Hirdetés
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hibavissza #3625 üzenetére
Sose fogom megtudni
-
Ma megkaptam a digitális anyagot
-
-
A vőfély 140 magyar forintért dolgozott nálunk egy bkm-i faluban. Ez a normál tarifája, ennyiért dolgozott helyi rokonnak is, akitől az ajánlás érkezett. Ezért a miénk volt szombat délutántól lakodalom végéig (14 óra), és előtte 2x2 órára egyeztetni. (7800 forint/munkaóra)
Ehhez képest a pesti fotósunk (Ropi, ha valaki kő alatt élt volna) 250-et kapott: jegyesfotózás (3 óra), fotózás szombat délelőttől éjfélig két fővel (8+13 óra), vasárnap kreatív fotózás két fővel (2x3 óra), utazás, utómunkák (legyen 10 óra, bár nála egy év is kevés), fotókönyv. Ha a könyvre 30-at számolok, akkor 5500 Ft/munkaóra.
[ Szerkesztve ]
-
Egy éve vidéken (Bács-Kiskun közepe) volt az esküvőnk. Voltak pesti ajánlataink is, de semmivel nem voltak drágábbak, mint a vidéki. Sőt, Pestről volt egy számottevően olcsóbb ajánlat is. Ugyan a fotósunk Pestről jött, de a vőfély (nem a részeg disznó változat, nem is olcsó volt, hanem sokkal inkább drága) helyi volt. Egyszerűen amiatt került vidékre, mert a családok nagy részének az jobb hely volt.
Egyébként meg a vőfély/ceremóniamester munka sokkal jobb üzlet, mint a fotós, ha már valaki esküvőzik.
[ Szerkesztve ]
-
Kaptam üzenetet, hogy valakit megkért, hogy csinálja meg, elméletileg pont évfordulóra elkészülnek.
-
Annyi változás van, hogy már sehogy sem érem el Kárpáti Sándort (*Ropi*). Se telefonon, se Viberen se Messengeren, és a múltkori eset óta ph-ra sem lépett be. Ha valaki esetleg ismer hozzá személyes kapcsolatot (a lépcsőházat tudom, ahol lakik, de a pontos címet nem), akkor segítséget szeretnék kérni. Munkahelyi, műtermi, bármi segítene. Ha nem érem el, napokon belül rendőrségi feljelentést teszek
-
Most már tényleg tele a t..öm. 2 hete nem érem el *Ropi*-t. A képei már 10 hónapja sehol, nem válaszol viber üzenetre, telefonra, sms-re, és privátokra sem. Nem maradt, másom, minthogy ráborítom a bilit, ahol tudom. Elegem van a betegségeiből, nyűgjeiből, bajaiból. Mostanában ezzel a Lightroomos marhasággal etet, hogy nála nem megy a LR zajszűrője, most épp ezért nem kapjuk meg a tavaly nyári képeit. Erre felajánlottam, hogy adok neki egy nullkilométeres, négymagos, Radeonos notebookot kölcsön, amin dolgozhat. Akkor a Radeonba kötött bele, hogy az így szar, úgy szar. Nekem hótt, mindegy, hogy szar (annyira nem szar, sokkal jobb, mint ami neki van), 10 hónap alatt napi egy képpel is már elkészült volna. Vinném neki a notebookot, erre most már sehol sem érem el. Legalább küldje el a képeket úgy, ahogy vannak, les..rom, történjen már valami, vagy tényleg feljelentem már a pic..ba.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok? Másnak is van gondja ezzel a nyomorult Lightroomal? Tényleg nem működik a zajszűrés az exporton hónapok óta? Komolyan azóta nem lehet semmit tenni? Vagy csak még mindig a szopatóágra vagyok csatlakoztatva? Most már tényleg tele a tököm.
-
Nekem amúgy nem jön ki a matek. Ha egy esküvői fotózás 3 nap (jegyes, esemény, kreatív), és 2 nap a leválogatás, és még ha szabad nap nélkül is dolgozol, ha több, mint 2 napig tart a kidolgozás, akkor sosem éred utol magad, hanem egyre nagyobb hátrányba kerülsz a teljesítési listáddal. Ez csak akkor jönne ki, ha nem vállalnátok minden héten esküvőt, és a fennmaradó napokon is dolgoznátok a kidolgozáson. Akkor viszont a ~250000 forintos díj kétheti ciklusban mindössze 500000 forint bevételt jelentene, amiből nem lehet megélni költségek után. Magyarul valami nincs jól összerakva. Ez nem fotós kérdés, hanem matematikai. 3 nap + 2 nap + n > 5 nap, ahol n a kidolgozás ideje, és n > 0 (bármennyivel is)
Üzleti megoldási javaslatok (minden fotósnak). Ebben a sorrendben, valószínűleg több ponton is javítani kell az üzleti folyamaton, különben beüt a krach:
1. nem szabad hosszú munkákat vállalni (ahol a kattintgatós rész > 3 nap), csak szabad hét beiktatásával
2. globálisan kevesebb képet kell készíteni (1000 csak 20%-a az 5000-nek, 20 munkaóra helyett 4)
3. gyorsítani kell a leválogatásra szánt egységidőt (még a kevesebb kép ellenére is, a 4 órát is felezni kell)
4. hanyagolni kell a tömeges retusálást (üzletileg nem indokolható)
5. jobban kell támaszkodni az automatizált kidolgozó rendszerekre
6. kevesebb képet (max 5.) kell csúcsra kidolgozni (annyi is elég az önpromóhoz, a kucsaftok 95%-a meg amúgy is vak, nem látja a különbséget az automata és a kézi meló között, a maradék meg csak túlteszi rajta magát)Másik lehetőség, hogy valaki lemond az életéről, a művészetnek adja át magát, és szép lassan éhenhal, mert nem lesz elég árbevétele. Ehhez elég csökkenteni az elvállalt események számát.
-
A második írásom szerintem mindentől függetlenül a témához tartozik, és szerintem egy fontos adalék ahhoz, hogy az esküvői fotósok megértsék a másik oldal igényeit is. Ami csak részben az, hogy a fotók "tökéletesek" legyenek.
Mindenesetre köszönöm a választ. (És emlékezz, először nem akkor panaszkodtam, amikor eltelt 2 hónap, hanem amikor eltelt a 4 hónapos szerződéses határidő is.)
[ Szerkesztve ]
-
Az analóg korszakban pár hét alatt elkészültek az esküvői fotók. Az ember azt gondolná, hogy a digitális korszakban ezt sikerült felgyorsítani (igen, sikerült, amatőr fotósként én igenis gyorsabb lettem), ehelyett pixelszintű utómunka, tökéletesség hajszolása (6 hónap alatt legalábbis remélem, akkor már), és a végtelen várakozás a "digitális jólét" eredménye. Az esküvői fotók egyik fő célja, hogy a násznép megnézze hogyan festett az egész esemény külső szemlélő látószögéből. Csakhogy ennek 6 hónap után már semmi jelentősége. November-decemberig folyamatosan írogattak, hogy mikor lesznek már képek, de azóta már feledés homályába veszett az egész. Lesz egy kupac képünk, amit senki sem akar megnézni. Másik célja, hogy a távolmaradók kapjanak valami emléket. A feleségem keresztanyja, aki nem tudott eljönni, mert rákos, hamarosan elmehet anélkül, hogy egy képet látott volna. Szóval ennek a csomag képnek már csak két funkciója marad. Promózhatod velük magad, hogy milyen fantasztikus képeket tudsz csinálni. És én majd 25 év múlva elővehetem, hogy nézegessem magam fiatalabb koromban. Szóval számodra a siker 100% (2/2: pénz, promó, bár ezt most azért talán valamennyire lerontottam, 2/3: 67%), számomra 33%, bármennyire jól is sikerülnek a fotók (majd egyszer végre).
Én azt javaslom, hogy ha csak ilyen lassan tudsz dolgozni, akkor inkább foglalkozz mással, mert sokaknak okozol ezzel komoly kellemetlenséget a fentiek miatt.
-
A negyedmillió forintos szolgáltatás eredménye helyett még mindig csak kifogásokat kapok, még csak egy számonkérhető időpont ígéretet sem. Anatómiailag már mindened beteg volt az elmúlt 6 és fél hónapban (az első fotók július 31-én készültek). A türelmem végtelen, mert kellenek a fotók, és rád vagyok szorulva, de ezt már konkrétan szemétségnek érzem. Az biztos, hogy ajánlani nem foglak senkinek.
[ Szerkesztve ]
-
pár nap múlva telik le, és csak azt az infót kapom, hogy még sehogy sem áll, majd valamikor év elején lesz. A szerződéskötéskor egyébként arról volt szó, hogy a 4 hónap az csak egy végső, biztonsági határidő. Szeptemberben kaptam egy október végi határidőt, októberben egy novemberit, novemberben egy szerződés szerinti határidővel már biztosan ígéretet, most hogy letelik a szerződés szerinti, most jött a "jövő év elején már tuti ziher".
[ Szerkesztve ]
-
-
Mennyire gyakori jelenség az esküvőfotósok körében, hogy egy esküvő után 4 hónappal sem látunk még egy kurva bitnyi képet sem? Normális, hogy mindig csúszik a határidő, és 4 hónap múlva már ott tartunk, hogy csak ígéretek jönnek, hogy még várjunk türelemmel, további határidő nélkül?
Akit érint a dolog, az tudja, most a többiektől várom a választ.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Real_Necro #1431 üzenetére
Az egyszemélyes "zenekarok", dj-k aztán tényleg nem drágák. Ahhoz fotóst kár hasonlítani
A múltkor általam itt fotózásra kért esküvőre például teljesen ingyen (koszt és kvártély
) jön a dj (mondjuk haver), mert a teljes felszerelést én tudom biztosítani. De egy normális repertoárral (beleértve modern pop-rock) komoly felszereléssel (egy vagyon x2) rendelkező öttagú zenekar is elvállalja negyed milla alatt, úgy hogy abba még egésznapos plazmuzik is belefér. Csak hát zenészből annyi van mint a nyű. Nehéz eladni.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Ki vállalna Tatabánya melletti faluban esküvőfotózást szeptember közepén? Ajánlatokat PM-ben várok.
Üdv,
s.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Avagy mit tegyünk, ha egy ismerős megkér minket az esküvőjének fotózására.
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politikai mémek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Filmgyűjtés
- Futás, futópályák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest