Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Freddy76 #3641 üzenetére
Én esküvő esetén 20-60-20 fizetést preferáltam, sose volt gond, szerintem talán ez a legkorrektebb.
Viszont legyen negatív oldal is, kis fotózás esetén, 30% előre, fennmaradó 70% a fotózáson, nem később, vagy előtte nap utalva.
Viszont képet nem adok át senkinek míg nincs kifizetve 100%-ban, egy negatív eset miatt, utána bármit behajtani lehetetlen/értelmetlen anyagi és idő macera.
Szóval képet nem igazán kap tőlem senki míg nincs kifizetve . Persze visszatérő ügyfelek kivételek, foglaló sincs, meg képet is kapnak majd utalnak, nulla negatív példa, de ismeretlen megrendelő vagy elfogadja van nem dolgozok neki.
Itt az üzleti és emberi magatartás ami garancia... sajnos egyre ritkább ez, de oda-vissza van oka. -
Neck
veterán
válasz
Freddy76 #3574 üzenetére
Nekem ez a kedvencem. Szegény vőlegénynek nagyon rosszat tesz a látószög.
Tipikusan olyan fotó, amit még telóval is jobban meglő az ember... -
MrChris
nagyúr
válasz
Freddy76 #3537 üzenetére
Na az szép. Erre már nehezen mondja azt az ember mentő jóindulatból, hogy egyszeri nagyon rosszul (azaz sehogy) kommunikált adatvesztés. Persze lehet, hogy pont ugyan akkor, pont ennek a két eseménynek, pont ugyan azon a HDD-n, pont kivételesen egyetlen példányban tárolt képei lettek oda.
-
mikrofon
veterán
válasz
Freddy76 #3537 üzenetére
Persze azt is értem ha te ebbe nem akarsz belekeveredni akkor kérd meg az ügyfeleidet hogy maguk tegyenek bejelentést "scam" kulcsszóval a Facebook felé.
De talán ha te gyűjtöd össze a kettőt és mint ügyvéd jelented a Facebook-on hogy scam... Ennek még jobbnak kéne lenni hogy legalább ideiglenesen felfüggesszék. Persze azt hogy ez jogilag hogy néz ki... Te jobban tudod....Szerintem ez nagyon szomorú hogy nem egyedi eset és jó lenne ha más se járna így....
[ Szerkesztve ]
-
Roachy
senior tag
-
hibavissza
veterán
válasz
Freddy76 #3370 üzenetére
Aki a helyén van árban, azt a piac eltartja. Ez ilyen egyszerű. A gond az, hogy eltartja a kóklereket is.
Mitől kókler? A szememben sok a magyar neten körbefuttatott fotós portfóliója is gyenge. Akkor ők kóklerek? A technika fejlődésével egyre többen vágnak bele jövedelem kiegészítésként fotózásba. Mivel gyakran sokkal motiváltabbak egy mezei fotósnál, adott esetben még szebben is dolgoznak. Több időt szánnak rá és lehet a szépérzékük is fejlettebb. Ezzel bőven pótolják a rutint. Az ilyenkor kötelező beállításokat és azok világítását azért elég könnyen be lehet gyakorolni.
Miért gond, ha gipszjakab vagy ekeferke csinál egy weboldalt és az oda feltöltött borzalmaival vagy ellenkezőleg a remek és újszerű képeivel fog kuncsaftot? A megrendelő örül mert olcsó volt és neki megfelelő a minőség. Aki pedig többre vágyik az is megtalálja a neki való szolgáltatót.
A gond szerintem (főként az általános iskolai képzéssel) azokkal a megrendelőkkel van akik annyira gügyék, hogy egy portfóliót sem néznek meg mielőtt megbíznak valakit. Másik oldalról pedig a nem vagy hibásan teljesítőkkel. Ahogy a mellékelt ábra mutatja ez sem az árban sem a hájpban nem észrevehető mindenkor.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Freddy76 #3287 üzenetére
Az kizárt dolog, mert nem tudom... nem esküvőzöm.
Többnyire akik elmennek nyaralni, kevésbé tartják be a javasolt védekezési dolgokat, a napokban sokat mentem munka ügyben és a kutakon mumusnak néztek mikor maszkban voltam... osztrákoknál meg a kocsiból maszkban szállnak ki az utcára is az emberek.
Balaton hemzseg az emberektől, a korzón egy maszkos embert se láttam pedig kétszer is voltam arra.
Sok helyen fotóztam az elmúlt időben, így elég sokat láttam ebből.
Szóval nem is a nyaralók a gond hanem a hozzáállás. -
m3ss
veterán
válasz
Freddy76 #3225 üzenetére
nem ertem en se mi az endgame itt. ha adatvesztes tortent volna, miert hitegetne/halogatna? ha ez a szerencsetlen szcenario allna fenn, pont az oszinteseg, mihamarabbi kompenzalas es penzvisszafizetes lehetne csak a kiut.
ennyi csuszas viszont nehezen elfogadhato, igy hogy mi (eskuvo)fotosok tobb honapos kenyszerpihenon voltunk.
remelem megoldodik mindkettotok problemaja miharamabb. -
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #1330 üzenetére
Akkor a fotóst is kivágják.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #867 üzenetére
Általában (kivéve, ha túl magasak) a pár háta mögé állok és a válluk felett tökéletesen el lehet kapni az éppen közeledő, gratulálni kívánó vendégeket (csücsörítés nélkül
). Ha túl magasak, akkor meg oldalról...2008-ban volt egy 210 (srác) és 204 (lány) centi magas párom: nekik még én is csókolommal köszöntem...
[ Szerkesztve ]
-
-
m3ss
veterán
válasz
Freddy76 #802 üzenetére
vicc...en is vmi hasonlo..jelentkeztem vmi finnorszagi targyfotos hulyesegre, epp felvettem a kapcsolatot a kontaktszemellyel es tanulvan parom kozelmultban zajlott allasiterjuibol (utazik parszaz km-t hogy aztan kozoljek vele hogy 120e-ert lehet jonni tervezni bme diplomaval) inkabb azzal kezdtem hogy ha ilyen 1000 euros fizetesekre gondoltak akkor meg elore kozoljek hogy ne irkaljak nekik feleslegesen jelentkezesi lapokat, oneletrajzot stbnem is huztuk igy sokaig egymas idejet, ettol az osszegtol is hulyet kaptak...wtf? bar biztos nem veletlen mo-on kerestek fotost
-
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #535 üzenetére
Neked sem, ha önmagad ismétled.
Jut eszembe: ezt mutattam már, hogy meg tudd oldani az SSD problémádat? Én is vettem egyet, bevált.
-
fulton
addikt
válasz
Freddy76 #491 üzenetére
igen, én lagzikon zenélgetek.
Ez a gép odadósdi meg, "ahány ember annyi szokás" alapon, nekem ideadták, megbízott bennem, persze nem lett volna képem álítgatni a géopét, megkérdeztem belenézhetnék-e milyen képeket készít és kezembe adta, behozta a képeket és beletekrtem. Sztem nincs ebben semmi vasisdas. De ki hogy látja, én a másik végletet is megértem
én jobb szeretek inkább külön a szolgáltatókkal vacsorázni...
Csak sikerült belendíteni a fórumot
ennek örülök
-
válasz
Freddy76 #491 üzenetére
Nekünk fotós szemmel, egy a lényeg, hogy rálássak a teljes terepre... semmiről nem szeretnék lemaradni, azért mert elültetnek egy másik terembe... no ez az egy amiből nem engedek. nem az asztal, nem a kaja és nem a társaság a lényeges, hanem hogy a munkám úgy tudjam elvégezni, ahogyan én illőnek tartom
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Freddy76 #353 üzenetére
Érdekes képeket juttattak tovább, és hoztak ki legjobbaknak... szerintem nem vonatkoztatott el a zsűri teljesen attól, hogy ki készítette a képet. Az elődöntős képek között is volt pár olyan, hogy egy ízlésesebb fotós törölte volna azt a képet és inkább egy képpel kevesebbet adott volna át. Persze én pályakezdőként vagyok az, aki alapvetően nem róhatok fel ilyeneket... de azét lehetne több kritikája egyeseknek. Vagy lehet csak az én meglátásommal van a baj... ez majd eldől a nagyvilágban.
-
.DLL
veterán
válasz
Freddy76 #313 üzenetére
Hogyan lehetne bekéredzkedni egy esküvőre?
Mióta az eszemet tudom nem voltam esküvőn, és az ismeretségi körömben nem is tervezi senki, ugyanakkor most nagyon kíváncsi lettem milyen egy igazi, jó vőfély, mit kell egy esküvőn annyit koordinálni (oké-oké, ennyire nem vagyok naiv) szóval megnézném az egészet, de erre sajnos kicsi az esély.
(Ez nem válasz akart lenni, csupán félrekattintottam)[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #311 üzenetére
A Pillana(r)ttal kapcsolatban szerintem naprakészebb információid vannak, mint nekem.
Egyébként egyetértek veled az összefogás szükségessége szempontjából, lényegesen egyszerűsíti a dolgokat és gyorsítja az információáramlást. Ez egyben azt is gyorsítja, hogy a megfelelő szintre fejlődjön az emberek vizuális kultúrája a megfelelő ingerek adagolásával. Amíg nincs igényszint és kereslet, addig az esküvőfotósok 40-50%-a hajt a felvevőpiac "felső" 10%-ára.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #307 üzenetére
Az ő képfényezőgépe már inkább termeli a fényt, nem elnyeli.
Élethűbbek a képei, mint maga a valóság.
Egyébként nem hazudott, csak kissé átértelmezte a valóságot: a Bayer-féle szűrő RGGB alapon dolgozik, mivel az emberi szem 2x érzékenyebb a zöld színre, mint a vörösre és a kékre. Tehát egyes szenzorokon valóban egyszerre 4 helyen történik a mintavétel, de ez valójában ugyanúgy csak 3 színt jelent (a zöldet kétszer véve lesz 4).
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #296 üzenetére
Ha a paragrafusokkal csak fele olyan jól zsonglőrködsz mint a szavakkal, akkor biztosan sztárügyvéd vagy (ezt jó értelemben írom: már ebből a pár mondatból is átjött, hogy megvan a kellő humorod az élethez
)
Amint írod, a "hozzáadott érték" nagyon fontos, ettől lesz személyes hangvételű a jelenlétünk. Ezt én is komolyan veszem: tavaly például, amikor t_a_m_á_s fórumtárs esküvőjét fotóztam, megtanultam az egész vendég-családfát A-Z-ig, akik ott voltak. Vicces volt, mert az egyik öreg hölgyrokon kérdezte a másiktól, hogy hogy hívják az egyik kislányt, végül én mondtam meg neki.
Más kérdés, hogy Tamással barátok lettünk, így méginkább jót akar az ember.
Egy esküvőn két ember van, aki mindent tud: a vőfély / ceremóniamester és a fotós. Előbbi azért, mert ő az "agy", aki tervez és irányít, utóbbi pedig mert tudnia kell, hogy teszem azt mikor rabolják el a menyasszonyt, hogy kicsit rákészülhessen.
Nagyon sok múlik az összehangoltságon, ezt én is aláírom.
Pillanart? Nem, nem vagyok versenyző típus.
Sokukat ismerem, Jaksa Timit és Csabát is személyesen (mindkettőjüktől nagyon sokat tanultam mind az életben, mind workshopon), amikor tudok járok is az összejövetelekre. Bőven elég nekem ez, meg hogy a saját magam örömére fotózok. Persze ez nem azt jelenti, hogy elbíztam magam és nem akarok tanulni meg fejlődni: következőnek egy Yervant workshop van a palettán.
"Amúgy miután augusztusban megvettem a Nikon d3100-at, és már van két obim, elgondolkodtam, hogy jövőre plusz 50e Ft-ért fotózok is
. Ezt viccből mondtam egy fotósnak, mire ő szomorúan válaszolta, hogy be is jönne... De persze továbbra sincsenek ilyen terveim.
"
Vigyázz, nagyvofely.hu a konkurrenciád!
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Freddy76 #294 üzenetére
Úgy értettem, hogy kolléga - esküvőipari szakmabeli.
Apropó, jössz a konferenciára?
Akkor Te egy álom-ceremóniamester vagy: nem mindenki foglalkozik ennyire a fotósok igényeivel.
-
zolka78
senior tag
válasz
Freddy76 #285 üzenetére
"A videónak nincs értelme, azt max. anyuka nézi meg, és később a gyerek. Egy szép albumot viszont mindenki elővesz."
Ez szinte minden ismerősömnél így van. Csak ilyen amcsi filmeken látom, hogy állandóan nézik a régi videókat. Viszont nekem a fotókönyv se kellett, de ez csak ízlés kérdése. Szeretem a papírképet albumba rendezve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Avagy mit tegyünk, ha egy ismerős megkér minket az esküvőjének fotózására.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest