Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
degu
senior tag
Hát nem hülyeség...egészen...
Nekem bejött egy kóbor macsek,felzabálta a lazacos-macskakonzervet,és összehugyozta az előszobaajtót !
Most bűzlik az előszoba,mint a kórság... -
nababika
aktív tag
Nyitogattam nekik míg néhányszor bejöttek, és a kaját belülre tettem, hogy lássák. Máshol nem kaptak enni. A gyomruk legyőzte a félelmet. Egyébként a kattanastol féltek amikor az ajtó nyitott. A legfurcsább, hgy a leggyàvàbb kezdte először használni. Mostmár kicsit túlzásba viszik, busójárás van azóta.
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. En is vettem egy ilyen ajtót. Regen használtak sima lengős ajtót, azzal nem volt gond. De ezt az istenért sem akarjak használni. Pedig szépen kinyit a retesz ha bemegy az alagútba. Van valakinek ötlete? A macskaevő trollok kíméljenek. :-D
-
Astroboy
őstag
válasz
Atilla001 #46 üzenetére
Ott a pont!
Én is bírom amikor kalitkában nevelt panel-pókok okoskodnak az állattartással kapcsolatban úgy, hogy macskát eddig csak a zoknijukon láttak.Az is hello kitty vótt
Ez az ajtó tökéletesen alkalmas arra amire kitalálták, vagyis az idegen macsekok kizárására.
Akinek van cicája annak nem kell magyaráznom a hasznát, akinek meg nincs az nem értem miért kérdőjelezi meg a létjogosultságát ennek a terméknek.Lehet az a baj, hogy nem világít kéken mert nem GAMER?
-
Orcsi
aktív tag
ez nem a nyomkövetésről szól ... hanem arról, hogy ne idegen macska jöjjön be melegedni kajálni télen amikor azért a kinti macskáknak is kell egy kis melegség ... vagy ha ne adj isten "tüzel" az ivartalanított macskalány (ezt mondjuk nem értem hogy lehet ... de folyamatosan jönnek rá a kanok...)
azzal a bumszli nyakörvvel a mi macskáink elég hamar felakasztanák magukat az erdőben vadászat közben, ezért is hanyagoltuk a mostani mágneses megoldást mert a 3. szett után feladtam és csak kifele lehet menni az ajtón, amikor hazajövök bejönnek oszt onnan aki bujt aki nem megyek ... pár nap alatt megtanulták, hogy télen garázstiszták legyenek ...
-
Geller72
veterán
Az a helyzet, hogy ha nem lennél olyan gyenge (
) és kivárnád, rájönnél, hogy bizony ki fogja nyitni, csak pontosan tudja, hogy most még kinyitod neki.Van és lesz macskám, szeretem őket, de pontosan tudom, hogy néha milyen köcsögök tudnak lenni és betanítanak téged arra, amire akarnak, ha csak egy kicsit is gyenge vagy.
. Én első lépésben bent tartanám, aztán ha ki akar menni, ki is fog.
. Csak türelem. Vissza ugyanaz.
-
válasz
t72killer #64 üzenetére
Bezárni nemigen tudja (persze minden előfordulhat), mivel a legtöbb ilyen szerkezet kifelé nem a chipet nézi, (a mienknél eleve mechanikus a kimenő reteszelés) hanem vagy mindenkit kienged, vagy ba van zárva. Az ok egyszerű: a chipolvasó a külső oldalon van.
Persze biztosan létezik ki-be okos megoldás is, de még nem találkoztam ilyennel, és az esetek 99%-ában szükség sincs rá.
MaCS
-
-
válasz
t72killer #62 üzenetére
Sajnos így kénytelenek vagyunk nyitva tartani egy pinceablakot, mert a saját fenevadnak azért be/ki kell tudnia járni, Nem tudunk és nem is akarunk állandóan a szolgálatára állni ajtónyitogatásra, viszont mivel gyakran egész nap nincs itthon senki, sőt, előfordul, hogy 2-3 napra elmegyünk, meg kell oldani, hogy biztonságban lehessen.
Nem akarjuk sem be-, sem kizárni.MaCS
-
-
Baromságot írsz.
1. Nem olcsó ez a cucc, de valamivel olcsóbban is kapni hasonlót.
2. Simán behozhatja az árát. Nálunk a pincébe és azon keresztül időnként a lakásba bejáró idegen macskák simán okoznak annyi kárt és bosszúságot, hogy megérje megvenni.Nálunk az a probléma, hogy a mi macsekunk nem akarja használni. Ráállítottunk egy webkamerát, és 15 különböző macskát számoltunk össze, akik be akartak menni a csapóajtón, de a sajátunkat az istennek sem tudjuk rávenni, hogy megpróbálja. Már a neten talált összes trükköt bevetettük, hiába.
Olyan kéne, ami motorosan nyitja is a zsilipet, mert a cicánk nem hajlandó megnyomni a lengőajtót.
A chipolvasós része egyébként remekül működik, és amúgy sem hülyeségchipet ültetni a házi kedvencbe.
Egyébként létezik arcfelismerős változat is (nem röhög!), de az még valóban rohadt drága -- bár állítólag nagyon jól működik.
MaCS
-
sirály12
őstag
És neked miért is fáj ez az egész, ha rád ez egyáltalán nem is vonatkozik? Miért hiszik azt az emberek, hogy csak az lehet a jó mindenkinek ami nekik jó?
Vagy már divat megmondóembernek lenni?u.i.: Mielőtt elkezdenéd: nincs macskám, és nem is szeretem őket.
Csak egy kutyám van, az elég is. -
Fryskitt
addikt
Jó dolog ez és nem is olyan drága. Ennél sokkal többért is láttam már.
-
Argos
őstag
válasz
turbulencia8 #55 üzenetére
[Humor ON - Szóval kérlek, eképp fogadd! Vagy hagyd figyelmen kívül.]
Nos, van aki képes értékelni némi finoman cizellált morbid humort és van, aki nem.
Ezért nem szállok vitába macska bu.. khömm akarom mondani, kisállatkákat extrém mértékben kedvelőkkel, mert megtalálnak és keresztre feszítenek, ha netán megengedek egy félmosolyt egy csöpp kecsöppel összemaszatolt kiskedvenc láttán.
Meglehet elvetélt ötlet, de szerintem annak idején Hasfelmetsző Jack, vagy Charles Manson lávcsi-szercsi cilamila képét se lájkolták elegen és ez vezetett oda, ahova végül lélekben és szellemben felfejlődtek...[Humor OFF]
Egyébiránt kedvelem az állatokat. Egy viszonylag jól behatárolható, normális szinten. Mondjuk plö a kerge macskákat annyira nem...
-
Dhampir
félisten
Jó annak, aki ilyen cicaajtóban gondolkodik, az azt jelenti, hogy neki vagy a szüleinek van saját lakása.
-
Teasüti
nagyúr
Köszönöm a szórakozást! Remek volt ezt a topikot olvasni.
Amúgy milyen technológiák vannak, amik nagyobb hatótávolságból érzékelik a macskát?
A mágneses nyakörvet és egyéb érintésre működő dolgokat hagyjuk. Nekem vmi olyasmi kéne, ami már akkor is aktivál, ha a macska csak az ajtó előtt áll. -
törölt tag
Amúgy, ha macskát akar vki fogni, arra se rossz egy ilyen macskaajtó.
DDDDDDDDD
(ok... ok, ősrégi kép)
-
-
-
Atilla001
senior tag
Ez a cikk pont jó arra, hogy akinek nincs kedvence, jól elmondja, hogy mekkora fasság egy állatra vigyázni vagy áldozni, hogy ne vérbe fagyva lássa ha hazaér.
nc -
Geller72
veterán
Ennek nagyon nem az a lényege, hogy tudjam, otthon van e a macska, vagy nincs. (Egy dolog, hogy arra is jó) Mert hát ha nincs, akkor nincs. Az enyém 90%-ban kint van. A lényeg az, hogy CSAK az én macskámat engedje be. Nekem van egy külső épületem, és ha a macskánk megszül, oda tesszük ki. Nekem speciel megér ennyit az, hogy nem kell naponta 20x ki-be engednem, hanem megoldja magától. Ha csak sima macskaajtót raknék oda, akkor idegen macskák is bemennének és sajnos a bakmacska olyan, hogy kinyírja az összes kölyköt, csak hogy újra párzásra kényszeríthesse az anyamacskát. Amúgy a 33 ezres árcédula szerintem nem sok annak fényében, hogy egy sima macskaajtó sem olcsó dolog, nem sokkal kerül kevesebbe ennél.
-
TomMusic
őstag
Annyira szerintem nem rossz ötlet, de általában még van 86ezer másik helye is, ahol egy macska be/ki járkál.
-
kromatika
veterán
Huhh.Hová fajulhat még ez a haszon hajhász,világ.Hol a józan ész?Azt hiszik marketinggel el lehet adni a baromságot is.33 000 forint
Nevetséges.
-
Mercel
senior tag
Semmi nem történne szerintem a taurin tartalmú energia lötty hatására, mert a makkák másképpen dolgozzák fel. Egy csomó macskatáp és jutalom falat olyan mértékben tartalmaz taurint amitől az élelmiszer engedélyező hivatal még a naprendszerből is kitiltaná ha embernek szánt termékben lenne...
DE! Ettől függetlenül Soha ne próbáld ki mert az energia italok tartalmaznak koffeint meg még egy csomó szrt is ami méreg a cicáknak!
-
degu
senior tag
Aki beengedi a lakásba a macsekot,az vegye csak meg ezt a méregdrága kütyüt./Esetleg állítson be a nappaliba egy szekrényt a macska ruháinak - hogy időnként át is tudjon öltözni ! Mondjuk...vacsorához.../
-
carl18
addikt
Akinek van felesleges 30+e forintja vegye meg xd
-
haxiboy
veterán
Nem látom sok értelmét, ha annyira nyomon szeretném követni a cicám veszek rá egy ilyet :
Ezzel realtime látom hol a macsusz. (nem mintha lenne macskám vagy ilyesmi, de egy csak ajtónak nem látom értelmét).
Esetleg egy GPS Trackerrel ellátott ilyesmi nyakörv + olyan ajtó ami csak a nyakörvvel nyílik combo.
Ez így eléggé félkész terméknek tűnik, mert ok, tudom hogy kimegy a macska, de amíg volt macskánk ki-be járkált ha az app minden alkalommal jelez abból meg ez lesz :
-
ripla
addikt
33.000 forint?
hát ez valami irdatlanul szánalmas, maga a technológia meg fogadjunk hogy megvan kb. 200 forintból. -
rodrigez
senior tag
Új? 3 éve ezt használom a macskámnál, mert elegem lett, hogy a sima lengőajtón be mernek jönni más dögök is. Akkor lett elegem, amikor éjszaka lementem egy pohár vízér a konyhába és a macskám tányérján kajáért nyivákolt NEKEM egy fél tonnás vörös dög.
Mondtam is neki amúgy Two stupid dog-osan, hogy: Isn't that cute... BUT IT'S WROOOOONG!
-
zetor2000
őstag
Hiányzott ez, mint sárgaláz a lepratelepre...
-
-
Zsidaaj
tag
Van mas jo is ebbe, ha elhagyod a kucsod, akkor elveszed cicus nyakörvét, majd ilyan pozba fekszel Link
-
shteer
titán
-
Pontosan erre gondoltam, ahogy a címet megláttam, h
ujjmancslenyomat alapján azonosítja a macsekot. Amúgy ha több doromboló is van a háztartásban, ezzel még azonosítható is, melyik hiányzik.
Amúgy ja, életbevágó technológia
#23:
#24: nem tudom, kutyára már van, vhol volt egy cikk, h Putyin blökije kapta az első Glonass-os nyakörvet.
-
Argos
őstag
Jómagam meguntam az állandó aggódást a kis cicukákért, úgyhogy nemrég beszereztem ezt a kiváló terméket. Tökéletesen bevált, nincs idegeskedés, nincs nem várt terhesség/teherbe ejtés. Mindig tudom merre van. Oda megy, ahova én viszem és ott marad, ahol lerakom.
Ja nem, nincs is randalírozó, nyávogó szőrpamacsom.. És nem is vettem meg ezt az amúgy remeknek tűnő szerkezetet.
-
koop6
tag
Nem lenne egyszerűbb gps-t rakni a nyakörvbe? Így azt is lehetne tudni, hogy merre van. Hozzácsapni valami nagyobb aksit, hogy csak hetente kelljen töltőre dugni a macskát...
-
ViZion
félisten
válasz
Blindmouse #17 üzenetére
rootolnád...?
(bocs)
Kicsit hasznosabbnak tűnik amit pont ma reggel néztünk asszonnyal: kutyatelefon.
-
juliabrilke
veterán
Az ok, de tailgating ellen véd?
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Na jó, de hogyan tudod meg hogy milyen loginra kell grantolni a be- és kilépéshez szükséges jogokat?
Elmész az állatorvoshoz, hogy ugyan már árulja el a chip számát?
Anyám vakerán beszerzett új cicója sikeresen tönkretette a régi, rádiós nyakörvre nyíló macska bejáratot, úgyhogy úgyis újat kell venni.
-
Blindmouse
senior tag
Kollégámnak évek óta ilyenje van. Pont azon gondolkodott, hogyan lehetne megboostolni a távolságot, mert szegény macska rászokott, hogy hozzádörgölőzésre nyílik az ajtó.
-
törölt tag
Remek.
Jelez majd naponta 652x. -
Mice_007
tag
Helyesen Tchibo.
-
ncsicso
tag
(látta valaki a "túl a sövényen"-t?)
Ebben semmi új nincs.
Ja, és persze hogy nem enged be idegen állatot.
-
Lacok
őstag
Ez is az "okoslakás" része most már.
-
Ehhh... mindig van új a nap alatt...
-
tlac
nagyúr
Azt tudja, hogy idegen macskát ne engedjen ne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ennek hála a gazdi mindig tudja, hogy a cica kinn kóborol-e, vagy már hazatért.
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest