- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple notebookok
- Videós, mozgóképes topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kompakt vízhűtés
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Léghűtés topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
rodrigez
senior tag
válasz szabi__memo #409 üzenetére
Ja nem én totál elégedett vagyok, hiszen az átlag konfignál mutatott 25-30% sokszor egy újabb vga generáció által hozott többlet, itt meg gyakorlatilag ingyen jött. Én csak a Kaveris eredmények miatt vagyok csalódott, de kíváncsi vagyok mennyi hoz majd egy gyengébb, de "normális" sávszéllel bíró 7730-as kártyánál pl.
-
rodrigez
senior tag
válasz szabi__memo #407 üzenetére
A középső konfigon mért 25% reálisnak hangzik, de mivel pont a gyengébb gépeken való gyorsabb futást harangozták be, ezért a Kaverin mért 14% igen harmatos, de gondolom ott minden az édes kevés memória sávszél miatt annyi amennyi. Az ultra gépen mért 58% meg remekül hangzik, de akinek 12 szálat kezelő Intel procija van 2db X290-essel, szerintem pont leszarja a teljesítmény többletet.
-
rodrigez
senior tag
válasz szabi__memo #405 üzenetére
Egy kis teszt + how to enable
http://battlelog.battlefield.com/bf4/news/view/bf4-mantle-live
-
rodrigez
senior tag
Én pont ettől félek és ezen töprengtem, de megelőztél. A Furmark azért gyilkos mert viszonylag egyszerű és a kártya egészét csúcsra tudja járatni. Egy dologgal terheli meg, azzal istenesen. Egy játékban sok más egyébtől is függ a fogyasztás, nem lehet konstans kiakasztani a hw-t, van relatív sok "üresjárat", proci is dolgozik sokat, fizikán, egyebeken. Ha nem is Furmark szintű melegedést és fogyasztásnövekedést várok, de kimutatható hőmérséklet növekedést igen azonos játék alatt eltérő leképzőkkel.
-
rodrigez
senior tag
Egyet értek. A Titan és a 290X egy szinten van DirectX11 alatt a BF4-ben. Ez tehát a kiindulási alap. Nem állna a "nevetségessé teszi" megjegyzés +10%-os teljesítménytöbbletre. De szerintem még 20%-osra sem. Én legalább 30% különbséget várok a két kártya között. De ami sokkal jobban érdekel az a középkategória, mert elvileg a gyorsulás ott még több lehet. Remélem a Kaveri iGPU-jával is tesztelnek majd ha méltóztatik megjelenni, mert oda nagyon el fog kelleni az API nyújtotta közvetlenebb hardware elérés, hiszen ott a lehető legjobban és optimálisabban ki kell aknázni a szűkös erőforrásokat. Szűkös alatt nem magát a GCN magot, sokkal inkább a memória sávszélességet értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest