, ami megfelel.
A Black Friday tipikusan nem magyar... és a kiber mandéj sem. De jó lesz készülni, ezerrel hirdetik.Ennyi
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Weareus
addikt
Én kreáltam magamnak egy saját fekete pénteket.
Mivel vga-vétel előtt állok, kotortam aprón hirdetéseket, meg dobtam néhány privit ph-s ismerősöknek, és azért csak összejött egy pár hetes kártya, 40k-s full cover vizesblokkal úgy, hogy a vizesblokk kb. ingyen jött ki.
Nekem ez már valami, amiért megérte.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
zetor2000
őstag
Az megvan, hogy ez nem magyar szokás, hogy leértékelünk jelentősen?
Nézegessetek olyan honlapokat, ahol tényleg működő leárazások vannak.Aki azon sír, hogy a 1080TI nincs leárazva, az nincs tisztában azzal, hogy azt annyiért el lehet adni, amennyiért akarják, mert pörgeti a bitcoin bányákat.
Van, ahol a proci árát (i7 7700) 25%al csökkentették. Máshol egy tablethez kapsz egy kisebbet, vagy tokot, de olyat, hogy az se a filléres. De lehetne sorolni az akciókat, hogy mi merre és mennyivel olcsóbb.
Ha tehetitek, iratkozzatok fel kuponos közösségi hírlevelekre ilyen időszakban, azt lesz ajánlet rendesen.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
g@bo
nagyúr
-
válasz #00137984 #47 üzenetére
Vicces, de én pont egy WD 4 TB HDD-vel leptem meg magam,most azon filozok,h mivel töltsem ki a teret...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
törölt tag
Témát érintve, ha a mostani Fekete Péntek legalább ennyire felkeltette volna az érdeklődést, akkor a közvélemény elégedett lenne. Én most az új WD HDD-re másolnék át fájlokat vagy a Nintendo SNES Mini konzoljával játszanák.
[ Szerkesztve ]
-
-
do3om
addikt
Ezeket valami támogatói oldalról kellet összeszednetek? (a normálisakat tilos volt?)
Nagyon komoly akciókat válogattatok összeHa érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
NandorHUN
addikt
Egyébként az remélem megvan mindenkinek, hogy ez egy fizetett cikk. Anno ekvivalens egy reklámmal, amit a linekben szereplő webshopok finanszíroztak PH!-nak.
Ezt mondjuk valamilyen szinten illett volna cikkírónak is közölnie.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
"Egy monitor nem kerülhet többe 50 ezer Ft-nál, egyszerűen nem kerül annyiba"
Azért az megvan, hogy 1080p 60Hz TN panelon kívül gyártanak mást is, ugye?
Amúgy meg ezeknél nem csak a gyártási költséget kell kifizetni, hanem annak a fejlesztésnek az árát, aminek köszönhetően eljutott idáig a biznisz, és a most futó fejlesztéseket is.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
MeszesKPT
őstag
Ez black friday paródia.
-
visz963
csendes tag
Sikerült megint a nonszensz túlárazott dolgokról egy cikk. Egy monitor nem kerülhet többe 50 ezer Ft-nál, egyszerűen nem kerül annyiba sem előállítani, sem nem tud olyan pluszt adni.
A szerző elolvashatna egy statisztikát, hogy vajon melyik árkategóriából mennyi a forgalom idehaza, és úgy kéne súlyozni az információkat.
[ Szerkesztve ]
-
gmaci78
tag
Nos a hungszarise black friday:
Nézegettem egy telefont 2-3 hete esetleges ajandeknak. 55k volt az ara. Jott a pentek, tudtam, hogy már nem veszek, de poénból megneztem.
60k athuzva, bf. Akciosan 54k.
🤣Szóval ez az egész csak bepalizas, meg nepbutitas. Ami eddig is volt minden bf.-on.
Úgyhogy kár ilyen cikkekre vesztegetni a szót.
Geri
-
törölt tag
Székesfehérváron sem volt jobb a helyzet. Számtech és házimozi vonalon kevés jó vétel volt és hirtelen megfogytak az akciós termékek. Black Friday jelentését átmagyarositva Fekete Péntekre a lényegi része veszett oda. Vagyis itt Fehérváron az akciók olyan 5-23% közötti árengedménye az évközbeni ármozgásoknak köszönhetően elhanyagolható előnyt jelentettek a vásárlás idejében (Fekete Pénteken). Évközben időközönként akár ettől kedvezőbb áron vehettél meg sokmindent, ettől jóval nagyobb választékból válogatva. Most "kocka" user nézőpontból egész nap nézegetem az ajánlatokat és nem éreztem késztetést, hogy valamit azonnal meg kell vennem. Pedig szükségem van ám néhány dologra: 2-4TB WD Black vagy Gold HDD-re és egy itthon túlárazott SNES Mini konzolra. Ezekből nem találtam sehol best-buy vételt, mert az egész évben kinált magas árak fogadtak mindenhol. Vizes bolt, MM és az XD szinte csak készletsöprésre állt be, és csak elvétve akadt itt-ott egy jó ajánlatuk videókártyára (GTX 1080) vagy Full HD és UHD LED TV-re. Általánosságban megfogalmazva... Ez most nagyon gyengére sikerült megint. Hozzátenném ezek után, hogy az előzetesen péntekre meghirdetett Black Friday sok helyen lett meghosszabitva hétvégére. Nyilván az előzetesen bekalkulált 10 milliárd forint még nem jött őssze a kereskedelemben, miközben meg sokan elégedetlenek az akciókkal és a kinálattal.
[ Szerkesztve ]
-
Lacok
őstag
Ez a mostani feka hétvége elég vérszegényre sikeredett.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Kronos3000
senior tag
Nyomdafestéket nem tűrő módon tudnám csak minősíteni ezeket az "akciós" árakat.
Wasabi...
-
Reggie0
félisten
IP szabvany szerinti minosites nem letezik. A szabvany az IEC 529 , ami a vedelmi szintekre IP kodokat (Ingress Protection) hataroz meg.
-
ceia
őstag
Minden nagyon drága.
it's more fun to compute
-
Nexave
tag
Mondjátok bármit az a gémer szék baszott jól néz ki
-
senior tag
-
-
dzsidzsas
aktív tag
5-10% az leárazás nem Black Friday. Főként úgy, hogy felírtam mit akarok 1 hónapja árakkal együtt, majd most szembesültem vele, hogy jól megemelték az árakat, így ritka kivétellel pár ezret estek az árak. Nem is vettem szinte semmit.
https://rollerezz.blogspot.com/
-
Dogt
csendes tag
Másfél éve vettem benq 27'-os WQHD IPS monitort 110.000ért újonnan...
What -
törölt tag
Kinek van egyáltalán ilyesmire felesleges pénze?? Én hat éve már csak álmodozok bármilyen fejlesztésről. Ha behal a kb 8 éves notim akkor ennyi volt, esélyem sincs bármiféle pótlásra. Magyarország, köszönöm!
-
-
TeeBee73
veterán
válasz SunMount3r #5 üzenetére
Nekem 4-esem van, de az is ~20k körült volt újonnan, és tök' ugyanez. (Csak kék, nem narancs.)
Mod: igaz, az PS kompatibilis, nem X-Box.[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
GodGamer5
addikt
Magyarországon az egész egy max 5-10 százalékos leértékelés az egész. Ráadásul még az árakat is megemelik előtte, pedig már az alapárak is a vicc kategóriát verdesik...
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Egon
nagyúr
Vinyókat árazhatnák már le egy kicsit jobban, 4-6 TB kapacitás környékén.
Nah, hátha majd a Cyber Monday..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
JasonD
aktív tag
-
KRi2
aktív tag
Black Friday. Hungary. 5-10% engedmény.
Teljesen benedvesedtem...||| | || ||||| | ||| ||
-
SunMount3r
nagyúr
válasz BobChemistry #7 üzenetére
Amúgy a lehagyott két smiley a fenti hsz.-emből: ->ez az első mondat végére. ->Ez pedig a második mondat végére.
-
NandorHUN
addikt
Úgy érted a 27" drága a 25" és 24" -hez képest nem?
Mivel amit írtam az egy 25" monitor, ez a mostani u27 pedig majdnem 2x annyiba kerül, pedig a +2 colon túl nem tud semmi "újat" felmutatni. Anno ennyi plusz pénzért már inkább nézek egy 4K-s vagy 100Hzes monitort.
-
BobChemistry
őstag
válasz SunMount3r #5 üzenetére
Gondolom a Microsoft is keres rajta 😳
Csapoati: a kitöltendő piaci rés 😎
[ Szerkesztve ]
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
Csapoati
nagyúr
Tessék mondani, RGB-s világítású gamer szék még nem létezik?
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
SunMount3r
nagyúr
A Thrustmaster T.Flight Hotas X már 16K-tól kapható, miben tud többet ez a "One" verzió, hogy szinte duplájába kerül? Vagy "csak" ennyit kell fizetni az X-BOX kompatibilitásért?!
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Sosem érdekeltek ezek a "fekete" napok. Elég volt a youtube-on megnéznem egyszer azt a vásárlási kultúrát..........
-
"1366x768 pixeles kijelző"
Minden méretben kifogyhatatlanok a készletek, ezen felbontású kijelzőkből.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
NandorHUN
addikt
Dell monitor igencsak túl van árazva. Gyakorlatilag a +2 col n kívül semmivel nem tud többet, mint az U2515H és 70%-al többe kerül annál.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest