- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Videós, mozgóképes topik
- Apple notebookok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Léghűtés topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Everest / AIDA64 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
Érdekességképp mértem egyet a Thief-ben DX11 és Mantle alatt egy nagyon gyenge géppel.
DX11 vs Mantle /fps/:
min.: 4,2 -> 18,5
max.: 27,8 -> 36,5
avg.: 13,7 -> 26,1Ezen a régi gépen durván kijön a Mantle előnye.
[ Szerkesztve ]
-
kikikirly
senior tag
Várd még ki,időbe telik,nem 5 parc alatt fog beállni mindenki a Mantle mögé,főleg hogy a videó kártya piac nagyobb szeletét az Nvidia birtokolja.Az új Star Wars Battlefront,új Need For Speed is, is Manntle lessz,sőt az összes Frostbite 3-as játék!Az új star wars és nedd for speed szerintem ad majd egy löketet a dolognak.Vedd figyelembe hogy a konzolokon is könnyedén futna a Mantle.Nvidiánál 2 dolgot szoktak felhozni:mivel több az Nvida több játékot szponzorál mint az AMD a játékok nagyobb része Nvidián jobban fut,és ott a hülye Phyzix a külön fizikai motorjuk,ami ugyebár a konzolokon nem működik csak Pc-n és ott is csak az Nvidia kártyákon,ráadásul eszi is az FPS-t.Tekintve hogy a játékoknak van saját fizikai motorja, ki fog szerinted igazán látványos effektekteket írni Phyzikszben amikor az csak a pc piac egy részén működik,konzolon egyáltalán nem,ráadásul némi errőforrásigénye is van,tehát most 2015-ben egy GTX660 teljesítményét nem elhanagolható mértékben csökkenti.Talán a 2 Borderlancot leszámítva egy játékban sem hozott be semmi extrát,pl.Batman:Arkham originsben repkedő ujságpapírokat,egy ilyen vacaknak a fejlesztésére pazarolják a vásárlóik pénzét,pedig jó drágák a kártyáik,vagy ott a Far Cry 4 besüt a faágak(tudom ez nem a Phyziksz része,hanem külön fejlesztesük) között a napsugár,hát basszameg ott a Forest már abba is csoda szép a naplemente/napfelkelte, kurvára meg tudok lenni egy ilyen plussz effekt nélkül ,tudod én most váltottam GTX780-ról R9 290X-re 2 okból:a 780 még a DX12 asszinkron Comput-ját sem támogatja(csak a 900-as széria tehát 960-tól felfelé támogatja az Nvidia),pedig az is jelentős teljesítménynövekedést okoz,a másik pedig a Mantle api volt!Na a Mantle kicsit többet tud a mint a Phyzix,és ráadásul a konzolokon is működik,tehát a piac mérete mellette van ,és szebb grafikát ,jobb fizikát nyújt teljesítménynövekedés mellett!!Hatalmas különbség!Szóval én szerintem lesz ebből valami, a fejlődésnek semmi sem szabhat határt, szerintem ezt a kapitalizmusban már megtapasztalhattuk,és ez egy pozitív fejlődési irány,remélem elterjed!
-
flash-
veterán
idézet a cikkből:
"Az extrém mértékű előrelépés '"
na ez az ami azóta sem történt meg.
ennyi ideje nem sikerült, már nem is fog.. -
weri
senior tag
Nekem ennyit adott a Manlte 7950-el :d dx11 (44fps valojaban 15helyett) http://imagerz.com/QBYXCUtvAwMDUQkeFwVQ vs Mantle http://imagerz.com/QBYXCUtvAwMDUQkeFgVQ :d
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
3.Aragorn
addikt
Ígéretes technológiának tűnik.
-
Prof
addikt
Jut eszembe talalt valaki, Kabini-s Mantle tesztet? En csak ezt talaltam [link] Star Swarmsban hoz +20%-ot, de BF4-ben 1 fpst.
Ami gaz, hogy a kisebb VGA-knal ami az emberek tobbsegenek van, nem hoz kb. semmit egy A10 Kaveri mellett. 280x-290X keveseknek van.
Kovetkezeskepp a notikban (intel CPU+AMD VGA), ahol eleve gyengebb VGA-k vannak es sokszor eros procik, nem fog szamottevo gyorsulast hozni. Kivetel az MSI fele A10+290X GX70, megneznem egy olyan laptopon mennyit gyorsul a Mantle-vel.Itt mernek Crossfire sebesseget is (i7-4770k+ 2x 290x - Mantle - 185 fps Ultra FullHD - BF4), ami +34 fps a Dx11-hez kepest ingyer
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nehéz értelmeznem mit írsz. Ez nem egy nagy hozzászólás, hanem értelmetlenül összedobott mondatok összessége. Tényleg nem akarlak megbántani, de ha már elfelejtettél magyarul a külföldi okok miatt, akkor ezt nincs értelme erőltetni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
siriq
őstag
Ami ugy mond a "szerzodesben nincsen reklamozva az mar nem igaz". Hibas megkozelites. Irjak le mire szamithat az ember bizonyos helyzetekben en mint ember aki hasznalja a programot. Ha ez nem teljesul , szimplan felrevezettek Ennyire egyszeru, nem kell pontos eredmeny. Viszont mint ember en tudni szeretnem mire kepes igy a jatek. A nem megfelelo tajekoztatas nem mentesit azfelol, hogy megfeleloen informaljam az embereket, akik hasznaljak. Jogi uton , amit nem ismernek el a cegek lehetne kovetelesem ellenuk.
Erre reagalnal: elfogadom a felhasznalasi "szerzodest". Nos nekem hatalmamban all nem elfogadni vagy elfogadni. Hamis informaciok alapjan viszont mar mas teret nyer az ertelemezes. (ala probaljak az EA-t es az AMD-t perelni)
Egyszeru pelda az AMD-vel: Nem leirta hanem ugy mond "ki irta az elszamolasbol". Erdekes modon sem errol sem hasonlo hirrol nem kapunk infot. Azon sem lepodok meg, hogy az nv szokasos penzugyi eredmenyeirol nem irtatotk. Mondanad most: nem a mi teruletunk. Nos a cafe resz nem is foglalkozott vele. Ha mint egy hazigazda vagy, felruhazva "jogokkal", akkor miert nem szoltal az illetekeseknek? Van mas dolgod? Elfoglalt vagy? Hiszen csak egy telefonhivast vagy annyit sem kellt volna csinalnia az embernek(skype uzenet stb.). (ha akarja)
A felhasznalasi szovegere: Felhasználó az Üzemeltetővel szemben anyagi követelést nem támaszthat. En nem felhasznalo vagyok hanem ember. Ahogyan a tobbiek az oldalon. Ez oda vissza igaz.
A Felhasználó a Felhasználói Fiók regisztrálásával és használatával elismeri, hogy az ÁSZF-et megismerte, megértette és vállalja, hogy azt betartja.
Ismetelem, nem felhasznalo vagyok, hanem ember.MInt ember nem fogadom el azt ami nem ram vonatkozik. Ez sehol nincs kiemelve, ha ki is lenne mar nem lenne latogato.
Mint szabad ember (nem mint felhsznalo), ennek hangot is adok.Prs has been made.
Egybemásoltam a hsz-eid.
[ Módosította: ollie ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Pancsermeste
őstag
Én 2GB-os 270X kártyánál is ugyan úgy tapasztalom ezeket a nagy laggokat Mantlival.
Ismerős gépében is ugyan ilyen kártya van, és nála szintén nagy FPS esések vannak. Átlagban hoz valamit DX-hez képest, de ez így számomra használhatatlan.
Ja, és még annyit, hogy kettőnk közül az egyikünknek "eredeti BF4" van! - tehát nem a "demo változat" a gond!-= Pancsermeste® =-
-
Feka86
újonc
Ezt akkor nem nagyon reklámozták. Igaz csak éppen átolvastam a BF4 hivatalos oldalán az elvárásokat, de ott nem láttam közötte a 2g ramot Akkor megint várnom kell a következő javításra, hátha elég lesz hozza az 1g is .A procihasználathoz visszatérve, a grafikát lowra csökkentve már nem hoz semmi változást a mantle. Ugyan azt hozza min directx-en átlag 85% használ (asztalra visszalépve feladatkezelőben nézve, oprendszer win 8). Igaz így nállam fps-ben lett "átlag" 5 fps-el több, csak az a k..va lagg
Köszi a válaszotokat miresz, Abu85[ Szerkesztve ]
-
Feka86
újonc
válasz Cobra652 #420 üzenetére
Hát én sem vettem észre semmilyen fajta gyorsulást BF4-ben, sőt bekapcsolt Mantle-al laggol a játék.
Utána olvastam mindent megfelelően telepítettem. A laggolás okát nem tudom, de játék alatt a processzoromat kevésbé használja mint directx 11-el. Multi alatt 55-68 %-ot használt, mantle-val pedig nem ment 48% felé és azáltal nem is melegedett 42 fok felé. Azt írták is hogy kevésbé használja majd cpu-t ami nállam igaz is, de fps-ben nem hozott semmit, sőt vissza is állítottam directx11-re mert azon legalább nem laggol. Én bízok a Mantle jövőjében, csak jó lehet( ha egyszer stabil lesz).(ut: ha valaki tud megoldást a lagg problémámra, azok tanácsait szívesen fogadom.)
Phenom II X4 965, SApphire HD7750 1G ddr5, 4 Gb Kingston hyperx 1600
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Brutál jó lett ez a Mantle: (CPU,VGA alapon) Kíváncsi vagyok hogy mit hoz ki majd az 5600K+7790 párosból.
DX11.2:
Mantle:
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Cobra652 #416 üzenetére
Ez nem 3dmark, hanem egy olyan engine amire tényleges játékok készülnek. Az hogy csináltak egy benchmarkot amin tudják demonstrálni a különbséget miért lett reklám teszt app? Nem is értem miért csípi neked a mantle a szemed, főleg hogy 770-es nvidia-d van....
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Cobra652 #412 üzenetére
Star swarmban azért elég szépen alakultak a dolgok. Megmondták hogy annyira meg volt kötve a kezük hogy a grafika és a játékmenet között kellett egyensúlyozni. (több aaa rts fejlesztő egységes véleménye) Az hogy fps-nél nem dobott ennyit attól más stílusú játékoknál jóval nagyobb lehet a difi. És azért messze menő következtetéseket kár levonni 1 játék alapján.
Nem mellesleg nekem sokkal folyamatosabb játékélményt hozott a bf4-is. Nem fps gondok voltak hanem ilyen mikro lag szerű recegés. (gtx480-on is mielőtt még jönne a szar az amd dx10 drivere blabla szöveg)[ Szerkesztve ]
-
vagabor
aktív tag
Azért ha tovább viszed azt a boost dolgot akkor rájössz hogy a géphez még csak nem is kell hozzányúlnod, úgy kap az átlag user 10-15%-ot, ellentétben a boost energia igény növekedésével, hűtés stb.
Én már csak a tényt is üdvözlöm hogy végre ezen a téren is kikezdik a microsoftot..ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
Dark KillerX
addikt
Az oké hogy felsőbb szinteken( erősebb konfigoknál) nincs jelentős gyorsulás,mert ott minden izomból meg van oldva,de a Mantle működésének főcsapás irányvonala az,hogy a DX-el ellentétben,a Mantle jelentős terhet átrak a CPU-ról,a GPU-ra,és így jóval nagyobb sebesség elérhető akár,kisebb cpu-k esetén is ,és azért ez nem elhanyagolható,mert ugye kinek nem jó,akár 50% vagy a fölötti gyorsulás olcsóbban?
!Sztem senki se ellensége a saját pénztárcájának gondolom!
-
solaris17
aktív tag
Azt hittem, az unokáim is directX-ről fognak beszélni, a 46.1 ről. Végre valami és hálistennek amd.
Phenom II X6 | 8 GB CORSAIR XS3 | Kingston V300 | HD 7790 | Creative X-FI Fatal1ty
-
rodrigez
senior tag
válasz szabi__memo #409 üzenetére
Ja nem én totál elégedett vagyok, hiszen az átlag konfignál mutatott 25-30% sokszor egy újabb vga generáció által hozott többlet, itt meg gyakorlatilag ingyen jött. Én csak a Kaveris eredmények miatt vagyok csalódott, de kíváncsi vagyok mennyi hoz majd egy gyengébb, de "normális" sávszéllel bíró 7730-as kártyánál pl.
-
rodrigez
senior tag
válasz szabi__memo #407 üzenetére
A középső konfigon mért 25% reálisnak hangzik, de mivel pont a gyengébb gépeken való gyorsabb futást harangozták be, ezért a Kaverin mért 14% igen harmatos, de gondolom ott minden az édes kevés memória sávszél miatt annyi amennyi. Az ultra gépen mért 58% meg remekül hangzik, de akinek 12 szálat kezelő Intel procija van 2db X290-essel, szerintem pont leszarja a teljesítmény többletet.
-
rodrigez
senior tag
válasz szabi__memo #405 üzenetére
Egy kis teszt + how to enable
http://battlelog.battlefield.com/bf4/news/view/bf4-mantle-live
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Cobra652 #401 üzenetére
"1. Nem is kértem 100%-ot"
"A mantle nagy szavaiból mára csak "up to 45%" maradt ami valószínűleg extrém esetekre ha igaz lesz nomrál esetben szerintem lehet majd örülni 10-15%-nak ami gyakorlatilag egy mezei boost semmi más" (394-es kommentedből)
Elnézést ha csak 70%-ot kértél az más!
El kérhetném a kristálygömböd? Jó látni hogy te már előre tudod mi lesz!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- XPEnology
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videós, mozgóképes topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest