- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali processzoros kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
"Tkp. megoldották hogy ne folyamatosan egye az áramot, hanem előbb jól belakik aztán azzal elvan egy darabig..."
Jól belakik!? Szerintem elég ide egy 1000uF-os kondi, aminek feltöltése egy pillanat, és valami teljesen elhanyagolható teljesítmény - amit lead, amikor ugyancsak egy pillanatra behúzatja azt a relét.
Ez tényleg elképesztő, hogy erre eddig kellett várni. Ja, ez nem olyan hi-tech, csak egy ósdi relé... De egyébként meg lehetne oldani félvezetős alapon is, csak az talán 2 fillérrel drágább.
Ja, még azt akartam, hogy ugyebár a naphosszat kihasználatlanul fullosan üzemelő cuccokkal akartak leszámolni. Ez végülis sikerült is annak idején. No, hát ezt a hatalmas szellemi teljesítményt ki is kellett pihenni...
[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
Na, most jól megkaptam
A gépet nem , de a monitort kikapcsolom, ha nem vagyok itt. Paksi vagyok, atommagot hasogatok és zacskózom a KiloWattokat Mit nekem 5W Ja,amúgy éves szinten tényleg sokat lehetne spórolni, ha minden munkahelyen és háztartásban megfognák az ehhez hasolnó "5Wattokat"Bérelhető reklámfelület
-
törölt tag
jah csak az a nagy helyzet hogy legtöbbször 2Dben is többet eszik mint egy IGP. és akkor még nem beszéltünk arról hogy esetleg ezt SLI-ben is meg lehetne oldani, hogy az SLI is kikapcs ha nem kell.
a jelenlegi konfigom 60W idle ha bekerül mellé egy 7600GT akkor már 75W fölött vagyoknekem megérné a fícsör még azt a 15-20W-ot is -
orbano
félisten
A baj az, hogy elhagytam a blokkot, amivel vettem, így a gari ugrott. Abban reménykedem/reménykedtem, hogy esetleg javítható, ha rossz. Na majd holnap eljátszadozom vele.
Az érzékenységgel nincs gond, mert a kapcsolást jelző lámpa szépen érzékeli, hogy ki/be kapcsolódik a master, egy relé is kattan, de ebben ki is merül a működésA vér nem válik VAZZE!™
-
kvp777
tag
"én az első 7600gt-m kor már felvetettem hogy mi lenne ha ki lehetne kapcsolni a vga-t ha wördözök és nem menne tök fölöslegesen?"
A jobb vga kartyakon (nvidia riva ota) csak akkor mukodik a 3d-ert felelos resz, ha van aktiv 3d-s megjelenites. Pl. az osoreg gf7600-as kartyam 2d-ben siman mukodik a kulso tapkabel nelkul is, de a 3d mod bekapcsolasahoz mar igenyli a plusz tapcsatlakozot. (hozzateszem, hogy mindezt szoftveresen, a driveren keresztul kozli is)
A monitorokrol meg inkabb csak annyit, hogy ha raknak bele egy pic-et, mint segedprocesszort, akkor az standby-ban felvesz kb. 1-2 nanowatt-ot, majd amikor eszleli a videojelet, akkor bekapcsolja a fo tapegyseget. A pic mikrovezerlo ellatasara megfelelhet egy nagyon kis teljesitmenyu trafo is, egy egyszeru feszultsegstabilizalo aramkorrel. Az egesz kb. 2 dollarral dobja meg a monitor arat, es meg extra nagy kondenzator sem kell bele. Alternativakent meg lehet oldani a dolgot a gep tapjarol is, a belso 5V-ot kivezetve egy usb csatlakozon at. (arra az esetre, ha egy tortenelem elotti vga kartya +5V-os ddc laba nincs bekotve) [link]
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Én is szemeztem egy ilyennel, azután úgy döntöttem, marad a hagyományos. Nem tudom miért, talán megérzésből. Az ötlet jó, de nem ismerem a belső kivitelezését. Így sajnos lövésem sincs mi lehet a baj.
Az viszont tuti, ha két hatvanas izzóval (egyik masterbe (ezt tudod ki-/bekapcsolni) másik slave ágra) nem tudod vezérelni (slave együtt kapcsolódik a masterrel), akkor garira érett. Egyéb esetben a teljesítményérzékelő fokozata lehet túl érzékeny (vagy érzéketlen).
Lehet, hogy ez is olyan mint a falban lévő vezetéket kereső elektronika. Vettem egy középkategóriás példányt, de kiderült 8mm környékén már vagy megtalálja, vagy nem. Pont azért kell, mert nem akarok 2cm körül falat bontani (helyenként csempét leszedni ). 8mm-ig jóformán "szabad szemmel" is lehet látni. Le is írták egyébként, csak ugye a kihajtható útmutatóba amit már csak akkor tudsz elolvasni, ha megvetted (leszívott csomagolás). Megegyezik nagy software cég szerződésével.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
-
azbest
félisten
-
lapa
veterán
húú dejó és Krisztus óta csak kétezer-valahány évet kellett várni erre az egészre. innovációs dij? mi a picsára? hogy végre sikerült egy ilyen rettenetesen otromba hibát elháritani? mennyit adtak bele az őserdőprojektekbe az eddig eladott x millió monitor x standbyórák x standbywattok miatt? innováció a faszom, és én kérek elnézést. persze a többiek még jobban dögöljenek meg.
-
Ribi
nagyúr
válasz #56573440 #29 üzenetére
Ezt az egyik alaplapba asszem a kozeljovoben belerakjak, hogyha nem hasznalod a 3D-t akkor lekapcsolja a PCI-E-ben levo karit es csak az integraltat hasznalja.
Ez azert sem egyszeru, mert at kell tolni az adatot az egyik csatlakozorol a masikra, vagy kell 1 atkötő kábel mint anno a voodoonal. Vagy pci buszon megy minden adat, csak az felesleges terhelés.
Szoval nem olyan egyszeru ez.[ Szerkesztve ]
-
shtml
őstag
Nem hinném, hogy a lámpát (glimm vagy LED?) relé kapcsolná, mindkettőnek minimális az áramfelvétele.
Nem ismerem a szerkentyűdet, de gyanúm van. Ha minőségi a cucc, akkor a slave aljzatokat relé+félvezető megoldással kapcsolja. A relé viszi az áramot, a félvezető meg arról gondoskodik, hogy a relére ne kerüljön akkora feszültség, hogy szikrát húzhasson. Vagyis bekapcsoláskor egy igen kis időre a félvezető dolgozik, utána a szerepét az áram tartásában átveszi a relé. Kikapcsoláskor meg fordítva, először a relé old, majd a félvezetők is bontják az áramkört.
Ha az érzékenységet jól állítottad be és mégis szar a cucc, akkor szerintem a félvezető lett zárlatos. Így természetesen a relé továbbra is működik, de hiába, mert ha a félvezető zárlatos, mindig fesz alatt vannak a slave-ek.
[ Szerkesztve ]
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
orbano
félisten
mindjárt kipróbálom, de nekem úgy tűnt bekapcsolva marad minden: modem világít, monitor standbyban, erőlködő szintén világít.
de furcsa, mert egy relét hallani, ahogy kapcsol. de lehet külön relével kapcsol a lámpa meg az aljzatok? nem értem az egészet.[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
shtml
őstag
Csak feszültség van az aljzatban, vagy teljesítményt is le tud adni, pl. ha ráteszel vmi fogyasztót?
Edit: Természetesen a slave aljzatra gondolok, amikor a masteren nincs terhelés.
[ Szerkesztve ]
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
orbano
félisten
Te ilyen szaki vagy: vettem nagy okosságból egy olyan elossztót, aminek van egy master aljzata, amin ha nem folyik át elég áram, akkor az elosztó többi aljzatát lekapcsolja, a tűréshatárt pedig egy tekerentyűvel lehet állítani. Namásmost elvileg egy lámpa nagyon szépen tájékoztat, hogy mikor vannak (lennének) áram alatt, illetve áramtalanítva a slave aljzatok, de ettől függetlenül mindig van áram minden aljzatban. Nincs ötleted, mi lehet a baja? Zsír új a cucc, de nem bírom működésre bírni
Pedig elég jó lenne, hogy ha lekapcsolom a gépet, magától kimegy az egértöltő, a modem, az erősítő, a tv antenna és a nyomtató. De nem
A vér nem válik VAZZE!™
-
törölt tag
én az első 7600gt-m kor már felvetettem hogy mi lenne ha ki lehetne kapcsolni a vga-t ha wördözök és nem menne tök fölöslegesen? eltelt pár év úgy érzem és még csak most kezdenek kapisgálni a gyártók hogy jaa hát lehet ilyet is csinálni, de ez sem megy mindennel és minden körülmények között. majd 1-2 év mulva... alig várom már. addig meg marad az integrált.
lehet hogy csak rosz helyeken vetettem fel az ötletet -
shtml
őstag
"Tkp. megoldották hogy ne folyamatosan egye az áramot, hanem előbb jól belakik aztán azzal elvan egy darabig..."
Nem egészen erről van szó, ezzel tényleg sokat meg lehet takarítani. A monitor tápegysége standby (SB) módban sokkal többet zabál, mint amennyit maga a SB egység fogyaszt, vagyis kurva rossz hatásfokkal látja el a SB egységet. Egy jó minőségű kondenzátor mindezt sokkal kisebb veszteséggel megoldja, a feltöltése pedig - mivel nagyobb áramot kíván - szintén sokkal kisebb veszteséggel történik meg.
-
shtml
őstag
Besz@rok, a következő világraszóló innováció az lesz, hogy feltalálják a mechanikus ki-bekapcsoló gombot.
Persze értem én a lényegét, de ha belegondolunk, arról van szó, hogy most kezdik felismerni, mekkora baromságot csináltak a standby-ban is nem keveset fogyasztó készülékekkel. Mert ugye milyen menő volt az a standby, meg a világító kis LED az elején.
Régebben sikítós titkárnéni is tudta, hol van a bekapcsoló gomb, csak mostanára már elfelejtették.
-
jasohn
tag
A végén eljutunk oda, hogy termelik az áramot
-
liksoft
nagyúr
Szerinted Zuglóból dél-Budára oda-vissza mennyi az idő hétfőn reggel csúcsidőben személyautóval? Ugyanis nekem volt hozzá szerencsém. Karbantartási szerződés mellett (vagyis ingyen mentem), cseremonitort cipelve (BKV kiesik ilyenkor) csak azért, hogy a ku..a bekapcs gombot megnyomjam. A hétvégén takarítottek, és a takarítőnő rendes gazda módjára kikapcsolta. Telefonon megkérdeztük, kap áramot? Be van kapcsolva? Hallanod kellett volna a - Persze!!!! - hangsúlyát. És ilyenkor elárulom Neked, még jó képet is vágsz hozzá, mert különben felbontja a szerződést. Hehe.
-
TeeJay
félisten
amióta van áramfogyasztásmérőm kapcsolok mindent kifelé ha nincs használva
bár a Samsung 2032BW moncsi készenlétben 1-2wattot fogyaszt nagyonmax
viszont a nyomtató (HP5500) pl 15-20wattot kikapcsolt állapotban is benyel
a modem 4-5watt
hangfal adapterje 9-10watt
úgyhogy kapcsolós elosztó forever
ha nemkell a gép a modem kivételével mindent egy kattintással áramtalanítokgyors olcsó és megbízható
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
liksoft
nagyúr
Én minden nap totálisan áramtalanítok ahol csak lehet. Vettem direkt ezért kapcsolós hosszabbítókat. Vagyis nem érint a probléma. De egy rendszergazda idegbajt kap, ha minden hétfő délelőtt az irodaházban szaladgálhat gombot nyomogatni, mert a "sikítós titkárnő" képtelen rá. - Hiszen kedden, szerdán, csütörtökön meg pénteken nem kellett. Ja, hogy a hét végén kimerült? Nem tudtam......
-
törölt tag
Elvileg a kondit is ki lehetne hagyni. Végülis a videojelből is összegyűjhető pillanatok alatt annyi energia hogy átkapcsoljon egy öntartó relét...
-
liksoft
nagyúr
OK. Ha ezt megfejelnék egy diódával és egy ellenállással (két alkatrész), akkor csepptöltéssel folyamatosan szinten lehetne tartani a kondit. Ez meg nem 5W, hanem pár századnyi. Cserébe hetek múlva is képes "felébredni". Azt hiszem annyit el lehetne viselni.
-
-
Jofi81
őstag
Nem is értem, hogy ezt miért nem találták már ki hamarabb...
-
törölt tag
tetszik hogy vére minden gyártó kezd ilyen irányba mozdulni, és végre "divat" lett az energiatakarékos gondolkozás, persze nyutaton/tengerentúl ez már "életforma" is lett nem is olyan rég, már csak a vga-k kéne akkorát fejlődjenek mint a c2d procik energiagazdálkodás/teljesítmény tekintetében, és akkor már csak egy sört kérnék
-
Integra
titán
azért szorozd fel, hogy egy háztartásban hány ilyen standby készülék van. aztán szorozd fel egy évre etc... szorozd fel az utcában található háztartásokkal, a kerületben, a megyében, az országban.. asszem hatalmasat néznél, mennyi energiát lehetne megspórolni pusztán ilyen kis ötletekkel.
az energia takarékos izzókat sem viccnek találták fel, azt talán a home juzer is hamarabb megérzi. a vizet is folyathatod fogmosás közben, vagy el is zárhatod..
nálunk pl a házban minden manuális kapcsolókra van rákötve, hogy ha nem használod akkor az egészet kikapcsolja ahogy van.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
kvázi egy mini "akksi" van benne
ez is valami...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
Ha jól sejtem a kondenzátor tárolja az energiát ami a visszakapcsoláshoz szükséges. Tkp. megoldották hogy ne folyamatosan egye az áramot, hanem előbb jól belakik aztán azzal elvan egy darabig...
-
nLali
őstag
Sajnálnám is azt a max 5 wattot, ha kárbavészne
Bérelhető reklámfelület
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG LU32R591CWRXEN 32 " 4K GAMER MONITOR! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K 144hz GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest