Hirdetés

2018. november 14., szerda

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Fekete péntek, fekete szombat

A leértékelések örömére mindenféle akciós monitort, felújított notebookot és más eszközt válogattunk össze.

Monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

November (általában) utolsó péntekje most már Magyarországon is fekete péntek – az Egyesült Államokból begyűrűzött, valójában a karácsonyi vásárlási szezon elejét jelző nap, illetve a rá következő hétvége az akciókról, árleszállításokról, kedvezményekről szól. Nincs ez másként például az Oázis Computernél sem, akik erre a három napra az Asus gamer monitoraira 10 százalékos kedvezményt adnak, továbbá a gyártó nem gamer kijelzőinek, illetve a Dell és BenQ képernyőinek árát 5-5 százalékkal csökkentették.


[+]

Mindez azt jelenti, hogy forintban kifejezve pont a drágább készülékeken tudjuk a legtöbbet spórolni: a professzionális felhasználásra szánt, 27 hüvelykes WQHD IPS panelre épülő Benq SW2700PT például 213 600 forintért lehet a miénk. Ez nem kevés pénz, de ezért egy fotós munkákra fejlesztett, valóban profi monitort kapunk, amely 350 cd/m² maximális fénysűrűséget, 1000:1 kontrasztot, valamint minden irányban állítható és pivot funkcióval is rendelkező állványt is kapott. A grafikus munkák során kiemelten fontosak persze a színek, és a SW2700PT ezzel kapcsolatban 2 alatti delta E értéket és 99 százalékos AdobeRGB lefedettséget ígér, 10 bites színek és 14 bites LUT mellett. Alján mini és normál DisplayPort és DVI csatlakozó található, valamint egy kétportos USB hub, aminek harmadik ágán egy univerzális kártyaolvasó csücsül.


[+]

A márkánál maradva, de üzleti kategóriába tartozik a viszonylag új Benq EW2770QZ, ami egy általános felhasználásra szánt, 27 hüvelykes kijelző, 158 000 forintos áron. A képminőségért azért itt sem kell aggódni, hiszen WQHD felbontással és IPS panellel büszkélkedhet, a színekkel tehát nem lesz gond, a specifikációk között 100 százalékos sRGB lefedettség is szerepel. Maga a dizájn egyébként a divatos, vékony kávás vonalat képviseli, a képernyő pedig két darab HDMI 1.4 és egy darab DisplayPort 1.2 bemenettel bír. Állványa ugyanakkor lényegesen kevesebb állítási lehetőséget kínál, csak dönthető, emelés és pivot itt nem szerepel a kínálatban, ahogy USB hub sem.


[+]

A félprofi felhasználókat célozza a Dell Ultrasharp U2716D monitor, amely WQHD felbontást kínál 27”-es méretben, IPS panellel, emelhető és pivottal is rendelkező állvánnyal, 170 000 forintért. A fontosabb tulajdonságok között két HDMI (egyik MHL-lel), DisplayPort és mini DisplayPort bemenet, valamint USB hub is szerepel. A kijelző legfeljebb 300 cd/m² fényáramot és 1000:1 kontrasztot kínál.


[+]

Régi klasszikus az Asus PB238Q kijelző, amely 62 000 forintért nem rossz ajánlat 23”-es, Full HD felbontású IPS panellel, 100 százalékos sRGB lefedettséggel, HDMI, DisplayPort, DVI, D-Sub bemenettel, USB hubbal, magasságában állítható és pivottal is rendelkező állvánnyal. A lényeg tehát az, hogy minden, egy professzinális kijelzőtől elvárható funkció jelen van, csak éppen kisebb képátló mellett, zsúfoltabb környezetben. Ahol eleve közelebb kell ülnünk a kijelzőhöz, ott ez még jól is jöhet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Hardverek az első hóval

  A decemberi hóesésben néhány kisebb gamer monitort, AMD-s konfigot, merevlemez és notebookot válogattunk össze.

 • Ajánlatok advent első felére

  A karácsonyi roham elé időzítve akciós monitorokat, VGA-kat, notebookokat és gamer PC-ket gyűjtöttünk össze.

 • Ajándékötletek karácsonyra

  Nincs már sok idő; az utolsó vásárlós hétvégére pár gyorsan beszerezhető ajándékötlettel készültünk.

 • Ünnepi ajánlatok

  Az utolsó, rohanós napokra, illetve az ünnepek közötti, már nyugodtabb időszakra is ajánlunk néhány számítástechnikai eszközt.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.