- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
waverider
senior tag
tesztet kérünk
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
Piftuka
veterán
válasz Acélfarkas #2 üzenetére
"Sose értettem, hogy csúcs TV-kben minek erőltetik a hangrendszert?..."
Mert például a HD "doku" csatornák műsoraihoz én nem használok mást, csak a készülék hangszóróit.
Amikor pedig filmet nézek a DVD, vagy BD lemezeimről, akkor természetesen nem a televízió, hanem az erősítő és a hangfalszett szolgáltatja a hangot.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
"Amúgy meg nem értem: miért nem lehetett a TV szélességéig széthúzni ezt a soundbart?"
Hogy legyen a piacon egy olyan tévé is, amit "soundbar"-ral szerelnek, de el lehet helyezni egy nem "ultra széles" tévé asztalon is.
Nekem például kifejezetten tetszik a koncepció. Az pedig biztos, hogy egy ilyen eszköz jobb hangzást ad, mint a megszokott, két apró "szpíker".
Akinek pedig teljes szélességű "soundbar" megoldással szerelt készülékre van szüksége, válogathat a TCL palettájáról, mert nekik több olyan is van a kínálatukban.
"Aquila non captat muscas."
-
mad823
őstag
Ebből létezik egy pont ugyanilyen, csak soundbar nélkül verzió. Szóval lehet választani.
-
válasz Hieronymus #4 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy a soundbar lehetne szélesebb. Amúgy nem lenne hülyeség a soundbar kialakítás, csak fullban tolják a hülyeséget az agyon-miniatürizálással meg marketingbullshittel.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
" Ha ez nem lehetséges, akkor legalább próbálják a lehetőségekhez mérten a lehető legjobban megközelíteni, de itt láthatólag még ezt sem tudták."
Azt nem lehet!
Mert ha adna 2 darab satellit hangdobozkát és néhány méter kábelt a középső kis izé mellé, akkor már nem soundbar lenne a neve. Az pedig nem lehetséges.
A közelemben lévő elektronikai boltban a tévék mellett van (AVR) erősítő, hangdobozok, HIFI, ... részleg.
Ott már csak soundbar és minihifi szerű izéket lehet találni. Olyan árak mellett, hogy röhögőgörcsöt kapok a látványtól.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Sokakat nem érdekel a hang, csak legyen nagy drága TV.
-
Acélfarkas
senior tag
Egyetértek a fenti hozzászólással, +aki ezeket a TV-ket meg tudja fizetni, nem a soundbarral fogja a hangot nyomatni. Sose értettem, hogy csúcs TV-kben minek erőltetik a hangrendszert?...
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
Ja, hát az alap beépített gagyikhoz képest lehet erős a hangrendszer.
Amúgy meg nem értem: miért nem lehetett a TV szélességéig széthúzni ezt a soundbart? Úgy kevésbé lenne borzalmas a térhatás. Mert ugye az alapszabály az lenne, hogy a bal és a jobb oldali hangforrás között akkora legyen a távolság, mint a hallgató és bármelyik hangforrás között. Tehát alkossanak egy egyenlő oldalú háromszöget. Ha ez nem lehetséges, akkor legalább próbálják a lehetőségekhez mérten a lehető legjobban megközelíteni, de itt láthatólag még ezt sem tudták.
[ Szerkesztve ]